Seuraa 
Viestejä45973

Täällä on nyt tunteet käyneet osi kuumna YLE:n pakkomaksun tiimoilla. Osa on raivoissaan siitä että köyhiä yritetään kyykyttää ja osa puolestaan raivoaa siitä kun köyhiä ei saa enempää kyykyttää. Puoluepolitiikkaa ok.
Mutta..
Avaan oman ketjun YLE:sta kun siinä toisessa aloitksessa puhutaan kuitenkin vain maksun oikeudenmukaisuudesta. Osa porukkaa, ehkä aikuisemmat ja jo vanhemmuuttakin elävät näkevät YLE:ssa paljon hyvää. Niin minäkin. Mun taholta kyse on YLE:n puolustamisesta.

Uutiset, ajankohtaisohjelmat, dokkarit ja monet kulttuuri-ohjelmat on mulle olleet iso asia elämässäni. Mun ikäisistä monet on saaneet pieninä vain sen vaatimattoman kansakouluopetuksen ja maksullinen oppikoulu oli monen vähävaraisen perheen tenaville saavuttamaton ja parin-kolmen vuoden ammattikoulupohjalta työelämään on menty ja siellä monet uurastaneet matalapalkkaisina vuosikymmenet.

Nykyinen peruskoulusysteemi ja kouluttautuminen on jo toista luokkaa mutta moni muukin asia on muuttunut. Asuinolosuhteet ja elämäntavat on muuttuneet aina vaan enemmän ja enemmmän yksilöllisempään suuntaan niin että suomalaisena voi elää jo vaikka tietämättä omasta suomalaisidentiteetistään muuta kuin äidinkielen ja isänmaan fyysiset rajat. Äidinkielen systeemi voi olla tuttu ja sen perustalle on helppoa oppia muita kieliä mutta kovin yksityisesti kansankulttuuri voi jäädä pimentoon.
Kulttuuri on paljon muutakin kuin korkeakultuuria.

Mun mielestä korkeakulttuuria ei edes voi olla ilman kansallista identiteettiä ja kansankulttuuria. Sieltähän se persoonallisuus lähtee, se aineeton osa persoonallisuutta, jonka mukana kulkee esivanhempien opetukset, tapa- ja käytöskulttuuri, kaikki se mihin ihmisen oma henkilökohatinen identiteettikin nojaa.

Toki on maailmankansalaisiakin ja ihan ok. Joillekin se on oma juttu ja paljon suomestakin on muuttanut muualle populaa. Ihan ok. sekin. Useimmilla kuitenkin voi olla vaikka miten vankka suomalaisuus pohjalla ja todella usein näkee sitä että kun ihminen muuttaa kotimaastaan toiseen kulttuuriin, jonkinlainen kotiseuturakkaus herää hyvin voimakkaana ja ne omat "juuret" alkaa kiinnostaa tosi paljon.

Meillä ihmisillä, joilla on oma maa. Joku kolkka tällä planetalla mitä me voidaan itte hallita, se on hitsin tärkeä. Jos sitä ei muuten tajua niin kannattaa perehtyä pakolaisuuteen, kodittomuuteen, maattomuuteen, siihen miten "paimentolaiselämän" tai jonkun "mustalaiskulttuurin" on vaikea kehittyä kulttuurina kun ei o mitään omaa infraa. Kun ei o maata ja aina pitää pyydellä lupaa olla muitten mailla, pitää anoa omaa "radiokanavaa" kun mukanakuljetettavia linkkitorneja ei kovin isoja voi olla ja niitten pysytyämiseen tarvitaan aina muilta lupa.

Joillekin ökyrikkaille lyhyellä aikajänteellä on se ja sama missä kortteeraa mutta juurikin he tarvitsevat omaa, niin kieltä, kulttuuria kuin maata ja sen hallintaa juurikin siks että miltään muulta pohjalta ei voi oikeastaan ees vaurastua..

Mites vähävaraiset? Eläkeläiset, työttömät, monet opiskelijat, kotiäidit voivat valveillaoloaikanaan saada valtavasti niin yleissivistävää oppia kuin korkealaatuista vihdettäkin valtakunnan median kautta. He vain yhtenä kuluttajaryhmänä. Kaikillehan se on tarjolla ja vissitenkin korkeakoulutetun väestönosan tärkeä yhteiskunnallinen infolähde on yhteinen yle.
Mm. yliopiston ja tieteentekijöiden kanavana se toimii monen muun annin lisäks.

Kun ohjelmatuotanto on maksettu osana yhteistä infraa, se on puoluepoliittisesti vapaata. Se on minkä tahansa puolueen äänitorvi ja ahkerasti YLE on käytössä vaalien alla poliittiseen kisailuun joka demokratian säilymisen kannalta sekin on ensiarvoisen tärkeää.

Kun aatellaan "vapaata" mediaa, kaupallista puolta. MTV:n tarjontaa. Ei se mistään tyhjästä ilmatteeks tule. Sposorit maksaa ja kuka kulloinkin ja ne määrää sisällön.
Karsee ajatus ettei olis ns. virallista mediaa. Jos olis vaan kaupallista niin mitään muuta ei saatais kuin hömppää ja poppia. Saippuasarjoja, ostoskanavia, heikointa lenkkiä, idolseja, vaikka mitä B-luokan viihdettä ilman asiapitoista opetusta mm. kansankulttuurista, omasta historiasta, jne.
Sen mitä itse oon seurannut maikkaritarjontaa niin paljon on sitä USA:sta kopsittua ja mä en henk. koht pidä siitä. Pelkästään jo se adhd/maanis/narsistissävytteinen ote ja fiilis, hirvee räime, kiire, kokoaika nälkä ja hiki, kellokallet kyttäämässä ja pudotuspeliä.. ei o mun juttu. Enkä pidä realistina vanhoista länkkäreistä, enkä nyky nypydypypydypumptsipumista jossa poliisisarjoissa pyromaaniefektit ja muu pyssyjen paukkeessa autojen kaahatessa antaa visioo jostain jatkuvasta sotatilasta ja ihmisten persoonallisuushäiröisyydestä vakiona. Ja sitä pornoseksiä vielä.. .. minä vanhana "läpikäytävän hennana längelmäeltä" olen niin tottunut liittämään siihen puoleenkin vankan osaamisen keittiöpsykologiaa ja monimuotoista psykosomaattista, vuorovaikutteista terapiaa ettei sekään nappaa.

Fyysisesti orientoituneille, teoriakieleteisille teineille se on suunnattu ja kun teini saadaan hömpäkoukkuun niin siinä pysyy.
Eikä kyllä kerro mistään korkeasta äö:stä tms.

Mitään kieltoa tai edes rajoitteita sitä kohtaan en selitä. Jotkut tarvii sen ja kulutusta ajatellenkin se on osa markkinataloutta ja ihan sama kun sitä ei ole pakko seurata kuin pysyäkseen ajantasalla jne.
Missään nimessä kuitenkaan yleistä yhteisin varoin kustannettua mediaa ei saa hävittää eikä edes heikentää sen peittoalueella asuvien ihmisten mahdollisuutta seurata sitä tasapuolisesti.

Ei Suomi ole mikään USA:n osavaltio.
Suomi on Suomi!

Sivut

Kommentit (55)

Ymmärrän hyvin kulttuuripohjan ja asiadokumentit yms. yhteisöllisen näkemyksen. Mutta entä turhat ohjelmat, uusinnat ja sen sellaiset? Leikkurillekin olisi töitä.

Kaikki eivät edelleenkään katso televisiota ja 175 euroa ("saattaa" nousta myöhemmin) on aika paljon pienituloiselle. Pari kymppiä ihmiset voisivat ehkä suostua maksamaan hyvää hyvyyttäänkin, mutta sillähän ei pitkälle pötkitä.

Yksi hyvä vaihtoehto olisi perustaa arvopohjainen kanava, joka olisi kuitenkin myös edullinen. Tällöin jos siitä tulisi kansan keskuudessa suosittu, ihmiset ottaisivat sen mielellään vaikka pitäisi vähän maksaakin. Se kanava voisi olla myös Yle, mutta turhat ohjelmat pitäisi karsia siitä. Verotukea voisi harkita maksun lisäksi, koska kyse olisi yleissivistyksestä ja sen sellaisesta.

Dredex
Ymmärrän hyvin kulttuuripohjan ja asiadokumentit yms. yhteisöllisen näkemyksen. Mutta entä turhat ohjelmat, uusinnat ja sen sellaiset? Leikkurillekin olisi töitä.Sulla on oltava näyttää kaikki ne turhat ohjelmat mitä YLE tuottaa. Annahan tulla niin puhdistuu maine provokaatioista ja tahallisesta mustamaalaamisesta tai suoranaisesta valehtelemisesta.

Kaikki eivät edelleenkään katso televisiota ja 175 euroa ("saattaa" nousta myöhemmin) on aika paljon pienituloiselle. Pari kymppiä ihmiset voisivat ehkä suostua maksamaan hyvää hyvyyttäänkin, mutta sillähän ei pitkälle pötkitä.Siitä keskustellaan siellä mistä tämän aiheen toin ihan erilliseksi omaksi itsekseen. Tämä ketju noudattaa otsikkoa.

Yksi hyvä vaihtoehto olisi perustaa arvopohjainen kanava, joka olisi kuitenkin myös edullinen. Tällöin jos siitä tulisi kansan keskuudessa suosittu, ihmiset ottaisivat sen mielellään vaikka pitäisi vähän maksaakin. Se kanava voisi olla myös Yle, mutta turhat ohjelmat pitäisi karsia siitä. Verotukea voisi harkita maksun lisäksi, koska kyse olisi yleissivistyksestä ja sen sellaisesta.Höpöhöpö. Sitäsuntätä ja vähä huhhahei toiveunia. Puhu asiaa.
Lihavoin tuon turhat ohjelmat pitäis karsia siitä ja nyt on sitten tultava näyttöä. Täällä haukutaan YLE:e jatkuvasti. Nousipa se sitten esiin ihan missä tahansa niin maikkarin hömppäpömpän turmelemat ja aivopesemät huhaakannattajat mustamaalaa ja puhuu jatkuvalla syötöllä pahaa YLE:stä mutta näyttöä vaan ei näy eikä kuulu.

TIEDE.. *tä *ttua?!

Missä luuhaa yliopistoväki? Missä akateeminen sivistyneistö? Miks mä koulujakäymätön, joka olen kuitenkin YLE:nkin anteja runsaasti nauttia saanut, voin ajatella melko selkeästi ja löydän tieteellistä faktaa ja dokumentteja sanojeni tueksi tämän tästä?
Mitä niissä valtion kustantamissa kouluissa oikein nykyään opetetaan?
Pitäiskö olla enemmänkin huolissaan?

Vai onko tää vaan joku tiede.fi-harha?
Tämä onkin joku hörhönuorten kokoontumismesta missä voi jutskaa IKL:n hengessä isänmaasta ja kulttuurista mut sit näyttää keskarii kultturille kun ei puhuta jostai islamista tai silleen ja eikun teknoo ja konepoppii soimaan hip ja hei ja hiphophousuihin kompastumaan??? Mitämitämitä?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
offmind
Seuraa 
Viestejä20311
Pönni
Osa porukkaa, ehkä aikuisemmat ja jo vanhemmuuttakin elävät näkevät YLE:ssa paljon hyvää. Niin minäkin.

Ei se erityisen aikuista ole jos asenne tarkoittaa kritiikittömyyttä. Tottakai YLE:ssä on paljon hyvää, mutta on siinä paljon myös sellaista jonka voi asettaa kyseenalaiseksi.

Kun ohjelmatuotanto on maksettu osana yhteistä infraa, se on puoluepoliittisesti vapaata.

Ai niinkö? Samalla tavoinko kuin peruskoulu ja kirjastolaitos ja monet muut yhteiskunnan ylläpitämät laitoksetkin?

Tuolla toisaalla joku jo totesikin, että jos YLE:n tehtävä on määritelty kyllin tarkasti, niin ei sitä päivänpolitiikka heiluta. Ei edes sen vertaa kuin nykyään.

Kun aatellaan "vapaata" mediaa, kaupallista puolta. MTV:n tarjontaa.

Ei se ole ainoa kaupallinen puoli.

YLE:hän yritti vetää välistä ja kaappasi HBO:n sarjat Neloselta, mutta niinhän siinä kävi, että ainoa hyvä sarja on edelleen Sopranos, jota nyt siis esitetään uusintana lupamaksurahoilla kustannettuna.

Jokin hauska HBO:n seksikomediakin taisi olla mutta sellaisethan YLE aina piilottaa jonnekin keskiyön jälkeisin esitysaikoihin.

Lisäksi tietenkin pitää ihmetellä, että miksi YLE:n edes pitää koettaa kilpailla katsojista hömppäviihteellä ja ulkomaisilla sarjoilla? Jos se olisi oikea liikeyritys, niin se olisi jo aikapäiviä sitten saneerattu keskittymään ydinosaamiseensa.

Ei se mistään tyhjästä ilmatteeks tule. Sposorit maksaa ja kuka kulloinkin ja ne määrää sisällön.

Kaupallinen televisio saa rahansa talouselämästä mainostulojen muodossa. Mainostajat eivät varsinaisesti voi määrää mitään, ne vain voivat ostaa eri hintaisia mainospaikkoja ja -aikoja.

Katsojalle ohjelmat ovat "ilmaista", eli mitään katsomislupamaksua ei edellytetä.

Karsee ajatus ettei olis ns. virallista mediaa. Jos olis vaan kaupallista niin mitään muuta ei saatais kuin hömppää ja poppia. Saippuasarjoja, ostoskanavia, heikointa lenkkiä, idolseja, vaikka mitä B-luokan viihdettä ilman asiapitoista opetusta mm. kansankulttuurista, omasta historiasta, jne.

Et taida katsoa niitä mainosrahoitteisia kanavia? Kyllä laadukkaistakin ohjelmista tulee pitkä lista ja kyllä sitä roskaa löytyy myös YLE:n ohjelmistosta.

Ei Suomi ole mikään USA:n osavaltio.
Suomi on Suomi!

Eikö?!

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

Uusintoja YLE paljon kans tuottaa juu, mutta kait siks kun ohjelmatarjonta on aika suppee ja toisaalta kaikki ihmiset ei yhtaikaa millään voi olla vastaanotinten äärellä yhtaikaa. Ilta-aikana lähetetään usein akuuttia siks kun valtaosa kattelee just sillon telkkaa ja uusinnat tarjoillaan muina aikoina.

Se miks YLE on kallis johtuu osittain siitä ettei käytetä halpatyövoimaa.
Vai.. pitäiskö vaik palkata mamuja tekeen YLE ohjelmat suomalasta kulttuuria silmällä pitäen?

Onks kukaan nähnyt sitä sarjaa missä Englannin joku hätävikapalvelu ulkoistetiin Intiaan.. hah hah hah..

Markalla saa markan napin.

offmind
Pönni
Osa porukkaa, ehkä aikuisemmat ja jo vanhemmuuttakin elävät näkevät YLE:ssa paljon hyvää. Niin minäkin.

Ei se erityisen aikuista ole jos asenne tarkoittaa kritiikittömyyttä. Tottakai YLE:ssä on paljon hyvää, mutta on siinä paljon myös sellaista jonka voi asettaa kyseenalaiseksi.Eipä vaan ole sinullakaan näyttöä. Missä teidän esimerkit on piilossa? Mitä te salaatte? Miks?
Tuokaa nyt niitä julki älkääkä vaan vihjailko että paljon on turhaa.
Mikä on??? Miks on turhaa???

Mistä ihmiset maksaa joka on turhaa?

Kun ohjelmatuotanto on maksettu osana yhteistä infraa, se on puoluepoliittisesti vapaata.

Ai niinkö? Samalla tavoinko kuin peruskoulu ja kirjastolaitos ja monet muut yhteiskunnan ylläpitämät laitoksetkin?Suhteessa sihen miten ihmiset on äänestäneet.
Ei kai oo ylläripylläri ettei nukkuvien hällävälistien ääntä kuunnella?

Suomessahan ei muuten oo koulupakkoa sinällään. On vain oppivelvollisuus. Jos/kun ei miellytä yhteiskunnan verovaroin kustantama koulopetus niin voi ostaa yksityiset opetuspalvelut.
Ei niissäkään kuitenkaan opettaja itte voi vetää hatusta tietoja. Ei voi valita että en opetakkaan äidinkieltä tai maantietoa, jne.

Steinekouluhan suomessa on. Montessor ja muita mtta vaikka niden opetusmetodit oliskin ihan ok. Niistäkin valitellaan hiukan ettei ne antais ihan tasapuolisia valmiuksia kaikille..
Suomessa kun ei oo omalla hallintoalueella kuin vaivaiset 5milj. asukasta kaikenkaikkiaan ja "½" on kohta vanhuksia ja huollettavia riittää, ihan hirveesti ei voida sooloilla vaikka se onkin sitä kivaamukavaahauskaa kikkeliskokkelis.

Kaikkien pitäis kuitenkin oppia mahdollisimman hyvin sama kulttuuri perustaksi. Näin sanon vaikka oon moku kannattaja. Sopeutuakseen vallitsevaan kulttuuriin, se on tiedettävä ja ymmärrettävä. Jokaisen oma asia tietenkin sit miten mitäkin hyväksyy ja nuoremmat tietenkin aina muokkaa kultturia .. joko huonommaksi tai paremmaksi.

Aika surkee visio jos tietoaidollinen pohja kulttuurista katoaa ja luvassa on vaan valtaosa jotain uusavuttomia poppareita.
Jos vaan ninku diggaa mielimusaa, ellui, valmisruokaa, valmisvaatteita, muotii, kevytkulttuuria, niin se kyllä viestii että kehitys on pysähtynyt lapsuuteen jossa joku hoivaa.

Ehkä vimmainen YLE kapina onkin vaan teinijuttua?
Netissä kun ei voi tietää mikä ipana siellä vastapuolella kiljottaa.

Jokin hauska HBO:n seksikomediakin taisi olla mutta sellaisethan YLE aina piilottaa jonnekin keskiyön jälkeisin esitysaikoihin.Kas kun et vaadi että Pikku kakkosessakin pitäis olla jotain babypornoo.
Eiköhän niitä pedofiilejä jo ihan tarpeeks heilu joka puolella kyttäämässä viattomia lapsiparkoja. Edes YLE voi olla vastuullinen ja säästää pilttejä kaikkialta tunkevista orgioista joilla pakotetaan ihmisiä olemaan alttiina mokomalle saatanan pornolle. Siitä ei pulaa ole.

Lisäksi tietenkin pitää ihmetellä, että miksi YLE:n edes pitää koettaa kilpailla katsojista hömppäviihteellä ja ulkomaisilla sarjoilla? Jos se olisi oikea liikeyritys, niin se olisi jo aikapäiviä sitten saneerattu keskittymään ydinosaamiseensa.Ja sitäkö olis sitten em. seksiviihde???

Menee kyllä nyt aika ulalle tää juttu!

Et taida katsoa niitä mainosrahoitteisia kanavia? Kyllä laadukkaistakin ohjelmista tulee pitkä lista ja kyllä sitä roskaa löytyy myös YLE:n ohjelmistosta.Yhdessä kyläpaikassa on pakko kattoo kun riekkukanava on aina selällään ja mua ei nappaa. Todella tympeetä.

Mutta. Nyt niitä esimerkkejä jostakin salalokeroista niistä ohjelmista jotka on roskaa YLE:llä???
Odotan kieli pitkällä.

JV
Jos YLE:stä halutaan innovaatiokanava, niin se pitäisi purkaa ja antaa aktiivisten kansalaisten hoitaa sisällöntuotanto. Tämähän sitä tulevaisuutta on.Toin muualta tänne. Purkaa mitä?
Ja miten kenekään pitäis sitoutua ilmatteeks tuottamaan sisältöä?
Haiskahtaa orjatyövoiman käytöltä???

Selityksiä?

Lis.
Vai onks toi joku nykykommunismiutopia? Mitä mitä? Kukaan muukaan ei sit sais palkkaa? Olisko joku kannustinsysteemi? Verovaroista (mistä ne kerättäis???) katettais YLE:n kulut ja sit optiot tjms.
Nostettaisko kenties lupamaksut pilviin ja kua ne sit lopulta maksais?

Onko tuo vain jotain hörhöutopiaa vailla selkeää realismia???

Pitääkö heti alkaa kiroilemaan ja esittämään puolen sivun vaatimuksia, jos kommentit ei miellytä? Kyllä tämä on Tiede-palsta, mutta tämä on myös keskustelupalsta. Olisit voinut kirjoittaa "Ja mikä osa on turhaa?" Sen sijaan kirjoitit:

Pönni
Höpöhöpö. Sitäsuntätä ja vähä huhhahei toiveunia. Puhu asiaa.
Lihavoin tuon turhat ohjelmat pitäis karsia siitä ja nyt on sitten tultava näyttöä. Täällä haukutaan YLE:e jatkuvasti. Nousipa se sitten esiin ihan missä tahansa niin maikkarin hömppäpömpän turmelemat ja aivopesemät huhaakannattajat mustamaalaa ja puhuu jatkuvalla syötöllä pahaa YLE:stä mutta näyttöä vaan ei näy eikä kuulu.

TIEDE.. *tä *ttua?!

Missä luuhaa yliopistoväki? Missä akateeminen sivistyneistö? Miks mä koulujakäymätön, joka olen kuitenkin YLE:nkin anteja runsaasti nauttia saanut, voin ajatella melko selkeästi ja löydän tieteellistä faktaa ja dokumentteja sanojeni tueksi tämän tästä?
Mitä niissä valtion kustantamissa kouluissa oikein nykyään opetetaan?
Pitäiskö olla enemmänkin huolissaan?

Vai onko tää vaan joku tiede.fi-harha?
Tämä onkin joku hörhönuorten kokoontumismesta missä voi jutskaa IKL:n hengessä isänmaasta ja kulttuurista mut sit näyttää keskarii kultturille kun ei puhuta jostai islamista tai silleen ja eikun teknoo ja konepoppii soimaan hip ja hei ja hiphophousuihin kompastumaan??? Mitämitämitä?
Tällekin päivälle on luvattu jääkiekkoa. Turhempaa ei paljon voisi olla. Ja Kummeli, Comedy Inc., Piilosana, Sudoku, Komisario Lewis. Lisäksi tarkasteluun tulisi ottaa myös muut ohjelmat, kuten lasten piirretyt ja aikuisten viihdeohjelmat, koska niissäkin saattaa hyvinkin olla arvoja vääristäviä elementtejä taikka turhia osasia.

offmind
Seuraa 
Viestejä20311
Pönni
offmind
Ei se erityisen aikuista ole jos asenne tarkoittaa kritiikittömyyttä. Tottakai YLE:ssä on paljon hyvää, mutta on siinä paljon myös sellaista jonka voi asettaa kyseenalaiseksi.Eipä vaan ole sinullakaan näyttöä. Missä teidän esimerkit on piilossa? Mitä te salaatte? Miks?

Ei tuossa mitään suurta mysteeriä ole. Esim. kaikki sellainen missä YLE pyrkii kilpailemaan katsojista kaupallisten kanavien kanssa on sellaista minkä voisi karsia pois.

Miks on turhaa???

Koska YLE soveltuu parhaiten sellaiseen mitä kaupalliset yhtiöt eivät tee.

Mistä ihmiset maksaa joka on turhaa?

Siitä tulisi kirja, jos pitäsi lista kaikki se minkä YLE olisi voinut jättää tekemättä ja hankkimatta.

Kun ohjelmatuotanto on maksettu osana yhteistä infraa, se on puoluepoliittisesti vapaata.

Ai niinkö? Samalla tavoinko kuin peruskoulu ja kirjastolaitos ja monet muut yhteiskunnan ylläpitämät laitoksetkin?Suhteessa sihen miten ihmiset on äänestäneet.
Ei kai oo ylläripylläri ettei nukkuvien hällävälistien ääntä kuunnella?

Jos YLE:n tehtävä on määritelty, niin ei siihen päivän politiikalla ole mitään sananvaltaa sen enempää kuin esimerkkinä käyttämissäni peruskoulussa.

Suomessahan ei muuten oo koulupakkoa sinällään. On vain oppivelvollisuus. Jos/kun ei miellytä yhteiskunnan verovaroin kustantama koulopetus niin voi ostaa yksityiset opetuspalvelut.

Tuo onkin oikein hyvä analogia sen puolesta miksi myös YLE pitäisi kustantaa budjetista samoin kuin peruskoulu. Jos siis sillä todellakin on jokin yhteiskunnallinen merkitys.

vaikka se onkin sitä kivaamukavaahauskaa kikkeliskokkelis.
(...)
Netissä kun ei voi tietää mikä ipana siellä vastapuolella kiljottaa.

Totisesti

Jokin hauska HBO:n seksikomediakin taisi olla mutta sellaisethan YLE aina piilottaa jonnekin keskiyön jälkeisin esitysaikoihin.Kas kun et vaadi että Pikku kakkosessakin pitäis olla jotain babypornoo.

No just joo. Sinäpä tosi aikuista tyyliä.

Kyllä minäkin tuollaisen asiattomuuksiin keskittyvän mutapaini-tyylin osaan, mutta just nyt ei jaksa huvittaa.

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

Anteksi Dredexiltä kielenkäyttöni. Ei se niin vaarallista oo jos pikkasen ärräpäilee.. Sori kun en o kristitty.

Ja mitä tulee toiseen vastineeseen niin jos kerran kirjaksi asti on esimerkkejä niin luulis sit muutaman löytyvän julkistetavaksi. Näyttää ihan joltain perättömältä juorulta väite jolle ei löydykkään katetta.

Ja juu, ne seksiohjelmat todellakin sijoitetaan lasten nukkumaanmenoajan jälkeen ihan perustellusti. Mitä se toisekseen edes hyödyttäis alaikäisiä että telkussa pyöris jatkuvasti seksiä? Onhan sitä niin paljon muutenkin ja luonto-ohjelmissakin kuvaajat tykkää kuvata kun elukat panee. Mikä sen kattelemisessa on niin innostavaa ettei sitä malta odottaa tai miks sitä ei sit taltioi kun sekin on mahdollista ollut jo vuosikymmeniä? Onhan niitä ajastimiakin ettei tarvii edes vieressä vahdata..

YLEstähän tässä oli tarkoitus puhua kuitenkin eikä minusta..
Jatketaan aiheesta jooko?
Niitä esimerkkejä ohjelmista, joita ei tarvita.

Dredex
Tällekin päivälle on luvattu jääkiekkoa. Turhempaa ei paljon voisi olla. Ja Kummeli, Comedy Inc., Piilosana, Sudoku, Komisario Lewis. Lisäksi tarkasteluun tulisi ottaa myös muut ohjelmat, kuten lasten piirretyt ja aikuisten viihdeohjelmat, koska niissäkin saattaa hyvinkin olla arvoja vääristäviä elementtejä taikka turhia osasia.Tuossahan on Dredexin listaamaa..
En minäkään jääkiekosta tykkää ja Formulat ounou. En tiä sit pitäiskö vaan näyttää Olympialaisia, ruumiinkulttuuria henkisen kulttuurin vastapainoks..? Ei mua haittaa vaikka kaikki saa kattoo lätkää, yms.
Kummeli on tavallaan naivismia. Kyllä huumoria saa olla. Mikä toi Comedy Inc.. ikinä kuullutkaan.. kai? Piilosana ja Sudoku taitaa olla vaan sellaisia täytejuttuja kun kanava on auki niin annetaan ruutuun jotain ja etenkin vanhuksille kuin sairaseläkeläisille, työttömillekin voi olla hyvää aivojumppaa ratkoa visaisia pulmia. Ei niilläkään kenekään tarvii rahstaa joka mutkassa. Niinkin siis että kun ne YLE on ostanut niin niitäkin voi näyttää. Aivovoimistelua voi sitten olla jotkin dekkarihommelit mutta myös ajankulua.

Maikkarilta ja muilta maksullisilta kanaviltahan tulee valtaosa USA:laista melskaamista. YLE:n tarjonnassa on parhaat Britti ja Saksalaisdekkarijutut ja paljon kaiken maailman eri kulttuureista tarjontaa.
Mainosrahoitteisilla ei kait ole varaa kuin B-luokan jenkkikoheltamiseen jota tehdään minimibudejetilla.

Elokuvakanavat yms. on maksullista.
Toki YLE:stä voi karsia ja pitääkin selkeästi viihteellisen, saa siirtää Kummelinkin ja paljon muuta maksulliseksi sitten jos rahoitus kanavoidaan budjetista ja se on ikäänkuin "ilmaista" kaikille ja idis on että se on vaan virallista infraa ja infoo.

Viihteestä ollletikin ihmiset on valmiita maksamaan ja kait sitä sit kierrätystuotteina köyhemmätkin saa nauttia ja divarien kautta, kirjaston jne.
Tsapuolisuus ideahan se on ollut, joka on osa demokratian ydintä ettei ajauduttais ykspuoluejärjestelmään mutta jos sitä ei valtaosa ihmisistä ymmärrä niin mennään vaan diktatuuriin ja katotaan ketkä saa mitäkin kun alkaa oikein rankka sensuuri.. jos niikseen on. Eihän sille sit mitään mahda jos enemmistö sellaista kannattaa..

offmind
Seuraa 
Viestejä20311
Pönni
Ja mitä tulee toiseen vastineeseen niin jos kerran kirjaksi asti on esimerkkejä niin luulis sit muutaman löytyvän julkistetavaksi. Näyttää ihan joltain perättömältä juorulta väite jolle ei löydykkään katetta.

Joo joo. Kyllä se on jo tullut selväksi että Aivan Kaikki mitä YLE esittää on sinun mielestäsi laadukasta ja ylevää.

Ja juu, ne seksiohjelmat todellakin sijoitetaan lasten nukkumaanmenoajan jälkeen ihan perustellusti. Mitä se toisekseen edes hyödyttäis alaikäisiä että telkussa pyöris jatkuvasti seksiä?

Jos et tiedä mistä oli kyse, niin miksi sitten urputat. Kyse ei ollut pornosta vaan vain kohtuullisen hauskasta komediasarjasta jossa käsiteltiin parisuhteita ja niiden seksiongelmia realistisesti (eli se komedia syntyi juuri siitä realismista. Jokainen aikaihminen jolla on takanaan useampi ei-ihan-toimivaksi-osoittautunut parisuhde, varmasti ymmärtää idean )

Enkä minä piru vieköön tarkoittanut, että sellaista pitäisi iltapäivällä esittää, kuten sinä jostain syystä koetat vääntää??

Niitä esimerkkejä ohjelmista, joita ei tarvita.

No alkajaisiksi kaikki viihde pois YLE:n ohjelmistosta. Ja viihteellä tarkoitan sitä joka ei ole uutisia, dokumentteja eikä draamaa/komediaa. Eli sitä kaiken maailman kellarihumppaa, suomenlasvegaisia, eurovaisuja jne. Vastaavia tulee kaikilta kanavilta ihan tarpeeksi.

No, ehkä Eurovaisut voisi säilyttää, ettei mummot ala itkemään.

“He was a dreamer, a thinker, a speculative philosopher...or, as his wife would have it, an idiot.” Douglas Adams

Tällä "mediavero-logiikalla" pitäisi myös terveydenhoito maksaa kerran vuodessa könttäsummana, joka olisi sama kaikille, sama pönnille ja liliukselle. Sanotaanko vaikka 1000e vuodessa.

Tuossa mediaverossa olisi vasta sitten järkeä, jos se porrastettaisiin asuntokuntien tulojen mukaan.

Mitä helvatan järkeä on köyhyysrajan alapuolella olevilta samansuuruinen maksu kuin miljonääreiltä.

TV:tä en ole omistanut kohta kymmeneen vuoteen. Kaiken tarpeellisen löydän netistä ja sitä taas ei YLE omista.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä35916
Pönni
Suomessahan ei muuten oo koulupakkoa sinällään. On vain oppivelvollisuus. Jos/kun ei miellytä yhteiskunnan verovaroin kustantama koulopetus niin voi ostaa yksityiset opetuspalvelut.Kuinka monella prosentilla suomalaisista koululaisita arvioit olevan mahdollisuuden ostaa opetuspalvelut yksityisiltä (tai käytännössä manipuloida vanhempansa ostamaan ne, koska lapsi tuskin voi itsenäisesti tehdä juridisesti pätevää sitoumusta tuollaisen palevlun ostoon vaikka olisikin varastanut rahat isin pulleasta lompakosta)? Tulleeko kymmentä täyteen, tuskin. Reaalielämässä koululaisen näkökulmasta koulussakäynti on yksiselitteisen pakollista. Ja valitettavasti myös lapsen on pakko käydä noita hörhö"kouluja", jos hihhuloivaan taipuvaiset vanhemmat niin päättävät.

Ehkä vimmainen YLE kapina onkin vaan teinijuttua?
Netissä kun ei voi tietää mikä ipana siellä vastapuolella kiljottaa.Niinpä niin, teinijuttuahan kaikki aina on, mikä ei vanhaa jäärää miellytä. Yleensä vain noilta unohtuu, että ne joita ovat tottuneet pitämään teineinä, ovatkin aikamiehiä vallan kahvassa. Kyllä se siltä näyttää, että tuollaiset rangaistusmaksut ovat kuolevan dinosauruksen viimeisiä epätoivoisia kuolinkorahduksia. Ei niinkään siksi, että teinit eivät pidä TV-lupamaksuista, vaan siksi että rahapiirit haluavat mediamarkkinat ja siten suuremman osan yhteiskunnallisesta vallasta itselleen. Ja viime aikoina rahapiirit ovat saaneet tahtonsa läpi poliittisissa päätöksentekoelimissä melkoisen kritiikittä kautta koko ns. sivistyneen maailman - mikä minusta on kyllä 99 %:sesti huono asia ja johtaa ennen pitkää katastrofiin, mutta ihmisen typeryydelle ei mitään voi.

Nyt niitä esimerkkejä jostakin salalokeroista niistä ohjelmista jotka on roskaa YLE:llä???
Odotan kieli pitkällä.Perusteltua Ylen toimialuetta voisi olla (ja yllätys yllätys: itse asiassa on) sivistävä ja kulttuuria tukeva ohjelmisto ja historiantutkimusta tukeva tallenteiden arkistointi. Samoin poliittisen valtaeliitin hallussa oleva propagandaväline on käytännössä välttämätön meidänkaltaisessa yhteiskunnassa, muuten eduskuntavaalien äänioikeuden voisi antaa suoraan suuryrityksille, ääni per liikevaihtoeuro periaatteella (tai käyttämällä jotain muuta taloudellista suuretta). Mutta kyllä vaan Ylenkin kanavilta aika paljon tulee matalaotsaista markkinapaskaa: kaupallisia elokuvia, TV-sarjoja, huippu-urheilutapahtumia ja niin edelleen. Ne voisivat olla hyvin kaupallisten firmojen tuotteita, ja on todella kohtuutonta, että kaikki ihmiset pakotetaan maksamaan sellaisista.

Ensinnäkin, ylellä on turhaa ohjelmistoa aivan helevetin paljon. Jääkiekko on minusta parasta urheilua, mutta senkin voisi siirtää kaupallisille kanaville (en tosin tiedä, näkyykö jo koko suomessa mtv3 ja nelonen, tai urheilukanava, mikä olisi paras moiseen hommaan).

Samalla voitaisiin televisiokanavia ja radiokanavia karsia kovalla kädellä. Yksi televisiokanava riittää ja joku 5 %:n lähetysajalla ruotsin kieltä ja 0,2 % lähetysajalla saamen eri versioita. Radiossa riittäisi Radio Suomi ja maakuntaradiot.

Ylen sinfoniaorkesteri on aikansa elänyt, kun sen soittoa ei nyt enää ole 30 vuoteen kuulunut radiosta, laitetaan sekin pois ylen kuluista.

Mitähän muuta sieltä roskasta vielä löytyisi, kun alkaisi kaivamaan.

Olisi aika halpaa verrat nykyiseen menoon.

Niin, ja tasavero moisesta roskasta on todella väärin, herätkää nyt ihmeessä.

Minä olen maksanut tv-luvan, joten minulla se tulisi halvemmaksi, mutta tuollaiset pakkoverot on kyllä persiistä.

Martin

Monet haluu supistaa kultuuriamme kovalla kädellä. Turhaa muka on liikaa.. Toivottavasti valtionhallinnon taholla ei ajatella niin. Toki jos ne ei siellä älyä tehdä uttaa maksusuunnitelmaa tai eivät pääse yksimielisyyteen siitä että sen vois budjetoida yhteispotista.

Vaikka tässä nyt ei pitänyt puhua kuin YLEstä yleensä niin lipsuu sen hintaan ja miten raha saadaan.
Aika kummajainenhan TV-lupa on llut kun mut infran osat on maksettu tasapuolisemmin kokonaisveropotista.

Aikanaan kun tuli Radio niin se on ollut hirmu kallista yms. ja siihen oli varaa vain rikkailla eikä ollut nykyisenlaista tuotantoa, eikä verokertymiä jne. Eikä ollut infraakaan kun oli vaan kärryteitä ja muuta..

Saapas nähdä että kuinka moni pakolainen tai turvapaikan hakija maksaa mediamaksun. Silti katsovat.

Karkea veikkaus on että n. 50.
Ihmistä eikä prosenttia.

idiotus
Seuraa 
Viestejä1907

YLE ainakin palvelee tarkkasilmäisiä ihmisiä.

Datan siirtonopeudet ovat aivan eri luokkaa mainoskanaviin ja jopa maksullisiin elokuvakanaviin (dvb-t) verrattaessa. YLEn kuvaa sietää jo katsellakin!

On sitä jääkiekkoa mukavampi katsella 4000 kbps virtauksella, kuin Urheilukanavan 2000 kbps virtauksella , jota katsellessa toivoisi jopa sokeutuvansa.

Tässä suhteessa olen YLEen erittäin tyytyväinen.

Lisäksi muilta kanavilta tulevat dokkarit jäävät jälkeen YLEn laadusta.

On YLEssä turhaakin roskaa, kuten Kotikatua sun muuta suoliston tuotetta.

Quidquid latine dictum sit, altum videtur.

In porto perse vitulus est.

Rousseau: "tämä keskustelufoorumi saattaa aiheuttaa itsetuhoisuutta, käytettävä vain hoitohenkilökunnan valvovan silmän alla ja/tai hyvin lääkittynä".

Varoitus! Saatan leikkiä välillä paholaisen asianajajaa jopa tiedostamatta sitä.

Lektu-Elli
Saapas nähdä että kuinka moni pakolainen tai turvapaikan hakija maksaa mediamaksun. Silti katsovat.

Karkea veikkaus on että n. 50.
Ihmistä eikä prosenttia.
Eikö tuota olis voinut kirjoittaa siihen ketjuun missä puhutaan hinnasta?
Ja muista nyt eritellä kaikki muutkin ettei joku vaan luule että oot rasisti? Mä oletan että vastaanottokeskusten TV-luvat on kyllä kunnossa..
Kateellisille pitäis perustaa ihan oma ketju jotka ei muuta osaa kuin vähäosaisia kytätä. Mä koitin vapaassa osiossa mutta ei oikein ollut halukkaita..

Tässä puhetta otsikon mukaan..

Olen tehnyt tietoisen päätöksen olla katsomatta televisiota vuosikausia sitten. Ymmärrän toki jos joku kokee yleisradion jotenkin tarpeelliseksi näin internetin aikakaudellakin. Hieman varautuneesti kuitenkin olen valmis maksamaan pakolla kyseisetä järjestelmästä.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat