Seuraa 
Viestejä5662

Nii, noissa ku kävin lidlissä kattelemassa kaikkia tuotteita, nii siellä näky olevan kaikennäkösiä jänniä kukkia, kuten auringonkukan siemeniä sekä lyhyitä auringonkukansiemeniä sun muita, nii siellä takana näkyy ohjeet missä lukee kaikkea juttua, nii mitä se yks vuotinen tarkoittaa oikeen?
Elääkö ne yhen vuojen sit? sit pitää ostaa uus? Pöh..eihä kukkien kasvattamisessa ooo sit mitää järkee..kallista puuhaa.

Ootteko aatellu kasvatella mitään kukkia/kasveja minnekkää ny tänä kesänä?

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Kommentit (13)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Yksivuotinen kasvi on sellanen, että keväällä nakkaat siemenet maihin ja syksyllä perkaat pois. Vähän niinku porkkana.

Sitten on kaksivuotisia kasveja, esim vattu, joka ensimmäisenä vuonna väsäilee vaan lehtiä (ja varsia) ja kukkii sitten toisena vuotena. Ja vasta toisena syksynä meet siis nyhtään ne kuivat pois.

Perennat ovat monivuotisia kasveja, ja niitä ei kannata nyhtää lainkaan, ellei kasvusto satu leviämään liian innokkaasti.

Ja en aio tänä vuonna kasvatella mitään rehuja. Edes parvekkeella. Niitä kun joutuu vahtaamaan ja kastelemaan, ja olis pitkä loma tiedossa, niin kai silloin tekee muutakin kun käkkii yrttien perässä, ehkä.

Alveron
Fonzie
Nauroin.Fonz, olet niin cüül. Kunhan et ala hyppimään haiden yli.Tuo huomautus ois ollut erityisen naseva moderaattorin suusta.

Suosittelen kokeilemaan kasveja, jotka tuottavat satoa. Silloin on motivaatiota miehelläkin hoivata ja kytätä kasveja, kun palkinto on muutakin kuin vain silmänruokaa.

Esimerkiksi chili on hauska. Oma chiliharrastus lähti siitä, että kaavin kaupasta ostetusta chilistä alkuvuodesta siemenet ja pistin multaan. Pitkään aikaan ei tapahtunut mitään, mutta kun piti mullan kosteana niin elämä alkoi nousta.

Koko viime kesän sai ruokiin sitten omia chilipapuja. Tuo lajike (josta ei ole mitään hajua) on vielä semmoinen, että kun kesällä riittää aurinkoa ja vettä, se puskee jatkuvasti kukkia ja siitä johtuen myös hedelmiä. Eikä tarvitse veden lisäksi muuta hoitoa.

Syksyllähän nuo sitten masentuu ja pari kasvia tuosta kuoli, mutta isoin chili pysyi sitkeästi hengissä ja teki heti kevätpäiväntasauksen jälkeen vuoden ensimmäisen chilinsä.

Olisi pitänyt laittaa lisääkin noita kasvamaan, mutta ehkä sitä ehtii vielä.

Cubemon
Suosittelen kokeilemaan kasveja, jotka tuottavat satoa. Silloin on motivaatiota miehelläkin hoivata ja kytätä kasveja, kun palkinto on muutakin kuin vain silmänruokaa.Mistä lähtien kasvit ovat tuottaneet lihaa?

Fonzie
Mistä lähtien kasvit ovat tuottaneet lihaa?Eikös se nyt ole selvä, että liha on 45% miehekkäämpää, kun se on maustettu chilillä!

Yksinäinen epätarkka kevätpapu

Lehtiä, nuppuja ja yksi valkoinen chilipaprikaehdokas

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662

Täytyy ny ettiä niitä metsämansikoiden siemeniä kaupasta jos löytää. Sit kesämmällä täytyy kerätä niitä pihan marjoista.

Vois ostaa jotai muutakin hyötykasveja, että pääsis popsimaan sit jotai. Chili on kyl aivan mahtava mauste. Nykyään on oltava lähes kaikissa sitä, ku ei maistu muute oikee miltää..tai jalopeenoa.

Takapihalla on tilaa vielä monta (kymmentä?) neliömetriä. Ku ei oikee huvita ketään ajaa nurmikkoa, sieltä, nii sama vaikka pistäs koko paikan kasvimaakäyttöön. Tosin se on sit aika savista, nii pitäs roudata hiekkaa ja multaa, että kasvas sitten jotaki kunnonkin kasveja.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Alveron
Seuraa 
Viestejä3639
TERÄS NALLEPUH

Vois ostaa jotai muutakin hyötykasveja, että pääsis popsimaan sit jotai. Chili on kyl aivan mahtava mauste. Nykyään on oltava lähes kaikissa sitä, ku ei maistu muute oikee miltää..tai jalopeenoa.Jalopeno on kyllä chili (annuum). Tietysti ihan ymmärrettäviä nämä väärinkäsitykset, sillä lukuisissa tuotteissa lukee valmistusaineiden kohdalla jalopenon lisäksi chili. Cayenne"pippuri" on myös chili, ja sama toistuu sen kohdalla. Lisäksi cayennen tapauksessa tuote ei välttämättä edes sisällä cayennea, vaan jotain muuta punaista chiliä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat