Seuraa 
Viestejä45973

Olen minäkin pitkään miettinyt miten niin pieni "maa" kuin viro voi olla valtio. Neuvostoliiton hyvin voivasta jäsenestä surkeaksi pikku diktatuuriksi .....

Johan Beckmanin blogi
Viro ei ole valtio, vaan apartheid-hallintoalue
9.3.2009 0.29 | Johan Bäckman | Yleinen

Vähän aikaa sitten antifasistien tapaamisessa Tallinnassa keskusteltiin siitä, onko Viro kansakunta (venäjäksi natsija ja englanniksi nation). Ongelmia aiheutti jo se, ettei viron kielessä ole koko sanaa.

Tulimme lopputulokseen, että ei. Viro ei ole kansakunta. Paikalliset selittivät erääksi todisteeksi sen, että suomalaiset käyttävät sanaa ”Viro”. Jos maata kutsutaan sen pienen maakunnan nimellä, se ei missään tapauksessa voi olla kansakunta. Ihan sama, jos virolaiset kutsuisivat Suomea ”Turuksi” ja suomalaisia ”turkulaisiksi”.

Viro ei ole kansakunta vaan heimo. Suomalaiset ja virolaiset kyllä kuuluvat samaan kansaan ja voisivat muodostaa kansakunnan. Kuten eräs viisas sanoi: suomalaiset ja virolaiset ovat yksi kansa, jolla on kaksi kieltä.

Minäkin olen estofiili ja Viron ystävä. Haluaisin auttaa virolaisia vapautumaan heidän nykyisestä apartheid-hallinnostaan, joka on tuhonnut virolaisten maineen ja vienyt hallintoalueen täydelliseen tauloudelliseen sekä sisä- ja ulkopoliiittiseen umpikujaan.

Viro teeskentelee olevansa valtio, muttei ole sitä. Vielä enemmän se teeskentelee olevansa demokratia. Näennäisesti sillä on tietysti ”Riigikogu” eli parlamentti, mutta tosiasiassa vaaleissa äänestää vain osa maan väestöstä eli ne, joille apartheid-hallinto on myöntänyt äänioikeuden. Kaikki eivät äänestä sittenkään, koska apartheid-hallinnon kontrolloima media ei salli vapaata keskustelua ennen vaaleja.

Virolla ei ole yhtään tankkia eikä myöskään lentokonetta. Maan ”puolustaminen” perustuu luuloon siitä, että Nato aloittaa ydinsodan Venäjää vastaan apartheid-hallinnon puolustamiseksi. Juuri tähän virolaiset uskovat, ja siihen heidän korskeutensa perustuukin.

Etelä-Afrikan tyyliin Virolla on kyllä vaikutusvaltainen salainen poliisi, joka tuntee nimen Kaitsepolitsei eli Kapo. Se on eräänlainen mielipidepoliisi, joka valvoo erityisesti poikkeavia mielipiteitä. Kapon tehtävänä on häiritä ihmisiä ja vaikeuttaa heidän elämäänsä yhteiskunnassa mm. painostamalla työnantajaa, ystäviä, tuttavia ja sukulaisia sekä kampanjoida lehdistön kautta.

Eräiden muiden julkaisujen ohella Postimees ja Eesti Ekspress -sanomalehdet ovat Kaitsepolitsein talutusnuorassa. Ne julkaisevat mitä tahansa ko. poliisiasema haluaa, ja niiden toimittajat ovat käytännössä myös Kapon nuuskijoita. Jostakin syystä ”toisinajattelijat” ovat Postimeehen ja Eesti Ekspressin herjauskampanjoiden kohteita juuri kuten Kapo haluaa. Minullekin Postimeehen ”toimittajat” soittelevat esittäen ”kysymyksiään”.

Suurimman tuen apartheid-hallintoalue on aina saanut osoitteesta Kohtu 1. Siellä sijaitsee Suomen suurlähetystö Tallinnassa. Virallinen Suomi on aina antanut kaiken tuen Viron apartheidille. Itse asiassa monet suomalaiset poliitikot ovat Viron apartheidin varsinaisia kätilöitä. Kuten esimerkiksi Tarja Halonen, joka kuulemma opiskelee viron kieltä ja ilomielin suositti Viron Euroopan Neuvoston jäseneksi muka tietämättömänä venäläisistä, joilta samaan aikaan riistettiin demokraattiset oikeudet ja joita jo silloin oltiin jo sullomassa gettoon.

Erityisen ongelman muodostavat Suomeen pesiytyneet Viron apartheid-hallinnon asiamiehet eli agentit. Heidän haaveenaan on tehdä myös Suomesta jonkinlainen apartheid-hallinto. Menetelmänä on häiriintynyt venäläisvastainen propaganda, jota he levittävät lakkaamatta. Ilmeisesti kysymys on myös jonkinlaisesta sotakiihotuksesta. Nämä apartheid-hallinnon asiamiehet pitäisi palauttaa viipymättä takaisin sinne mistä ovat tulleetkin, eli Viroon (ellei Amerikkaan).

Viron apartheid-hallintoalue on eräänlainen kokeilu. Suomalaisille se oli tärkeä kokeilu siksi, että sen avulla voitiin testata venäläisten oikeuksien rajoittamista ja internointia mahdollista Karjalan palautusta silmällä pitäen. Amerikkalaisille se on erinomainen tilaisuus suunnitella sotilastukikohtaa suoralle Venäjän-vastaiselle hyökkäykselle ja havainnoida hyökkäysvalmistelujen aiheuttamia ongelmia. Siksi Viroon on yleensä sijoitettu Yhdysvaltain erikoispalvelun CIA:n agentteja korkeimmille palleille, kuten presidentiksi ja aikanaan myös ”puolustusvoimien” komentajaksi. He ovat kyllä valtion palveluksessa.
Johanilla on pointti sinänsä ettei viron kokoinen "valtio" voi roikkua pelkällä 90-luvun nousukaudella ja nato-rakkikoiraperiaatteella ikuisuuteen. Kyse on kuplasta, bluffista, aikamme "oikusta", you name it. ko. "valtio" todennäköisimmin tulee liittymään osaksi jotain muuta itsenäistä valtiota sillä mm. EU:ssa ei ole nykyisen taantuman aikana tahdottu katsoa hyvällä tällaisia nollan siipeilijätalouksia kuin "viro".

Sivut

Kommentit (62)

Toope
Seuraa 
Viestejä28546

Suvaitsevainen on nähtävästi trollaukseensa ottanut käyttöönsä myös Sigmundin tunnetun avataren.

Johan Bäckman on pelle, joka ansioituneesti vaipuu historian hämärään.

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Jos nimim. "Suvaitsevainen" arvelee ettei Viro ole valtio niin se mielipide hänelle toki sallittakoon.
Toki voisi käydä kyselemässä ihan sikäläisiltä ihmisiltä että mitä mieltä he asiasta ovat.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
TERÄS NALLEPUH
Seuraa 
Viestejä5662

No joo, ei viro valtiona ole mitään järkeä. Pieni maa ja köyhä paska muutenkin. Parempi sen olisi olla suomeen liitettynä. Sitten oltaisiin askeleen lähempänä suursuomea.

Olen syönyt hunajapurkin ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!
Kaikkien aikojen paras BB asukas: BB-Marika (SBB6)

TERÄS NALLEPUH
No joo, ei viro valtiona ole mitään järkeä. Pieni maa ja köyhä paska muutenkin. Parempi sen olisi olla suomeen liitettynä. Sitten oltaisiin askeleen lähempänä suursuomea.

Saisinko ehdottaa allekirjoituksen päivitystä? Suosittelen muotoa: "Söin purkillisen hinajaa ja minusta tuli.. SUPER PUH!! TITTIDII!!"

Tuli vaan mieleen.

Joker
Voisivathan Viro, Latvia ja Liettua muodostaa yhdessä Baltian.Ne ovat kauempana toisistaan kulttuurisesti kuin Suomi, Ruotsi ja Norja. Varsinkin Latvian ja Liettua tylli on ollut, että kun toinen päättää tehdä jotakin, niin toinen tekee periaatteessa päin vastoin, vaikkakaan näin ei aivan viime aikoina poikkeuksellisesti ole ollut valtiollisissa suhteissa. Latvia on tuossa suhteessa jossakin määrin perinyt vanhan Preussin roolin laadullisesti uudella, nimittäin alemmalla tasolla. Mitä tulee entisiin preussiilaisiin, niin heistä osa kuului "Saksaan" (joka ei silloin ollut yksi valtio) ja osa kuului Liettuaan, ollen molemmissa omilla alueillaan johtavassa asemassa.

Baltian halki menee ilmasto/kasvillisuusvyöhykeraja havumetsävyöhykkeen ja metsäarovyöhykkeen välillä Latvian ja Liettuan välistä rajaa pitkin, jossa menee myös uskontoraja. Baltiassa menee myös Euroopan tiettävästi jyrkin geeniraja Liettuan ja Puolan välillä, vaikka ne ovat satoja vuosia asuneet samassa valtiossa ja samassa uskontokunnassa, ja vaikka osa liettualaisiksi tunnustautuvista on puolankielisiä äidinkieleltään.

Jos Baltian maat muodostaisivat yhden valtion, niin venäjänkieliset muodostuisivat toiseksi suurimmaksi kieliryhmäksi ennen latvialaisia ja virolaisia.

Balthasar
Jos nimim. "Suvaitsevainen" arvelee ettei Viro ole valtio niin se mielipide hänelle toki sallittakoon.
Toki voisi käydä kyselemässä ihan sikäläisiltä ihmisiltä että mitä mieltä he asiasta ovat.Se pitää kysyä YK:lta.

Se ne päättää.

Suosittelisin itse kutakin tutustumaan Ants Orasin kirjaan Viron kohtalonvuodet (engl. Baltic eclipse), joka kirjoitettiin maanpaossa Englannissa ja ihme kyllä onnistuttiin vuonna 1958 julkaisemaan Suomessakin.

Sittemmin teos joutui sattuneista syistä mustalle listalle. Uusintapainos olisi paikallaan, mutta tuskinpa se onnistuisi ainakaan ilman, että tietyt ihmistyhmät moraalisesti erittäin arveluttavista poliittisista ja ideologisista syistä nostaisivat asiasta metelin. Hyvästä divarista sen saattaa löytää.

Jo pelkästään tekstistä huokuvan henkisen suuruuden rinnalla kaiken maailman Bäckmanit kutistuvat inhottaviksi verenimijöiksi.

Ja jos jollekulle on vielä epäselvää, mihin kategoriaan Bäckman "ajatuksineen" kannattaa sijoittaa, niin kerrottakoon, että mies myös ilmeisen tosissaan kannattaa sharian laillistamista.

Arkkis
Balthasar
Jos nimim. "Suvaitsevainen" arvelee ettei Viro ole valtio niin se mielipide hänelle toki sallittakoon.
Toki voisi käydä kyselemässä ihan sikäläisiltä ihmisiltä että mitä mieltä he asiasta ovat.Se pitää kysyä YK:lta.

Se ne päättää.
Näinhän se olikin.

Anteeksi.

kaiketikenties
Seuraa 
Viestejä629
Balthasar
Arkkis
Balthasar
Jos nimim. "Suvaitsevainen" arvelee ettei Viro ole valtio niin se mielipide hänelle toki sallittakoon.
Toki voisi käydä kyselemässä ihan sikäläisiltä ihmisiltä että mitä mieltä he asiasta ovat.Se pitää kysyä YK:lta.

Se ne päättää.
Näinhän se olikin.

Anteeksi.
Miká vituraisen VALTIO.

Puedes imaginar un mundo sin música............

kaiketikenties
Seuraa 
Viestejä629

Láhti tuo viestin liian aikaisin.

Óh So sorry.

Valtio kásitteená on miltei aina poliittista valtaa rajaava lineaarinen este, ja kuitenkin káytánnóssá kásittánee ennemminkin kulttuurilliset ja kielelliset rajat.

Hámmástytáá se, ettá suomesta asetetaan palikoita viron rattaisiin.

Onko kyse kenties iánaikaisesta heimotaistelusta.

Puedes imaginar un mundo sin música............

Jaska
Seuraa 
Viestejä2765
Johan Bäckman
Tulimme lopputulokseen, että ei. Viro ei ole kansakunta. Paikalliset selittivät erääksi todisteeksi sen, että suomalaiset käyttävät sanaa ”Viro”. Jos maata kutsutaan sen pienen maakunnan nimellä, se ei missään tapauksessa voi olla kansakunta. Ihan sama, jos virolaiset kutsuisivat Suomea ”Turuksi” ja suomalaisia ”turkulaisiksi”.

Mikä logiikan riemuvoitto! Sittenhän Suomikaan ei ole kansakunta, koska se kutsuu itseään vain yhden heimon nimellä (suomalaiset). Saksakaan ei ole kansakunta, koska suomalaiset kutsuvat sitä vain yhden heimon (saksit) nimellä, ja ranskalaiset nimittävät heitä toisen heimon (alemannit) nimellä.

Tutustuminen etnonyymien tutkimukseen olisi paljastanut Bäckmanille, että kokonaisia kansoja nimitetään muiden taholta usein näille läheisimmän heimon mukaan.

Täytyypä tarkistaa, onko Bäckman oikeasti sanonut jotain noin tietämätöntä... On:

http://johaneurovaali.blogit.uusisuomi.fi/2009/03/09/viro-ei-ole-valtio-...

Johan Bäckman
Viro ei ole kansakunta vaan heimo. Suomalaiset ja virolaiset kyllä kuuluvat samaan kansaan ja voisivat muodostaa kansakunnan. Kuten eräs viisas sanoi: suomalaiset ja virolaiset ovat yksi kansa, jolla on kaksi kieltä.

Omituinen kansan määritelmä: miten suomalaiset ja virolaiset voisivat kuulua samaan kansaan, kun he eivät ymmärrä edes toistensa kieliä? Suomalaiset ja savolaiset vielä voivatkin olla samaa kansaa.

Jaakko Häkkisen puolikuiva alkuperäsivusto http://www.elisanet.fi/alkupera/
Jaakko Häkkisen kuiva politiikkasivusto https://blogit.kansalainen.fi/author/jaakkohak/

Fëanor
Suosittelisin itse kutakin tutustumaan Ants Orasin kirjaan Viron kohtalonvuodet (engl. Baltic eclipse), joka kirjoitettiin maanpaossa Englannissa ja ihme kyllä onnistuttiin vuonna 1958 julkaisemaan Suomessakin.nämä baltian"maiden" jutut ovat tunnettua höpötarinaa. Historiallisesti kyseiset miltei tyhjään asutut alueet ovat olleet osa Venäjää. Tietyt äärikansalliset piirit mm. näissä baltian"maissa" yrittävät lyödä Venäjää miehitysmyytillä. Kirjoitetaan kommunismin mustia kirjoja ja muita. Tämä uusnatsien "soviet story" oli kaiketi naurettavin , näytetään ruumiskasoja ja yhdistetään ne venäjään ! . Ihme kun näissä reunan "valtioissa" ei omaa historiaa viitsitä katsoa, ei kansanmurhia eikä mitään, pelkästään vain sylkykuppiin nykyinen Venäjä.

Nää "suomen sisut" ja muut natsipellet voisivat puolestani ampua sen ainoan ilmakiväärin paukun ottaansa . "soviet story" on paskaa, baltian"maat" eivät todellakaan ole maita vaan keinotekoisesti perseestä imastua kiihkoilua.

Toope
Seuraa 
Viestejä28546
Fëanor
Ja jos jollekulle on vielä epäselvää, mihin kategoriaan Bäckman "ajatuksineen" kannattaa sijoittaa, niin kerrottakoon, että mies myös ilmeisen tosissaan kannattaa sharian laillistamista.

Täytyy sanoa, että mies vaikuttaa vähän häiriintyneeltä.

"Ruotsikin oli pirullinen maa ennen kuin tajusivat tuon monikulttuurin. Peppit ja Lindgrenit ovat niin eilispäivää." Pommit ja etnojengit? Uusi normaaliko?
"Ei ole tärkeää, kuka tai mikä hallitus lopettaa huonon maahanmuuton Suomeen. Pääasia on se, että joku sen lopettaa."
"Minä kun tyhmänä luulin, että median moniarvoisuus olisi arvokasta, eikä valtamedian samanmielisyys?"

Fëanor
... Bäckman ... ilmeisen tosissaan kannattaa sharian laillistamista.Minä en kannata Sharia-oikeuden laillistamista, vaikka muuten olenkin tuonut myöteisessä sävyssä esiin Bäckmanin kampanjassaan esiin nostamia asioita, kuten silmitöntä sotapropagandavalehtelua, josta on kuitenkin syytettävä viime kädessä Suomea ja Halosta eikä Viroa. (Jotkin sen "metodit", kuten "kokonaan syntymättä jääneet kommunismin uhrit" ovat kyllä nimenomaan emigranttivirolaisten "neronleimauksia" Valloista.)

Ihmettelen, että Englanti on tuollaisen Sharia-homman mennyt hyväksymään. Se merkitsee takapakkia (suhteellisen) nykyaikaisen kansallisvaltion laeista muinaisiin imperiumilakeihin.

Sitä paitsi islamilaisitakaan shiialaiset eivät hyväksy Shariaa. Se on yksi noiden uskontokuntien perusero.

Suomessa on jo liikakin ennestään valtiollista uskontoa, ja islamilaisetkin haluavat sitä "tasa-arvon" nimessä lisätä.

Sharia EI OLE "muinaista tapaoikeutta", vaan se on islamilaisen imperiumin noustessa poliittisesti ylösajettua oikeutta, joka poikkeaa täydellisesti vaikkapa Arabian nimimaalla ennen sitä valinneista oikeuskäytännöistä, epäilemättä suuresti edukseen, mutta sittä on jo puolitoista tuhatta vuotta aikaa.

Balttia on oikeastaan varoittava esimerkki hallitsemattomasta maahanmuutosta ja suvaitsevaisuudesta. Pahimillaan venäläisten osuus Viron ja Latvian väestöstä oli jo lähes puolet. Liettuassa olot eivät koskaan päässeet yhtä heikkoon jamaan. Suvaitsevaisuudessa mentiin niin pitkälle, että kantaväestön piti opetella maahanmuuttajien kielen ja kulttuurin, mutta venäläisten ei tarvinnut ymmärtää paikallisista tavoista ja kielistä tuon taivaallista. Sitten stalinistit syyttää baltteja sortopolitiikasta...

Johan Beckmanin blogi

Tulimme lopputulokseen, että ei. Viro ei ole kansakunta. Paikalliset selittivät erääksi todisteeksi sen, että suomalaiset käyttävät sanaa ”Viro”. Jos maata kutsutaan sen pienen maakunnan nimellä, se ei missään tapauksessa voi olla kansakunta. Ihan sama, jos virolaiset kutsuisivat Suomea ”Turuksi” ja suomalaisia ”turkulaisiksi”.Niin tai jos suomalaiset kutsuisivat Deutchlandia Saksaksi.. tai ranskalaiset Allemaniksi.. eikun..

Johan Backman (vai miten sen nyt suvaitsevainen kirjoittaakaan) on sellanen ns. lataamopuolen kaveri jonka nimen mainitseminen on typerintä mitä Sofi Oksanen on tehnyt. Muuten minäkään en varmaan olisi ikinä koko kaverista kuullut sanaakaan.

lierik
Seuraa 
Viestejä4922

Mihinkähän se "laulava vallankumous" Virosta on nyt hävinnyt. Kun pääsivät kapitalismin armohelmaan ja kansalaiset ostivat velaksi asuntoja ja kamaa. Nyt kun pitäisi maksaa, hynää ei enää olekaan. Pankit, jotka nekin ovat ruotsalaisia tai yhteisiä suomalaisten kanssa vaativat nyt rahojaan.

Kun ei enää ole työtä, ei saa palkkaakaan. Nytten sitten mietitään Keynesilaista talouspolitiikkaa takaisin ja Marxin kanssa. Adam Smithin liberalistinen systeemi ei toiminut edelleenkään, vaikka laitettiin eteen "uus-"

Ahneus ei kykene pitkällä tähtäimellä kansallista, eikä kansainvälistä talouspolitiikkaa, ja ihmisten elämää ylläpitämään.

Lierikki Riikonen

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat