Seuraa 
Viestejä45973

Asiauutisointia aiheesta a´la YLE

"Suomen väestöllinen huoltosuhde heikkenee huimaa vauhtia. Turun Sanomien mukaan huoltosuhde on vuonna 2020 Euroopan unionin heikoin. Tilanne jatkuu samanlaisena aina vuoteen 2030.

Suomessa huoltosuhde heikkenee ensimmäisenä EU-maista, koska meillä suuret ikäluokat olivat niin suuria ja ne syntyivät heti sotien jälkeen.

Yliaktuaari Markus Rapo muistuttaa kuitenkin, että muut EU-maat tulevat jossain vaiheessa perässä.

Väestöllinen huoltosuhde vertaa lasten ja vanhuseläkeläisten määrää työikäisten määrään..

Nopeasti heikkenevä huoltosuhde vaikuttaa varsinkin eläkejärjestelmiin ja julkisten ilmaispalvelujen rahoittamiseen. Turun Sanomien haastattelema Eläketurvakeskuksen ekonomisti Risto Vaittinen sanoo, että eläkejärjestelmämme on nyt tasapainossa, mutta palvelujen maksaminen tulevaisuudessa voi olla vaikeaa.

Hallitus on perustellut eläkeiän nostamista muun muassa huoltosuhteen heikkenemisellä.

Risto Vaittinen taas toteaa, ettei eläkeiän nosto juurikaan helpota huoltosuhteen heikkenemisessä, jos samaan aikaan ei tukita olemassa olevia varhaiseläkereittejä. Samalla hän huomauttaa, ettei ongelma ole virallinen eläkeikä, vaan tosiasiallinen ikä siirtyä eläkkeelle.

Ja se on Vaittisen laskelman mukaan tällä hetkellä keskiarvoltaan 60 vuotta.

YLE Uutiset"

Onkohan kellään mitään laskelmia ulottuvillaan liittyen aiheeseen. Se on takuulla fakta että huoltosuhde muuttuu, mutta muuttuuko se niin katastrofaalisesti kuin uumoillaan? Vaikka vanhusten määrä tuleekin lisääntymään suhteessa työikäisiin niin se sinällään ei määritä hoivaan käytettävän varallisuuden määrää. Nyt eläköityvä ns. suuren ikäluokan edustajissa on paljon sellaisia joilla on realisoitavissa olevaa omaisuutta, jolla he voivat itse kustantaa hoivaansa. Hoivaajista voi olla enemmän pulaa kuin rahasta???

Pengotaan nyt tuotakin kun se jatkuvasti vilahtelee yhtenä tulevaisuusvisiona.

[size=85:3lrl9krl](Jos aiheesta on jo ketju niin tämän voi poistaa. En löytänyt sellaista haulla.)[/size:3lrl9krl]

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat