Kappaleen törmäys

Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Mitä tapahtuu kun kappale, jota ei voi pysäyttää, törmää kappaleeseen, jota ei voi liikuttaa ja molemmat kappaleet ovat tuhoutumattomia??

Kommentit (15)

Vierailija
Zeick
Liikkuva kappale törmää liikkumattomaan ja kimpoaa takaisin alkuperäiseen tulosuuntaansa?
tarkoitin kylläkin, että kappale liikkuu koko ajan samaan suuntaan eikä sitä voi pysäyttää..

Vierailija

Niin, mielikuvitustehtävissä vastaukset ovat myös mielikuvituksen tuotetta ja kaikki ovat yhtä "oikein".

Eli kysmys ei liity reaalimaailmaan millään tapaa muuten kuin että siinä on kaksi törmäävää kappaletta. Annetut törmäystilanteen reunaehdot eivät päde reaalimaailmassa.

Vierailija

Tuo "tuhoutumattomia" tarvitsisi hiukan tarkennusta, kappalehan voi muuttaa muotoa ja olla silti "tuhoutumaton".. mutta eikös tuossa periaatteessa muuten tapatuisi fuusio, eli tuo liikkuva kappale sulautuu paikallaan olevaan, ja yhteismassa on keventynyt liikkuvan kappaleen verran, ja tietty makkarat on paistunut lämpötilan noustessa.

Edit: Taidankin kallistua korantin vastauksen kannalle, ja kappale tosiaan lipuu läpi, aivan kuin fotoni vedessä.

Vierailija

Liike on suhteellista. Paikallaan oleva kappale on paikallaan vain tietyllä taalla katsottuna. Liikkuvan kappaleen näkövinkkelistä se itse on paikollaan ja liikkumaton tulee sitä kohti. Tällöin siis määrittelemäsi reunaehdot ovat jo valmiiksi ristiriidassa itsensä kanssa. Annetaan siis yhtä ristiriitainen vastaus. Säilyypähän joku symmetria tässäkin.

Liikkumaton kappale lakkaa liikkumasta, jotta liikkuvan kappaleen ei tarvitsisi liikkua liikkumatonta kohti, vaan tällöin liikkeen järjettömyys saa kappaleet niin hämilleen että kukaan ei tiedä mikä liikkuu ja minne. Tämän hämmennyksen aikana törmäys vältetään ja liikkumaton jatkaa paikallaan olemista ja liikkuva matkaa liikkumattoman ohitse.

KKHS
Seuraa 
Viestejä368
Liittynyt23.11.2005
futuuri
Mitä tapahtuu kun kappale, jota ei voi pysäyttää, törmää kappaleeseen, jota ei voi liikuttaa ja molemmat kappaleet ovat tuhoutumattomia??Hogan voittaa bodyslamilla

Vierailija

Kaikki vastaukset ovat loogisesti tosia, sillä epätodesta väittämästä voi seurata mitä tahansa.

Jos A niin B.

Mikäli A:n totuusarvo on 0 lause on identtisesti tosi.

Uusimmat

Suosituimmat