Seuraa 
Viestejä45973

http://www.helsinki.fi/behav/valinnat/2 ... siikka.pdf

Voisiko joku hieman valottaa pointtia kappaleesta "erotettavuusindeksi d' "? Ja mitä kuvaajat kuvassa 5 kertovat?

Kommentit (2)

totinen
Seuraa 
Viestejä4887

Arvelisin, että tuo voitaisiin tulkita näin:

Kyseessä on kohinainen tai heikko signaali, jota on vaikea erottaa taustasta. Myös tausta on kohinainen. Kohinan ansiosta tausta näyttää joskus signaalilta tai signaali kohinalta.

Kohinasta aiheutuu jakaumat sekä taustan että signaalin havaintoihin. Jakaumien leveyttä kuvataan keskihajonnalla, joka kertoo todennäköisimmän poikkeaman odotusarvosta, eli tässä taustan tai signaalin keskiarvosta. Keskihajonta on varianssin neliöjuuri ja sen yksikkö on sama kuin tutkittavan ilmiön.

En ole aivan varma mitä tässä tarkoitetaan taustan ja signaalin yhteisellä keskihajonnalla; kuvasta 5 voitaneen päätellä että tässä oletetaan molemmilla jakaumilla olevan sama keskihajonta. Joka tapauksessa jakamalla keskihajonnalla siirrytään keskihajonta-asteikkoon.

Kuvassa 5a) taustan jakauma on merkitty vasemmalle ja signaalin jakauma on merkitty oikealle keskihajonta-asteikkoon. Näiden huipun välinen matka on erotettavuusindeksi d'. Koska jakaumat ovat yksihuippuisia symmetrisiä jakaumia, keskiarvo on huipun kohdalla. Subjektiivisen päätöskriteerin paikka on merkitty pystysuoralla viivalla C. Kun tätä viivaa kuljetetaan keskihajonta-asteikolla, saadaan ROC-käyrä C:n leikkauksesta osumien ja väärien hälytysten jakauman verhokäyrien kanssa.

totinen
Seuraa 
Viestejä4887
totinen

En ole aivan varma mitä tässä tarkoitetaan taustan ja signaalin yhteisellä keskihajonnalla; kuvasta 5 voitaneen päätellä että tässä oletetaan molemmilla jakaumilla olevan sama keskihajonta.Arvelisin, että kyseessä on additiivinen kohina, joka lisätään sekä taustaan että signaaliin. Tällöin taustalla ja signaalilla on sama kohinasta johtuva jakauma.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat