Seuraa 
Viestejä8643

Varmaankin ihmisiä hoidetaan jonkin verran väärin. Varsinkin korvien väliä kun pitäisi hoitaa jotain MS-tautia.

Mitä kaikkia vaivoja voi olla, joita hoidetaan väärin luulo- ja masennussairautena?

Tuo MS-tauti lienee yksi. Myös muotisairaus fibromyalgia. Onko raatilaisilla kokemuksia selkeästi väärin hoidetuista vaivoista? Tietenkin korvienvälivaivojakin voidaan hoitaa väärin. Otetaan nekin mukaan.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Kommentit (11)

muija sai täsmälleen vastakkaiset
ohjeet eri lääkäreiltä...

kilpirauhasen ali/yli toiminta
vaikka lääkärit katsoi samoja arvoja...
toinen käski lisätä annostusta ja kirjotti
100unilääkettä ja toinen halus vähentää
kilpirauhaslääkitystä..

muija ei oikeen tajunnu että miten näin voi
olla ja soitti yksityiselle ja kerto asiasta
niin lääkäri vaan totes että pitää
itte pättää ketä uskoo...

kiva juttu...

eli oikeestaan ei olis tarvinnu
mennä lääkäriin ollenkaan vaan olisi
itte miettiny onkon yli vai aliannostus...

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

"Lääkäri", mikä on lääkäri? Joku tyyppi lukenu siivuja sieltä täältä.

Itse voisin kertoa montakin tapausta missä mennyt usko mokomien ammattitaitoon. Yhdestä "hoidosta" saatu kunnon potilasvirhekorvaus vuoskausien valituskierroksen jälkeen. Mitään ei kuitenkaan myönnetty - kuuluu lajityypeille.

No onhan näitä niin paljon, jotta voisi kirjan kirjoittaa.

Jokainen tuntee jonkun, ketä hoidettu väärin.

Yksi tuttavani kuoli 24 vuotiaana.

Kaverini menetti toisen munuaisensa 23 vuotiaana.

On se vaan jännä että ihmiselle on tyypillistä peitellä omia virheitään jopa itseltään. Ei millään voi myöntää että' meni henkilökohtaisella puolella tai ammatillisesti pieleen. Sen asian ikäänkuin mitätöi mielessään, tekee pienemmäksi kertoessaan toista mitä tietää. Vähän vaan kiusaa outo olo että ei tää nyt ollut koko totuus. Jonkinlainen kuori sen tiedon päälle ja kiva kun elämä ei huojunut juurikaan.

Entä jos olisi myöntänyt: "olen terveyskesuslääkäri, koulutukseni oli puutteellista ja käytännön opastus vähäistä. Potilas valittaa että tein virheen. Voisikohan hän olla oikeassa?? Juma. Tässä ammatissa otan vastuuta hoitamieni ihmisten terveydestä!! Minulla on pitkä ja kallis koulutus, mutten ole lähelläkään ammattilaista. Mitähän tälle voisi tehdä? Kuuntelenpa potilasta, koska he A) eivät ole tyhmiä B) ovat oman elämänsä asiantuntijoita. Luen ja juttelen vanhempien kolleegoiden kanssa. Täytyy viedä koulutuksesta tietoa eteenpäin että se jättää käytännöntaitoihin huomattavia aukkoja. Ja täytyy myös muistuttaa opettajia siitä että oppilaita ei saa jättää oman onnensa nojaan siksi että siinä nousee kusi päähän jos ei saa todellisuuteen pohjautuvaa palautetta."

Ylen uutisissa kerrottiin äskettäin tanskalaisesta miehestä, joka yrittää saada valtiolta korvausta peniksensä amputoimisesta väärän diagnoosin takia. Elimessä oli ollut vain tulehdus, mutta lääkäri diagnosoi sen syöväksi. Kaiken lisäksi miehellä ei ole suurta toivoa korvauksen saamisesta, koska sikäläinen byrokratia on niin kiemuraista.

varis
"Lääkäri", mikä on lääkäri? Joku tyyppi lukenu siivuja sieltä täältä.

Itse voisin kertoa montakin tapausta missä mennyt usko mokomien ammattitaitoon. Yhdestä "hoidosta" saatu kunnon potilasvirhekorvaus vuoskausien valituskierroksen jälkeen. Mitään ei kuitenkaan myönnetty - kuuluu lajityypeille.


Lääkäri on se, joka parantaa sairaita.

Oli joskus myyräkuume, ja verenpaine nousi 220/110. Olo oli aika kehno. TK-tohtori antoi nenäsumutetta, jotta ei tunnu niin paineiselta olo. Siis vaikka kuinka selitin, niin se oli sitä mieltä, jotta minulla on nenä tukossa. Prkl. Kirjoitti vielä jotain antihistamiiniakin, vaikka en ole allerginen millekään.

Homealtistuksesta johtuvaa oireiluahan kuulema useimmiten vähätellään luulosairaudeksi, ja aivan varmasti se lopulta alkaa masentaakin kun ei saa mitään apua mistään.

Myrkkyhomesienien kanssa tekemisiin joutuvat ovat helisemässä sen vuoksi että oireilua ei ole tähän asti voitu todistaa selkein konkreettisin näyttein. Ei siitä kovin kauaa ole kun satuin vilkaisemaan Yle Teemaa ja siellä tutkija(nainen) kertoi vihdoin viimein saaneensa myrkkysientä laboratoriossa viljeltyä, ja nyt voitaisiin siis lab.kokein todistaa että tietyt ihmisten oireet johtuvat todellakin näistä myrkyllisistä sienikasvustoista.

Mahtaa siinä erinäiset tahot olla turpa rullalla kun pitääkin alkaa uskoa ihmisten kertomuksia omista oireistaan.

Itselläni yskä, joka sittemmin on diagnosoitu astmaksi, paheni huomattavasti oleskeltuani kuukausikaupalla eräässä rakennuksessa josta liikkui homehuhuja. Kun menin allergiatesteihin terveyskeskukseen muutama vuosi myöhemmin kyselin voisiko tehdä homesienitestejä, vastaus oli vihainen "täällä ei semmoisia tehdä".

Kuitenkin jokaikinen loppukesä ja alkusyksy kun tulee vähänkin kosteampaa, yskä alkaa taas. Olkoon vaan kuinka hyvänsä astma, mutta pitäähän astmallekin joku syy olla, ja merkillistä että se itselläni liittyy aina kosteuteen (monet astmaatikot väittävät voivansa hyvin nimenomaan kostealla säällä). Noihin samoihin aikoihin kun oma oireiluni alkaa on kuitenkin kaikenlaista luonnonhomesientä kovasti ilmassa, allergiatiedotusten mukaan.

***

80-luvun lopulla kuulin ylilääkäristä joka oli hoitanut oman jalkansa luunmurtumaa reumana. Että onhan näitä kaikenlaisia juttuja ja tekevälle sattuu...

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat