Kommentit (2)

Naltsukka
http://sanomat24.fi/keskustelu/index.php?PHPSESSID=0c8380e0c74ea602f1748...


Tämä onkin mielenkiintoinen avaus.

Alussa aloitetaan tyypillisellä nykytrendiin kuuluvalla "http" -rimpsulla, mutta jo perinteeksi muodostuneen alun jälkeen lähdetäänkin toteuttamaan omaa tulkintaa.

Kenoviivojen avulla kokonaisuuden jakaminen yksityiskohtiin tuo testiin rakennetta ja rytmitystä. Ensimmäisessä säkeessä yhdistellään leikkisästi kirjaimia ja numeroita, kenties viitaten informaation määrään -- numeroilla ja kirjaimillahan voi ilmaista enemmän asioita kuin pelkillä numeroilla tai kirjaimilla.

Toinen säkeistö ja kolmannen säkeistön alku on aikaisemminkin luettua, tyypillistä juonenkuljetusta. Sitten alkaakin jännittävä osa: isot kirjaimet luovat tunnelman isosta ja järisyttävästä tapahtumasta. Lupaus, jota lunastetaankin koko loppusäkeen verran. Jännittävä, koodinomainen rimpsu numeroita ja kirjaimia; kukaan ei suoraan voi sanella mitä kaikki ne merkit tarkoittavat, joten teos suorastaan vaatii katsojaa luomaan omat tulkintansa ja merkityksensä.

Shamaanimaisen vuodatuksen jälkeen palataankin kuin unesta pikkuhiljaa takaisin todellisuuteen. Kirjaimet ja numerot ovat selvemmin ryhmitelty omiin kokonaisuuksiinsa. Maailman palaset loksahtavat takaisin kohdalleen.

Lopussa on huumoria luomassa vielä harvemmin nähty #-merkki, joka ikään kuin kuittaa keskikohdan vakavamman ja vaativamman aihepiirin. Katsoja halutaan jättää pohtimaan ja kypsyttelemään teosta, mutta kuitenkin pieni hymynkare huulilla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat