Seuraa 
Viestejä45973

Näyttäs,että K2 vitamiini olisi samanlainen superi kuin D3?

http://search.lef.org/cgi-src-bin/MsmGo ... %20vitamin

Sivut

Kommentit (115)

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14249

Täällä syvällisempää läppää suomeksi K2-vitamiinista:
[list:9kxlwrvv]
Johtopäätökset:

K-vitamiinin riittävä saanti vähentää ikääntymiseen liittyvää ns. kalkkiparadoksia, jossa pehmeät kudokset kalkkeutuvat ja luu haurastuu.

K-vitamiinivaje myötävaikuttaa kudosten kalkkeutumiseen ja jäykistymiseen, jota usein pidetään ”normaalina” ikääntymisen seurauksena.

K-vitamiinivaje myötävaikuttaa luuston haurastumiseen, jota usein pidetään ”normaalina” ikääntymisen seurauksena.

K-vitamiinivaje kalkkeuttaa valtimot ja ilmeisesti myös haurastuttaa laskimot.

K-vitamiinin saannissa on samantapainen vuosivaihtelu kuin D-vitamiinin saannissa. Kummastakin on enemmän vajetta talviaikaan.

Voi olla, että osa talviajan tulehdussairauksien epidemioista johtuu – D-vitamiinin puutteen tapaan – yleisestä K-vitamiinivajeesta.

Suomalaisten keskimääräinen K-vitamiinien yhteenlaskettu saanti näyttää olevan noin puolet japanilaisten saannista.

Suomalaisten keskimääräinen K-vitamiinin saanti on noin puolet siitä tasosta, jonka on todettu merkittävästi vähentävän osteoporoottisia luunmurtumia.

K-ja D-vitamiinin samanaikainen anto voi nopeuttaa murtumien paranemista, mutta havainto on vasta tuore ja suuntaa antava.

K-ja D-vitamiinien vaikutukset vahvistavat toisiaan ja jos toisen saantia lisätään pitää myös toisen saannista huolehtia. Kolmas osapuoli vaikutusmekanismeissa on kalsium, jonka riittävä perustason saanti tulee myös varmistaa.

Juusto on erityisen hyvä luuston lujuuden ylläpitäjä ja kasvattaja sillä se sisältää kahta luuston lujuuden kannalta merkittävää ravintotekijää eli K2-vitamiinia ja kalsiumia.

Kasveista saatava K1-vitamiini ei varastoidu elimistöön. Siksi vihreitä kasviksia tulee syödä useita kertoja päivässä.

Kasveista saatava K1-vitamiini imeytyy elimistöön paremmin öljyisestä ruoasta kuin rasvattomasta.

Kaalikasvien lehdet (erityisesti lehtikaali ja palmukaali) ja monet muutkin vihreät kasvikset ovat erityisen hyviä K-vitamiinin lähteitä.

Lehti- ja palmukaali ovat helppoja ja näyttäviä kasvatettavia. Niitä voi käyttää pinaatin tavoin.

K2-vitamiinin vaikutus on K1-vitamiinin vaikutusta voimakkaampi ja pitkäkestoisempi.

K2-vitaminin saannista Suomessa tulee suuri osa juustosta, kananmunista ja lihasta.

Pitkään kypsytetyissä ja voimakkaan makuisissa juustoissa on yleensä runsaasti K2-vitamiinia. Eri juustolajien välillä on kuitenkin runsaasti vaihtelua.

Kasviöljyjä kovetettaessa K1-vitamiini muuttuu dihydrofyllokinoniksi, joka on haitallinen terveydelle, sillä se estää K-vitamiinin suotuisan vaikutuksen.

K-vitamiinin saanti ja vaikutukset terveydelle ovat vielä huonosti tutkittuja ja tunnettuja. Jäämme odottamaan laajoja seurantatutkimuksia jotka toivottavasti osataan tehdä riittävillä annoksilla ja yhdistettyinä riittävään D-vitamiinin saantiin.

Jimmy Who
www.terveesti blogs.fi
http://data3.blog.de/media/164/2123164_d82f42f1e6_o.png
CC: Saa lainata kun mainitsee lähteen.
(v.1.0 - 10.09.2008) 1[/list:u:9kxlwrvv]

Todellista jeesustavaraa, toisin sanoen. Ansaitsee ehdottomasti oman ketjunsa. itse lueskelen edelleen M4 ja M7 -muotojen vertailusta ja laitan piakkoin tännekin.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Kulaushaikara
Seuraa 
Viestejä1023

Suomessa on vallalla käsitys, että kananmunat aiheuttavat kolesterolin nousua, rasvaiset juustot verisuonten kalkkeumia ja lisäksi tuntuu siltä, että puolet yli kuusikymppisistä syö jatkuvasti tunnettua verenohennuslääkettä, jonka kanssa kielletään vihreiden kasvisten syönti lähes kokonaan.

Miltäs kuulostaa?

Kuulostaako verenpainetaudista ja verisuonten kalkkeumista kärsivältä diabeetikolta?

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14249

Tosiaan. Verenohennuslääke varfariini (kauppanimi Marewan) voi aiheuttaa myös verisuonten kalkkiutumista ainakin dialyysipotilailla:

[list:kwb0dp1z]- -arterial calcification is tightly associated with the risk of heart attack and death. Warfarin-treated rats are an established model of arterial calcification. Warfarin also causes calcification in humans. The drug is a "blood thinner" that inhibits vitamin K recycling, and inhibits the conversion of vitamin K1 (phylloquinone) to K2 MK-4 (menaquinone-4). This latter property turns out to be the critical one in the calcification process. 1[/list:u:kwb0dp1z]

Kannattaa lukea tuo koko keskustelu. K2-vitamiini näyttääjakavan lihansyöjien ja kasvissyöjien rintamalinjoja uudestaan terveyspuolella. "Raakaravinnossa" jos sillä viitataan kasviksiin, ei ole paljoa annettavaa K2-osastolla.

Eli "pääsemällä" elinikäiselle varfariinilääkitykselle (Marewan) samalla tulee eliminoineeksi ehkä parhaan mahdollisen yksittäisen keinon torjua/ehkäistä valtimoiden kalkkiutumista?

Toki munuaispotilailla on muutenkin merkittävä riski kalkkeuttaa verisuoniaan, mutta varfariini tuskin ainakaan auttaa asiaa.

K2-vitamiinin ihmeestä lisää täällä:

"Vitamin K2 may reverse arterial calcification"
http://www.nutraingredients-usa.com/Res ... tion-study

Tuota K2-vitamiinin ihmeellistä "rottakoemuotoa" M4 (menatetrenoni) löytää eläinkunnan tuotteista ja etenkin sisäelimistä, siinä missä erilaista ja monessa mielessä tehottomampaa K1-vitamiinia viherkasveista. Pidempiketjuisia ja kovaa näyttöä ihmisillä sydänsairausten ehkäisyssä omaavia kuten M7-vitamiinia löytyy mm. tietyistä juustoista ja japanilaisesta perinneruoka natosta (saa mm. helsinkiläisestä Tokyokan-liikkeestä).

Itse tilasin M4 muotoa eli menatetrenonia testattavaksi, tulee ensi viikolla.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

totinen
Seuraa 
Viestejä4887
Neonomide

K-ja D-vitamiinien vaikutukset vahvistavat toisiaan ja jos toisen saantia lisätään pitää myös toisen saannista huolehtia. Kolmas osapuoli vaikutusmekanismeissa on kalsium, jonka riittävä perustason saanti tulee myös varmistaa.


Myös magnesiumin saanti on syytä varmistaa, sillä on yhteisvaikutuksia noiden kaikkien kanssa; muun muassa magnesiumin puutoksen eräs oire on K-vitamiinin puutos.

PeterH
Seuraa 
Viestejä2875

Suomesta ei vaan taida voida ostaa K2-vitamiinia ilman reseptiä? Apteekista ei löytynyt ainakaan kuin kooykköstä, ja sekin vain "tiskin alta". Omani olen tilaillut ulkomailta.

Joka tapauksessa kolme tärkeintä ravinnetta varmistamaan se että kalkki menee luihin eikä verisuoniin ovat:

- Magnesium
- D3-vitamiini
- K2-vitamiini

... mutta näköjään täällä ehdittiin tuo jo todetakin.

Kvitamiini ja varfariini toimivat toistensa vastavaikuttajina. Marevan- lääkitystä käytetään vain hyvin korkean infarktisiriskin potilaiden hoidossa. Näitä ovat nn. sydän- tai aivoinfarktin kokeneet, läppäleikatut ja tiettyjä veren hyytymishäiriöitä sairastavat.

Varfariini on kauan käytetty ja toimiva lääke, jonka terapeuttinen alue on kuitenkin kovin kapea. Ts. lääkkeen annostus on räätälöitävä kullekin potilalle yksilöllisesti. Liian alhainen pitoisuus ei tehoa, hiukankin liian korkea lisää sisäisten verenvuotojen vaaraa. Koska K-vitamiin alentaa varfariinipitoisuutta eli sotkee koko yksilöllisen annostussysteemin, on potilaita kehoitettu välttämään sitä sisältävia ruokia.

Jos lääkepitoisuus nousee liian korkeaksi (mikä näkyy mm. voimakkaana mustelmataipumuksena) riittää hoidoksi pistoksena otettava K-vitamiini.

Neonomidena olisi hyyyyyvin varovainen näiden hyytymishommien kanssa.

Kulaushaikara
B12-vitamiini sanotaan myös olevan tärkeää luustolle ja B12-vitamiini puute aiheuttaa osteoporoosia.B12 vaje on hyvin harvinainen.

"""Keskimääräinen B12-vitamiinin saanti ravinnosta on 5-8 mikrog/vrk, mikä ylittää suositukset moninkertaisesti.

Elimistön B12-varastot ovat suhteellisen suuret (2 - 3 mg). Mikäli vitamiinin saanti vaikeutuu, kliinisen puutostilan kehittyminen voi kestää vuosia."""

"""Puutos

B12-vitamiinin puutos aiheuttaa anemiaa. B12-vitamiinin ravintolähteet ovat eräitä merikasveja lukuunottamatta eläinperäisiä, kuten liha-, kala-, kananmuna- ja maitotuotteet. Tämän vuoksi tiukkaa kasvisruokavaliota noudattavat voivat kärsiä B12-vitamiinin puutteesta. Vegaaniäidin rintamaito ei aina turvaa imeväisen B12-vitamiinin tarvetta. Yleisimpiä syitä B12-vitamiinin puutteeseen ovat kuitenkin erilaiset imeytymishäiriöt ja sisäisen tekijän puutokset. Yleisin imeytymishäiriö johtuu mahalaukun solujen riittämättömästä kyvystä erittää ns. sisäistä tekijää eli intrinsic factoria, jota tarvitaan B12-vitamiinin imeytymistapahtumassa."""

"""B12-vitamiinin puutos vain harvoin johtuu riittämättömästä vitamiinin saannista, vaan puutosoireiden syynä ovat useimmiten erilaiset vitamiinin imeytymishäiriöt."""

http://www.tohtori.fi/?page=6746948&id=8344898

PeterH
Suomesta ei vaan taida voida ostaa K2-vitamiinia ilman reseptiä?Myydään luontaistuotteena

http://www.hyvinvoinnin.fi/tuote/5827/K2-Vitanatto

"""Luontainen K2-vitamiini (menakinoni-7) japanilaisesta perinneruoasta nimeltä natto on se ravintomuoto, jota keho pystyy parhaiten hyödyntämään. Se imeytyy kehoon erinomaisesti ja kerryttää 45 μg:n päiväannoksella riittävän vitamiinipitoisuuden kehoon jo 3 - 4 viikossa. """

"""K2-vitamiinia on fermentoiduissa meijerituotteissa, kuten juustossa, nattossa (hapatetut soijapavut) ja myös lihassa."""

http://www.harmonia.fi/index.php?mid=1051

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14249

Ladycaren kehittäjän kanssa tuli löpistyä parisen kuukautta sitten K2-vitamiinista ja D-vitamiinista tämän pitäessä puffausluennon yliopistolla tuotteestaan. Enkä hirveästi halunnut vastaan väittää, K2-vitamiini on todistetusti äärimmäisen tehokas ehkäisemään osteoporoottisia luunmurtumia ihmisillä. Japanilaiset jyräävät osteoporoositutkimuksessa juuri K2-vitamiinin laajan kliinisen käytön vuoksi. Mussutus kalsiumlisien tärkeydestä onkin jo osoitettu aivan ylimitoitetuksi - kaikkien luustosta kiinnostuneiden pitäisi hypettää K2-vitamiinia kuin uutta tulemista. About.

Yhdessä D-vitamiinin kanssa vahva K2-lisä ja molempia sisältävä ruokavalio (+ UV-B D3:n tapauksessa) ehkäisevät murtumia tavattoman tehokkaasti.

Tuo K2-annos Ladycaressa voisi toki olla suurempikin, mutta jo tuollaisenaan auttaa helposti jyräämään tuotteen parhaaksi luustovalmisteeksi Suomessa.

Itse en tilannut jenkeistä tuota ladycaren M[Q]7-muotoa (menakinoni-7) vaan menatetrenonia, eläinkunnan tuotteista saatavaa lyhyempää (lyhyempi"häntäistä") K2-vitamiinin muotoa M-4 (menatetrenoni).

Tilaamani valmiste on myös törkeästi 5 mg vahvaa, eli sen pitäisi antaa kyvyn kiipeillä seinille, lukea ajatuksia ja näyttää kuukaudessa parikymppiseltä Brad Pittiltä.

Menatetrenoni toimii kehossa myös hormonin tavoin, joten puhumme DHEA:n ja D-vitaminin kaltaisesta pleiotroopista ("sitä sun tätä" tekevästä aineesta), emme sananmukaisesti "vitamiinista". Ihmiskehohan myös kykenee muodostamaan suolistossa K2-vitamiinin muotoja JA konvertoimaan K1-vitamiinia K2-muodoiksi, mikä myös tekee nimityksen "vitamiini" oxymoroniksi.

Ongelmana edellisessä on se että suolistossa muodostuneet K2-muodot eivät juuri imeydy enää takaisin, eli kehon itse tuottama tärkeä "vitamiini" menee hukkaan. Jälkimmäisessä ongelmana on ihmiskehon surkea kyky tuohon muilla eläimillä tehokkaaseen konversioon. Rotilla sekä konversio on tehokkaampaa että ne harrastavat yleisesti koprofagiaa (ulosteidensa syöntiä).

Olisiko yksi allegioilta suojaava tekijä ([size=85:1i3y1uz7]joihin K2-puutos on myös yhdistetty[/size:1i3y1uz7]) oman - tai vieraan - kakan syöminen pikkulapsena? Sitä sietänee miettiä...

Vahvuuden merkitys on tosin kyseenalaista kahdesta syystä: ensinnäkin menatetrenonia ([size=85:1i3y1uz7]tetrenoni viittaa tetraan eli neljään[/size:1i3y1uz7]) saa ravinnosta parhaimmillaankin vain 1 mg päivässä ja molekyylin puoliintumisaika on kahdeksan (8) tuntia, sinä missä muut K2-muodot kestävät kehossa päiväkausia. Tuosta puoliintumisjutusta lisää ja sen kiistanalaisesta funktiosta mm. täällä.

Ajattelin nyt silti pistää vähän haisemaan.

Muistutukseksi: M-4 eli menatetrenoni peruutti rotilla valtimoiden kalkkeutumisen (6 vkoa -> 60%).

Mikään tunnettu lääke ei kykene moiseen, vai tuleeko kenellekään mieleen?

Tätä jos löytää halvalla, niin ei voi kuin suositella. Huima ravinnekombo:

http://www.lef.org/Vitamins-Supplements ... pherol.htm

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Kulaushaikara
Seuraa 
Viestejä1023

MsHortonin kirjoituksesta: "Yleisimpiä syitä B12-vitamiinin puutteeseen ovat kuitenkin erilaiset imeytymishäiriöt ja sisäisen tekijän puutokset."

Kaikenlaisten suolisto-oireiden jatkuva lisääntyminen on tuonut mukanaan myös B12-vitamiinin puutoksia, joihin moni potilas saakin kyseistä vitamiinia pistoksina. Tällaisia suolistosairauksia voivat olla mm. ärtynyt paksusuoli, Crohnin tauti, Colitis Ulcerosa. (Imeytyyhän B12 ohutsuolessa.)

Sinänsä minua ei kysyessäni kiinnostanut B12-vitamiinin saanti, vaan sen vaikutus yhdessä muiden kanssa. Tutkin nyt itsekin googlettamalla, enkä löytänyt yhtään tähän viittaavaa juttua, mistäköhän muistini lokeroista kaivoin esille tämän?!
Luultavasti juttu on peräisin jostain lukemastani teoksesta, ehkä Susanna Ehdinin Itsensä parantava ihminen? Jos löydän lähteen, niin palaan asiaan.

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14249

B12 on aina hauska aihe. Itse omaan sen imeytymishäiriön mahdollisuuden Crohnin taudin vuoksi, joten minulla on hyvä tekosyy käyttää sitä lisäravinteena.

Suomessa myydään syanokobalamiinia, joka on biokäytettävyydeltään huonoa. Pernisiöösin anemian välttämiseen tosiaan riittää about 1-2 µg, mutta B12-vitamiinin olemattoman toksisuuden ja HYVIN laajan käyttökelpoisuuden vuoksi se foolihapon kanssa kombona on etenkin aivojen kannalta tärkeimpiä aineita mitä on olemassa. Homokysteiinitasojen alentamiseen on myös erityisiä metionivalmisteita, mutta metyylikobalamiini hoitaa paljon muutakin- Sitä on tutkittu mm. nootrooppina eli aivojen suorituskykyä parantavana aineena.

Itse tilasin tällaista kokeeksi, metyylikobalamiinia 5 mg (5 000 µg):

http://www.iherb.com/Jarrow-Formulas-Me ... s/117?at=0

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Ostin kai parisen viikkoa sitten nattoa jo mainitusta helsinkiläisestä liikkeestä, mistä lähtien sitä on pääasiassa lojunut kylmässä. Maku vaatii totuttelua, mutta yllätyin itsekin siitä, että näemmä tähän totuttautumiseen kuitenkin riittää muutama harjoittelukerta. Ei siis pidä pelästymän.

Tarkkaan ottaen aidosti pidän sen mausta, ainakin soijalla maustettuna paketin mukana tulevien kastikkeen ja sinapin kanssa. En totisesti olisi uskonut, koska tuo maistuu ihan. vitun. pahalta.

Kulaushaikara
Kaikenlaisten suolisto-oireiden jatkuva lisääntyminen on tuonut mukanaan myös B12-vitamiinin puutoksiaOnko ne muka lisääntynyt?

Ja jos on, niin johtuisiko sekin D-vitamiinin kroonisesta puutoksesta kaikilla sekä siitä kamalasta "mössö" ruuasta, mitä kansa tänäpäivänä syö, kun ovat niin lihavia ja laiskoja, jotta eivät viitsi edes kunnon ruokaa tehdä.

Ja sairastuttavat siinä samalla lapsensakkin.

Lihavalla lapsella on aina lihavat vanhemmat

Lihavilla vanhemmila on aina lihava lapsi

Minä tiedän, koska näen tällaisia perheitä todella paljon kaupassa.

MsHorton
Kulaushaikara
Kaikenlaisten suolisto-oireiden jatkuva lisääntyminen on tuonut mukanaan myös B12-vitamiinin puutoksiaOnko ne muka lisääntynyt?

Ja jos on, niin johtuisiko sekin D-vitamiinin kroonisesta puutoksesta kaikilla sekä siitä kamalasta "mössö" ruuasta, mitä kansa tänäpäivänä syö, kun ovat niin lihavia ja laiskoja, jotta eivät viitsi edes kunnon ruokaa tehdä.

Ei ruokaa kannata tehdä,vaan ostaa vihannekset ja juurekset ja syö ne raakana,niin kaikkein terveellisintä.

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14249

Merkittävä osa suomalaisista kärsii suolisto-oireista - on toinen juttu johtaako se itsessään B12-vitamiinin puutokseen.

Korostan, että Suomessa eletään lisäravinnemarkkinoilla ihan kivikautta - metyylimuotoinen kobalamiini on biologiselta hyötykäytöltään ylivertaista meikäläiseen syanokobalamiiniin verrattuna.

PeterH
Suomesta ei vaan taida voida ostaa K2-vitamiinia ilman reseptiä? Apteekista ei löytynyt ainakaan kuin kooykköstä, ja sekin vain "tiskin alta". Omani olen tilaillut ulkomailta.

Vitanatto-valmisteessa ja Ladycaressa löytyy, tosin vain M7-muotoa ja 45 µg:

http://www.harmonia.fi/index.php?mid=1049

PeterH
Joka tapauksessa kolme tärkeintä ravinnetta varmistamaan se että kalkki menee luihin eikä verisuoniin ovat:

- Magnesium
- D3-vitamiini
- K2-vitamiini

... mutta näköjään täällä ehdittiin tuo jo todetakin.


Lisätään tuohon vielä boori, joka lisää D-vitamiinin varastomuodon konversioprosenttia.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Tep
Seuraa 
Viestejä827
Mummo
Kvitamiini ja varfariini toimivat toistensa vastavaikuttajina. Marevan- lääkitystä käytetään vain hyvin korkean infarktisiriskin potilaiden hoidossa. Näitä ovat nn. sydän- tai aivoinfarktin kokeneet, läppäleikatut ja tiettyjä veren hyytymishäiriöitä sairastavat.

Varfariini on kauan käytetty ja toimiva lääke, jonka terapeuttinen alue on kuitenkin kovin kapea. Ts. lääkkeen annostus on räätälöitävä kullekin potilalle yksilöllisesti. Liian alhainen pitoisuus ei tehoa, hiukankin liian korkea lisää sisäisten verenvuotojen vaaraa. Koska K-vitamiin alentaa varfariinipitoisuutta eli sotkee koko yksilöllisen annostussysteemin, on potilaita kehoitettu välttämään sitä sisältävia ruokia.
Jos lääkepitoisuus nousee liian korkeaksi (mikä näkyy mm. voimakkaana mustelmataipumuksena) riittää hoidoksi pistoksena otettava K-vitamiini.

Neonomidena olisi hyyyyyvin varovainen näiden hyytymishommien kanssa.


Monien lääkkeiden vaikutus riippuu muista nautituista ruoista ja huomista. Tavallisin esimerkki on greippimehu, joka hidastaa monien lääkkeaineiden hajoamista ( tai päinvastoinkin) Varfarinia käyttäviä kehoitetaan olemaan nauttimatta greippimehua.
Valkosipuli, inkivääri, kalaöljy, gingseng, aspiriini, kamomilla ja monet muut voivat lisätä verenvuodon vaaraa.

http://www.nhssb.n-i.nhs.uk/prescribing ... 0Nov06.pdf

Neonomide
Seuraa 
Viestejä14249

Kalaöljyjen suhteen riski verenvuodoille on pieni, ainakin alle 2 gramman annoksilla.

Kuitenkin olen hyvin huolissani noista terveyttä rajoittavista rajoituksista varfariinihoidon suhteen - vihreät vihannekset ovat erittäin terveellisiä monesta syystä eikä vain K1-vitamiinin vuoksi.

Mummo
Neonomidena olisi hyyyyyvin varovainen näiden hyytymishommien kanssa.

Kirjoitin aiemmin näin:

[list:1zke9fs3]Eli "pääsemällä" elinikäiselle varfariinilääkitykselle (Marevan) samalla tulee eliminoineeksi ehkä parhaan mahdollisen yksittäisen keinon torjua/ehkäistä valtimoiden kalkkiutumista?[/list:u:1zke9fs3]

En missään vaiheessa siis ehdottanut, että Marevan-potilaiden kannattaisi alkaa ottamaan omin päin K1-vitamiinia tai syömään ylenpalttisesti K1-vitamiinia sisältäviä ruokia. Sekoilin tuossa aiemmin, koska K2-vitamiini ei juuri vaikuta veren hyytymiseen.

Se osasto liittyy K1-vitamiiniin ja varfariiniin. Varfariini ehkäisee K1-vitamiinin muuttumista K2-vitamiiniksi, joka edelleen ilmeisesti ehkäisee verisuonten kalkkeutumista. Varfariini tarpeeksi suurina annoksina aiheuttaa suonten valtimosuonten kalkkiutumista (ainakin rotilla).

Ihmisillä on käytetty yli 40 milligramman annoksia K2-vitamiinia ilman erikoisia sivuvaikutuksia osteoporoottisten murtumien ehkäisyssä. Tällä osastolla K2-vitamiini on jo osoittautunut äärimmäisen tehokkaaksi ja onkin Japanissa ollut jo vuosia keskeinen hoitokäytäntö.

Pretending to be certain about propositions for which no evidence is even conceivable—is both an intellectual and a moral failing. —Sam Harris

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat