Seuraa 
Viestejä2875

Lienee aika yleisesti tiedossa että ruskeasävyiset aurinkolasit parantavat kontrastia ja näkyvyyttä päivänvalossa sillä ne vähentävät sinisen valon määrää.

Tuli vaan mieleeni että veden alla sitä vasta sinistä onkin. Miksei uimalaseissa siis myös käytetä ruskeita linssejä? Useimmissa on joko kirkkaat, savunharmaat tai siniset linssit. Punaisiakin on tullut vastaan. Eikö ruskeista linsseistä olekaan hyötyä veden alla?

(Kysyn tätä fysiikkaosastolla kun ajattelin että valon taajuuksien suodattaminen liittyy fysiikkaan ja sillai)

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

kuningas
Seuraa 
Viestejä1246

Veden alla syvyyden kasvaessa sinisyys vähenee hitaasti ja punaiset sävyt heikkenevät nopeammin. Syvällä on siis sinistä. Tästä syystä luulisi punaisten linssien korjaavan jolllekin syvyydelle tuota. Kuitenkin lasin pitäisi pystyä muuttamaan kirkkautta syvyyden muuttuessa (jos puhutaan sukelluslaseista).

Toisaalta ihmisen silmän oma valkotasapaino korjaa ilmiötä riittävästi jotta laseihin tuskin korjausta tämän johdosta tarvitaan.

Sukeltaessa kontrastinäkö ei varmaankaan ole yhtä tärkeä kun vaikka ajolaseissa maalla.

War doesn't determine who's right but who's left.

There is no such thing as an atheist in a foxhole.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä37993

No jos vesi suodattaa pitkät aallonpituudet ja ruskeat lasit suodattavat lyhyet, mitä jää jäljelle? Varmaankin valon määrä arvioidaan turvallisuus- ja käytännöllisyyssyistä tärkeämmäksi kuin mahdollisimman virheetön väriaistimus.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat