Seuraa 
Viestejä45973

Internet on kasvanut 2000-luvulla hyvin voimakkaaksi tekijäksi ja siinä missä muualta ei niistä maailman saastepesistä tietoa saada, se valuu internetin kautta.

Kaupallisella medialla on sama tavoite kuin kaikilla muillakin yrityksillä - tuoton maksimointi. Tämä johtaa tilanteeseen, jossa otsikoita revitellään täysin suhteettomista asioista. Loistavana esimerkkinä voidaan viime ajoilta käyttää Jokelaa ja Kauhajokea.

Idea olisi se, että uutisilla rahastaminen kriminalisoitaisiin. Tämä perustuisi informaatioyhteiskunnan mukaiseen vapaaseen tiedon leviämiseen ja saamiseen. Internet näyttelisi erityisen tärkeää roolia tässä mallissa. Tällä keinolla saataisiin tuhottua markkinavoimin tuettu hysterianlietsonta.

Ei-kaupallinen uutisointi olisi tietysti edelleen sallittua. Kuka tahansa voisi perustaa blogin, uutispalvelun taikka minkä tahansa muun vastaavan edellytyksellä, ettei sillä ole tarkoitus tehdä rahaa; käytännössä mainostenkin asettaminen sivulle täyttää kaupallisuuden kriteerit, sillä kävijöiden määrän mukaisesti mainoksista sivuston ylläpitäjä saa tuottoa ja pyrkii tietysti mahdollisimman myyvään tekstiin.

Toisaalla valtion oikeutta puuttua uutisointiin, mielipiteen- ja sananvapauteen ja aivan erityisesti internetiin itsessään rajoitettaisiin ja näistä tehtäisiin koskemattomia perustuslain turvin.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat