Seuraa 
Viestejä45973

Kommentit (12)

Muutamalla tutullani olen katsellut näiden laitteiden toimintaa.
Pääasiassa toimivat viilentiminä kesällä.
Kun sitten toinen heistä laittoi kunnolla puhallusvillaa yläpohjaan, loppui viilennyksen tarve, samoin kuin lämmityksen tarve putosi oleellisesti.

Antero Rantanen

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161

Vähän laidasta mutta verottaja alkaa seuraamaan jos laitteen asennushintaa nostetaan ja vähennetään ko. Summa sitten laitteen hinnasta että saadaan enemmän kotitalousvähennystä. Tiedoksi teille laitteen ostamista suunnitteliville.

toisen polven pilkkuvirhe

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
kuningas
Seuraa 
Viestejä1246

Toi Panasonic E9 ainakin tykkää hajoilla, voin vahvistaa.
4/5 E9 pumppua ystäviltäni mennyt rikki.

War doesn't determine who's right but who's left.

There is no such thing as an atheist in a foxhole.

mulla on noita ultimaten tomaatteja 3 pöhisemässä. 2 sellaista ihan pientä ja 1 suurin malli. itse tuusasin paikalleen joskus vajaa 3 vuotta sitten. tyhjiöin vanhalla jääkaapin kompuralla. hyvin ne on pelannyt. käyttötunteja tulee runsaasti, koska tilaakin on hulppeasti. Yhdestä vanhassa koneesta karkasi aineet, koska sisäyksikön kennon päädyssä oleviin kaariin oli yhteen tullut halkeama. Homma oli oikeastaan valmistusvika, koska kulman putkeen taivuttava laite oli tehnyt jo tehtaalla syvän viillon ulkokaarteeseen. Sitten lämpövaihteluiden ansiosta repesi. Tämä on aika yleinen "vika", joka tuli juottamalla kuntoon. Ja kiinastahan vissiin noiden kaikkien koneiden kennot tulee? Btw, nestekaasu käy hyvin kylmäaineen tilalle. Ja jos joku pelkää räjähdysvaaraa.. Sitä löytyy monen vessan hyllyltä hiuslakkapurkeista enemmän kuin jääkaapin koneistoon mahtuu.

Ja tuon kauppalehden jutun takana saattaa olla joku kylmäfirma, jolla ei ole töitä näin lama-aikana..

luvattu hyötysuhde vasta huijausta on. ilmoitetaan paras hetkellinen hyötysuhde ideaalilämpötilassa ja unohdetaan ulkoyksikön usein tapahtuva sulattelu jolloin kone haukkaa törkeästi virtaa mutta lämmittää ainoastaan ulkoyksikköä. mutta kyllä niillä pieniä säästöjä voi saada aikaan jotkut niistä tykkää varsinkin poistoilmalämpöpumppu vaikuttas olevan asiallinen

Pohtija
Seuraa 
Viestejä883

Olis kiva tietää paljonko joku todellisuudessa on säästänyt euroissa per kk. verrattuna laitetta edeltäneisiin sähkölaskuihin..?

Jos joltain palstalaiselta löytyisi empiirisestä käytännön kokemusta ja suoraa tilasto dataa, tavallisen tallaajan/ kuluttajan raakaa faktaa ?

Ei tarvi huomioida tähän laitteen mahd. osamaksuihin meneviä euroja... Ja olettaen siis, että on sähkölämmitys muutenkin.

"Perhosten liihottelu voi näyttää epämääräiseltä haahuilulta, mutta se on harhaa. Ne tietävät tarkkaan, mitä tekevät."

Itse joskus epäilin kanssa noita puheita. Mutta kokemusta on tullut. Tässä on liki 140 neliötä avointa tilaa + muut huoneet, ja tuo ilp pysty pitämään tämän n. 20-21 asteessa todella mukavasti ulkoilman lämpötilan ollessa 0`C. Kylmemmällä tarttee sitten lisää lämpöä muualta.

Joskus olen koittanut vertailun vuoksi 2,2 kW:n sähkölämmitintä vaihtoehtoisesti tuohon töpseliin. Siis vaihtanut sen lämpöpumpun tilalle. Se ei jaksa nostaa huonelämpötilaa kuin muutaman asteen yli ulkolämpötilan. Patteriverkkoon olen tällöin ajanut lämppärin lisäksi 6 kW:n sähkövastuksen tehon.
Tällöinkään huonelämpötila ei ole noussut vielä 20 asteen tuntumaan. (asuttiin muualla välillä, ja talo oli viileämpänä)

Näppituntumalla hyötysuhteen täytyy olla todella hyvä. Eli tuo yksi 2,8:n kilowatin ottoteholtaan oleva lämpöpumppu pesee 8,2 kW:n sähkötehon.

Tässä kohtaa kysymys;
Paljonko tuo nyt tosiaan tappaa sähkön hintaa, verrattuna suoraan sähköön.

Tuossa alussa kirjoitin ja muutamalla tutulla on näitä;
Talvella toimivat yli nollakelillä jotenkin ?
Pakkasella tuo sulatus, ei toimi.
Pakkasella suorasähköllä on parempi hyötysuhde.

Antero Rantanen

tarkkoja lukemia en ole tutkinut. joskus kun lämmitin öljyllä pelkästään, niin kulutus oli jotain reilu 4000 litraa vuodessa.
Nyt sitten menee jotain 1500 litraa/ vuosi. Lähinnä pakkashuippujen aikaan. Kattila on pysähdyksissä aina, kun keli on yli nollan. (lämmityksen käyrä on siis - 20 astetta suuntaissiirretty) ja kesällä käyttöveden lämmittää sähkövaraaja tai klapikattila. Pumppu maksoi tonnin, ja haukkui hintansa varmaankin vuodessa takaisin.

Tuo (ultimate) tuntuu sammuttavan itsensä - 26 asteen kohdalla.

ykskivi
Seuraa 
Viestejä1972
anteror
Tässä kohtaa kysymys;
Paljonko tuo nyt tosiaan tappaa sähkön hintaa, verrattuna suoraan sähköön.

Tuossa alussa kirjoitin ja muutamalla tutulla on näitä;
Talvella toimivat yli nollakelillä jotenkin ?
Pakkasella tuo sulatus, ei toimi.
Pakkasella suorasähköllä on parempi hyötysuhde.

Antero Rantanen


Ennen ilpoa kulutus 28000-33000 kWh / vuosi, viimeisin vuosi 19000 kWh. Osa saattaa selittyä lämpimimmilla talvilla, ja sillä, että muutenkin laskimme lämpötilaa ja poltimme takkaa.

To refuse a hearing to an opinion, because one is sure that it is false, is to assume that one's own certainty is the same thing as absolute certainty. All silencing of discussion is an assumption of infallibility. - John Stuart Mill -

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat