Seuraa 
Viestejä45973

Kvanttimekaniikka ja uskonto vaativat ihmistä ottamaan annetut tosiasiat sellaisenaan annettuna ilman, että asioita olisi mitenkään perusteltu. Kun kirkkon tarjous kansalaiselle on tunnettu kolmiyhteys Isä, Poika ja Pyhähenki, on kavanttimekaniikan vastaava tarjous paikka, liikemäärä ja Planckin vakio eli pyhä epätarkkuusperiaate. Kvanttimekaniikka ei anna tälle mitään perustelua. ( Mutta täältä löytyy: http://www.netikka.net/mpeltonen/siirre ... teoria.htm )

Kun kirkko opettaa Kristuksen ylösnousemusta, kvanttimekaniikka opettaa aaltofunktion romahdusta. Fyysikot eivät tiedä, mikä on aaltofunktion fysikaalinen merkitys, mutta sen neliöllinen olomuoto opetetaan hiukkasen esiintymistodennäköisyydeksi. Se on pyhä postulaatti, jolle ei ole edes matemaattista perustelua. ( Mutta täällä on: http://www.netikka.net/mpeltonen/siirre ... teoria.htm )

Kirkko opettaa, että Jumala on samaan aikaan kaikkialla. Kvanttimekaniikan vastine on ei-lokaalisuus eli hiukkanen kulkee samalla kertaa kaikkia mahdollisia reittejä. Se on vastoin arkijärkeä, sillä mikään ei voi samanaikaisesti olla siellä ja täällä ja sitä ja tätä. (Tällekin asialle kuitenkin löytyy selitys ja se on täällä: http://www.netikka.net/mpeltonen/siirre ... teoria.htm )

Einstein taisi olla oikeassa väittäessään, että kvanttimekaniikka toimii, mutta on vain välivaihe johonkin muuhun. Johdatus siihen muuhun löytyy täältä: http://www.netikka.net/mpeltonen/siirre ... teoria.htm

Pekka Virtanen

Kommentit (11)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
pekka.virtanen
Kvanttimekaniikka ja uskonto vaativat ihmistä ottamaan annetut tosiasiat sellaisenaan annettuna ilman, että asioita olisi mitenkään perusteltu. Kun kirkkon tarjous kansalaiselle on tunnettu kolmiyhteys Isä, Poika ja Pyhähenki, on kavanttimekaniikan vastaava tarjous paikka, liikemäärä ja Planckin vakio eli pyhä epätarkkuusperiaate. Kvanttimekaniikka ei anna tälle mitään perustelua.

Kvanttimekaniikka on mielestäni erinomaisesti perusteltu teoria. Ilmeisesti et ole tutustunut koko teoriaan pätkän vertaa, kun tällaista soopaa jauhat.

Epätarkkuusperiaate sitä paitsi on voimassa mille tahansa aaltopaketille (∆x∆k >= 1/2), vaikka kyseisellä aallolla ei olisi mitään tekemistä kvanttimekaniikan kanssa. Yleinen epätarkkuusperiaate voidaan johtaa hyvin kauniisti tarkastelemalla kahden operaattorin varianssien tuloa ja edelleen käyttämällä hyväksi niiden kommutaatiorelaatioita. Myöskään operaattoreita ei tarvitse aivan hatusta vetää, vaan liikemääräoperaattori saa muotonsa, kun vaaditaan, että liikemäärä generoi translaatioliikettä, mikä sinänsä on ihan arkijärjen mukaista.

Kvanttimystiikka

Kvanttimystiikka tarkoittaa kvanttimekaniikan väärintulkintaan perustuvia näennäistieteellisiä ja uskomuksellisia oppijärjestelmiä. Kvanttimystiikka hyödyntää kvanttimekaniikan arkijärjelle vieraita ilmiöitä muun muassa istuttamalla niihin yliluonnollisia olentoja ja uskonnollisia näkemyksiä..

http://fi.wikipedia.org/wiki/Kvanttimystiikka

Koska maallikot pitävät kvanttifysiikan teorioita monimutkaisina, monet New age-hörhöt ja pseudotieteilijät ovat yrittäneet selittää asian avulla yliluonnollisia ilmiöitä. Usein esitetyt väittämät eivät liity millään tavoin tieteellisiin teorioihin, pelkkä hämäräperäisyys ja "mystisyys" riittää yhteiseksi tekijäksi.

Pieni korjaus. Ilmeisesti ketjun aloittaja kuvitteli, että kvanttimekaniikka ja uskonnot pitäisi laittaa samaan kategoriaan. Perustelu: molemmat ovat arkijärjen vastaisia kirjoittajan mielestä. Varmasti asia on näin, tietokoneet ja sähkökin voivat olla "yliluonnollisia" asioita, jos asiaan ei ole tutustunut millään tavoin.

Kuuba-Pete

Epätarkkuusperiaate sitä paitsi on voimassa mille tahansa aaltopaketille (∆x∆k >= 1/2), vaikka kyseisellä aallolla ei olisi mitään tekemistä kvanttimekaniikan kanssa. Yleinen epätarkkuusperiaate voidaan johtaa hyvin kauniisti tarkastelemalla kahden operaattorin varianssien tuloa ja edelleen käyttämällä hyväksi niiden kommutaatiorelaatioita.Epätarkkuusperiaate vaatiikin juuri olettamaan hiukkaselle aaltomaisen käyttäytymisen. Tällaista käyttäytymistä ei voida johtaa sinänsä.

Kirkko opettaa, että Jumala voi otta eri hahmoja, kuten esim. palavan pensaan hahmon ilmestyessään Moosekselle. Vastaavasti kvanttimekaniikka sisältää dualistisen periaatteen, jota myös Bohrin komplementaarisuusperiaatteeksi kutsutaan. Siinä hiukkanen voi ottaa tilanteesta riippuen myös aallon hahmon.

Dualismi voidaan ymmärtää eli tulkita vain avaruusmallin avulla. Sellainen löytyy esittämäni linkin takaa. Kvanttimekaniikka sensijaan vaatii ottamaan asian sellaisenaan ilman tulkintaa. Jotkut fyysikot pyrkivät lakaisemaan maton alle tulkintaan liittyvät ongelmat sanomalla, että tulkinta ei ole fysiikkaa. Mahtaa olla turhauttavaa!

Aleksis Kiven kuolematttomat sanat teoreettisille fyysikoille:
"Kuka ymmärtää tämän maailman rakennusta? Ei ihmislapsi, joka on typerä ja tyhmä kuin määkivä jäärä."

Pekka Virtanen

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat