Seuraa 
Viestejä45973
Ruotsin armeija puuttuu lelupyssysimputukseen

Ruotsin armeijassa aseettomaan palvelukseen pyrkinyt alokas sai kannettavakseen leikkipyssyn.

Harjoitusta johtanut upseerioppilas kertoi määränneensä alokkaan kantamaan muovipyssyä, koska hän epäili tämän pyrkivän aseettomaan palvelukseen liian heppoisin perustein.

– Tuntui naurettavalta ja nololta kiertää ympäri kasarmialuetta muoviaseen kanssa, alokas Henrik Emilsson kertoi Värnpliktsnytt -verkkojulkaisulle.

Puolustusvoimat selvittelee tapausta, jota pääjuristi Kjell Kastman pitää hyvin vakavana. Hänestä alokasta on häväisty moraalittomalla tavalla sillä aikaa, kun hän on odottanut päätöstä aseetonta palvelua koskevaan hakemukseensa. Yksittäisen upseerioppilaan ei kuulu ottaa kantaa hakemukseen, jonka käsittelevät puolustusvoimain asiantuntijat.
Kyseinen uutinen Satakunnankansan nettisivuilta.

Itse aseellisen palvelun suorittaneeni muistan naureskelleeni niille jotka rynkyn sijaan kantoivat harjanvarsia. Tuvan ikkunasta komia näky kun rivi näitä juoksi ikkunan alta Tämä siis jokunen vuosi sitten. Kyllä niille jotain on pakko antaa, miksei sitten lelupyssyä? Parempi se on kuin luuta

Kommentit (14)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Deus Ex
ratz
Siinä harjotellaan kuria.Onnistuu varmasti ilman rynnäkkökivääriä, leikkiasetta tai harjanvartta.Se on tasa-arvo kysymys. Jos muut kantaa asetta ni pitää senkin kantaa jotain joka ei soustu asetta kantamaan.

Wezqu

Se on tasa-arvo kysymys. Jos muut kantaa asetta ni pitää senkin kantaa jotain joka ei soustu asetta kantamaan.
Miksei se, joka on aseen kantamisesta vapautettu, voi olla tekemässä jotain hyödyllisempää sillä aikaa kun muut leikkivät niillä aseillaan? Jos on vapautettu aseen kantamisesta niin miksi sitä täytyy kuitenkin harjoitella harjalla?

Deus Ex
Wezqu

Se on tasa-arvo kysymys. Jos muut kantaa asetta ni pitää senkin kantaa jotain joka ei soustu asetta kantamaan.
Miksei se, joka on aseen kantamisesta vapautettu, voi olla tekemässä jotain hyödyllisempää sillä aikaa kun muut leikkivät niillä aseillaan? Jos on vapautettu aseen kantamisesta niin miksi sitä täytyy kuitenkin harjoitella harjalla?

Aseeton palvelus pätee ainoastaan rauhan aikana. Sota-aikana tuolle tyypille lykätään pyssy kouraan ja silloin hän varmaankin kiittelee onneaan, että on saanut sen saman koulutuksen, vaikka sitten harjanvarren kanssa.

Deus Ex
Wezqu

Se on tasa-arvo kysymys. Jos muut kantaa asetta ni pitää senkin kantaa jotain joka ei soustu asetta kantamaan.
Miksei se, joka on aseen kantamisesta vapautettu, voi olla tekemässä jotain hyödyllisempää sillä aikaa kun muut leikkivät niillä aseillaan? Jos on vapautettu aseen kantamisesta niin miksi sitä täytyy kuitenkin harjoitella harjalla?Et ole ilmeisesti suorittanut kansalaisvelvollisuuttasi? Intissä hyödyllisyysnäkökulma on hieman erilainen siviiliin verrattuna. Esim. siellä ei siivota hygienian takia, vaan siivoamisen takia. Ja pitkään ja hartaasti jotkut onnekkaat pääsevätkin siivoamaan.

ville-v
Aseeton palvelus pätee ainoastaan rauhan aikana. Sota-aikana tuolle tyypille lykätään pyssy kouraan ja silloin hän varmaankin kiittelee onneaan, että on saanut sen saman koulutuksen, vaikka sitten harjanvarren kanssa.Niin se vapauttaa vain rauhan aikana aseen käytöstä. Sodassa ne joutuvat käyttämään asetta. Nämä henkilöt myös joutuvat opettelemaan kaikki aseen käytön taidot mutta eivät ensikädeltä, koska kieltäytyvät aseen käytöstä.

Sakarias
Oikeissa käsissä harjakin on kuoleman työkalu...

Niinpä! Siivooja siivoaa ainoastaan lian ja nostelee harjan bakteerien ylitse, ja tilassa käyskentelevät sairastuvat kaameaan kulkutautiin. Tarkempi henkilö napsii harjaksilla geenejä rullalle ja leviämään lähtee KAAMEA GEENI RUTTO TAUTI

Kosh
Seuraa 
Viestejä21228
Deus Ex
ratz
Siinä harjotellaan kuria.Onnistuu varmasti ilman rynnäkkökivääriä, leikkiasetta tai harjanvartta.Ehkä onnistuisi, mutta kurin harjoitteleminen onkin sitä, että mitä mielivaltaisintakin käskyä noudatetana prikulleen kyseenalaistamatta, ilman oma-aloitteisuutta ja omatoimisuutta. Jos siis tanssitaan polkkaa luudan kanssa, niin sitten tehdään niin - eikä ihmetellä onko siinä mitään järkeä. Sulkeisharjoittelussa yms. ei sinänsä olekaan mitään järkeä, eikä sillä taidolla sinänsä mitään tee muualla kuin paraateissa, mutta kyse onkin vähän laajemmasta asiasta. Siinä harjoitutetaan käskyttämistä ja tottelemista, refleksinomaista ja yhdenmukaista toimintaa johdettuna joukkona. Sellaista, minkä pitää vaativammissa taistelukoulutuksen vaiheissa sujua jo automaattisesti. Puhumattakaan tositilanteesta.

Se oli kivaa niin kauan kuin sitä kesti.

JW

Et ole ilmeisesti suorittanut kansalaisvelvollisuuttasi? Intissä hyödyllisyysnäkökulma on hieman erilainen siviiliin verrattuna. Esim. siellä ei siivota hygienian takia, vaan siivoamisen takia. Ja pitkään ja hartaasti jotkut onnekkaat pääsevätkin siivoamaan.
Tykkimies olen sotilasarvoltani. Mitenkään hirveän motivoitunut en ollut tai muuten kovinkaan järkevänä sitä tornitouhua pitänyt, se myönnettäköön. Sillä aikaa kun muut ovat heilumassa niiden aseidensa kanssa voisivat aseettomaan palvelukseen osallistuvat olla siellä siivoamassa vaikkapa ihan sen hygieenian takia. Siinä olisi järkeä.

R4D4
Seuraa 
Viestejä1566
Kosh
Ehkä onnistuisi, mutta kurin harjoitteleminen onkin sitä, että mitä mielivaltaisintakin käskyä noudatetana prikulleen kyseenalaistamatta, ilman oma-aloitteisuutta ja omatoimisuutta. Jos siis tanssitaan polkkaa luudan kanssa, niin sitten tehdään niin - eikä ihmetellä onko siinä mitään järkeä. Sulkeisharjoittelussa yms. ei sinänsä olekaan mitään järkeä, eikä sillä taidolla sinänsä mitään tee muualla kuin paraateissa, mutta kyse onkin vähän laajemmasta asiasta. Siinä harjoitutetaan käskyttämistä ja tottelemista, refleksinomaista ja yhdenmukaista toimintaa johdettuna joukkona. Sellaista, minkä pitää vaativammissa taistelukoulutuksen vaiheissa sujua jo automaattisesti. Puhumattakaan tositilanteesta.Aivan. Pahinta tässä kaikessa on, että jotkut pitävät vieläkin armeijaa ja sen tarkoitusta jotenkin jumalallisina tai oikeutettuina.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat