Seuraa 
Viestejä45973

Mihin perustuu äärimmäisen huono valikoima ruokakaupoissa?

Valikoima on sama riippumatta siitä, missä ketjussa asioit ja näennäisesti valikoima saattaa vaikuttaa hieman todellisuutta laajemmalta, mutta samoja tuotteita myydään eri pakkauksissa.

Esm. juustohyllyltä löytyy samalta maistuvaa edamia erikokoisissa ja värisissä pakkauksissa, mutta itse tuote on täysin sama ja maksaa huomattavasti enemmän kuin muualla.

Leikkelehyllyltäkin löytyy pelkästään kolmea eri leikettä eri pakkauksissa ja hieman eri muotoisena.

Murojen kohdalla on sama asia.

Eri makuja ei löydy kuin muutama.

Miten tähän on päädytty?

Kommentit (9)

Massatuotanto samojen valmistajien laitteilla ja henkilökunnilla jotka ovat käyneet vakioidun kouluputken läpi. Laatustantardin säätää tuotantoprosessi, ei tekijät.

Mutta miksi juuri Suomessa? Maassa jonka kansalaiset olivat vielä hetki sitten sitä mieltä, että Suomeen voidaan sijoittaa Eu:n elintarvikevirasto.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Esimerkiksi suomen nakkareilla ei saa läskisoosia ja pottuja ja piimää tai karjalanpiirakoita omalla mallilla tehtynä. Kulttuurin ominaisuuspiirteitä ei kunnioiteta.

Eiköhän valikoima pyri vastaamaan kysyntään. Suomalaiset vain kertakaikkiaan pääosin syövät sitä kolmea laatua leikkeleitä, eikä vähiten kysyttyjä kannata pitää valikoimassa.

Omasta mielestäni suomalaisten ruokakauppojen - varsinkin isompien - valikoima on kyllä erinomainen. Ei mitään valittamisen aihetta, paitsi että lammasta voisi kyllä olla tiskillä muulloinkin kuin pääsiäisenä ja kaupoista kadonneet aurajuustomarinoidut kanasuikaleet saisivat tulla takaisin. Pientä kuitenkin. Samaa tuotetta kyllä usein myydään erilaisissa paketeissa eri hinnoilla, mikä on sikäli mukavaa, että opiskelijabudjetilla voi valita sen halpismerkin ja saa silti hyvää.

Isommissa ruokakaupoissahan on kirjaimellisesti satoja hedelmä- ja vihanneslaatuja, sadoittain mausteita, kymmenittäin juustoja, jugurtteja ja kerma- ja maitolaatuja, rivikaupalla säilykkeitä ja jopa hyllymetrejä tarpeita aasialaisen ja meksikolaisen ruuan laittoon. Keskivertotuote rahdataan tänne satojen tai tuhansien kilometrien päästä. Minusta tässä vaiheessa on täysin kohtuutonta valittaa huonosta valikoimasta.

Volitans
Seuraa 
Viestejä10670

Keskieuroopassa monissa marketeissa on paljon huonompi valikoima, kun meillä Suomessa. Siellä on tosin pieniä erikoismyymälöitä, joista sitten löytyykin herkkuja, joista täällä voi vain haaveilla.

Massa ostaa aina samaa. Vuodesta toiseen, aina samaa. Turha siinä valikoimaa kasvattaa, hävikkiin vaan menee.

Räikeämmin tämän näkee kahveissa. Missä muussa maassa uppoaisi nämä kurat mitä vähintään 90 % kahvikiloista ostetaan.

Tunnetusti Suomessa ei nautita ruuasta. Snobbailijat ajetaan nurkkaan ja myrkytetään blööllä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat