Seuraa 
Viestejä45973

Missäs voisi itse opiskella ohjelmointia (netissä) ja mikä ohjelmointikieli kannattaisi opetella?

Sivut

Kommentit (39)

idiotus
Seuraa 
Viestejä1907

Pythonia monet "markkinoivat"helppona. Plussana siirrettävyys käyttöjärjestelmästä toiseen riippuen toki mihin kaikkeen sen sitten sitoo.

Aloittelijalle opas:
http://www.it.lut.fi/kurssit/06-07/Ti52 ... TY2006.pdf

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

dali
Missäs voisi itse opiskella ohjelmointia (netissä) ja mikä ohjelmointikieli kannattaisi opetella?Aiotko koodailla omaksi iloksesi vai tehdä uraa? Mitä käyttöjärjestelmää käytät?

Jos et osaa ohjelmoida vielä mitään, valitse joko Python, Java tai C#.

Kaikille noille kielille löytyy netistä ilmaisia kehitysympäristöjä ja läjäpäin tutoriaaleja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
dali
No ihan omaksi ilokseni ja voihan siitä joskus jotain hyötyä olla että edes alkeet osaisi. Käyttöjärjestelmänä on vista.No sitten sanon, että ota C#. Windows-ympäristössä sillä on varmaan helpoin päästä alkuun ja kielikin on erinomainen. Microsoftilta saa ladattua ilmaisen Visual C# Expressin. Huonona puolena on, että ohjelmien kehittäminen on tehty liian helpoksi. Syvällinen ymmärrys voi jäädä saamatta.

Skriptikielillä, kuten tuolla Pythonilla on helpompi aloittaa.

Jos alkaa värkkäämään heti M$:n tuotteilla, ei opi eroa ohjelmointikielen ja ohjelmointiympärisön välillä. M$:n ohjelmointikehitysympäristöllä tekee mitä vain osaamatta ohjelmoida.

Tuo idiotuksen linkittämä opas näyttää mainiolta!

Periaatteessa on ihan sama millä aloittaa. Ohjelmoida voi millä vaan kielellä ja paradigmalla. Oleellista on kysyä mitä haluat oppia ja varsinkin mitä haluat tehdä?

Ei ole mitään parasta kieltä. Eikä ole mitään yleispätevästi parasta ohjelmoinnin paradigmaa. Kaikilla kielillä ja menetelmillä voi ohjelmoida, ja kaikilla voi oppia ohjelmoimaan.

Jollei sinulla ole jotain aivan erityistä ongelmaa ratkottavana, suositukseni sinulle on: Aloita ihan mistä vaan kielestä. Ihan mistä vaan. Kunhan aloitat.

PS. Jos haluat vertailla eri ohjelmointikieliä tai -paradigmoja käy vilkaisemassa saittia, jolla on tehty sama simppeli ohjelma jo 1268 eri kielisenä versiona: http://99-bottles-of-beer.net/abc.html
Jokainen saitin ohjelma tulostaa saman laulun sanat.

Kielistä oma lempparini on kyllä ehdottomasti Beatnik

abskissa
Seuraa 
Viestejä3654

Oma suosikkini on False:
http://strlen.com/false/

Mutta älä hitossa aloita tuosta.

Ensimmäiset askelet kannattaa ehkä ottaa ihan jonkun tekstieditorin kanssa. Hyvän editorin saa konfiguroitua niin, että koodi kääntyy nappia painamalla. Pelkällä tekstieditorilla työskennellessä tulee perusteet hyvin tutuksi. Kehitysympäristöt ovat niin pullollaan ominaisuuksia, että ne voivat aluksi viedä huomion oleellisesta. Toki sitten kun on oikeasti tarkoitus tehdä jokin sovellus, kannattaa ottaa IDEt käyttöön.

Ohjelmointikielen valinta ei minun mielestäni niin kovin kriittistä ole. Googlaa vähän asiaa noista ehdotetuista ja muista moderneista oliokielistä, ja katso, mikä tuntuu parhaalta. Kun on yhden kielen todella oppinut, ei seuraavan opettelu ole kovin suuri askel.

Uuden paradigman opettelu vaatii vähän enemmän ponnisteluja. Siksi suosittelisin valitsemaan vallitsevan lähestymistavan edustajan: ota oliokieli. Java, Python ja C# ovat sellaisia.

We're all mad here.

dali
Okei elikkäs lataan tuon python ohjelman sieltä pythonin sivuilta ja alan opettelemaan tuolta idiotuksen lähettämästä linkistä vai?
Siinä on yksi erittäin hyvä vaihtoehto. Kiirettä ei kannata pitää. Paras on lähteä ihan kirjoittelemaan koodia, ei missään tapauksessa copy-pasteamaan.

idiotus
Seuraa 
Viestejä1907

Juu tuossa oppaassa neuvotaan asennuskin.

Nouda Python 2.5 / 2.6
http://www.python.org/download/

Python 3 on hieman eroavaisuuksia. Lähinnä tottumuskysymyksiä, mutta opas menee 2.5 mukaan ja pelkästään ensimmäiseksi "ohjelmoitava" morjens maailma on koodiltaan hieman eroava.

Kunnollinen tekstieditori vähintääkin. Notepad on erittäin huono Pythoniin.
Tuosta parempi
http://notepad-plus.sourceforge.net/uk/site.htm

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä31281

Paras kieli on kaikille Pihtiputaan mummosta liimatukkaiseen ûbernörttiin ja kaikkiin käyttötarkoituksiin erinomainen Malbolge. Mutta jos Malbolgen perusteisiin perehdyttyäsi haluat kokeilla jotain perinteisempää, toiseksi paras valinta tosiaan riippuu siitä mitä haluat ohjelmoida. Pienet, nopeat ja tehokkaat ohjelmat syntyvät esimerkiksi C:llä tai Fortranilla, mutta suurempien, usean koodaajan yhteistyötä edellyttävien ja helposti hallittavien ohjelmien tekoon kannattaa opetella joku modernimpi olio-ohjelmointikieli, vaikka Java tai C++.

Deus Ex
Onko neliraajahalvaantuneella koodarilla ohjelmointikieli?

Oli joku kieli jota ohjelmoidaan äänteillä ja se käännetään ogg-tiedoston perusteella. Komento on se jota äännähde eniten muistuttaa. Sillä vain koodailemaan

Deus Ex
Aattelin että se halvaantunut koodari voisi ohjelmoida kielellään
Joku BASIC tyylinen on varmasti paras, kun ei tarvi pelleillä hakasulkeilla yms.

Samoin on kehittellä käteviä converttereita UML-kaavioista suoraan koodiksi.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat