Seuraa 
Viestejä451

Nuuskaa pidetään suhteellisen vaarattomana aineena, mutta kyseessä voi olla vain harha. Nuuskan haitoista on nimittäin tehty vasta huomattavan vähän tutkimuksia, erään arvion mukaan vain noin 60 tutkimusta. Silloin kun tupakasta ei oltu tehty kuin suhteellisen vähän tutkimuksia, niin tupakkaakaan ei pidetty vaarallisena ja kiisteltiin mm. siitä, aiheuttaako se todella keuhkosyöpää.

Nuuskan käyttäjiä on lähinnä vain Ruotsissa, ja heitä on siis maailmassa voin noin miljoona.

Väitteisiin nuuskan vaarattomuudesta pitää siis suhtautua hyvin skeptisesti.

Kommentit (13)

Kyllähän nuuskaa myös amerikoissa myydään mutta ko. tuote siellä eroaa ilmeisesti hieman pohjoismaisesta tuotteesta.
Tähän mennessä kattavin tietopaketti nuuskatutkimuksista on tullut vastaan www.nuuska.fi sivustolla.
Olen samaa mieltä siitä, että nuuskan mahdolliseen vaarattomuuteen pitää suhtautua skeptisesti.

Emotion Science
Nuuskaa pidetään suhteellisen vaarattomana aineena, mutta kyseessä voi olla vain harha. Nuuskan haitoista on nimittäin tehty vasta huomattavan vähän tutkimuksia, erään arvion mukaan vain noin 60 tutkimusta. Silloin kun tupakasta ei oltu tehty kuin suhteellisen vähän tutkimuksia, niin tupakkaakaan ei pidetty vaarallisena ja kiisteltiin mm. siitä, aiheuttaako se todella keuhkosyöpää.

Nuuskan käyttäjiä on lähinnä vain Ruotsissa, ja heitä on siis maailmassa voin noin miljoona.

Väitteisiin nuuskan vaarattomuudesta pitää siis suhtautua hyvin skeptisesti.




Tuskinpa nuuskan käyttäjää kiinnostaa tieto sen vaarallisuudesta tai vaarattomuudesta, tupakkaan nähden se kuitenkin on huomattavasti vaarattomampaa.

Tupakoitsijoiden määrä mitataan eri kertaluokassa ja tietoisuus tupakoinnin vaaroista on huomattavasti suurempaa.

Silti tupakkaa poltetaan.

Ja oletettavasti nuuskaa tutkittaisiin Ruotsissa ja tuskin kukaan pystyy ottamaan kovin vakavasti ruotsalaisia terveystutkimuksia sen jälkeen, kun perunalastujen väitettiin aiheuttavan syöpää

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
McRoot
Ja oletettavasti nuuskaa tutkittaisiin Ruotsissa ja tuskin kukaan pystyy ottamaan kovin vakavasti ruotsalaisia terveystutkimuksia sen jälkeen, kun perunalastujen väitettiin aiheuttavan syöpää



Perunalastut ei aiheuta syöpää?

Tuppu L
McRoot
Ja oletettavasti nuuskaa tutkittaisiin Ruotsissa ja tuskin kukaan pystyy ottamaan kovin vakavasti ruotsalaisia terveystutkimuksia sen jälkeen, kun perunalastujen väitettiin aiheuttavan syöpää



Perunalastut ei aiheuta syöpää?



No näinhän se ainakin täällä Suomessa uutisoitiin. Siis että perunalastut aiheuttavat syöpää.

Akryyliamidi aiheuttaa syöpää ja sitä tulee perunalastuihin vain silloin, kun käytetään yli 120 asteen lämpötilaa valmistuksessa ja perunat ovat paljon sokeria sisältävää lajiketta, joka on säilytetty nostamisen jälkeen merkittäviä aikoja alle 6 asteen lämpötilassa ja niiden ei ole annettu olla 2 viikkoa huoneenlämmössä ennen paistamista.

Akryyliamidia esiintyi ennen tämän euroopan komission ohjeen käyttöönottoa perunalastuissa sen verran, että perunalastuja olisi pitänyt syödä 8kg päivässä, jotta tarvittava akryyliamidialtistus olisi saavutettu.

Itse uskoisin kuolevani johonkin muuhun 8kg perunalastumäärän syömimisen seurauksena.

Myöskään sellaisissa naksuissa, jotka oli tehty tuoreista perunoista ja laadukkaasti hitaasti keittäen, ei ollut tuota ongelmaa muutenkaan.

Edit:

Itseasiassa kahvi ja näkkileipä sisältää isoja määriä akryyliamidia. Ruotsalaisten tapauksessa puolet normaalista akryyliamidimäärästä tulee kahvista.

Abstract

There has been considerable discourse about whether exposure to acrylamide in foods could increase the risk of human cancer. Acrylamide is classified as a probable human carcinogen, and animal studies have demonstrated an increased incidence of tumors in rats exposed to very high levels. Still, epidemiologic data of the effect of dietary acrylamide remain scant. We have undertaken the first prospective study of acrylamide in food and risk of colon and rectal cancers using prospective data from the Swedish Mammography Cohort. The cohort comprised 61,467 women at baseline between 1987 and 1990. Through 2003, the cohort contributed 823,072 person-years, and 504 cases of colon and 237 of rectal cancer occurred. Mean intake of acrylamide through diet was 24.6 picog/day (Q25-70 = 18.7-29.9). Coffee (44%), fried potato products (16%), crisp bread (15%) and other breads (12%) were the greatest contributors. After adjusting for potential confounders, there was no association between estimated acrylamide intake and colorectal cancer. Comparing extreme quintiles, the adjusted relative risks (95% CI; p for trend) were for colorectal cancer 0.9 (0.7-1.3; p = 0.80), colon cancer 0.9 (0.6-1.4; p = 0.83) and rectal cancer 1.0 (0.6-1.8; p = 0.77). Furthermore, intake of specific food items with elevated acrylamide (e.g., coffee, crisp bread and fried potato products) was not associated with cancer risk. In this large prospective study, we found no evidence that dietary intake of acrylamide is associated with cancers of the colon or rectum. Epidemiologic studies play an important role in assessing the possible health effects of acrylamide intake through food.




http://www3.interscience.wiley.com/journal/110559266/abstract?CRETRY=1&S...

Noh, ensimmäistä kertaa immeiseen joka tutustuu tähän voi hyvin kertoa tuntemuksiaan ja ne tuntemukset ja se pahaolo kertoo jo tarpeeksi ilman tutkimuksia. Mutta tottumus antaa anteeksi oman kehon raiskaamisen...

CysE
Noh, ensimmäistä kertaa immeiseen joka tutustuu tähän voi hyvin kertoa tuntemuksiaan ja ne tuntemukset ja se pahaolo kertoo jo tarpeeksi ilman tutkimuksia. Mutta tottumus antaa anteeksi oman kehon raiskaamisen...



Nikotiiniriippuvaiselle tuskin tulee pahaa oloa nuuskasta.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat