Seuraa 
Viestejä45973

Kuvitellaan, että minulla olisi paljon rahaa. Voisinko ostaa jotain valtiolta kaistaleen maata ja perustaa oman, itsenäisen valtion? Halukkaita myyjiä saattaa olla vaikea löytää, mutta mitä muita ongelmia saattaisi seurata?

Kommentit (11)

syytinki
Seuraa 
Viestejä10305

Et taitaisi olla eka yrittäjä.

Ettei vain Australian länsirannikolla joku jopa onnistunut.

Hämärästi muistelen, että joku öljylauttakin olisi julistettu itsenäiseksi.

Yksinkertaisinta taitaisi olla julistautua jonkun valmiin valtion keisariksi.

Voisit kyllä ostaa itsellesi maapalan jostakin. Se ei tuota ongelmia.

Itsenäisyysjulistukseen sen sijaan reagoitaisiin vähemmän miellyttävästi, ainutkaan valtio ei ole kovin innokas menettämään alueitaan.

Tarvitsisit oman armeijan -ja sillä saisit todennäköisesti naapurin sotilaat kimppuusi.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yksityisvaltion edellytys olisi kyllin suuri maa-alue(10km2, mieluiten kuitenkin 100-10000km2), sijainti joka ei olisi erityisesti minkään valtion strategisessa kohdassa sekä väestö - ja omat asevoimat. Itsenäisyyttä kannattava väestö toisi ylipäätään pohjan valtiolle ja asevoimilla taattaisiin se, ettei valtionalueen entinen omistaja lähettäisi paria pakullista erikoiskyttiä purkamaan julistus.

Armeijan tulisi olla kyllin suuri jotta sen ja alkuperäisvaltion välinen konflikti aiheuttaisi todellista hallaa ja kynnys ryhtyä takaisinvaltaukseen olisi kannattamaton alueesta saatavaan hyötyyn nähtynä. Ihanteellinen tilanne olisi, että uusvaltio saisi hankittua itselleen ydinaseita, sillä tämä pelote olisi kyllin suuri pitämään kannusvaltion hevoset tallissa.

Diplomaattisten suhteiden luominen ympärysvaltoihin olisi elintärkeää. Ryhtymällä Uus-P-Koreaksi saa satavarmasti aikaan konfliktin. Sen sijaan liittoutumalla ja ystävällismielisillä suhteilla saa aikaan jopa positiivisen suhtautumisen asiaan. Kaikenlainen uhoaminen pois. Selkeä poliittinen linja kuitenkin tulee olla.

Jos valtio on pinta-alaltaan yhtään suurempi(sitä voi laajentaa myös jälkeenpäin ) ja laeiltaan liberaali ja maahanmuuttopolitiikka olisi "ovet auki" niin kannatus saattaisi olla jopa suurta. Itse en hyväksyisi kansalaisiksi kuin kunniallisia läntisen yhteisön asukkaita, jotka uskovat perustuslailliseen tasavaltaan ja - ylipäätään olisivat kyllästyneet monien valtioiden harjoittamaan huuhaapolitiikkaan. Tähän valtioon sovellettaisiin monilta osin TÄTÄ perustuslakia ja NÄITÄ aatteita yleensä.

Jos itse olisin tällaisen valtion fyyreri, asettaisin toki itseni elinikäiseksi pressaksi hyvin laajoin valtuuksin ja erityisetuuksin, mutta takaisin kansalle koskemattomat ja rajoittamattomat perusoikeudet ja kaikkiin hallinnon rikkeisiin tultaisiin puuttumaan.

syytinki
Et taitaisi olla eka yrittäjä.

Ettei vain Australian länsirannikolla joku jopa onnistunut.

Hämärästi muistelen, että joku öljylauttakin olisi julistettu itsenäiseksi.

Yksinkertaisinta taitaisi olla julistautua jonkun valmiin valtion keisariksi.
Tollasta varmaan tarkoitit. Löytyy tosin hieman lähempää: http://fi.wikipedia.org/wiki/Sealand

---

Itsenäiseksi valtioksi päässee jos tarpeeksi moni muu maa tunnustaa itsenäisyyden. Ei siinä ole kysymys pläntin koosta, vrt. Vatikaani. Kiinan kansantasavaltakin oli yli 20 vuotta kansainvälisen yhteisön ulkopuolella sen suuresta koosta huolimatta.

Etsipä kirjastosta Hunter S. Fulghumin kirja "Vaarallista kokeilla!" (WSOY 2003), eräässä luvussa annetaan kattavat ohjeet.

Lainauksia:

"Jos sinulla on riittävästi kovaa valuuttaa, voit lähestyä monia kolmannen maailman valtioita ja tarjoutua ostamaan osan niiden alueesta ja maksamaan hyvän hinnan, jotta kyseinen valtio tunnustaa ostamasi alueen itsenäiseksi. Mitä suuremmassa rahapulassa valtio on, sitä paremmat mahdollisuudet sinulla on.
Belize kauppaa rannikoltaan lukuisia kohtuullisen kokoisia saaria, mutta hyviä kohteita ovat myös Nicaragua, Fidzi, Filippiinit ja Intian Valtameren Seychellit. Käynnistä alustavat keskustelut asiasta näiden valtioiden ulkoministeriöiden kanssa."

"-- voit yrittää vaatia itsellesi maa-aluetta, joka ei kuulu teknisesti mihinkään valtioon eikä ole millään tavoin kiistanalainen. Hyvänä vaihtiehtona ovat hiljattain merenpinnalle kohonneet vulkaaniset saaret -- Ellei sopivaa vaihtoehtoa löydy, voit luoda johonkin valtameren matalaan osaan oman saarivaltiosi kuljetuttamalla sinne laivoilla suuret määrät joutomaata."

Kohtuullisen kokoinen saarivaltio vaatisi vain tuhansia kuutiokilometrejä maata. Etuna on sitten se, ettei kukaan naapurivalta ole vieressä puristamassa tai bambumaa yritä invaasiota.

Valtion periaate on itsehallinto. Minkä tahansa alueen voi vallata jos pystyy ja kykenee sen pitämään. Jos se on vaikka Forth Knox, voi tulla rähinät.

Suurikokoinen, omin voimin liikkumaan kykenevä ja energiaomavarainen lautta. Esimerkiksi kahden öljytankkerin tai vastaavan rungon päälle katamaraaniperiaatteella rakennettu "uiva kaupunki". Maksavia asukkaita pitäisi vain löytyä tarpeeksi rakennus- ja muiden kustannusten kattamiseksi.

Aurinko- ja tuulivoimalla tuotetaan energiaa, laivastokäyttöön suunniteltu ydinreaktori on harkittavissa.
Ravintoa voidaan tuottaa esimerkiksi kasvihuoneissa, jotka voidaan sijoittaa erillisille lautoille.
Tuloja hankitaan mm. matkailulla; lautta on valmis loistoristeilijä.

Voi hyvinkin olla totta (lähi)tulevaisuudessa.

HMV
Suurikokoinen, omin voimin liikkumaan kykenevä ja energiaomavarainen lautta. Esimerkiksi kahden öljytankkerin tai vastaavan rungon päälle katamaraaniperiaatteella rakennettu "uiva kaupunki". Maksavia asukkaita pitäisi vain löytyä tarpeeksi rakennus- ja muiden kustannusten kattamiseksi.
Tuota ei tosin voi julistaa itsenäiseksi, koska sillä ei ole kiinteää maaperää. Kuriositeettiarvo menetetään, jäljelle jää isokokoinen vene jollaisen voi kuka tahansa hankkia jos on tarpeeksi rahaa.

Kuten aiemmin sanoin, valtion periaate N:o.1 on sijainti, joka ei ole millekään valtiolle tärkeä, strateginen tai muuten ärsyttävä. Keskelle valtamerta putkahtava suuri vulkaaninen saari olisi liki-ihanteellinen, siitä tuskin kukaan tulisi perään huutamaan.

Jos itellä on joskus 100-1000 miljardia rahaa ja valtamerelle syntyy tarpeeksi iso saari tai muualta löytyy moinen sopiva, järkkään sinne oman valtion. Tervetuloa vaan kaikki asumaan sinne.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat