Seuraa 
Viestejä45973

Ja näin lauantai-illan kunniaksi kikkikysymys!:

Vanheneeko äidinmaito rinnassa?
Siis jos sitä ei anneta lapselle, niin mihin se katoaa?

Tokkopa se itsekseen heruu pihalle???
Tuleeko siitä juustoa?

Noh harmiton ja muut kikikkäät, kertokaa Kunkulle!!

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (10)

Voi kunkku

Ei, se ei ehtinyt ainakaan itselläni juustoksi muuttumaan. Eli eipä taida muuttua. Tosin josko tuohon laittaisi juoksutetta sekaan.. En tiedä. Pienikin pala juustoa vaatii 10 litraa maitoa, että ihan äkkiseltään ei löytyne koekaniinia.

Ja kyllä, maitoa heruu myös itsekseen pihalle. Ja toisinaan ihan suihkuaa..

Jos lasta ei imetä, täytyy maidosta hankkiutua muutoin eroon. Vaikkapa rintapumppua apuna käyttäen.

Ja kun ei imua, niin ei maitoa. Luonto on niin viisas.
Simble as that. Ole hyvä.. ja ne kupit.. DD

Siinä sinulle kikkiä

Edit:
Äidinmaito vanhenee muutoin kuin rinnassa hyvin herkästi. Sehän on luomutuote vailla säilöntäaineita.
Pakastettuna se säilyy 8kk.
Imettämistä voi suositella lämpimästi kaikille äideille. Koskaan ei ole lapsen syöttäminen yhtä helppoa kuin silloin

Iloa rinnoista! JESH!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Mahtaako muuten aikuisten miespuolisten halu puristella, kopeloida ja imeskellä naisten rintoja olla jokin jäänne noilta pienokaisajoilta?

Siis ihan näin tieteellisessä mielessä...

Tämä menee jo hieman aiheesta sivuun mutta tulipa noista Harmittoman tupla D;stä mieleen...
(ja tähän se läähätyshymiö...)

Niin, en osaa sanoa, kuinka yksilöityä sellaisen lapsen mielenkiinto rintoja kohtaan on, jota ei ole imetetty. Eikä mielestäni mitenkään voida sanoa, etteivätkö rinnat kiinnostaisi myös naisia.
Tosin oma henkilökohtainen mielenkiintoni ei niinkään ole seksuaalista eikä vain rintoihin suuntautuvaa; ehkä paremminkin voitaisiin puhua naisen kehon arvostuksesta yleensä. Toki, rinnat ovat kauniit.
Äitiys jättää merkkikielensä kehoon, ja tätä kieltä on osattava lukea lempeästi. Se tosin ei aina ensisynnyttäjälle ole helppoa. Odotukset, pelot, muutokset voivat olla rajuja ja niiden hyväksymiseksi täytyy kasvaa myös henkisellä tasolla.

Oma tyttäreni, tuossa isänpäivänä vanhempieni luona käydessä painoi mummon kainalossa istuessaan päänsä vasten mummon ihanan pyöreänä pysynyttä povea vasten. Istui hiljaa eikä puhunut mitään, pitkään.
Kysyin häneltä, onko siinä hyvä olla. Neiti tyytyi nyökkäämään hiljaa. Ja istui vielä hyvän tovin. Turvallista, pehmeää.. Toisen ihmisen lämpö.

Imettäessä sekä lapsi että äiti kokevat syvää yhteenkuuluvuutta, tyydytystä sekä fyysisellä, että henkisellä tasolla. Ovat yhtä. Kuin jatkumo raskausaikaan. Korvaamatonta sanoisin, subjektiivisesti ajateltuna. Minulle se oli sitä, tiedän, ettei se ole korvaamatonta ajatellen sitä lapsen ja äidin rakkauden määreenä. Imetys ei aina onnistu, mutta lasta voi rakastaa silti.

Tämä nyt hiukan aiheesta sivuun, tuosta läähätysaiheesta. Tupla D:n perään on turha kuolata minun suhteeni, neljä vuotta sitten.. kunkku neljä vuotta sitten oli niiden aika. Tänään on toinen kuvio. Tosin pitsiä vieläkin.

Vaan miten paljon rintojen koko voi kasvaa imetettäessä?

Onko kasvu "pysyvää" vaiko vain imetyksen aikaista? Vai vaihteleeko koko konkreettisesti maidon määrän mukaan?

Särkeekö rintoja niitä imettäessä?
Onko koon kasvu vain "turvotusta"?

Voisiko nainen tuottaa maitoa vaikka hänellä ei olisi imetysikäistä lasta?
Tulisiko rintoja tällöin imeä säännöllisesti, jotta maidon tuotanto alkaisi vai tarvitaanko siihen suurempia hormonaalisia muutoksia???

Lisävalaistusta asiaan etsii Kunkku, juustoleipää mutustaen...

Hesus, poika. Paljon kysymyksiä.

Itselläni kuppikoko oli ennen esikoista C.. siitä D:hen ja DD:hen. Eli paljon. Se oli suoranainen yllätys. Olin kuin Dolly Parton. Ja kyllä rinnat olivat alkuun todella kipeät. Arvaahan sen. Sairaalassa kannoin itseni lisäksi käsin rintojani.

Minulla rinnat pienenivät imetyksen loputtua. Jopa entistä pienemmiksi.. ja se oli oikeasti kurjaa. Ajattelin silloin jopa ottavani silikoni-implantit. Olin pitänyt rinnoistani kovasti enkä hyväksynyt muutosta.
Kun maito on noussut rintoihin, ei koko juurikaan vaihtele. Ehkä vähän tasaantuu sitten kun on imettänyt pidempään. Toki rinnat ovat tyhjät ja täydet. Kun ne ovat täydet, niitä pakottaa ja kuumottaa. Käy jopa niin, että tiedät milloin lapsella on nälkä. Rinnat ilmoittavat. Tosin voivat ilmoittaa aika ikävästi, jos ei ole varautunut. Paita kastuu…

Minulla rintoja särki ensimmäisellä kerralla kovasti, kun maito nousi niihin. Ne olivat kuumottavat tiiliskivet, joiden päällä ei voinut nukkua, ja voit uskoa, imetys oli silkkaa nautintoa. Asentoa on vaihdettava, eli lasta ikään kuin kieputettava kuin karusellissa, jotta maidon saa kaikista ”lokeroista” tyhjäksi. Muutoin rintaan voi jäädä kovia kyhmyjä, ja rinta voi jopa tulehtua. Se on kivulias kokemus, jota itseni ei onneksi tarvinnut kokea.
Nänni voi myös haavautua.. varmasti ikävää sekin.

Koon kasvu on varmasti alkuun myös turvotusta. Tätä toisella kertaa ei niinkään kyllä tullut, eivätkä rinnat olleet kipeät. Osasin varautua. Lämpölamppu, sauna, lämmin suihku ja hieronta auttaa. Ja Oits se imetys.

Nainen ei ymmärtääkseni voi imettää ilman tätä hormonaalista muutosta, eli raskautta. Rinta vastaa imemis ärsykkeeseen, mutta maitoa tullakseen pitää olla tietty jatkumo. Ennenhän oli imettäjät erikseen. Nainen voi halutessaan imettää useitakin vuosia. Kunhan vain rintaa tarjotaan säännöllisesti.

Olepa hyvä.

Harmiton. Tyytyväinen rintoihinsa.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä46596
Harmiton
Hesus, poika. Paljon kysymyksiä.Ihan aiheellisia minusta. En minäkään noita asioita tiennyt ennen kuin saimme lapset. Ne imetyksen alkuvaiheen rinnat olivat kyllä upeat, huh huh sentään, mutta valitettavasti kosketusarkuus piti minut aika lailla katsoa saa, mutta ei koskea -linjalla. Tosiaan pari kirjainta isommat kuin normaalisti. Ne sitten pienenivät imetyksen jatkuessa parissa kuukaudessa normaalikokoon, kun vaimo laihtui.


Minulla rintoja särki ensimmäisellä kerralla kovasti, kun maito nousi niihin. Ne olivat kuumottavat tiiliskivet, joiden päällä ei voinut nukkua, ja voit

Tämä siis kai imetyksen alussa? Sen jälkeen ei ainakaan meillä ollut mitään ihmeellistä, paitsi sitten jos imetys viivästyi. Kaksosia imetellessä se ei ollut käytännön ongelma, kuten ei maidon vanheneminen rintoihinkaan.

Ei maito rintaan happane, elimistön puolustusmekanismit pitävät siitä huolen. Sen laatu saattaa kylläkin muuten kärsiä, ja laatu vaihtelee muutenkin. Oliko se nyt niin, että imetyksen alussa tulee parempaa, siksi kaksosia imetettäessä pitäisi pitää molemmilla oma rinta (ja vaihdella sitä muutaman päivän välein). Ja kovin kauaa ei maito rinnoissa pysy, ellei sitä poista niin elimistö toteaa imetyksen tarpeen loppuneen ja lopettaa maidontuotannon. Jos sitä yrittää yhtäkkiä, prosessi voi olla kivulias ja johtaa tulehdukseen.

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Koska tiedän kaiken rinnoista ja imettämisestä niin saanen valottaa tuota tapahtumaa. Maitoa syntyy tarpeeseen, kun lutkutus alkaa. Ei sitä ole varastoituneena isoja määriä.

Eli näin on aisa selvitetty pohjamutia myöten. Muuta tietoa asiasta ei tarvita.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Neutroni

Ihan aiheellisia minusta. En minäkään noita asioita tiennyt ennen kuin saimme lapset. Ne imetyksen alkuvaiheen rinnat olivat kyllä upeat, huh huh sentään, mutta valitettavasti kosketusarkuus piti minut aika lailla katsoa saa, mutta ei koskea -linjalla.

Niin minustakin . En olisi vastannut mitään, jos olisin ajatellut toisin.
Katsominenkin on kivaa. Näin ajattelen itse.

Minulla rintoja särki ensimmäisellä kerralla kovasti, kun maito nousi niihin. Ne olivat kuumottavat tiiliskivet, joiden päällä ei voinut nukkua, ja voit


Tämä siis kai imetyksen alussa?

Juuri näin. Ehkä kolme ensimmäistä päivää olivat ne karmeimmat. Ja karmeaksi kokemuksen teki vain se, ettei ollut tietoa, että näin voi käydä. Mie en tiennyt, että olen maidontuotannossa Super

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat