Seuraa 
Viestejä45973

Tuli tuossa mieleen. Niin mix. Eihän siitä paljoa hyötyä ole. Ehkäpä se on pieni todiste evoluutio teorialle? Samoin varpaat.

Sivut

Kommentit (35)

No voi olla..mutta en usko että on olemassa mitään semmosta olemusta mikä tuntee jne.. mikä päättäisi kuinka monta sormea me saadaan. Mutta voi olla että se on vain sokea tuntemus.

Voi myös olla että pikkurilli on koska se tekee nimettömän olemuksen paljon helpommaks. Eli periaatteessa evoluutio.
Se on jättänyt pikkurillin koska sillä ei ollut isompaa syytä heittää sitä menemään?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621

Pikkurilli erään tutkimuksen mukaan lisää voimia tarttua ja nostaa aikalailla. Radiosta kuulin enkä onnistunut löytämään lähdettä vaikka yritin ainakin viisitoistasekuntia.

Pikkurilli on periytynyt ihmistä aikaisemmilta elämiltä ja ei löytyne syytä miksi olisi rappeutunutkaan pois.

Varpaat taas ovat muuttumassa pienemmäksi koska ovat menettäneet alkuperäistä merkitystään tarttumaeliminä.

Voihan olla että varpaat suojaavat myös jalkaa. Jos varvas murtuu niin voi yhä kävellä mutta jos varpaattoman jalan menee murtamaan suhteessa samasta paikasta niin menettää kyvyn kävellä joksikin aikaa. Näin siis itseajateltuna.

hehe Barbaari oot hauska
kuulitko tuon uforadiosta?

jos katot kättäsi että näet kynnet.. ehkäpä pikkurilli on lapsi nimetön sisko keskisormi isä ja etusormi äiti? ja peukalo ukki tietty

(tää ei liittynyt aiheeseen)

mm.. kyllä pikkurilli voi tietty auttaa jos meinaa nostaa jotain tankoa esim.. mutta

tuo voi olla väärin arveltu koska he ketkä arveli tuon ei ikinä oo eläny ilman pikkurilliä.. uskoisin että ilman pikkurilliä niin nimettömän arvo muuttuisi pikkurillin tuntemukseksi.. täten nosto homma ei oliskaan niin paljoa vaikeampaa..

Barbaari
Seuraa 
Viestejä13621

Japanissa rangaistiin samuraita joskus leikkaamalla pikkurilli pois. Sen takia etteivät kykenisi pitämään miekasta yhtä hyvin kuin kuin ennen ja käytännössä tämä merkitsi uran loppua. Kerran lujaa iskee miekkaan niin ote lipeää. Kyllä helppoa on kuvitella että neljällä sormella eläminen on paljon vaikeampaa.

Pikkurilli tuo voimaa tarttumiseen muistaakseni 35-40%, varpaat taas auttavat pitämään tasapainoa ja tarttumaan, mutta ei tietenkään nykyään enään

Paul M
Seuraa 
Viestejä8643

Sillä on tärkeä rooli. Neitimäinen ote työkalusta on selainen jossa pikkurilli hieman sojottaa erilleen. Muinaiset soturit tiesivät jättää nuo tyypit kotio.

Hiirimeluexpertti. Majoneesitehtailija. Luonnontieteet: Maailman suurin uskonto. Avatar on halkaistu tykin kuula

Ding Ding
Seuraa 
Viestejä9031

Jos pikkurilli surkastuisi pois niin nimetön siirtyisi sen tilalle kämmensyrjän jatkoksi kuin Aku Ankalla. Muut sormet ilmeisesti vahvistuisivat samalla, joten pikkurillin katoaminen ei olisi kovinkaan merkittävää voiman tai otteen kannalta. Jotain tarkkuustyötä se voisi haitata kuten soittamista tai näppäilemistä.

nuubi
Tuli tuossa mieleen. Niin mix. Eihän siitä paljoa hyötyä ole. Ehkäpä se on pieni todiste evoluutio teorialle? Samoin varpaat.

Samasta syystä miksi vanhin ihminen ei koskaan kuole

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
nuubi
Tuli tuossa mieleen. Niin mix. Eihän siitä paljoa hyötyä ole. Ehkäpä se on pieni todiste evoluutio teorialle? Samoin varpaat.Kokeillaanpa:
Tämä lause on kirjoitettu myös pikkurilliä käyttäen.
Tmn luseen kirjoittmisess ei ole kytetty pikkusorme ollenkn.

On jotain hyötyä...

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Ertsu
Seuraa 
Viestejä7546
Seppo_Pietikainen
nuubi
Tuli tuossa mieleen. Niin mix. Eihän siitä paljoa hyötyä ole. Ehkäpä se on pieni todiste evoluutio teorialle? Samoin varpaat.Kokeillaanpa:
Tämä lause on kirjoitettu myös pikkurilliä käyttäen.
Tmn luseen kirjoittmisess ei ole kytetty pikkusorme ollenkn.

On jotain hyötyä...


Samoin useimpia musiikki-instrumentteja soitettaessa tarvitaan pikkurilliä. Minä sen sijaan en ole oppinut käyttämään tuota pikkurilliä kirjoittamisessa lainkaan. Teksti ei kerro, miten nopeasti se on kirjoitettu.

Barbaari
Suolanaksu
35-40%,Tämänsuuntaista muistelen itsekkin mutta luvut kuitenkin tuntuvat liioitelluilta joten siksen kertonut ilman lähdeviitteitä.Olettaisin, että kyseinen mittaus on tehty pikkurillinsä menettäneiden ja sen vielä omistavien kanssa. Ei tuosta voi sanoa vielä mitään siihen, että ihmisellä olisi peukalon lisäksi vain kolme sormea.

Jos ihmiseltä puuttuu pikkurilli, mutta kämmenessä on muuten pikkurilliin menevä luu, tietenkin voima heikkenee.

Asia olisi verrattavissa vasta sitten, jos nuo mittaukset tehtäisiin tavallisen ihmisen ja sellaisen ihmisen välillä, jolla ei ole pikkurilliä eikä edes siihen liittyviä muita osia. Ranteestakin tulisi erilainen ilman pikkurilliä.

Minusta täällä on virheellisesti lähditty pohtimaan pikkurillin arvoitusta kovin antroposentrisestä näkökulmasta. Tässä vertailun vuoksi esim. lähisukulaisemme:

(Voitte hakea myös muista nisäkkäistä vastaavia vertailukuvia.)

En usko oikein Ding dingin vakuutteluja siitä, että neljä sormea toimisi samalla tavoin, jos niitä hieman vahvistettaisiin. Pikkurillistä on epäilemättä ollut hyötyä erittäin monessa toimenpiteessä, "Ylimääräinen" sormi auttaa jakamaan painoa, lisää tarttumispintaa ja parantaa näin ollen puristusta. Lisäksi pikkusormi lisää käden ketteryyttä, mikä helpottaa ruuan keräämistä monilla lajeilla.
Olisi typerää olettaa, että pikkurilli olisi turha muinaisjäänne nisäkkäillä, kun siitä on selkeästi hyötyä monessa asiassa.

Varmasti toimisi samalla tavalla vahvistettaessa, mutta on asia erikseen onko saman hyödyn saavuttamiseksi taloudellisempaa tehdä neljä heikompaa kuin yksi vahva.

Vrt. esm autojen sylinterien määrää.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat