Seuraa 
Viestejä45973

Haukkoja, lähinnä varpushaukkoja ja nuolihaukkoja sekä satunnaisia pöllöjä kuunnellessani olen pohtinut sitä, miksi ne ääntelevät niin aktiivisesti. Yllätyshyökkäyshän olisi tehokkaampi ilman ääntelyä.

Olen päätynyt siihen, että saaliseläimet reagoivat suojassa ollessaankin pakokauhunomaisella pakenemisreaktiolla. Äsken kuuntelin kuinka jokin pöllö huhuili matalalla äänellään ja pikkulinnut ääntelivät kuin päivällä konsanaan. Eli siis ääntelyn tarkoitus on ajaa saalis pakosalle ja paljastaa sen olinpaikka.

Erikoista, että näille kaikille saaliseläimille ei ole kehittynyt kykyä pysyä paikoillaan, jos ne ovat suojassa, kun petolintu alkaa ääntelehtiä.

Kommentit (2)

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238

Ei kai ne saaliseläintä väijyessään ja sen kimppuun hyökätessään ääntele mitenkään?

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Toki lähettelevät "täällä ollaan" viestejä lajitovereilleenkin, mutta vaikuttaisi mielestäni siltä, että tarkoitus on jotain muutakin. Arvelin, että voisi olla hätyyttää saalis liikkeelle. Onko siis niin, että pöllö esimerkiksi huhuilee ihan muita syitä? Nuolihaukka ja muut haukat kommunikoivat lajitovereidensa kanssa? Ääntely ei siis liity saalistamiseen, eiä etenkään sen ajamiseen pakosalle eli pöytälistalle?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat