Seuraa 
Viestejä3164

niihinhän meillä jokaisella on oikeus! Toisin kirjoittaen: voinemme siis olettaa, ettei kukaan muu pääse lukemaan sähköpostilaatikkomme uumeniin tulleita ja/tai tallennettuja sanomia.
Mutta onko niin? Miten hyvin on luottamuksellisia tietoja - kuten henkilötunnuksia tai pankkitilinnumeroita - sisältävien viestien säilytyspaikka turvassa urkkijoilta silloin, kun kyseiset sanomat on talletettu saajansa sähköisessä postilaatikossa oleviin kansioihin? Periaatteessahan ei kenenkään tulisi päästä näille virtuaalilokeroille asianmukaisitta tunnuksitta ja salasanoitta ... vaan hakkeroidaanko niille?
Eikä tässä kylliksi, vaan vielä minä - tietotekniikkatollo - kyselen yhtä yksityiskohtaa: onko mahdollista poistaa saapuneesta viestistä jokin arkaluonteinen detalji ennen viestin siirtämistä postiohjelman tarjoamaan (toisin kirjoittaen itse sinne luotuun) säilytyskansioon? Olen näet havainnut, ettei vastaanottaja pysty ainakaan saapuneita sanomia muokkaamaan ennen säilytyskansioihin siirtämistä... Mutta erehdynkö - olisiko kuitenkin jokin konsti sentään olemassa?

Ja olenko peräti vainoharhainen epäillessäni jonkin verkkoon solutetun Troijan bittihevosen tai tietoja vakoovan kalastimen käyvän summittaisesti läpi (ilmais)sähköpostisysteemien sisältöjä ja haeskelevan huijarille käyttökelpoisia tiedonmurusia?

Kommentit (9)

Ei näihin @hotamaileihin sun muihin ole kyllä mitään luottamista. Että jos jotain erittäin salaista informaatiota haluut säilyttää niin en suosittele e-postia.

SamBody
Seuraa 
Viestejä7938
Piru Naiseksi
Ja olenko peräti vainoharhainen epäillessäni jonkin verkkoon solutetun Troijan bittihevosen tai tietoja vakoovan kalastimen käyvän summittaisesti läpi (ilmais)sähköpostisysteemien sisältöjä ja haeskelevan huijarille käyttökelpoisia tiedonmurusia?No ainakin annat uhan kasvaa todellisuutta suuremmaksi: kyllä niitä ilmaisiakin järjestelmiä valvotaan, ja epämääräiset tunkeutujayrittelijät jäävät kyllä valvonnassa helposti kiinni. Riski sille että juuri sinä joutuisit satunnaisen tietomurron kohteeksi on kovin pieni, vähän niinkuin katuryöstön uhriksi joutumisen riski.

Jos spostissa siirrellään/säilytetään oikeasti luottamuksellista aineistoa on ainoa oikea tapa tiedon turvaamiseen kunnollisen salakirjoituksen käyttö. Noissa on tietysti aina se hankaluus että sekä lähettäjän että vastaanottajan on käytettävä samaa systeemiä, salattua postia voi lukea käytännössä vain omalta koneelta jne. - ja käyttöönottokin on jonkinmoinen opiskeluprosessi.
Esim. http://www.gnupg.org/ löytyy luottevaksi tunnettu ja maksuton toteutus.

http://www.vapaakielivalinta.fi/
Tunnustan poikkeavuuteni: perustan näkemykseni enemmän omaan ajatteluun kuin auktoriteetteihin.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
idiotus
Seuraa 
Viestejä1907

Mielestäni on hyvä vertaus on se, että sähköposti on kuin postikortti. Lähetettävien tiedostojen tai koko postin salaus tietysti auttaa asiaa, kunhan sen tekee asiamukaisesti ja vahvalla avaimella/salasanalla. Käyttömenetelmä tarpeen mukaan.
Mielestäni foliohattuaste kannattaa ehkä pitää järkevänä, sillä tuskin ketään ulkopuolinen haluaa purkaa väkisin salausta todella pitkiä aikoja, jos tieto on pääasiassa yksittäiselle asianomaiselle ihmiselle tärkeää.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

Lisää vertauksia: elä mailaa mitään mitä et laittaisi feisbookiin.

On harhaanjohtava tuo nimitys sähköposti. Ihmeiset aattelee että se on niinku posti mutta sähköisenä. Sähköviesti voisi olla parempi virallinen ilmaisu. Emailiin tulee monennäkösiä otsaketietoja sen vaeltaessa eri palvelimilla. Joku palvelin, joka iskee loppuun sen "Tule meseen, täällä on kaikki muutkin." -mainoksen, voisi muuttaa myös itse viestin sisältöä. Joku propellihattu voisi väsätä vittuiluautomaatin.

Alveron
Seuraa 
Viestejä3639

Lähettelen sähköpostia päivittäin. Miksi joku haluaisi lukea niitä viestejä? Ja mitä sitten jos lukee?

henkilötunnuksia tai pankkitilinnumeroitaMitä kukaan tekee tilinumerollani, muuta kuin laittaa tilille rahaa? Entä kuka lähettelee henkkariaan sähköpostilla? kenelle?

Alveron
Mitä kukaan tekee tilinumerollani, muuta kuin laittaa tilille rahaa?
Rahanpesuun. Nigerian setä laittaa tilillesi muutaman millin. Sitten sitä tulevat porukalla lunastamaan.

Finlandes
Seuraa 
Viestejä1399

Aiheeseen liittyvä uutinen:

[size=150:1lbl3l1d]Nokian kännykät lähettävät salasanoja Nokialle[/size:1lbl3l1d]

Nokian älypuhelimet välittävät sähköpostin käyttäjätunnuksen ja salasanan Nokialle, kun asetukset tehdään ensimmäisen kerran.

Kun Nokian uusiin puhelimiin syöttää sähköpostilaatikon käyttäjätiedot, lähetetään ne myös Nokialle.

Käyttäjätunnus ja salasana välitetään Nokialle myös silloin, kun kyseessä ei ole Nokian oman sähköpostipalvelun käyttäminen.

Digitoday kertoi perjantaina Harri Salmisesta, joka huomasi asian maaliskuussa ja sanoo Nokian olevan nykyään tietoinen tilanteesta. Yhtiö ei ole kuitenkaan vielä reagoinut tietoon mitenkään.

Ongelman voi kiertää käyttämällä ensiasennuksessa väärää salasanaa ja korvaamalla sen myöhemmin oikealla tai kytkemällä puhelimen offline-tilaan sähköpostin asetusten määrittelemisen ajaksi, Salminen neuvoo.

Lähde.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat