Seuraa 
Viestejä45973

Oudoksuttaa Punavuorelaisten asenne ja käytös eilisessä Punavuori-seuran kokouksessa, jossa käsiteltiin Marttahotellin muuttamista vastaanottokeskukseksi. Aiheesta kirjoittaa oivallisesti Länsi-Helsingin Vihreiden varapuheenjohtaja, Helsingin sosiaalilautakunnan jäsen ja Helsingin poliisin neuvottelukunnan varajäsen Vesa Hack.

http://vesahack.blogit.uusisuomi.fi/200 ... avuoressa/

Varsinaisessa keskustelutilaisuudessa vallitsi kiihkeä tunnelma ja puheenvuorojen kakofonia. Asukkaita huolettivat muunmuassa alueen turvallisuus, vastaanottotoiminnan kustannukset ja Punavuoren soveltuvuus turvapaikanhakijoiden sijoituspaikaksi. Useissa puheenvuoroissa pidettiin sopivampana paikkana Kontulaa ja siellä purettavaksi aiottua entistä vanhustentaloa. Puheenvuoroissa korostettiin Kontulan luonnonläheisyyttä ja kaikenlaista soveltuvuutta turvapaikanhakijoiden tarpeisiin ja rauhankaipuuseen.

Paikalla tilaisuudessa oli myös yksi mustaihoinen henkilö, mutta sen jälkeen kun eräs asukasaktiivi oli pitänyt kiihkeän puheenvuoron ”tiedossa olevista raiskauksista”, joihin tulisivat syyllistymään ”erään vähemmistön edustajat, jonka kaikki tiedämme nimeämättäkin”, tämä vähemmistön edustaja päätti poistua paikalta. Ymmärrän hyvin hänen valintansa. Monet asukkaat taputtivat puheenvuorolle.

Virallisen osuuden jälkeen jäimme Sanna Vesikansan (vihr) kanssa vielä vaihtamaan ajatuksia alueen asukkaiden kanssa, ja nämä keskustelut olivat erittäin hyviä. Eräs opettaja kertoi kokemuksistaan itähelsinkiläisessä koulussa, jossa muslimipojat kuulemma eivät tottele eivätkä kunnioita naisopettajia ja pitävät suomalaisia likaisina.

Minusta on ymmärrettävää, että ihmiset ovat huolestuneita asuinympäristöstään, kun kaupungin sosiaalista toimintaa sijoitetaan heidän lähelleen. Tuskin kontulalaisetkaan olisivat erityisen innokkaita vastaanottokeskuksesta, vaikka se punavuorilaisten mielestä sinne hyvin sopisikin. Itse pidän Punavuorta sopivampana paikkana vastaanottokeskukselle kuin Kontulaa, koska Itä-Helsingissä on jo entuudestaan suhteellisen paljon maahanmuuttajia, eikä heitä kannata kaikkia keskittää samoille alueille. Muuten on vaarana, että meillekin syntyy alueita, joissa suomalaiset ovat vähemmistönä eikä näin sopeutumista suomalaiseen kulttuuriin ja yhteiskuntaan pääse edes teoriassa tapahtumaan.
Nyt olisi kyllä Punavuoren hyväosaisilla itsetutkiskelun, jos ei peräti häpeän paikka, ottaen vielä huomioon, että:

Turvapaikanhakijoiden on tarkoitus asua Helsinkiin perustettavissa uusissa vastaanottokeskuksissa vain tutkinnan ajan, joka on tarkoitus saada lyhennettyä muutamaan viikkoon.Kokonaan oma häpeän aihe on blogin kommenttiosasto, joka näkyy täyttyneen pääasiassa enemmän tai vähemmän peitellyistä rasistisista kommenteista. Kyllä jotain olisi tehtävä, että tämän tasoinen tietämättömyys turvapaikka asioista ja niiden tutkinnasta ei leviäisi jo yhteiskunnan parempiosaistenkin joukkoon.

Kommentit (17)

Eiköhän ala tähänkin aloitukseen ilmaantua yksipuolista "tiettyihin" mamuihin ja mamujen ja mokujen "hyyssääjiin" kohdistunutta alatyylistä ja agressiivista mollaamista.

Siinä saa sivussa kuulla "kunniansa" moni muukin joka rohkenee ½:lla sanalla ihan asiallisestikin yrittää puhua humanitäärisen maahanmuuton puolesta.

Nyt eletään konservatiivien valta-aikaa.
Tottakai sen seuraus on tätä. Rapatessa roiskuu ja litsonnalla ideana on sekin että saataios tänne joku mellakantapainen. Suomessa kun on niin hemmetin vähän populaa ja 5:stä miljoonasta kohta 1 miljoona alkaa olla mamuja niin ei kovin hääppöisiä mellakoita saa aikaiseksi kukaan vaikka miten lietsois.

Pönni
Eiköhän ala tähänkin aloitukseen ilmaantua yksipuolista "tiettyihin" mamuihin ja mamujen ja mokujen "hyyssääjiin" kohdistunutta alatyylistä ja agressiivista mollaamista.
Ne kannattaa jättää omaan arvoonsa ja luottaa moderoinnin huomiokykyyn. Kyseessä on kuitenkin vain pieni ryhmä, joka netin väärinkäytöllä yrittää antaa vaikutelman isommastakin liikkeestä. Hyvin valitettavaa sinänsä.

Pönni

Siinä saa sivussa kuulla "kunniansa" moni muukin joka rohkenee ½:lla sanalla ihan asiallisestikin yrittää puhua humanitäärisen maahanmuuton puolesta.
Kannattaa kuitenkin edes yrittää, sillä suurin osa palstalaisistakin on vielä varmaankin asian suhteen neutraaleja, koska eivät ole perehtyneet aiheeseen. Kuten sanottu se pieni porukka pyrkii tietoisella älämölöllä vaientamaan tai peittämään alleen asia keskustelun.

Pönni

Nyt eletään konservatiivien valta-aikaa.
Tottakai sen seuraus on tätä. Rapatessa roiskuu ja litsonnalla ideana on sekin että saataios tänne joku mellakantapainen. Suomessa kun on niin hemmetin vähän populaa ja 5:stä miljoonasta kohta 1 miljoona alkaa olla mamuja niin ei kovin hääppöisiä mellakoita saa aikaiseksi kukaan vaikka miten lietsois.En itsekään usko, että mihinkään mellakointiin tai sellaiseen provosointiin olisi mitään käytännön mahdollisuuksia. Muutama sata eri palstoilla ja blogeissa häiriköivää jässikkää pitävät vain kohtuutonta meteliä itsestään. Mitä lienee huomion puutetta tai muuten rikkinäiseksi jääneen tunne-elämän ja empatia kyvyn paikkaamista.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Rööperiin mä kaipaan niin...

Minkä takia asukkaiden mielipiteitä ei huomioida asiassa? Alueen asukkaathan juuri ovat niitä, keitä asia koskee.

bdbdbd
Rööperiin mä kaipaan niin...

Minkä takia asukkaiden mielipiteitä ei huomioida asiassa? Alueen asukkaathan juuri ovat niitä, keitä asia koskee.
Kyllä alueen asukkaiden mielipiteet huomioidaan, jos ne pohjautuvat tutkittuun ja falsifioitavissa oleviin faktoihin. Nyt ei kuitenkaan ole näin vaan ennakkoluulot ja tietämättömyys jylläävät.

Lisäongelman muodostavat netissä spämmäävät nk.maahanmuuttokriittiset, joiden levittämät tiedot esimerkiksi joidenkin yksittäistapausten aiheuttamista ongelmista, levittävät vääristynyttä tietoa kokonaisista kansakunnista ja pahimmassa tapauksessa kaikista turvapaikanhakijoista.

bdbdbd
Rööperiin mä kaipaan niin...

Minkä takia asukkaiden mielipiteitä ei huomioida asiassa? Alueen asukkaathan juuri ovat niitä, keitä asia koskee.
Alueelta pitäis kerätä kaikkien asukkaiden mielipiteet.
Se että johonkin keskustelutilaisuuteen joku porukka masinoi omat kaverinsa, tai paikalle sattumalta ilmaantuukin vain humanitäärisiin maahanmuuttajiin tyytymättömät ja myönteisesti suhtautuvat joita on valtaenemmistö, kaikki ne jotka ei koe tarvetta sanoa asiaan sitä tai tätä, heidän äänensä ei kuulu - se voi antaa ihan väärän käsityksen asioista.

Humanitääristä maahanmuuttoa vastustavioa on paljon vähemmän kuin sihen myötämielisesti suhtautuvia. Nyt vaan on niin että vähemmistön taholta kuuluu enemmän ääntä ja asia näyttää ihan erilaiselta kuin mitä se on.

Valtaosa Suomalaisista ei ole rasisteja, ei pelkää erilaisuutta, jne.
Yleensäkkin tällaiset kysymykset missä on kyse uskonnollisista tai poliittisista erimielisyyksistä, ne on pienryhmittymien vallantavoittelua ja ne niistä älämölöö pitää. Sama se siellä kohdemaassa on mistä niitä ongelmiakin syntyy, valtaosa niistä ihmisistä on ihan samalla tavalla uskonnollisten ja poliittisten ääriliikkeiden ulkopuolella.
Kun olis joku konsti että sais fanaatikot tappelemaan vaan keskenään, siitä vois antaa Nobelin. Kaksintaisteluita uhopäitten välille ja maailma pelastuis!

Mä uskon mieluimmin puolueettomasti tehtyjä ja selkeitä tilastoja enkä piittaa siitä mitä kourallinen jotain fanaatikkoja vouhottaa ehtien paikasta toiseen mustamaalaamaan ihan tavallisia ihmisiä, joilla ei ole mitään uskonnollista tai poliittista agendaa.

calculator
bdbdbd
Rööperiin mä kaipaan niin...

Minkä takia asukkaiden mielipiteitä ei huomioida asiassa? Alueen asukkaathan juuri ovat niitä, keitä asia koskee.
Kyllä alueen asukkaiden mielipiteet huomioidaan, jos ne pohjautuvat tutkittuun ja falsifioitavissa oleviin faktoihin. Nyt ei kuitenkaan ole näin vaan ennakkoluulot ja tietämättömyys jylläävät.Ihan kuinka vain, mutta se, että jos asukkaat sanovat "emme halua vastaanottokeskusta näille kulmille" on kyllä ihan falsifioitavissa oleva fakta.
Jos henkilö A sanoo, ettei halua syödä jäätelöä, millä falsifioitavissa olevilla faktoilla kyseisen henkilön tarvitsee perustella sitä, ettei halua sitä jäätelöä, muuta kuin se, ettei sitä halua?

Yleisen käsityksen mukaan tekemättä jättäminen ei tarvitse perustelua, toisin kuin jonkin tekeminen. Jos ajatellaan vaikkapa vastaanottokeskusta, keskuksen perustamattomuus ei tarvitse mitään perusteita, mutta perustaminen tarvitsee. Oikeudenmukainen ratkaisu ja peruste olisi perustaa vastaanottokeskus sinne, missä sellaista halutaan.

calculator

Lisäongelman muodostavat netissä spämmäävät nk.maahanmuuttokriittiset, joiden levittämät tiedot esimerkiksi joidenkin yksittäistapausten aiheuttamista ongelmista, levittävät vääristynyttä tietoa kokonaisista kansakunnista ja pahimmassa tapauksessa kaikista turvapaikanhakijoista.No mutta, eikös tuo ole ihan molemminpuolista? Pata kattilaa soimaa, sanotaan.

Kukas noita asukastoimikuntia oikein kuuntelee?

Ne koostuvat hyvin pienestä osasta asukkaita ja koostumuskaan ei ole läpileikkaus kyseisestä asuinalueesta. Noissa on usein perikonservatiiveja, jotka vastustavat mitä tahansa muutosta asuinalueeseensa.

Jos alueella olevaan tunneliin suunnitellaan eriväristä seinää kuin aiemmin on ollut, sitä vastustetaan yhtä suurella innolla kuin alkoholistien asuntolaa.

Muutenkin noissa asukastoimikunnissa on valloillaan jonkinlainen ymmärtämättömyys. Alueella on alkoholisteja, mutta heille ei haluta asuntolaa, joka mahdollisesti parantaisi alkoholistien tilannetta ja mahdollisesti raitistaisi edes osan heistä.

Tai sitten tuossakin on kyse muutoksesta, on jo totuttu niihin näkyvissä oleviin alkoholisteihin, jolloin ei haluta niitä pois kadulta.

Tuokin mussutus on ylittänyt uutiskynnyksen vain sen takia, koska nyt on pop puhua maahanmuutosta mahdollisimman kielteisesti ja vältellä rakentavan keskustelun syntyä.

Pönni
bdbdbd
Rööperiin mä kaipaan niin...

Minkä takia asukkaiden mielipiteitä ei huomioida asiassa? Alueen asukkaathan juuri ovat niitä, keitä asia koskee.
Alueelta pitäis kerätä kaikkien asukkaiden mielipiteet.
Se että johonkin keskustelutilaisuuteen joku porukka masinoi omat kaverinsa, tai paikalle sattumalta ilmaantuukin vain humanitäärisiin maahanmuuttajiin tyytymättömät ja myönteisesti suhtautuvat joita on valtaenemmistö, kaikki ne jotka ei koe tarvetta sanoa asiaan sitä tai tätä, heidän äänensä ei kuulu - se voi antaa ihan väärän käsityksen asioista.Tämä olisi hyvä ratkaisu joka ei paljoa kitisemistä jättäisi.

Pönni

Humanitääristä maahanmuuttoa vastustavioa on paljon vähemmän kuin sihen myötämielisesti suhtautuvia. Nyt vaan on niin että vähemmistön taholta kuuluu enemmän ääntä ja asia näyttää ihan erilaiselta kuin mitä se on.Humanitääriseen maahanmuuttoon kielteisesti tai neutraalisti suhtautuvia on varmasti enemmän kuin myönteisesti suhtautuvia.
Lisäksi muistaisin jonkin tutkimuksen osoittaneen, että myönteisen ja kielteisen kannan omaavien lukumäärä on lähellä toisiaan, kielteisyyden ollessa nousussa.

Pönni

Valtaosa Suomalaisista ei ole rasisteja, ei pelkää erilaisuutta, jne.
Yleensäkkin tällaiset kysymykset missä on kyse uskonnollisista tai poliittisista erimielisyyksistä, ne on pienryhmittymien vallantavoittelua ja ne niistä älämölöö pitää. Sama se siellä kohdemaassa on mistä niitä ongelmiakin syntyy, valtaosa niistä ihmisistä on ihan samalla tavalla uskonnollisten ja poliittisten ääriliikkeiden ulkopuolella.
Kun olis joku konsti että sais fanaatikot tappelemaan vaan keskenään, siitä vois antaa Nobelin. Kaksintaisteluita uhopäitten välille ja maailma pelastuis!Niinpä. Valtaosa suomalaisista ei todellakaan ole rasisteja, enkä ymmärrä miksi valtaosa suomalaisista sellaisiksi halutaan leimata (poliittisten tarkoitusperien ulkopuolella).

Pönni

Mä uskon mieluimmin puolueettomasti tehtyjä ja selkeitä tilastoja enkä piittaa siitä mitä kourallinen jotain fanaatikkoja vouhottaa ehtien paikasta toiseen mustamaalaamaan ihan tavallisia ihmisiä, joilla ei ole mitään uskonnollista tai poliittista agendaa.Näin juuri. Se on todella ärsyttävää. Tosin, ihmiset vailla poliittista kantaa ovat juuri loanheiton kohderyhmä, kuten esimerkiksi tuo edellä mainitsemani rasistiksi leimaaminen.

Rööperin svedupellet voi muuttaa ruotsiin jos suomen pakolaislinja ei miellytä. Täällä ei svenssonit enempää levittele rasistisia ajatelmiaan.

Pönni

Mä uskon mieluimmin puolueettomasti tehtyjä ja selkeitä tilastoja enkä piittaa siitä mitä kourallinen jotain fanaatikkoja vouhottaa ehtien paikasta toiseen mustamaalaamaan ihan tavallisia ihmisiä, joilla ei ole mitään uskonnollista tai poliittista agendaa.Syrjintään ja rasismiin johtava kehitys on kolmivaiheisen. Ensin on väärä informaatio, sitten seuraa diskriminaatio ja lopuksi fyysinen väkivalta aina systemaattiseen hengenriistoon asti. Kun em. tapahtumakehitys on ennestään tiedossa, sen luulisi olevan avuksi näiden tapahtumien estämiseksi Suomessa. Ikävä kyllä, näyttää siltä kuin historia tässä mielessä unohdettaisiin kokonaan.

taisto
Pönni

Mä uskon mieluimmin puolueettomasti tehtyjä ja selkeitä tilastoja enkä piittaa siitä mitä kourallinen jotain fanaatikkoja vouhottaa ehtien paikasta toiseen mustamaalaamaan ihan tavallisia ihmisiä, joilla ei ole mitään uskonnollista tai poliittista agendaa.Syrjintään ja rasismiin johtava kehitys on kolmivaiheisen. Ensin on väärä informaatio, sitten seuraa diskriminaatio ja lopuksi fyysinen väkivalta aina systemaattiseen hengenriistoon asti. Kun em. tapahtumakehitys on ennestään tiedossa, sen luulisi olevan avuksi näiden tapahtumien estämiseksi Suomessa. Ikävä kyllä, näyttää siltä kuin historia tässä mielessä unohdettaisiin kokonaan.Jos kerta noin tapahtuu aina, ei kai asialle voida tehdä mitään?

Rasismi ja kritiikin esittäminen maahanmuuttopolitiikkaa kohtaan sekä kritiikin esittäminen maahanmuuttajien integroinnissa nykyisin käytettäviä menetelmiä kohtaan ei ole sama asia, vaikka kuinka yritätkin niin väittää.

Siihen et ole ottanut kantaa, onko asukastoimikunnan väite järkevä. Minä olen ja tiivistettäköön että se ei ole järkevä.

Maahanmuuttajien eristäminen muun yhteiskunnan ulkopuolelle ei tue maahanmuuttajien integrointia valtakulttuuriin ja luo suurempia ongelmia kuin mitä asukastoimikunnan epärealistisissa painajaisunissakaan voisi syntyä.

Maahanmuuttaja tarvitsee tukea voidakseen sopeutua vallitsevaan kulttuuriin.

calculator
Virallisen osuuden jälkeen jäimme Sanna Vesikansan (vihr) kanssa vielä vaihtamaan ajatuksia alueen asukkaiden kanssa, ja nämä keskustelut olivat erittäin hyviä. [u]Eräs opettaja kertoi kokemuksistaan itähelsinkiläisessä koulussa, jossa muslimipojat kuulemma eivät tottele eivätkä kunnioita naisopettajia ja pitävät suomalaisia likaisina.

Nyt olisi kyllä Punavuoren hyväosaisilla itsetutkiskelun, jos ei peräti häpeän paikka, ottaen vielä huomioon, että:

Joko tämä oli täällä:
tukholma. Malmössä harkitaan jopa osittaista ulkonaliikkumiskieltoa Rosengårdin lähiössä, jossa nuorison sytyttämät tulipalot ja väkivalta palokuntaa kohtaan ovat jatkuneet jo kuukausia. Malmön kaupunginvaltuuston oli määrä pohtia tilannetta Herrgårdenin kortteleissa keskiviikkona.

Malmön pelastuslaitos teki noin viikko sitten ainutlaatuisen päätöksen, että se ei enää lähde sammuttamaan pieniä tulipaloja Herrgårdeniin, elleivät ne aiheuta välitöntä hengenvaaraa.

Roskalaatikoiden, autonrenkaiden ja autojen polttaminen on siinä määrin arkipäivää Herrgårdenissa, että ennen palokunnan lähtöä on palopäällikön ja poliisin käytävä paikan päällä toteamassa palon vakavuus


http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Nuo ... 55?ref=rss

McRoot
Maahanmuuttaja tarvitsee tukea voidakseen sopeutua vallitsevaan kulttuuriin.

??? Minä kun ajattelen asian niin, että pakolaiset ovat jo valmiiksi sopeutumattomia; He eivät ole sopeutuneet omaan kulttuuriinsa, josta syystä he ovat pakomatkalla.

Kun siis puhutaan maahanmuuttajien, eli lähinnä pakolaisten sopeuttamisesta, niin luulisin heillä olevan jo valmiiksi selvä, että heidän tulee ihan itse sopeutua, eikä heitä pidä sopeuttaa...

Eihän tavallisiakaan maahanmuuttajia tarvitse sopeuttaa! Maahanmuuttaja sopeutuu ihan itse. Ajatelkaa vaikka se omalle kohdalle; Jos te muuttaisitte USA:han, niin aivan varmasti teillä olisi jo valmiiksi sopeutuva asenne, ettekä te alkaisi rähjää tai pitää kiinni (joulukuusi)perinteistä vaikkapa Texasin aavikolla, missä näkyy vain kaktuksia....

On siis selvää, että sopeuttajat pitävät maahanmuuttajia alempiarvoisina... Toisaalta maahanmuuttajat pitävät itseään ylempiarvoisina, koska he eivät sopeutunet omaan maahansa, eivätkä halua elää Suomessakaan suomalaisina.

Mitä maahanmuuttaja tähän sanoo? Maassa maan tavalla

http://sydsvenskan.se/malmo/article429062/Ungdomsganget-styr-Herrgarden....

Artikkelista:
En ung man öser ut sin ilska på en polisman vid Preemmacken. Varför gör ni inget åt situationen?

– Jag ska flytta från Sverige på grund av det här!

– Fattar ni? Det är krig i mitt hemland, men jag åker hellre dit och dör, säger han till polismannen.

Polismannen tittar bort mot ungdomarna på andra sidan vägen och svarar:

– Då kan du ta de där med dig.

Niin, mitäpä tähän voisi lisätä:
- "Me tulemme välttämään muiden maiden tekemät virheet"
- "Maahanmuutto tulee nähdä voimavarana eikä uhkana"
- "Rasisti on reppana"
- "Monikulttuurisuus on rikkaus"
etc...

taisto
DeliveranceOnko kuva Punavuoresta?Ei, se on rosengårdenista kuten artikkelista selviää. Tulevaisuudessa tuo voisi tietenkin olla vaikka Turun Varissuolta tai Helsingin Jakomäestä. Eikä moniosaajien tulva tietenkään Punavuorenkaan elinoloja paranna.

mensaani
McRoot
Maahanmuuttaja tarvitsee tukea voidakseen sopeutua vallitsevaan kulttuuriin.

??? Minä kun ajattelen asian niin, että pakolaiset ovat jo valmiiksi sopeutumattomia; He eivät ole sopeutuneet omaan kulttuuriinsa, josta syystä he ovat pakomatkalla.

Kun siis puhutaan maahanmuuttajien, eli lähinnä pakolaisten sopeuttamisesta, niin luulisin heillä olevan jo valmiiksi selvä, että heidän tulee ihan itse sopeutua, eikä heitä pidä sopeuttaa...

Eihän tavallisiakaan maahanmuuttajia tarvitse sopeuttaa! Maahanmuuttaja sopeutuu ihan itse. Ajatelkaa vaikka se omalle kohdalle; Jos te muuttaisitte USA:han, niin aivan varmasti teillä olisi jo valmiiksi sopeutuva asenne, ettekä te alkaisi rähjää tai pitää kiinni (joulukuusi)perinteistä vaikkapa Texasin aavikolla, missä näkyy vain kaktuksia....

On siis selvää, että sopeuttajat pitävät maahanmuuttajia alempiarvoisina... Toisaalta maahanmuuttajat pitävät itseään ylempiarvoisina, koska he eivät sopeutunet omaan maahansa, eivätkä halua elää Suomessakaan suomalaisina.

Mitä maahanmuuttaja tähän sanoo? Maassa maan tavalla
Heh, ei se tuo nyt ihan noin YKSINKERTAINEN asia ole.
Jos minä muuttaisin USAAN niin minulla ei olisi soputuvaa asennetta, vaan pyrkisin nimenomaan nakertamaan kyseisen maan kaikkia tukijalkoja niin paljon kun mahdollista.

Mutta, se ei tarkoita sitä, että jokaisen somaliassa syntyneen sodan uhrin idea suomeen tullessa olisi tämä sama, veikkaisimpa etteivät he ole edes kuulleet suomesta ennen tänne tuloaan saati tiedä että täällä vallitsee joku sopeutumis/tasapäistymispakko, kun onhan tämä paikallinen järjestelmä melko erikoinen verrattuna nyt vaikka ihan mihin tahansa maahan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat