Seuraa 
Viestejä45973

Kaksivuotias brittilapsi läpäisi Mensan testin leikiten
Britannian älykkäiden ihmisten Mensa-seuran nuorin jäsen on nyt kaksivuotias pienokainen. Uuden jäsenen älykkyysosamäärä on 156, kun suhteellisuusteorian isän Albert Einsteinin älykkyysosamäärä oli aikanaan 160.

Elise Tan Roberts rupesi puhumaan viiden kuukauden ikäisenä, kävelemään kahdeksan kuukauden ikäisenä ja nyt hän luettelee sujuvasti 35 maan pääkaupunkien nimet, kertoi Daily Mail -sanomalehti torstaina.

Elise oli 845 päivän ikäinen, kun hän läpäisi Mensan jäsenyystestin. Edellinen ennätys on 1990-luvulta, jolloin Ben Woodsista tuli Mensan jäsen 1 035 päivän ikäisenä.

HS / STT–AFP

http://www.hs.fi/ulkomaat/artikkeli/Kak ... 5245607082

Olisi hauska tietää onko lasta erityisesti valmennettu huippuälykkääksi vai onko puhtaasti luomunero. Ainakin pääkaupungit on jonkun täytynyt opettaa.

Toinen mielenkiintoinen tieto olisi minkä ikäisen taviksen äo:ta 2 vuotiaan tulos 156 vastaa sillä tuloshan suhteutetaan omaan ikäryhmäänsä. 2 vuotiaan 156 ei siis vastaa täysi-ikäisen samaa tulosta.

Älykkääksihän voi oppia kuten Polgarin shakkinerojen perheen tapaus meille opettaa.

Deus Ex

Yle Teemalta tuli ohjelma jossa kerrottiin Polgarin sisaruksista, joiden psykologi isä aloitti heti lasten syntymän jälkeen heidän intensiivisen shakkikoulutuksen. Nyt kaikki Pogarin sisarukset ovat huipputason suurmestareita shakissa. Heidän aivokuvansa näyttää, että heidän aivonsa ovat erikoistuneet tunnistamaan shakkipelin tilanteita samalla alueella, jolla tavallisesti tunnistetaan ihmisten kasvoja. Heidän ei tarvitse laskea siirtoja vaan he vaistomaisesti tietävät intuitiivisesti oikean siirron kuhunkin tilanteeseen. Nyt sisarukset kouluttavat omista lapsistaan samoilla metodeilla seuraavia suurmestareita

psykologia-aivot-ja-aistit-f12/aivot-oppiminen-ja-vaistot-t38844.html

Sivut

Kommentit (92)

Luomunero. Mikäli lapsi olisi syntyessään ollut keskivertoälykäs, niin kahden vuoden älykkyyden harjoittamisella ei olisi läpäisty mensan testiä älykkyysosamäärällä 156.

Stefan_Bashkir
Luomunero. Mikäli lapsi olisi syntyessään ollut keskivertoälykäs, niin kahden vuoden älykkyyden harjoittamisella ei olisi läpäisty mensan testiä älykkyysosamäärällä 156.Kyllä noita mensantestin tyyppisiä testejä pystyy treenaamaan. Siksihän sitä virallista testiä ei voi yrittää kuin pari kertaa.

Tosin alle kaksi vuotiaan kohdalla se treenaaminen voi olla hankalanpaa?

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Onkohan taas autistinen savant nero, jolla on hyvin epätasainen kykyprofiili ja sitä kautta kaikkea muuta kuin pätkääkään kadehdittava elämä edessään?

Autistisuudessa sinällään on etuja, jotka edesauttaa oppimaan just sensorttisia tehtäviä, mitä mensa-testeissä testataan.
Ehkä juuri sosiaalinen rajoittuneisuus ohjaa kiinnittämään huomioita yksityiskohtiin, joita ei ehdi tai joista ei edes voi kiinnostua hän, jonka aivot toimivat kokonaisvaltaisemmin, joka tarkkailee ympäristöään ihan eri mekanismilla.

Mensa-nerokkuuden takana on usein aivojen kehitysvamma, joten.. luojan kiitos nerous on harvinaista ja valtaosa ihmisitä ei yllä mensatuloksissa kuin apauttia 100 pintaan.
Tässä itte autistina oon ikikiitollinen omasta puolestani siitä että on senverran lievää sorttia oma oreilu että pelittää pääkopassa niin että on äitiys tullut hoideltua kohtuullisesti. Äo jotain 120 luokkaa ja sillä pärjää hyvin.

Niinkin kyllä on että lasta voidaan ohjata ja manipuloida ihan pienestä kehittäen hänen kykyjään vahvistaen tai heikentäen niitä. Vanhempien vastuulle pitkälti jää päättää siitä mihin lapsen taipumuksia suunnataan. Tai.. joillakin vanhemmilla on mahdollisuutta päätää siitä ja suunnata lapsensa taipumuksia johonkin hyödylliseen. Savanttien kohdalla mahtavaa jos olosuhteet on hyvät ja lapsi saa varttua kiinnostuksen kohteidensa mukaan eikä käy huonosti.
Oletettavaa on että valtaosa maailman svanteista on väärinymmärrettyjä lapsineroja hah.. ja he ajautuvat vakaviin mielenterveysongelmiin, syrjäytyvät ja heitä ajautuu rikollisiksi ja ties miksi "Unabombereiksi"..

Sori taas kerran niiltä jotka inhoo kun mä paasaan autistien puolesta.. oli ihan pakko! Anteeksi!

Mulla on sellainen tuntuma että ns. keskiverto nt (neurologisesti tyyppilliset) ihmisissä älykkyyttä on ihan samalla lailla n. 1/3 suhteessa populaan. Kaikki autisminkirjoiset ei siis ole älykköjä, n. 2/3 ei yllä erityisälykkyyteen ja 1/3 osalla on erilaisia muita kehityspoikkeamia ja osa on "idiootteja".
Kuitenkin "nentin" korkea älykkys voi helpommin jäädä piileväksi mikäli hän on nenttimäisesti sosiaalisesti orientoitunut. On päivänselvää että ihminen on paljolti sitä, mitä hänen ympäristönsä on. Ihminen tarkkailee ympäristöään ja nentti on osa sosiaalista ympäristöään.
Vrk:ssa on vain 24 tuntia, 1/3 nukutaan, 1/3 duunaillaan ja 1/3 elvytään ja hoidellaan mm. ihmissuhteita.

Nentti kiinnittää automaattisesti huomiota läheisiin ihmiisinsä ja siinä hurahtaa aikaa kun suhteita hoidellaan.
Autisti voi sivuuttaa tyyten 1/3 periodin ja keskittyä intohimoisesti vatvomaan jotakin kiinnostuksen kohdettaan.
Kun lisäksi aivoissa on omat rajoitteensa niin autistin kyky omaksua tietyntyyppistä infoa lie sinällään jo parempi..

Tuollaista "älyn" takana voipi olla ja minä en kyllä arvosta savant taipumusta sinällään enkä niin hullu ja hölmö ole että neroutta voisin ihailla. Toisaalta se on yhteisöllisesti megamageeta mutta yksilölle voi olla ihan helwettiä olla sosiaalisesti rajoittunut "yhden asian" ihminen.

Pyörä on kuitenkin jo keksitty..
"Tuli on hyvä renki mutta huono isäntä".
Äly ei ole mikään itsetarkoitus. Viisas sen tajuaa..

Mua ihan oikeesti pelottaa välillä miten älyyn tuijotetaan ja sen ympärillä hyöritään ja hillutaan.. Sitä korostetaan ihan liikaa toisinaan ja luotetaan että kaikki maailman ongelmat muka voitais laskukoneella hoidella. *tut!
Mikään ei korvaa ihmiselle sitä puutetta, joka siitä muodostuu ettei kukaan rakasta.. Tai.. vaikka muut miten rakastais niin kohde ei tajua eikä kykene vastarakkauteen.. *yhyyy*

Olkoon tämä se MOT rivien väliin..

Deus Ex

Elise Tan Roberts rupesi puhumaan viiden kuukauden ikäisenä, kävelemään kahdeksan kuukauden ikäisenä ja nyt hän luettelee sujuvasti 35 maan pääkaupunkien nimet, kertoi Daily Mail -sanomalehti torstaina.l
Mikä ihme näitä mensalaisia oikein vaivaa? Lapset kehittyvät eri tahtiin, eikä varhaislapsuudessa tapahtunut "loikkaus" ole vielä todiste siitä, että lapsesta tulee nero. Hassua muuten, että kirjoituksessa mainittiin Einstein. Tiesittekö, että Richard Feynman, Carl Sagan, Edward Teller ja Albert Einstein oppivat kaikki puhumaan vasta myöhäisellä iällä? Mm. Feynman ei kolmevuotiaana osannut vielä sanoa yhtä ainuttakaan sanaa.

Koska monet aikuisnerot eivät ole oleet lapsineroja voisko olla, että puheen myöhäinen kehittyminen antaa muille aivojen osille tilaa kypsyä myöhempää käyttöä varten? Einsteiniäkin taidettiin pitää koulussa suorastaan tyhmänä.

Echi
Mikä ihme näitä mensalaisia oikein vaivaa? Lapset kehittyvät eri tahtiin, eikä varhaislapsuudessa tapahtunut "loikkaus" ole vielä todiste siitä, että lapsesta tulee nero. Hassua muuten, että kirjoituksessa mainittiin Einstein. Tiesittekö, että Richard Feynman, Carl Sagan, Edward Teller ja Albert Einstein oppivat kaikki puhumaan vasta myöhäisellä iällä? Mm. Feynman ei kolmevuotiaana osannut vielä sanoa yhtä ainuttakaan sanaa."Mensalaisia" ei ehkä vaivaa muu kuin että on vaan niin ootanan ykspuolinen näkemys kaikesta. Putkiaivoisuutta vailla poikkeamaa..

Mun pentu lähti kiitämään 8kk. ja puhetta alkoi tulla pikavauhdilla n. 1v. lukemaan ja laskemaan oppi ennen eskaria mutta ei ole pätkääkään mikään lapsinero, josta olen äärettömän kiitollinen ja etenkin nykyään kun oon tutustunut sellaisiinkin savantteihin, jotka ei pysty kommunikoimaan puhumalla ja tarvitsevat muutenkin apuvälineitä.

Einsteinhän oli vanhoilla päivillän aika surullinen siitä mihin hulluuksiin nerouden tuotoksia käytettiin.

Kaikella on aina puolensa ja puolensa.
Pikkulasten kohdalla lasten pitäis aina antaa ensisijaisesti elää alpuuttaan ja tehdä kaikenlaisia virheitäkin. Ei se että on vaikka millaisia savantkykyjä sais olla vanhemmille syy hyväksikäyttää alpsiaan henkisesti, siis älyllisesti ja psyykkisesti.. samalla siis fyysisesti kun aivot on lasta..

Virheistään ihminen oppii viisautta. Kokemukset ovat oleellinen osa ihmisen persoonallisuutta ja niitä ei saa liikaa ohjailla vanhemmat sen takia että pakotetaan lapsi ikäänkuin pikkuaikuiseksi, tehdään lapsesta kuin opetettu apina tai papukaija, jonka kautta vanhemmat tyhmyyttään luulee voivansa hyötyä.
Tuollaiset johtaa yleensä päinvastaiseen.
Jekylistä tuleekin Hyde. "Äiti pojasta pappia toivoi, poika lauloi, lauloi ja joi"..

Mutta olkoot nyt saarnaaminen..
On vaan niin rankka aihe ettei malta olla sanomatta kun pönttöpäät palvoo jotain mensa-älyä tajuamatta lopulta älystä hevon paskaa..

Seulomalla vaika Einsteinin ulosteen viskositeettia tuskin päästään lähelle vastauksia..

Eikö tuon kakaran tietoja millään saa julki.
Palikkatestissä ipana on pärjännyt mutta mitä sitten?
Millaiset vanhemmat, miten paljon viettävät aikaa harjoittaen lasta. Onko nannyä tai peräti kotiopettajatarta..

Ollaan taas liikkeellä kuin Iltaroskalehtilööpillä: LAPSINERO! Sitten kysellään ja keskustellaan vaikka ei ole tarkempaa tietoa mistän muusta kuin seurauksista.. Mitkä syyt vaikuttaa???
Kertokaa "nerot"..
Lähdetäänkö kylään vai kutsutaanko tapaus tänne..
Tämmöset huhupuheet hämää aina ja asettaa asiat hämärään valoon..

Deus Ex

Älykkääksihän voi oppia kuten Polgarin shakkinerojen perheen tapaus meille opettaa.

Vedät tuosta shakkijutusta aivan liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä.

Pönni
Mensa-nerokkuuden takana on usein aivojen kehitysvamma

Mensan raja on ylin 2% väestöstä. Wikipedian mukaan Aspergerin syndrooman, joka on autismin ns."idiot savant" -muoto, yleisyys on noin 0,43%. Aspergerin syndroomasta kärsivien joukossa hajonta on kuitenkin suuri ja älykkyyden keskiarvo on melko lähellä normaaliväestöä.

Korreloivatko muisti ja älykkyys keskenään?

Työmuisti korreloi yleisen älykkyyden kanssa. Pitkäkestoinen ei niinkään.

Mensan jäsenyyteen ei sitäpaitsi vielä kovin kummoista älyä tarvita. Tässä kannattaa muistella sitä transhumanistien vanhaa mantraa, että kun verrataan ihmisiä muihin eläimiin, kylähullun ja Einsteinin välinen älykkyysero alkaa näyttää täysin mitättömältä.

Eikös Einstein pärjännyt koulussa vallan mainiosti toisin kuin usein luullaan.

Mitä yhteyttä muuten on nerokkuudella ja älykkyydellä? Eikö nerokkuus ole erinomaisuutta jollakin tietyllä alueella (mestari) ja älykkyys ole hieman laajempi käsite, eivätkä välttämättä mene ihan rintarinnan.

Itse olin peruskoulussa todella huono, mutta opiskelin kaikki Euroopan valtiot ja pääkaupungit väestöineen (myös väestötihentymät) kun olin toisella luokalla ala-asteella. Tämä aikana kun lähes kaikki aineet menivät rimaa hipoen läpi. Olinkohan silti nero omalla kapealla alueellani. Kovin älykkääksi en kuitenkaan itseäni tuntenut (eikä kukaan muukaan : P).

linkki
Deus Ex

Älykkääksihän voi oppia kuten Polgarin shakkinerojen perheen tapaus meille opettaa.

Vedät tuosta shakkijutusta aivan liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä.Shakkijutussa oli, että Polgarin sisarusten älykkyyttä on mitattu ja sen on todettu olevan huipputasoa. Mikä se olisi ilman varhaisena lapsena aloitettua treenausta on vaikea sanoa, mutta veikkaisin sillä olevan vahva positiivinen vaikutus.

Älykkääksi tulemiseksi tarvitaan siis sopivien geenien lisäksi harjoittelua.

Deus Ex
linkki
Deus Ex

Älykkääksihän voi oppia kuten Polgarin shakkinerojen perheen tapaus meille opettaa.

Vedät tuosta shakkijutusta aivan liian pitkälle meneviä johtopäätöksiä.Shakkijutussa oli, että Polgarin sisarusten älykkyyttä on mitattu ja sen on todettu olevan huipputasoa. Mikä se olisi ilman varhaisena lapsena aloitettua treenausta on vaikea sanoa, mutta veikkaisin sillä olevan vahva positiivinen vaikutus.

Älykkääksi tulemiseksi tarvitaan siis sopivien geenien lisäksi harjoittelua.


Vedät edelleen liian pitkälle vietyjä johtopäätöksiä. Älykkyys on voimakkaasti perinnöllistä, vaikka siihen vaikuttaakin kymmeniä ellei satoja eri geenejä. Eikös tässä tapauksessa älytön idea shakkimestariksi opettamisesta tullut nimenomaan vanhemmilta? Tiety muillakin tekijöillä kuten ravinnolla on merkitystä, mutta pelaamalla shakkia ihminen oppii lähinnä vain pelaamaan shakkia.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat