Seuraa 
Viestejä45973

Olen totaalisen *********** näihin langattomiin hiiriin. Ovatko nämä todellakin näin huonoja kuin käyttökokemukset antavat olettaa?

Mistä johtuu, että hiiren osoitin kulkee aivan miten sattuu? Pattereiden status näyttää, että virtaa on riittävästi. Etäisyys lähettimestä on metri. Mitään häiriöitä tuottavaa ei käsittääkseni ole välissä. Olen myös kokeillut eri alustoja. Niilllä ei ole ollut mitään vaikutusta. Äsken kokeilin hiirtä noin 30cm päässä lähettimestä, niin hiiri toimi jokseenkin tarkemmin.

Ostin jokin aika sitten hieman laadukkaammat hiiren, koska edellisessä oli aivan samat ongelmat kuin tässäkin. Tämä hiiri osoitti laatuansa muutaman päivän, kunnes alkoi nämä hyppimiset ja häiriöt. Spekseissä luvataan, että yhdellä paristolla pärjäisi jopa VUODEN!

Liikkeessä keskutelimme myyjän kanssa, että kai tämän hiiren kantomatkan pitäisi riittää? Paketissa ei lukenut mitään maintaa kantamasta, mikä on mielestäni aivan typerää. Voisiko joku antaa linkkejä laadukkaisiin hiiriin, joissa kantomatka riittää tai jotain muita vihjeitä? Olen pian siinä pisteessä, että heitän hiiren tuohon viereiseen seinään.

Sivut

Kommentit (60)

Laita ohjauspaneelista/hiiri "parannettu osoittimen tarkkuus"rasti ruutuun.
Itsellä ei ole missään hiiressä ollut ongelmia, laserhiirellä epätasainen alusta voi pompottaa osoitinta.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Deus Ex
Itsellä noi ongelmat on aina hävinneet 1,5 kk ajaksi vaihtamalla pariston.Miten on mahdollista, että luvataan vuosi käyttöaikaa?

Otin hiiren käyttöön 8.4.2009 eli ei edes kuukautta ole kestänyt nämä paristot, jotka tulivat paketin mukana.

Lasketaanko käyttöajaksi sekin, että kun viet hiiren sentin päähän lähettimestä ja sitten liikuttelet hiirtä, niin osoitin osoittaa vielä jotain hämäriä elonmerkkejä?

Kyseessä oleva hiiri:

http://www.logitech.com/index.cfm/mice_pointers/mice/devices/165&cl=US,EN

Se on kyllä Cordless Laser Mouse for Notebooks, mutta onko tuolla mitään merkitystä? Käsittääkseni ainoa ulkoinen ero langattomalla hiirellä desktop ja notebook version välillä on vain niiden koko.

"I got this mouse about a day ago and i love the feel of it and everything, but i tried playing World of Warcraft with it, and the cursor jumps to the corner of the screen all the time, which is very frustrating"

Enkä näemmä ole ainoa, jolla on vastaavanlaisia kokemuksia.

Tumpelo
Onko sinulla wlan-modeemia siinä lähellä. Ne voi joskus häiritä hiiren toimintaa.Itseasiassa on. Siirsin sen metrin alkuperäisesti paikasta poispäin, mutta ei auttanut mitään. Täytyy kytkeä tuosta tuo wlan-tila pois päältä ja katsoa, että vaikuttaako se mitenkään.

Shriek
Tumpelo
Onko sinulla wlan-modeemia siinä lähellä. Ne voi joskus häiritä hiiren toimintaa.Itseasiassa on. Siirsin sen metrin alkuperäisesti paikasta poispäin, mutta ei auttanut mitään. Täytyy kytkeä tuosta tuo wlan-tila pois päältä ja katsoa, että vaikuttaako se mitenkään.Ei auttanut wlanin poisto.

Fonzie
Käytän myös langatonta hiirtä. Kun nuoli alkaa sekoilemaan, vaihda patterit ja ongelma katoaa. Näin yksinkertaista se minulle on ollut.Yksinkertaista kyllä, mutta on aivan naurettavaa, että paristot kestävät noin lyhyen aikaa. Varsinkin kun vielä luvataan, että niiden pitäisi kestää pidempään. Sen pitäisi mielestäni silloin tarkoittaa, että toiminnallisuus ei myöskään kärsi.

Jos hiiren diagnostiikka ohjelma sanoo että:

Paristojännite:
- Hiiren paristot ovat hyvä
- Akun jäljellä oleva teho 78 päivää(70%)

Kuvitelkaapa sama tilanne kannettavan tietokoneen kohdalla. Mitä jos kone alkaisi heittelemään ikkunoita ja olemaan ottamatta komentoja vastaan, vaikka akkua olisi jäljellä 70%? Ovatko valmistajat todellakin niin typeriä, että mittaavat toimintasäteen pelkästään siitä, kuinka paljon virtaa akuissa/pattereissa on? Vaikuttaa siltä, että Logitech:llä ollaan.

Tämä on täsmälleen yhtä vituttavaa kuin aikanaan kannettavan kasettinauhurin kanssa. Pystyit kuuntelemaan paristoilla yhden kasetin läpi, jonka jälkeen pattereiden laskeva teho alkoi myös kuulua hidastuvana musiikkina. TS. aivan kelvoton aparaatti.

Eikö tällaiselle kivikautisille keksinnölle ole olemassa mitään modernimpaa ratkaisua? Eikö ole mitään keksintöä, jolla tuo virransyöttö olisi mahdollisimman loppuun asti tasaista, kuten esim. kannettavissa cd-soittimissa?

PS. Maalaisjärkikin sanoo, että hännätön hiiri ei ole enää hiiri.

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662
Shriek

Kyseessä oleva hiiri:

http://www.logitech.com/index.cfm/mice_pointers/mice/devices/165&cl=US,EN

Se on kyllä Cordless Laser Mouse for Notebooks, mutta onko tuolla mitään merkitystä? Käsittääkseni ainoa ulkoinen ero langattomalla hiirellä desktop ja notebook version välillä on vain niiden koko.

"I got this mouse about a day ago and i love the feel of it and everything, but i tried playing World of Warcraft with it, and the cursor jumps to the corner of the screen all the time, which is very frustrating"

Enkä näemmä ole ainoa, jolla on vastaavanlaisia kokemuksia.
No kyllä kai se pomppii jos käytät sitä paskalla alustalla. Laser hiirtä pitää käyttää sille tarkoitetulla alustalla jossa ei ole ollenkaan epätasaisuuksia. Ne on niin tarkkoja, että pienikin paska matossa, riittää pompottamaan sitä kursoria.
Tavallinen hiirimatto ei tietääkseni riitä siihen. Ainakin kaverilla on semmonen erikoisjutska nii hyvi pelsii.

Ja jos on kaapissa siihen hiireen sopivat patterit, niin kokeile niitä jos ne auttaisisi.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

TERÄS NALLEPUH
Shriek

Kyseessä oleva hiiri:

http://www.logitech.com/index.cfm/mice_pointers/mice/devices/165&cl=US,E...


No kyllä kai se pomppii jos käytät sitä paskalla alustalla.

Tavallinen hiirimatto ei tietääkseni riitä siihen. Ainakin kaverilla on semmonen erikoisjutska nii hyvi pelsii.
Kokeilin vielä kerran uutta alustaa ja hämmästyin. Tällä pinnalla tämä näyttää toimivan hyvin.

Eli ilmeisesti on ostettava kunnon hiirimatto.

Neutroni
Seuraa 
Viestejä35916

Itsellä on langaton halpishiiri monen vuoden takaa. Se toimii kuin junan vessa. Siinä on vielä hakkuri nostamassa jännitettä, joten pihinä miehenä voin käyttää muista laitteista poistetut sormipariston jämät totaaliseen loppuun. Tosin nykyään niitä syntyy vähän, kun käytän akkuja kaikkialle minne ne sopivat, mutta vanha varasto kestänee ainakin syksyyn. Käytetty paristo kestää parista viikosta pariin kuukauteen.

Kunnon hiirimatto tuntuu tosiaan olevan ainakin halvoille optisille hiirille välttämättömyys. Muuten toiminta on mitä sattuu.

Ai jaa, hiirimatoissakin on eroja. Oma on joku lääkefirman mainosmatto, tuskin siis hintaskaalan yläpäästä.

Shriek
Spekseissä luvataan, että yhdellä paristolla pärjäisi jopa VUODEN!
Sehän niin riippuu käytöstä. Ja varsinkin pariston laadusta. Duracell kestää mulla "ihan hyvin". Halpaladosta ostetut paristot kesti mulla pari viikkoa.

Desktop hiirissä on paristo-Logitecheissä kaksi AA-paristoa. Se erona notebook-mouseen.

Virransäästöä saa myös sammuttamalla hiiren sen alla olevasta painikkeesta, vaikka joku virransäästö härvelissä olisikin.

TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662

Pitäs varmaa itekki ostaa uus hiiri joskus, kun tää vikisee kuin oikea hiiri kun sitä käyttää ja hiiren nappikin tykkää tehä kaksoisnäpäytyksiä vaikka kerran painaa. Tää alkaa olemaan jo tiensä päässä.

Toisaalta tekis mieli hankkia laaserihiiri, mutta ei jaksa uutta hiirimattoa ostaa, nii täytyy tyytyä vaan optiseen hiireen.
Täytyy ny kuitenki tää hiiri käyttää loppuun ekaksi, ettei mene hiiri iha hukkaan. Vaikka onhan tätä jo käytetty monta vuotta..ei enää logitekin logokaan enää näy kunnolla.

Meilläki o joku halpis hiirimatto mikä on tullu jonkun muun jutskan sivutuotteena.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

Deus Ex
Yleensä kannattaa suosia mahdollisimman yksiväristä mattoa. Kaikenlaiset kuviot vain sotkevat optiikan ja aiheuttavat hyppimistä.En ollut aluksi uskoa, että tuo temppuilu johtui pelkästään alustasta, sillä kaikki merkit viittasivat aluksi siihen, että kyse oli jostakin signaalia häiritsevästä tekijästä. Todellakin, kun sijoittaa 60-70e hiireen, niin ei ole mielestäni kohtuutonta odottaa toiminnallisuudeltakin tasokkuutta. Nykyään harvat hiiret edes näyttävät muotoilultaan ja ulkonäöltä niin hyviltä, että niihin jaksaisi paljoa sijoittaa. Jostain syystä noin 5-10 vuotta takaperin hiiret olivat muotoilultaan hillitympiä. Olisin pysynyt perushiiressäni, jos olisin tiennyt, että edellisenkin hiiren temppuilu johtui mahdollisesti alustasta. Tosin edellinen hiiri oli normaali optinen hiiri ja signaalin vastaanotin erilainen.

Itseläni on Logitechin MX620 tjsp toisessa koneessa. Tämä käyttää 2.4GHz taajuutta specsien mukaan. Tosiaankin jo metrin etäisyydellä alkaa osoitin menemään miten sattuu. Paristot toki kestävät, jo 5kk samoilla mitkä tulivat hiiren mukana (Luvattu tuo sama 1v kuin OP:lla. Voi hyvin toteutua tällä käytöllä). Tämä selittyy seuraavalla: Lähetysteho näyttää olevan kuitenkin surkea. Olin kohtuu pettynyt, mutta hiiri toimi muuten mukavasti joten päädyin seuraavaan:

Halpa ratkaisu: Osta 0.5 - 1.5m USB-jatkojohto ja vedä se pöydälle. USB-jatkarit ovat muutenkin kivoja esim USB-tikkujen ja muitten kanssa, ei tarvitse etupaneeliin tai takapaneeliin olla työntämässä.

Hiiri toimi välttävästi kun lähetin oli etupaneelissa (1cm puulevyä hiiren ja lähettimen välissä, etäisyys about 1m), ja karmeasti takapaneelissa (etäisyys about 1,2m, koneen virtalähde osuu reitille, ehkä sähkö/magneettikentät häiritsevät taajuuksia, tai sitten vain kopan metalli? Sama 1cm puuta oli myös välissä.).

Lähettimen veto pöydälle 30 - 40 cm päähän korjasi täysin. Ei johtunut pattereista.

edit:Tarkennuksia

Logitech bluetooth MX900 palveli kai jotain 7v kunnes vaan lopetti. Vaati hyvin toimiakseen alleen mustan, hiukan nypyläisen pelihiirimaton.

Nyt tämä uusi Logitech MX1100R toimii maalatulla pöydälla riittävän hyvin mutta kenties näpäkämminkin voisi.

Perheellä on myös Microsoft Wireles Notebook Presenter Mouse 8000. Jotenkin tressantuneen oloinen, on yritetty raukkaa rauhoitella eri eväin vaan pakkaa silti hyppelehtimään ja värisemään ja menemään minne sattuu aina silloin tällöin vaan.

Langattomien kanssa olen siis jo tullut niin tutuiksi etten hännällisiin enää vaihda, pitää vaan opetella niiden tarpeet niin kyllä niiden kanssa selviää jos ne eivät ole oikeasti rikki.

Teuvo
...Aivan totta monien hiirten kohdalla,tosin OP:n tapauksessa olen aika satavarma että kyseessä on sama ongelma kuin itselläni, eli vastaanotin (Saatoin puhua yllä lähettimestä, väsyttää...) vaikuttaa, eikä hyppiminen johdu pinnasta. Itselläni on tuossa mattamusta hiirimatto, ja useampia mattoja on tullut kokeiltua myös

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat