Seuraa 
Viestejä45973

Vanhoista kirjoista voi lukea millaista elämä ennen oli, mutta ei sitä voi kokea. Ei lukemalla voi sisäistää että mitä se on, jos pitää koko kesä toivoa riittävää satoa. Muuten perhe kuolee. Tämmöistä oli Suomessakin vielä 1920-1930.

Tai mitä on olla kaksintaistelussa. Esim talvisodan aika ei ollut mitään kovaa elämää, vaan aika normaalia "akkaa paossa" ihmiskunnan historiassa. Varttitunnin taisteluita silloin tällöin, ja rasittavinta olikin jatkuva valppaus, eikä itse taistelu.

Katsotaan välillä video Troijasta:

http://podblanc.com/there-are-no-pacts- ... ns-and-men

Ihmisen historia on sitä mitä eläimet tekevät.

Minua ärsyttää ja loukkaa se, kun esim liike-elämän teoreetikot puhuu bisneksestä "taisteluna" tai "sotana". Yksikään kahvitauko ei silti jää pitämättä.

Voihan sitä puhua vaikka mitä, jos ei tiedä. Armeijassa oli kavereita, jotka olivat tottuneet siihen, että äiti tuo joka aamu aamiaisen suoraan sänkyyn, ja odottivat sitä intissäkin. Sivaripuolella tuo lienee ollut vielä yleisempää.

Nykypolvet ovat vastaavia.

Kommentit (2)

Kuinka nykyihmiset katsovat olevansa päteviä arvioimaan keski-ajan ihmisiä eri maista, kun eivät ole päteviä arvioimaan edes omaa isoisäänsä samasta kulttuurista ?

Erityisen päteviä tuntuvat olevat teekkarit, jotka eivät edes osaa korjata polkupyöräänsä, autoansa eivätkä osaa tavallisiakaan käytöstapoja, esim naisten, lasten tai vanhusten kohtelussa. Kotitehtävät osataan kyllä kopioida, ja sitä varten on omat nettisivutkin.

Kaikkein törkeimpiä he ovat soittaessaan asiakaspalveluun. "En saa teiltä mitään lisä-arvoa... Kalle on nimeni...".

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat