Seuraa 
Viestejä45973

Teslan nikola tuo myyttinen tiedemies 1850-1940 hänellä oli aika huimia keksintöjä ja muuta mutta miksi tämä mies on vaiettu unholaan.teslan väitetään keksineen autoon täysin omavaraisen sähkömoottorin joka ottaa tehot "eetteristä" eli ei akkuja tai öljyä oli kuulemma häkenut kaupasta jotain antenneja ja diodeja tai jotain ja oli saanut auton kulkemaan viikon ajan ja yli 90kmh ja ajoi sitten auton talliin ja purki pois eikä sen jälkeen kuulunut mitään kamoista. on vihjailtu salamurhasta ja että kaikki keksinnöt olisi varastettu?? jos jollain on tarkempaa tietoa hänestä niin kommentoi oliko hän joku kylähullu vai oikea supertiedemies olisi mukava kuulla.

Kommentit (18)

Sekä että. Täysin tervehän Tesla ei mieleltään ollut, mutta siitä huolimatta (tai juuri siksi) merkittävä henkilö sähkön tutkimuksen saralla. Hyvä esimerkki siitä, miten hulluus ja nerous kulkevat joskus käsikädessä.

Jos jokin mystinen "eetterisähköä" hyödyntävä kapine olisi tuolloin keksitty, se olisi siitä lähtien ollut käytössä ei-kaupallisissa sovelluksissa(sota). Kukaan ei ole tänä päivänäkään nähnyt ilman tankkausta kulkevia ajoneuvoja, ufoja hävittäjien tilalla ja muita plasmahaulikoita yms. alienpaskaa.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Bushmaster
Jos jokin mystinen "eetterisähköä" hyödyntävä kapine olisi tuolloin keksitty, se olisi siitä lähtien ollut käytössä ei-kaupallisissa sovelluksissa(sota). Kukaan ei ole tänä päivänäkään nähnyt ilman tankkausta kulkevia ajoneuvoja, ufoja hävittäjien tilalla ja muita plasmahaulikoita yms. alienpaskaa.

no sitten sitä ei ole koska niin sanot tesla oli sitten juoppo joka runkkasi itsensä uneen..onneksi maapallolla on kuitenkin sinut joka tietää kaiken kyseisestä asiasta ja toden näköisesti harrastat sitä mitä teslakin

olen myös ajatellut kun kyseinen asia tapahtui (auto homma) niin amerikka oli laman kourissa niin mitähän sähkölaskun keksijä tuumasi kun kuuli tämän asian ei todnäköisesti ollut riemuissaan vaan kukapa tietää emme ole kehityksen huipulla niin silloin ei kaikkea kannata oikopäätä tyrmätä jos se sattuu kuulostamaan oman maailman kannalta tyrmistyttävältä.jos elää umpi mielisyydessä niin tuskin tiede kehittyy mihinkään muuhun suuntaan kuin taaksepäin

Mistäköhän ne antennit sitä sähköä sitten repivät? Mitään eetteriähän ei ole edes olemassa, vaikka vielä Teslan aikaan näin uskottiinkin.

otus77
Teslan nikola tuo myyttinen tiedemies 1850-1940 hänellä oli aika huimia keksintöjä ja muuta mutta miksi tämä mies on vaiettu unholaan.... jos jollain on tarkempaa tietoa hänestä niin kommentoi oliko hän joku kylähullu vai oikea supertiedemies olisi mukava kuulla.Eräs maailman tunnetuimmista keksijöistä olisi vaiettu unholaan? Väittämäsi perustuu lähinnä omaan tietämättömyytesi. Tesla teki monia uraauurtavia keksintöjä, mutta monien aikalaistensa tavoin hän uskoi "eetteriteoriaan".

Valoeetteri (luminiferous aether) oli oletus kaikkeuden täyttäväksi sähkömagneettisen säteilyn väliaineeksi. Nimityksen antoi James Clerk Maxwell, joka aikalaistensa tavoin oli sitä mieltä, että valon eteneminen vaatii väliaineen. Sähkö- ja magneettikenttien katsottiin aiheutuvan eetterin jännitystiloista, valon ja muiden sähkömagneettisten aaltojen taas sen värähtelyistä. Tässä muodossa eetteriteoria oli useiden vuosikymmenien ajan tieteessä yleisesti hyväksytty. Muutamat tiedemiehet tekivät yrityksiä selittää eetterin avulla muitakin ilmiöitä. Esimerkiksi lordi Kelvin (William Thomson) esitti hypoteesin, jonka mukaan tavallisen aineen atomit olisivat eräänlaisia eetterin solmuisia pyörteitä, ja hän teki alustavia yrityksiä selittääkseen tuolloin jo tunnetun alkuaineiden jaksollisen järjestelmänkin tämän hypoteesinsa avulla. [1]

Eetterihypoteesi todettiin kuitenkin jo 1800-luvun lopulla mahdottomaksi sovittaa Michelson-Morleyn kokeen kaltaisiin tutkimuksiin. Lisäksi näytti, että se vaatisi absoluuttisen viitekehyksen, jossa yhtälöt pätisivät, sillä epätyydyttävällä ehdolla että yhtälöt ovat eri muodossa liikkuvalle havaitsijalle. Nämä vaikeudet innoittivat Albert Einsteinia muodostamaan erityisen suhteellisuusteorian, ja siinä prosessissa Einstein hylkäsi vaatimuksen valoeetterille.

Myös viime aikoina on esitetty erilaisia eetterihypoteeseja, mutta niitä pidetään yleisesti näennäistieteenä

http://fi.wikipedia.org/wiki/Valoeetteri

Eetteriteoriat edustavat nykyisin pseudotiedettä pätevistä syistä. Jos haluat välttämättä puolustaa ko teoriaa, täytyy sinun perustella näkemyksesi uskottavasti. Teslan vanhentuneet tieteelliset näkemykset ja huhut ihmeautoista eivät valitettavasti kelpaa todisteeksi.

.

CE-hyväksytty
Seuraa 
Viestejä29006

Kyllähän tota ihaillaan, mutta totuus on se että ei tesla ollut sen kummempi sähkäri kuin muutkaan aikalaisensa. Kuuluisuutta se vaan repi lähinnä sekavana tehdyistä sekoiluistaan joissa ei ollut oikeasti mitään mullistavaa tai sitten ne oli vaan puhdasta kusetusta. Hauskaa sillä varmaan oli.

CE-hyväksytty
Kyllähän tota ihaillaan, mutta totuus on se että ei tesla ollut sen kummempi sähkäri kuin muutkaan aikalaisensa. Kuuluisuutta se vaan repi lähinnä sekavana tehdyistä sekoiluistaan joissa ei ollut oikeasti mitään mullistavaa tai sitten ne oli vaan puhdasta kusetusta. Hauskaa sillä varmaan oli.Totta tosiaan. Tavallinen sähkäri. Katsotaan tarkemmin mitä niistä Teslan "sekavista" teorioista on saatu ammennettua:

Electromechanical devices and principles developed by Nikola Tesla:

* Various devices that use rotating magnetic fields (1882)
* The Induction motor, rotary transformers, and "high" frequency alternators
* The Tesla coil,[34] his magnifying transmitter, and other means for increasing the intensity of electrical oscillations (including condenser discharge transformations and the Tesla oscillators[35][36])
* Alternating current long-distance electrical transmission system[37] (1888) and other methods and devices for power transmission
* Systems for wireless communication (prior art for the invention of radio) and radio frequency oscillators[38]
* Robotics and the "AND" logic gate[39]
* Electrotherapy Tesla currents[40][41][42]
* Wireless transfer of electricity and the Tesla effect[43][44]
* Tesla impedance phenonomena[45]
* Tesla electro-static field
* Tesla principle
* Bifilar coil
* Telegeodynamics
* Tesla insulation
* Tesla impulses[46]
* Tesla frequencies[34]
* Tesla discharge[34]
* Forms of commutators and methods of regulating third brushes
* Tesla turbines (eg., bladeless turbines) for water, steam and gas and the Tesla pumps
* Tesla igniter
* Corona discharge ozone generator
* Tesla compressor
* X-rays Tubes using the Bremsstrahlung process
* Devices for ionized gases and "Hot Saint Elmo's Fire".[47]
* Devices for high field emission
* Devices for charged particle beams
* Phantom streaming devices[48]
* Arc light systems
* Methods for providing extremely low level of resistance to the passage of electrical current (predecessor to superconductivity)
* Voltage multiplication circuitry
* Devices for high voltage discharges
* Devices for lightning protection
* VTOL aircraft
* Dynamic theory of gravity
* Concepts for electric vehicles
* Polyphase systems

http://en.wikipedia.org/wiki/Nikola_Tesla

idiotus
Seuraa 
Viestejä1907

ööh eikös se Tesla ollutkaan yli-innokas UHVO?
http://www.youtube.com/watch?v=3AaJT0VPbws

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

Aslak
Mistäköhän ne antennit sitä sähköä sitten repivät? Mitään eetteriähän ei ole edes olemassa, vaikka vielä Teslan aikaan näin uskottiinkin.Joo ehkä näin, mutta toisaalta nykytiede ei taijja pärjäilla ilman " pimeää ainetta " !

Ehkä siinä on se menneitten aikojen Eetteri ?

http://www.youtube.com/watch?v=jc20YhulksA
Joo, ja tyhjiön tuottamat hiukkauset. Ehkä ongelmana on vain nimi, eetteri näkyy olevan piilotettu myös nykytieteen slangiin, vain eri nimillä, kvanttikentiksi jne.

Tesla saattoi kyllä vedättää tuossa sähköautonäytöksessään. Ehkä katkeruus juuri eetteriteorian hylkäämisestä sai aikaan tuon näytöksen.

Mutta silti: miten hän homman teki?

Teslan siirtoantennit olivat ihan radioantenni periaatteella toimivia. Eli siis radioantennihan ottaa vastaan energiaa joka lähetetään toisaalta. Niko uskoi, että tuolla tavalla tehty energian siirto oli tehokkaampi, kuin pisteestä A pisteeseen B johtava kaapeli, kunhan vain oikea taajuus löytyisi. Sama idea hänellä oli energian siirrossa maankuoren avulla, eli aalto siirtää energiaa yhdestä pisteestä toiseen maan alla.

Tesla oli nero, mitä tuli aalto- ja kenttäoppiin. Mutta hänen ongelmansa oli, että hän uskoi oman erikoisalansa olevan vastaus mihin tahansa ongelmaan ja jonkinlainen viisasten kivi, mitä tuli fysiikkaan.

Tämän tähden mitä pidemmälle hän eteni, sitä sekopäisemmäksi hänen keksintönsä kävivät. Hän väitti pulssigeneraattoreidensa pystyvän aiheuttamaan maanjäristyksiä ja pystyvänsä tuhoamaan koko planeetaan yhdellä vasaraniskulla oikeaan kohtaan.

Totta puhuen en usko hänen ns. sirkustemppujensa olleen vain oman edun haalimista. Kyse oli pikemminkin vakaasta uskosta omiin teorioihin ja siten hän vähän viilasi kokeita saadakseen rahoitusta jatkaa kokeitaan, uskoen vakaasti pystyvänsä toimittamaan mitä lupasi, kunhan saisi vain vähän lisää rahaa teorioidensa todistamiseen.

Tavallaan Tesla on todistus siitä, että nerouden ja hulluuden raja on hiuksen hieno. Mielenkiintoinen mies, mutta tieteellisessä mielessä kannattaa keskittyä hänen varhaiseen tutkimukseensa ja jättää kuolonsäteet ja muut vähemmälle huomiolle.

Eilen JIM:iltä tuli ysiltä dokkari tuosta jäbästä ja tänään puolenyön kieppeillä.Näkemäni perusteella kysymyksessäon kaikkien aikojen nerokkain tiedemies jota muut vain kadehtivat mm sellainen raukka kuin Thomas Alva Edison.Nykyiset tiedemiehetkin on huuli pyöreänä hänen ajatuksistaan.Suurin osa keksinnöistä ja ajatuksista meni hänen mukanaan hautaan..ikävä kyllä.Sata vuotta aikaansa edellä..ylikin

otus77
Eilen JIM:iltä tuli ysiltä dokkari tuosta jäbästä ja tänään puolenyön kieppeillä.Näkemäni perusteella kysymyksessäon kaikkien aikojen nerokkain tiedemies jota muut vain kadehtivat mm sellainen raukka kuin Thomas Alva Edison.Nykyiset tiedemiehetkin on huuli pyöreänä hänen ajatuksistaan.Suurin osa keksinnöistä ja ajatuksista meni hänen mukanaan hautaan..ikävä kyllä.Sata vuotta aikaansa edellä..ylikin

Kyllähän häneltä mahtavia keksintöjä tuli, joista on apua nykypäivänäkin, mutta loppupuolelta alkoi ilmestyä myös kaikenlaista huuhaata.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat