Seuraa 
Viestejä45973

Miten alkoholin käytöstä voi vieroittua "kotikonstein".

Sivut

Kommentit (37)

Ertsu
Seuraa 
Viestejä7546

Jotkut lipittävät alkoholia joka päivä (ilta). Siitä on helppo luopua ottamalla kerran viikossa n.s. kaatokänni, jolloin viikkoon ei tee mielikään alkoholia. Minulla on nytkin pysynyt tuo n. 1/4 pulloa kippurahäntää jääkaapissa viime perjantaista eikä yhtään tee mieli juoda sitä viikolla.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Vieroittautujan pitää olla erittäin motivoitunut.
Psykologisesti on parempi (ainakin aluksi) elää päivä kerrallaan raittiina; parempi siis kuin "ei koskaan enää"-periaatteella.
Alkoholista luopujalla vapautuu valtava määrä energiaa muihin tarkoituksiin. On siis hyvä suunnitella etukäteen, mitä kaikkea mukavaa voi tehdä uudella käyttöenergialla, sellaista mitä aiemmin ei ole jaksanut tai viitsinyt.
Jos tapahtuu retkahdus, ei pidä lannistua, vaan yrittää uudelleen. Olisi myös eduksi, jos olisi yksi tai pari hyvää kaveria, joiden kanssa keskustella tuntemuksistaan, niin hyvistä kuin huonoistakin.

Siina aluksi muutama perusjuttu.

Aweb
Seuraa 
Viestejä41238
Ertsu
Jotkut lipittävät alkoholia joka päivä (ilta). Siitä on helppo luopua ottamalla kerran viikossa n.s. kaatokänni, jolloin viikkoon ei tee mielikään alkoholia.Onneksi olkoon. Et ole alkoholisti.

Jos ja kun alkoholisti ottaa kaatokännin niin sen jälkeen se sitten vasta juokin. Alkoholisti parantaa aina huonot olot alkoholilla ja sillä tekee aina mieli alkoholia.

Alkoholista vierottautuminen on hyvin yksilöllinen asia. Jotkut eivät pysty siihen itse eivätkä jeesuksen eivätkä ammattiauttajien avullakaan. Joillakin se käy suhteellisen helposti, kun on riittävän hyvä syy. Varmaankin paras konsti on vain yksinkertaisesti lopettaa juominen. Jos alkoholisoitumisen aste on päässyt riittäviin lukemiin, turha odottaa, että joskus tulisi sellainen päivä, ettei haluttaisi ryypätä. Sen halun kanssa sitten täytyy vaan elää ja yrittää keksiä jotain muuta tilalle. En tarkoita sillä muulla päihteitä.

Itsestä tuntuisi kamalalta, jos ei voisi jostain syystä käyttää alkoholia. Silti, jos riittävän hyvä syy ilmaantuisi; sosiaalinen, terveydellinen, taloudellinen... niin uskoisin että minussa olisi itsekuria lopettaa tykkänään. Pahalta se kyllä tuntuisi.

Teuvo: "Aweb on tosi tyhmä eikä Hänen tyhmempää ole kuin Phony, asdf, Mummo"

Alkoholin nousuhumala on kieltämättä mukava olotila n. tunnin ajaksi.

Se kannattaa korvata jollakin vielä paremmalla ololla. Ainakin testata, jos ei usko. Yleensä yksi kerta riittää koukuttamaan tähän:

1) Puolen tunnin hölkkä
2) suihku
3) litra ykkösolutta

Hölkkää ei tehdä kunnon tai terveyden takia, vaan pelkästään hyvän olon takia. Olo kestää 4-7 tuntia, joten kannattaa tehdä se ehkä jo alkuillasta. Syönti vasta lenkin jälkeen, oluen ohessa.

Mitä kovempi treeni, sitä parempi olo. Tämä on ihan biologista kemiaa eikä mikään psykologinen hömppä.

Kengän pitää olla hyvin rullaava, enkä suosittele asfaltilla juoksua.

Aerobinen vaihe tulee vasta n. 10 minuutin kohdalla. Sitä ennen on raskaampaa ja hengästyttää. Tuon 10 minuutin jälkeen taas tuntuu että voisi juosta vaikka tunnin.

Talvella ja keväällä kannattaa hiihtää. Korvalappustereoita voi kokeilla, miksei myös joukkuelajeja.

Ertsu
Seuraa 
Viestejä7546
Lektu-Elli

3) litra ykkösolutta...
...Syönti vasta lenkin jälkeen, oluen ohessa.

Miksi ykkösolutta ? Sitä pitää litkiä niin tuhottomat määrät ennenkuin se tuntuu missään.

Jos alkoholista yrittää vierottautua, niin silloin ei pidä ottaa yhtään alkoholia, jota ykkösoluessakin on muistaakseni 2,7 %.

Teekkari
Seuraa 
Viestejä2347
Lektu-Elli

Hölkkää ei tehdä kunnon tai terveyden takia, vaan pelkästään hyvän olon takia. Olo kestää 4-7 tuntia, joten kannattaa tehdä se ehkä jo alkuillasta. Syönti vasta lenkin jälkeen, oluen ohessa.

Mitä kovempi treeni, sitä parempi olo. Tämä on ihan biologista kemiaa eikä mikään psykologinen hömppä.

Hyvää kuntoa ja terveyttä pidetään usein "kroonisen" hyvän olon peruskivinä...

Everything you know, is about to change.

Teekkari
Seuraa 
Viestejä2347

Joku lääkäri voisi hieman kommentoida, että onko mahdollista jos on pahasti alkoholisoitunut ei kannattaisi hypätä absolutistiksi aivan on/off tyyppisesti??

Everything you know, is about to change.

Teekkari
Joku lääkäri voisi hieman kommentoida, että onko mahdollista jos on pahasti alkoholisoitunut ei kannattaisi hypätä absolutistiksi aivan on/off tyyppisesti??

En ole lääkäri, mutta olen kuullut, että alkoholista tulee fyysisiä vieroitusoireita vasta kun on ollut humalassa useamman vuorokauden putkeen. Kaikki muu on siis korvien välissä, ja suoraan absolutistiksi hyppäämisen ei pitäisi olla terveydelle vaarallista.

CE-hyväksytty
Havukka-aho
Miten alkoholin käytöstä voi vieroittua "kotikonstein".

Vaikeaa on. Uskoon hurahtaminen on tietääkseni kotikonsteista parhain. Toki sekin tarvitsee supporttia.

Perusidea on siis se, että alkoholismi vaihdetaan johonkin toiseen riippuvuuteen, holismiin.

Voi myös käydä niin, että ihminen keksii jonkun tosi hienon harrastuksen, josta tulee hänelle elämäntapa, jolloin ihminen unohtaa koko viinan,

Mensaani kirjoitti:
"Voi myös käydä niin, että ihminen keksii jonkun tosi hienon harrastuksen, josta tulee hänelle elämäntapa, jolloin ihminen unohtaa koko viinan."

Näin se menee. On iso liuta vanhoja julkkiksia - Anssi Kukkonen, Risto Kuisma jne. - jotka vaihtoivat jokapäiväisen juomisen jokapäiväiseen juoksemiseen. Toisin sanoen heistä tuli marathonjuoksijoita.
Parempi niinkin, sillä toinen vaihtoehto olisi ollut kuolema.
Jotkut tajuavat asian vasta veitsi kurkulla, selkä seinää vasten...

Thomaxx
Seuraa 
Viestejä89

On tosi vaikeaa. Tai riippuu tietenkin alkoholismin tilasta ja henkilöstä. Jotkut eivät millään tule oikeasti riippuvaisiksi, toiset paljon helpommin. Jos on vaikeasti alkoholisoitunut, on siitä pois pääseminen oikeasti ihan yhtä helvettiä.

Ensimmäinen, vaikein ja tärkein sääntö on samalla kaikkein yksinkertaisin: Älä juo mitään joka sisältää alkoholia.

Huomaat pian että sinulla on vuorokaudessa hirvittävä määrä tunteja, eikä mitään tekemistä. Keksi sitä tekemistä. Käy kursseja, ulkoile, opettele uusia taitoja... Ihan mitä tahansa kunhan muistat säännön nro. 1.

Sinulle tulee sosiaalisia ongelmia. Et oikein voi tavata entisiä kavereita, ne kun ryyppää. Hanki uusia. Esim. uusista harrastuksistasi. Jokin "vertaisryhmä" auttaa monilla. On hyvä välillä kertoa omista kivuistaan ja kärsimyksistään.

Jos ihan oikeasti on ongelma, tuleet ratkeamaan. Älä syytä siitä itseäsi, äläkä missään tapauksessa luovuta. Yritä vaan jatkaa siitä mihin lopetit.

Onnea yritykseen!

Mielestäni, jos 2-5 päivän ryyppyputken jälkeen krapula iskee, kannattaa aloittaa liikunnalliset suoritteet. Lenkillä käynti on suositeltavaa.
Mitä pidempi lenkki, sitä parempi. Aineenvaihduntahan kiihtyy liikunnassa > alkoholi poistuu. Periaatehan on siis se, että mitä enemmän hikoilet, sitä enemmän hikoilun mukana alkoholi poistuu verestä. Saunassakin kyllä hikoilee, mutta ei toimi krapulaan! Saunassa puhtaan alkoholin maksasta poistavat ihohuokoset sulkeutuvat ja näin maksasta poistuva puhdas alkoholi ei siis pääse ulos ihon kautta. Tällöin poistumaton alkoholi aiheuttaa pusseja orvasketeen. Ihon alainen alkoholikuolio on eräs tällaisen "pussin" aiheuttama "tauti"

Glada vappen!

thuga101
Mielestäni, jos 2-5 päivän ryyppyputken jälkeen krapula iskee, kannattaa aloittaa liikunnalliset suoritteet. Lenkillä käynti on suositeltavaa.
Mitä pidempi lenkki, sitä parempi. Periaatehan on siis se, että mitä enemmän hikoilet, sitä enemmän hikoilun mukana alkoholi poistuu verestä. Saunassakin kyllä hikoilee, mutta ei toimi krapulaan! Saunassa puhtaan alkoholin maksasta poistavat ihohuokoset sulkeutuvat ja näin maksasta poistuva puhdas alkoholi ei siis pääse ulos ihon kautta. Tällöin poistumaton alkoholi aiheuttaa pusseja orvasketeen. Ihon alainen alkoholikuolio on eräs tällaisen "pussin" aiheuttama "tauti"

Glada vappen!


Täysin väärin, krapulassa ei kannata tehdä mitään fyysisesti rasittavaa. Krapula on myrkytystila ja kaikki fyysinen rääkki krapulassa on rankkaa sydämen päälle. Voi tulla ongelmia.
Lisäksi hikoilu ei vaikuta alkoholin poistumiseen elimistöstä millään lailla. Maksa hävittää alkoholin omalla vauhdillaan eikä sitä voi nopeuttaa. Ne karskit hikihajut mitä krapulassa tulee ei johdu alkoholin haihtumisesta, vaan muista kuona-aineista.

Joo, osallehan ei tule krapulaoireita ollenkaan, mutta itselleni tulee mitä helvetinmoiset, ja liikuntaa ei todellakaan krapulaan eikä muutakaan fyysistä suoritetta.
Sit kun alkoholit on varmasti palanut niin sitten on hyvä aloittaa lenkkeily siinä vaiheessa se kyllä jeesaa ainakin mulla rupee taas ajatus kulkemaan.
Diapami on hyvä rauhoittamaan päätä mutta se ei paranna sitä syytä.

Alkoholista luopuminen kannattaa aloittaa ihan miettimällä syitä miksi juo, ja miksi ei haluaisi juoda.
Suurin osa ainakin nuorista (siis alle 30vee) juo seuran vuoksi, kun kaverit dokaa niin itsekkin dokaa, ja jos ei ole muijaa tms. niin ei sitä sitten enää niin vain totu olemaan yksin vloppuja himassa, lisäksi olemme kaverin kanssa puhuneet että kun on käytännössä koko aikuisikänsä tottunut siihen että kaikki hauska tapahtuu kännissä kavereiden kanssa, niin ei enää edes osaa sillai nauttia kuin penskana esim. kun kavereiden kanssa katsottiin leffaa. Varmasti sitä tottuisi olemaan selvinpäin "hauskapidossa", mutta se vie aikaa ja jne. ja itseäni vituttaa kaikista eniten mennä jonnekkin porukan mukana selvinpäin kun kaikki on riippumassa kauluksessa ja läähättämässä naaman edessä "mikset sä juo", "ota kaljaa", "mä tarjoon" jne jne.

No, nyt selvä vappu ja vloppu, hauskaa vappua ja jälki oloja

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat