Seuraa 
Viestejä45973

Ajattelin perustaa viestiketjun johon voi kirjoittaa mielenkiintoisia avaruusuutisia. Avaan itse tällä pläjäyksellä:

Kaksi sukkulaa samaan aikaan laukaisualustoilla:

http://www.spaceflightnow.com/shuttle/s ... nos/05.jpg
http://www.spaceflightnow.com/shuttle/s ... nos/09.jpg
http://www.spaceflightnow.com/shuttle/s ... nos/06.jpg
http://www.spaceflightnow.com/shuttle/s ... nos/02.jpg

Se tietää sitä että avaruusteleskooppi Hubblen huoltolento lähestyy.

Sivut

Kommentit (4681)

Hieno juttu!
Kiva lukea ihan tavallistakin påpulaaria tältäkin alalta.
Toivottavasti carterit, spinot ynnä muut snautit ja lentotaidottomat kertoilevat, aiheiden ajankohtaisuuksien lisäksi, myös vaikka sellaista pientä mukavaa silppua avaruusalalta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kuussa saattaa lähivuosina kasvaa kaalia.

Arizonalainen Paragon-yritys on suunnitellut prototyypin minikasvihuoneesta, jonka sisällä voidaan kasvattaa vihanneksia Kuun pinnalla.

Minikasvihuone on 46 senttimetriä korkea kolmion muotoinen rakennelma. Paragon toivoo, että se voisi lähettää ensimmäiset kasvihuoneet Kuuhun 2012, kerrotaan Space Daily -verkkolehdessä.

Ensimmäisenä on tarkoitus kasvattaa ruusukaalin sukuista kaalia. Se kasvaa siemenestä kukintaan vain kahdessa viikossa, siis yhdessä Kuun yössä.

- Kuun asuttaminen vaikuttaa kaukaiselta, mutta on tärkeätä että tutkimme tätä jo nyt, Paragonin johtaja Jane Poynter sanoo.

http://www.aamulehti.fi/uutiset/ulkomaat/140696.shtml

"Kepler" touhukkaana. Naminamia odotettavissa...

"Avaruusteleskooppi Keplerin ensimmäiset kuvat on nyt julkaistu. Kaikki laitteistot näyttävät toimivan suunnitellusti ja tähtiä erottuu kuvassa yhteensä noin 4,5 miljoonaa. Niistä noin 100 000 tähden kirkkautta aiotaan mitata eksoplaneettojen havaitsemiseksi seuraavan 3,5 vuoden ajan.

"On jännittävää nähdä tämä tähtien aarreaitta", kommentoi Keplerin päätutkija William Borucki. "Odotamme löytävämme satoja planeettoja näiden tähtien ympäriltä ja ensimmäistä kertaa voimme etsiä Maan kokoisia planeettoja auringonkaltaisten tähtien elämälle suotuisilta vyöhykkeiltä."

95 megapikselin kameran kentässä on mustia kohtia, sillä yksittäisiä CCD-kennoja ei pystytty tekemään tarpeeksi suuriksi ja niitä on monta sijoitettuna vierekkäin. Kentän rikkonaisuus ei silti tutkimusta haittaa, sillä teleskoopin tehtävänä on mitata paikallaan pysyvien tähtien kirkkauksia eikä ottaa varsinaisesti kuvia.

Ennen kuin Kepler aloittaa tiedetoimintansa, kuluu vielä pari viikkoa sen fotometrin kalibrointiin. Teleskooppi laukaistiin avaruuteen 6. maaliskuuta."

25:n päivän pilkuttoman jakson kälkeen 21. huhtikuuta havaittiin uusi auringonpilkku. Magneettisen polariteetin mukaisesti se kuuluu uuden syklin auringonpilkkuihin, joten hitaasti, mutta varmasti on tämäkin sykli alkamassa, vaikka muutamat ehtivät jo maailmanloppua toitottaa.

Keskimääräisesti pilkkuminimin aikana on 485 pilkutonta päivää, mutta nyt ollaan jo 590 päivässä.

Lähde

22. päivä eli tänään kyseinen pilkku on katoamassa nopeaan tahtiin.

http://www.yle.fi/uutiset/tiede_ja_tekniikka/2009/04/kuun_asuttajia_uhka...
Pölyhuiska mukaan ja riittävästi siivousalan koulutusta. Sillä se ratkeaa.

Jokunen tiedemies on päätynyt siihen, että mittausten perusteella ns. avaruuden raja onkin 118 km eikä mm. FAI:n käyttämä 100 km.
http://blogs.zdnet.com/emergingtech/?p=1442

Yleinen konsensus näyttää olevan, että kansainväliselle avaruusasemalle annetaan viisi vuotta lisää elinaikaa. Täten toiminta siellä jatkunee vuoteen 2020 asti.
http://www.aero-news.net/index.cfm?ContentBlockID=8f45389a-01a0-479b-b43...

NASA poised to stop work on shuttle extension option
http://spaceflightnow.com/news/n0904/13shuttle/

Ei ole avaruussukkuloille luultavasti jatkoa tiedossa 2010 jälkeen, rahoitus on sen verta tiukilla.

Suomi ja Viro aikovat tehdä yhdessä merkittävän tieteellisen kokeen avaruudessa. Viro aikoo laukaista ensimmäisen satelliittinsa vuonna 2012, ja suomalaiset laittavat mukaan Ilmatieteen laitoksen keksimän sähköpurjeen. Tavoitteena on testata, voiko aurinkotuulta käyttää avaruudessa liikkumiseen. Sähköpurjeella avaruusalus voisi seilata avaruudessa kuten purjevene ilman polttoainetta. Virolaisten satelliitti on vain kilon kokoinen ja yksi pienimmistä koskaan avaruuteen laukaistuista.

Jukka_S
Suomi ja Viro aikovat tehdä yhdessä merkittävän tieteellisen kokeen avaruudessa. Viro aikoo laukaista ensimmäisen satelliittinsa vuonna 2012, ja suomalaiset laittavat mukaan Ilmatieteen laitoksen keksimän sähköpurjeen. Tavoitteena on testata, voiko aurinkotuulta käyttää avaruudessa liikkumiseen. Sähköpurjeella avaruusalus voisi seilata avaruudessa kuten purjevene ilman polttoainetta. Virolaisten satelliitti on vain kilon kokoinen ja yksi pienimmistä koskaan avaruuteen laukaistuista.Kyllä siihen "purjeeseen" johdetaan sähköä.

Nasan kuuohjelmalta puuttuu pätäkkää

Yhdysvaltain kongressin budjettivirasto tarkkailee Nasan rahankäyttöä suurennuslasilla. Uusi miehitetty hanke Constellation maksaa todennäköisesti 50 prosenttia ennakoitua enemmän, uutisoi tv-kanava NBC. Analyysi perustuu Nasan kokemukseen. Budjetti ylitettiin keskimäärin 50 prosentissa viimeisistä viraston rahoittamista 72 projektista. Mukaan lukien 14 ohjelmaa, joissa kustannukset miltei kaksinkertaistuivat.

Toistaiseksi Nasan Constellation-ohjelman rahoitus on vakaalla taloudellisella pohjalla. Kuun kiertoradalle laukaistava etukäteistiedusteluun tarkoitettu satelliitti (Lunar Reconnaissance Orbiter, LRO) on määrä lähteä matkaan toinen kesäkuuta 2009.

http://www.tekniikkatalous.fi/tk/avaruus/article275368.ece?s=r&wtm=-2204...

Jukka_S

Kaksi sukkulaa samaan aikaan laukaisualustoilla:

Se tietää sitä että avaruusteleskooppi Hubblen huoltolento lähestyy.
Tai "huoltolennolle" halutaan varamiehistö, niin kuin viime kerralla.

Ehkä huoltopäivän lisäksi meitä lähestyy jokin muukin. Sellainen millä on liikemäärää.

kuningas
Seuraa 
Viestejä1246

Planeetta "e", joka sijaitsee Gliese 581 -järjestelmässä, on massaltaan vain 1,9 kertaa Maan kokoinen. Planeetan löysi Michel Mayorin johtama eurooppalainen tutkijaryhmä. Tutkijoiden mukaan planeetta on lisäksi hyvin todennäköisesti Maan kaltainen kiviplaneetta.

Ryhmä määritteli uudelleen myös samassa järjestelmässä sijaitsevan, vuonna 2007 löydetyn Gliese 581 d -planeetan radan. Tukijoiden mukaan planeetta on "asuinkelpoisella vyöhykkeellä".

- Tämänhetkisen eksoplaneettatutkimuksen graalin malja on kivinen , Maan kaltaisen planeetan havaitseminen asuinkelpoiselta vyöhykkeeltä - emotähteä ympäröivältä alueelta, jossa on oikeat olosuhteet planeetan pinnalla esiintyvälle nestemäiselle vedelle, kuvaili Mayor ESO:n tiedotteessa.

http://www.avaruus.fi/

War doesn't determine who's right but who's left.

There is no such thing as an atheist in a foxhole.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat