Seuraa 
Viestejä45973

Eli tällainen tuli mieleen kun muistelin että kaikkea mitä kaikkea edellisessä työpaikassa tuli kuultua. Eli yksi asiakaspalvelussa työskennellyt nainen kertoi että hän yleensä pystyi aika hyvin päättelemeen soittajan nimestä että tuleeko ns. hankala puhelu vaiko ei. Valitettavasti en muista hänen kertomiaan esimerkkejä "hankalista" nimistä.

Omista kaimoistani(Hannu) on aika vähän kokemusta mutta Karpon ohjelmat oli aina jotenkin sydäntä lähellä. Se kanssa tykkää olla äänessä ja on välillä melkoinen selittäjä.

Molemmat Askot jotka tunnen tykkäävät pienestä väkivallasta/vahingonteosta, varsinkin jos sen saa naamioitua "vahingoksi".

Jotenkin minulle on jäänyt sellainen mielikuva että Ari/Arska on naistenmies ja pornohiiri jolle aina tapahtuu jotakin. Tai ehkä eräs tuntemani Arska on vaan tehnyt minuun niin suuren vaikutuksen.

Eli onko mahdollista että osa meidän tulevaisuudestamme päätetään jo nimeämisen yhteydessä? Se ainakin on varmaa että Anna kuulee sitä annapannaa ja Olli on ollin kurja tai okkeli killi tjs.

Sivut

Kommentit (20)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Kyllä nimi vaikuttaa jonkin verran tulevaisuuteen. Tunnen tapauksia, jotka ovat joutuneet vuosien kiusauksen kohteeksi nimensä vuoksi ja hyvin usea nimestänsä vakavasti kiusattu sairastuu depressioon ja jotkut syyttävät kiusaamisestaan vanhempiaan, koska ovat antaneet nimen, jota muut pilkkaavat, vaikka kiusaajat ovat oikeita syyllisiä. Joskus välit vanhempiin ovat katkenneet vuosiksi. Nimi ei ihmistä pahenna, mutta silti tälläistä tapahtuu. Surullista, mutta totta.

Meillä oli armeijassa aikanaan alokaskomppaniassa kaveri, jonka sukunimi oli Pyykkinen. Hän oli täysin hermo kaveri joka raivostui hillittömästi pienimmästkin asiasta.
Ei kulunut kuin pari päivää ja hänet oli "kastettu" uudelleen: Psyykkinen!

Sääennusteita lukevat tv:ssä Pekka Pouta ja sitten joku Routala. Pouta on oikeasti nimeltään Pouta, mutta onko tuo Routalakin ollut kasteesta lähtien nimeltään Routala?

Ei hyvin mene niilläkään joiden sukunimi "Junttila". Miksi tuollainen nimi on ikinä keksittykään

Jone Nikula tuskin olisi "kova jätkä" jos se esiintyisi oikealla nimellään. Kulkisi skraga kaulassa isänsä/sukunsa jalanjälkiä sillä nimellä.

Kauko Kaipuu, ulkomaankirjeenvaihtaja

Kirsi Routala, meteorologi

Leo Bardi, leijonankesyttäjä

Kauko Putki, astronomi

Aina Selin, tarjoilija

löytyyhän näitä...

Myöskin Rauhanen on yksi suomalainen sukunimi. Jos tunnistat sukunimen omaksesi älä anna pojallesi etunimeksi Eetu:a.

Sopivasti keksityllä liikanimellä saa kyllä kenet tahansa huonolle päälle.

Onkohan jotain tiettyjä murrealueita joilla ihmiset ovat pyrkineet olemaan jotenkin huvittavia ja keksimään piruuttaan vastenmielisiä nimiä? Ainakin sukunimi Saastamoinen on minusta aivan hirveä, mutta lieköhän se alunperin sittenkään edes liittynyt saasta-sanaan, sitähän en tiedä.

Tarvetta tunkea ä- ja ö-kirjaimia nimiin on vaikea nykyaikana ymmärtää. Joskus kauan kauan sitten kuvittelin että olen ihan itse keksinyt päästäni sukunimen Mälkiö, ja eikös sitten käynyt niin että näin sellaisen nimen paperilla aivan ihka-aitona.

Erityistä hilpeyttä on aina herättänyt sukunimi Lällä, koska jotkuthan kuitenkin tapaavat vastata puhelimeen käyttäen sukunimeä, jolloin voi sanoa että "Lällällä". (Wanha, mutta menköön.)

Vuosia, vuosia sitten keskisessä Suomessa asusti eräällä tilalla leskiemäntä nimeltään Emmi Mämmi. (Toivottavasti elääpi vieläkin.)
Niin ikään samoilla seutukunnilla asui maanviljelijä sukunimeltään Vessari. Kun hän raivasi lisää peltoa, uudelle peltolohkolle piti antaa rekisterinumeron lisäksi nimi. Huumorimiehenä Vessari antoi lohkolle nimeksi Pierijä.
Pohjoisessa Hämeessä asui mies nimeltään Adrian Ala-Hellä. Mikähän olisi ollut nimen perusteella sopiva ammatti?

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat