Seuraa 
Viestejä45973

Uusimmassa Tiede-lehdessä uutisoivat, kuinka kännykkä toimii tartunnanlevittäjänä sairaaloissa. Lääkärit ja hoitajat eivät jutun mukaan puhdista kännyjään ja sitten niiden näppäimistä leviää MRSA:ta ja muita paholaisbakteereja potilaisiin.

Mutta mitenkä voi ihminen puhdistaa kännykkänsä, niin ettei siinä pasilisko elä? Siis silleen, että vehje toimii vielä siivouksen jälkeen. Omaani en ole uskaltanut pyyhkiä esim. käsihuuhdehyytelöllä. Neuvokaa, viisaammat!

Sivut

Kommentit (19)

Omassa käytössä varmaankin riittää ihan märällä liinalla pyyhintä.

Sairaalassa ei siihen mikään aine auta ku pienet rakoset pitäis saada tyhjäksi töhnästä.

Parempi ratkaisu sairaalaympäristöön on ohut, kondomimainen suoja. Niitä voi aina vaihdella. Ja puhelin säästyy lialta ja naarmuilta.

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161

kondoomi on oiva väline tautien leviämisen estämisessä sairaalassa kännykän kanssa.

ei kannata nauraa asia on tosi. mm. kännykästä tulee vesitiivis kun vetää kortongin päälle. ei haittaa käyttöä eikä myöskään kuuluvuutta mikrofoonista tai kaijuttimesta.

eli ohjeet on sellaset että ensin kortonkiin puhelin pyöräytetään pari kierrosta ja vedetään toisen kerran puhelimen päälle ja solmitaan. suojana ehdoton ja ennenkaikkea halpa.

edit: "ollin kurjuus" näköjään kerkesi ensin

toisen polven pilkkuvirhe

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Eihän tällaista ongelmaa pitäisi ollakaan, ei vanhan liiton aikaan ainakaan ollut.

Onkos siis se kännykän käyttökielto sairaaloissa kumottu?

En tiedä, kun en ole pitkään aikaan käynyt.

Jos kuitenkin lääkäreiden täytyy niitä kännyköitään sairaalassa näplätä, ostakoon sellaisia vesitiiviitä malleja. Sitä voi sitten liottaa pirtukannussa.

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161

ei ole olemassa vesitiivitä kännyköitä. ne ovat vain roiskeveden kestäviä.

kyse oli enemmänkin hygieniapuolesta.

kyllä siellä saa puhelin kädessä porista minkä kerkeää. siellä missä ei saa se on myös merkitty selvästi.

nimimerkillä: "kamulta" otettiin sydän käyrää samalla kun tutkin puhelimella tiede.fin antia.

toisen polven pilkkuvirhe

Kyllä potilaat saavat nykyisin käyttää kännyköitään sairaaloissa, mutta vain niille osoitetuilla alueilla kuten auloissa.

Kortsuneuvo on ihan hyvä seuraavaa sairaalakeikkaa ajatellen, kiitos siitä! Tietsikkanäppiksetkin ovat muovipusseissa, kun kierto kulkee huoneesta toiseen.

Mutta näin arkikäyttöön mietin, että miten uskallan vanhan Nokiani puhistaa. Näytönpyyhinliinat ei taida olla desinfioivia?

Desinfionti ainetta suihkauttaa paperiin tai kankaaseen ja sillä pyyhkii. Tai ostaa desinfionti-liinoja. Riippuu luurista, mutta varsinkin vanhemmat kestävät yllättävän rankkaa käyttöä. Toinen juttu jos uittaa sitä jossain liemessä. En suosittele.

Paras muisto oli tekniikasta kun vietimme uuttavuotta ja tietokoneeni sammui olut tuopillisesta. Aamulla ajattelin ai saa**** onko mitä kaikkia piirejä palanut, mutta siitä se sitten taas virkosi.

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161

enpä lähtisi millään väkevillä alkoholeilla tms. tai muilla puhdistusaineilla suuremmin puhelinta putsaamaan.

tosin käsihuuhde jota sairaaloissa on voisi olla sopivan mieto ettei osat hajoa. eli käteen sitä ja hieroa puhelimeen. haihtuu nopeasti ja ilmeisesti tappaa myös bakteerit ja imbesillit.

toisen polven pilkkuvirhe

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210

Jaa-a. Itselläni on sellainen ikivanha malli josta lähtee ulommaiset kuoret kokonaan irti, olen kerran irrottanut ne ja pessyt tiskiaineella kun kissa päätti oksentaa karvapallon kännyn päälle... itse kännykkä on aika luurankomainen kapine ilman kuoriaan, mutta niinpä sille ei käynyt kuinkaan. Ja kuoret olivat puhtaankiiltävät.

Pitäisköhän pestä uudestaan, edellisestä kerrasta on hetki aikaa.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Täytyy henkilökunnalla kännykät olla: konsultit juoksee ympäri taloja, samoin esim. hygieniahoitajat. Omahoitaja on potilaan "käytössä" vielä sairaalasta pois päästyäkin?Riippuu vähän osastomuodosta. Ne henkilökunnan käyttämät mallit on tsekattu, etteivät ole herkille laitteille haitaksi. Paitsi että vähän vanhempi viranomaiskäyttöön tarkoitettu VIRVE-verkkoa käyttävä matkapuhelin oli kaikkein ilkein tehovalvonta- tms. laitteille.

MRSA ja noro ne vasta epeleitä ovat. Tuo kortsukikka on varmaan hyvä sen jälkeen, kun on käyttänyt vempaimensa perusputsauksessa kännyliikkeessä. Onhan niitä sitten niitä roiske- ja mäiskekestäviä malleja, niitä voinee itsekin käsihuuhteella putsailla? Vaan ongelmahan onkin ettei kivasta kapulamallista aina halua luopua, ei vaikka kuinka naarmuinen olisi...

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Aseptiikka on taitolaji.

Kävin takavuosina terveyskeskuksen hammashoitajalla. Olihan sillä kumikäsineet mutta siinä hoidon aikana se merkkaili jotain suojaamattomalla tietokonenäppiksellä. Kovasti kiristeli ikeniä useamman päivän kun ajattelin jotta monetko suu- ja sorkkataudit siinä näppiksellä oli.

Oikealla hammaslääkärillä oli viimeksi käydessäni joku kelmurulla, josta veti siihen näppiksen päälle uutta kelmua. Oli tuon oma viritys eli sillä taas oli ymmärrystä aseptiikasta.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

eiköhän hoitajissa ja lääkäreissä ole muitakin paikkoja misä sairaala bakteerit tartuu, ainut varma ehkäisy keino on kokovartalokortsu joka vaihdetaan joka potilaaan käsittelyn jälkeen:D mutta kannattaako semmonen?

Imperator
Eikös sairaaloissa leikkausvälineet steriloida ultraäänellä? Toimisi varmaan kännyköihinkin.Ultravioletilla tehovalolla, toivoisin ainakin.

Klooraus, fluoraus ja altistaminen erinäisille säteileville elementeille tuhoaisi kyllä kaikki bakteerit mutta muodostaa sitten edelleen haitallisia yhdisteitä..

Pölyt ja irtoroskan saa parhaiten hiiteen paineilmalla. Tietokoneet, kännykät ja vastaavat laitteet ovat yhteensopivia 8 barin kompurapaineelle, ellei nyt suutin kiinni piireissä painele menemään. Enemmänkin sopii olla kunhan varoo viemästä liian lähelle.

Laimea etanoliliuos soveltuu erinomaisesti myös muovipinnoille. Puhdas etanoli saattaa liuottaa mm. värit ja herkimmät kumit.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat