Seuraa 
Viestejä45973

jaahas, eikö Ilmatieteenlaitos ja sen erehtymätön johtaja Petteri 1 Suuri ole taas päässyt olemaan lehdistössä tarpeeksi kun pitää taas päästää levottomia suusta:

http://yle.fi/uutiset/kotimaa/2009/04/i ... 90140.html

Kommentit (4)

Mikäs tuossa lausunnossa niin levotonta on? Jos tosiaan hiilidioksidipäästöjä on vähennettävä noin raakasti, mitä muitakaan realistisia vaihtoehtoja silloin jää?

Viime aikoina Petterin nimi on ollut yhä useammin ydinvoiman yhteydessä, vaikka hän ei ole sitä sitä itse varsinaisesti ollut äänekkäimmin vaatimassa. Mutta Taalaksen kauhukuvien maalailu on ollut otollista maaperää peesaville ydinlobbareille. Ei siis mikään yllätys, että Taalas itsekkin alkaa markkinoimaan ydinvoimaloita.

Vielä 80-luvulla oli niitä, jotka uskoivat koko kasvihuoneilmiön olevan vain ydinlobbareiden keksintöä. Nyt toki voidaan jo nähdä merkkejä ilmaston muutoksesta, vaikka onkin epäselvää onko se ihmisen aiheuttama. Edellinen ilmastonmuutos jääkausien välillä ei ollut ihmisen aiheuttama, mutta silloinkin jäätiköt sulivat nopeasti, noin 50 vuodessa.

Jäätiköiden sulaminen ja ydinvoima sopivat huonosti yhteen. Pahimassa tapauksessa vesi voi nousta jo metrejä 40 vuodessa(näin tapahtui edéllisessä ilmastonmuutoksessa). Se voisi merkitä sitä, että kun OL3 aloittaa kaupallisen toimintansa joskus 2015-2018, sillä onkin vain parikymmentä vuotta aikaa jauhaa atomeita halki, kunnes se turvallisuussyistä joudutaan sulkemaan.

Edit, pannaan tähän tietoa vähän nykyisestä tulvarajasta, OL3:n kohdalla en tiedä, mikä olisi hälytysraja:

Meriveden pinnan kohoamisella ei vaikutusta Olkiluodon voimalaitoksen toimintaan

Meriveden pinnankorkeus kohosi Olkiluodossa viime yönä noin 80 senttimetriä keskiarvotason yläpuolelle. Tällä ei ollut vaikutusta voimalaitoksen toimintaan.

- Meriveden pinnankorkeus ei ole aiheuttanut mitään erityistoimenpiteitä. Seuraamme tilannetta ja olemme kaukana ensimmäisestä hälytysrajasta, joka on +2,3 metriä. Pinnankorkeus on jo laskusuunnassa tuulen käännyttyä pohjoiseen, totesi käyttöosaston johtaja Reijo Sundell.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
vihertaapero
Seuraa 
Viestejä6081

Tuo 2,3 metriä oli se ensimmäinen turvaraja (mitä sitten tarkoittaakaan). Mutta kuten eräässä pienehkössä eurooppalaisessa maassa on todettu, voidaan varmaankin myös suomessa pengertää voimalat kuivaksi vaikka meren pinta nyt ydinfoobikoiden vuoksi nousisikin.

Konsta: ...joten jäähdytysvesi on varmasti erittäin korkeaktiivista.
Brainwashed: En tosiaankaan pidä itseäni minään asiantuntijana...

Jos osoittautuisi todeksi, että merivesi nousee 4 metriä seuraavassa 40 vuodessa, niin ydinvoiman hallittu purku pitäisi aloittaa välittömästi. Ns kuumat ydinjätteet olisi saatava jäähtymään, ennen kun niitä voidaan loppusijoittaa ja lyhyin jäähtymisaika olisi kait 20 vuotta ja silloinkin pelattaisiin jo korkealla riskitasolla.

Jos vesi nousee yli metrin, niin se normaalivaihtelulla voi maksismissaan olla lähes 3 metriä yli nollatason (vakuutusyhtiön mukaan 1, 5 metrin vaihtelu täytyy ottaa ottaa huomioon, Haminassa 2001 oli 1,8 metriä, Loviisan voimalaitos oli jo lähellä sulkemista).

Kannattaisi kysyä sieltä Olkiluodosta, voiko ydinvoimalan turvallisesti valittaa noin 6 metriä korkealla esteellä siten, että työmatkat tehtaisiin veneellä? Itse vähän epäilen koko juttua.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat