Seuraa 
Viestejä45973

Valtiotieteiden tohtori ja historioitsija kirjoitti Hesarissa 15.04.2009 otsikolla "Suomella sodassa omat päämäärät". Koko kirjoitus on laatijansa omaa toiveajattelua, jolla ei ole mitään yhteyttä niihin tapahtumiin, jotka elettiin 1940-1945.

Ns. "historioitsija" unohtaa tahallaan asiat, jotka todistavat, että kaikki Suomen "omat päämäärät" saneli Hitlerin Nazzi-Saksa.

1) Hyökkäys "operaatio Barbarossa" oli hyvin valmisteltu, ja Suomi oli siinä täysillä mukana. Hyökkäysrintama oli yhtenäinen Jäämereltä Välimerelle. Suomi ei puuttunut ketjusta. Saksan pommikoneet nousivat hyökkäykseen Suomen lentokentiltä.

2) Saksan itärintamalla taisteli suomalainen SS-pataljoona, yli 2000 miestä. Pataljoona menetti 255 miestä kaatuneina, 686 haavoittuneina ja 14 kadonneina.

3) Suomessa oli saksalaisia sotilaita yli 200 000 miestä. Suomiea ei kuitenkaan sanota Saksan miehittämäksi maaksi. Ei sanota, koska nuo joukot olivat täällä Suomen oman hallituksen luvalla. (En väitä, että saksan joukot olisivat tulleet Suomen pyynnöstä, koska sitä kukaan ei uskalla sanoa.)

Vähitellen, pikkuhiljaa, peitetään tosiasiat, historia kirjoitetaan paremmaksi. Lopulta Hitler olikin sankari. Lopulta Suomi olikin rauhaa rakastava kansa, joka rakasti ryssää, mutta silti ryssä hyökkäsi. (..... ja sehän vielä kostetaan ...)

Kommentit (1)

No, suoraan sanottuna itse teet tässä nyt ihan samaa mistä haukut tätä toista henkilöä.

Tikku
1) Hyökkäys "operaatio Barbarossa" oli hyvin valmisteltu, ja Suomi oli siinä täysillä mukana. Hyökkäysrintama oli yhtenäinen Jäämereltä Välimerelle. Suomi ei puuttunut ketjusta. Saksan pommikoneet nousivat hyökkäykseen Suomen lentokentiltä.No, kerroppa sie miks sitten suomi ei auttanut saksalaisia valtaamaan Leningradia tai katkaissut Murmanskin rataa pysyvästi. Kumpikin näistä olisi voitu tehdä, mutta niin ei tapahtunut vaikka Hitler itsekkin yritti siitä Mannerheimiä vakuuttaa.

Tikku
2) Saksan itärintamalla taisteli suomalainen SS-pataljoona, yli 2000 miestä. Pataljoona menetti 255 miestä kaatuneina, 686 haavoittuneina ja 14 kadonneina.Suoraan sanottuna en tiedä miksi tämä asia on sinusta jotenkin merkittävä. Jopa virolaisilla oli oma SS-pataljoona kuten monella muullakin valtiolla joka joko tuki Saksaa, oli valloitettu tai oli liitossa Saksan kanssa.

Tikku
3) Suomessa oli saksalaisia sotilaita yli 200 000 miestä. Suomiea ei kuitenkaan sanota Saksan miehittämäksi maaksi. Ei sanota, koska nuo joukot olivat täällä Suomen oman hallituksen luvalla. (En väitä, että saksan joukot olisivat tulleet Suomen pyynnöstä, koska sitä kukaan ei uskalla sanoa.)Jup jup mikäs tuossa nyt on niin outoa. Olihan saksalaisia joukkoja muissakin liittolaismaissa. Tämä on kuin sanoisi ettei englantilaisia olisi saanut olla ranskassa taistelemassa vaikka ovat liitossa toistensa kanssa. Tossa ei vaan ole mitään logiikan häivää.

Tikku
Vähitellen, pikkuhiljaa, peitetään tosiasiat, historia kirjoitetaan paremmaksi. Lopulta Hitler olikin sankari. Lopulta Suomi olikin rauhaa rakastava kansa, joka rakasti ryssää, mutta silti ryssä hyökkäsi. (..... ja sehän vielä kostetaan ...)Hmm... mitä tässä nyt on peitelty? Pikemmin asioita on nyt vasta ruvettu selvittää kun on päästy asiakirjoihin käsiksi mitä ei vielä kymmenen vuotta sitten ei saanut nähdä kun olivat salaisia asiakirjoja. Suoraan sanottuna en kyl tiedä mistä sie ton ryssän rakastamisen oikein keksit. Ei tarvii kuin kattoo historiaa vähän taaksepäin ja sielt löytyy ihan hyvät syyt miks monet suomalaiset ei paljoo velivenäläisestä pitäny. Kostokin on aika outo käsite tässä en oo kyl kenenkään kuullu sanottovan että mennään ottaa karjala takas pitkään aikaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat