Seuraa 
Viestejä45973

http://www.eastandard.net/InsidePage.ph ... 904&cid=4&

" Women declare sex boycott

Published on 30/04/2009

By Susan Anyangu

Sex, money and power are said to make the world go round, especially when dealing with politicians who take people round in circles until they feel dizzy.

Now, women in Kenya have joined hands to boycott sex for the next seven days to push for reforms and constitutional review.

Beginning today, G10 — a consortium of women lobbies — announced a week-long sex boycott to push for political reforms, and have secured support from a prominent personality in the land.

Prime Minister Raila Odinga’s wife, Ida, said she would support the campaign "100 per cent".

"The women’s voices must be heard," Mrs Odinga said, adding: "The boycott is not a punishment, but rather an action to draw attention to the issue."

During a Press briefing in Nairobi on Wednesday, G10 said they had spoken to Ida and First Lady Lucy Kibaki and urged them to support their cause.

G10 coalition partner Rukia Subow of Maendeleo ya Wanawake said violence was escalating, people were dying of hunger and that majority of those affected are women. They must do something.

"This boycott shows how women have come to the conclusion that there is no solution being sought to end the political impasse. And while the two principals (Kibaki and Raila) haggle, the country has been thrown into confusion," said Ms Subow.

But Kenya’s menfolk need not bother try doing anything. Those accustomed to securing "take-away", the euphemism for twilight girls, be warned: They will not be in business, as the girls will be paid by G10 for "staying away from work".

G10 officials did not explain how they would monitor the success of their campaign, or how to ensure those paid to keep off the streets actually do that. They will rely on goodwill and integrity of their supporters.

Extraordinary situations

Ms Patricia Nyaudi, the executive director of the Federation of Women Lawyers (Fida), a part of G10, said: "These are serious issues and should not be trivialised. The idea is to deny ourselves what we consider essential for the good of our country."

Ms Carole Ageng’o, the executive director of Tomorrow’s Child Initiative, another G10 member, said: "Indeed, extraordinary situations call for extraordinary measures and the G10 calls upon women of Kenya to go on a sex boycott to protest at the poor leadership and to demand that the two principals take control and lead the country to its desired destiny."

In their statement, the G10 members said while the two principals engage in power games, the country risked plunging into anarchy as hostilities between their supporters were renewed by the bickering over positions.

Ms Anne Njogu, the executive director of Centre for Rights Education and Awareness, said House Speaker Kenneth Marende had failed to make a strong decision and opted for a "safe" exit over the wrangles.

"The Speaker, yet again, missed the opportunity to show political leadership and instead chose to run away from his mandate by making a safe decision at a time the country needs tough decisive action," Njogu said of Mr Marende’s decision on Tuesday to step in as temporary chair of the Leader of Government Business.

The G10 coalition said Marende’s ruling only served to provide temporary reprieve and soon the two principals will resort to more power games.

The women called on Vice-President Kalonzo Musyoka to refuse to be used as a point of conflict between the two principals.

"The National Accord is a marriage between two partners and the introduction of a third party is mischievous, suspicious and meant to rock the partnership," said Njogu.

The G10 coalition demands that the two principals show responsible leadership and commitment to the National Accord and reconciliation. To that regard, they will in the next seven days draft performance contracts for the two principals and present them for signature.

War-mongering husbands

"Should either of the two leaders fail to sign, it will be confirmation of the lack of commitment, bad faith and contempt for the people of Kenya," they said.

Sex boycott is not an entirely new concept, having been used by European and North American women opposed to war in Iraq in 2003.

Thousands of actresses all over the world took part in a reading of the ancient Greek play, Lysistrata, as part of a protest against the war as they refrained from sex.

The play, written by Aristophanes in 415 BC, features Greek women who, fed up with their warmongering husbands, go on a sex strike in a bid to end the endless conflicts.

Eventually, the menfolk succumb and agree to a truce.

Last December, hundreds of Italian women pledged to go without sex unless their men promised to refrain from setting off dangerous illegal fireworks.

But if female sexuality has been used to make political statements, it has also been exploited to wrench power from women, as happened in the Gikuyu traditional society at the turn of the 20th Century.

Then, the menfolk impregnated their wives while their leader, Wangu wa Makeeri, was tricked into displaying her nakedness as she danced under the moon. This marked her downfall. "

Pääministerin vaimon kohdalla tätä ei ole lainkaan syytä epäillä, mutta kohdistuuko boikotti muuten lainkaan oikeisiin henkilöihin, ja onko sillä vaikutrusta? (Siihen nähden kuinka vanha idea on ja kuinka plajon siitä on esimerkiksi kirjoitettu näytelmiä, kenelläkään ei taida olla näyttää todellisia tuloksia...)

Kommentit (10)

Apinalaumoissahan ovat naaraat menetelleet vähän samalla lailla mutta käänteisesti. Kun urokset ovat alkaneet tappelemaan niin verisesti että se on ollut uhaksi koko lauman tulevaisuudelle, ovat naaraat houkutelleet kuumakallet parittelemaan heidän kanssaan ja näin laukaisseet uhkaavan tilanteen.

Minä tosin epäilen tuon touhun myönteisen vaikutuksen kestoa. Orgasmi voi rauhoittaa miestä hetken aikaa mutta pian hän on jälleen vastaavassa tilanteessa. Koska mies ei voi saada kymmeniä orgasmeja peräkkäin ei hän voi naimisella saada myöskään pysyvää mielenrauhaa. Siihen tarvitaan myös muutakin. Olen aina ollut erimieltä Beatlesien kanssa - ei pidä paikkaansa että "All you need is love". There must be something more!

ralf64
Apinalaumoissahan ovat naaraat menetelleet vähän samalla lailla mutta käänteisesti. Kun urokset ovat alkaneet tappelemaan niin verisesti että se on ollut uhaksi koko lauman tulevaisuudelle, ovat naaraat houkutelleet kuumakallet parittelemaan heidän kanssaan ja näin laukaisseet uhkaavan tilanteen.

Minä tosin epäilen tuon touhun myönteisen vaikutuksen kestoa. Orgasmi voi rauhoittaa miestä hetken aikaa mutta pian hän on jälleen vastaavassa tilanteessa. Koska mies ei voi saada kymmeniä orgasmeja peräkkäin ei hän voi naimisella saada myöskään pysyvää mielenrauhaa. Siihen tarvitaan myös muutakin. Olen aina ollut erimieltä Beatlesien kanssa - ei pidä paikkaansa että "All you need is love". There must be something more!
Luulen, enkä usko erehtyväni, että kyseessä on TÄMÄN orgaanin "avauksesta" "uudenlaisen maailmanpolitiikan" alalla:

historia-kulttuurit-ja-yhteiskunta-f13/mahdoton-tehtava-laakareille-psykologeille-ja-poliiseille-t36389-51.html

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
abskissa
Seuraa 
Viestejä3654

Heh. Tuohan on loistava painostusmenetelmä, jos vain toimii: täysin väkivallaton eikä aiheuta mitään taloudellista vahinkoa kuten lakot ja boikotit. Pehmeää painostusta.

We're all mad here.

abskissa
Heh. Tuohan on loistava painostusmenetelmä, jos vain toimii: täysin väkivallaton eikä aiheuta mitään taloudellista vahinkoa kuten lakot ja boikotit. Pehmeää painostusta.Ei vain ole kymmeneen tuhanteen vuoteen ikinä toiminut, vaikka kuinka silmät kiiluen olisi yritetty.

Ehkä sitten nyt, mene tiedä...

Se merkitsee perheen olemassaolon lakkaamista jos Halonen tai Jaakonsaari makaa vaikka vain symbolisestikin puolisoiden välissä...

abskissa
Seuraa 
Viestejä3654
Arkkis

Se merkitsee perheen olemassaolon lakkaamista jos Halonen tai Jaakonsaari makaa vaikka vain symbolisestikin puolisoiden välissä...Elääkö perhe seksistä? Eikö käsitys aviollisista velvotteista ole vähän vanhanaikainen ja naisen oikeuksia rajaava? Meneekö aikuisen miehen elämä piparipurkin sulkemisesta niin sekaisin, että koko perhe hajoaa myllerryksessä?

We're all mad here.

Loistavaa! Saisivat olla seksiboikotissa vaikka seuraavat 200 vuotta. Päästäisiin eroon tuosta Afrikan syöpämäisestä väestönkasvustakin...

abskissa
Arkkis

Se merkitsee perheen olemassaolon lakkaamista jos Halonen tai Jaakonsaari makaa vaikka vain symbolisestikin puolisoiden välissä...Elääkö perhe seksistä? Eikö käsitys aviollisista velvotteista ole vähän vanhanaikainen ja naisen oikeuksia rajaava? Meneekö aikuisen miehen elämä piparipurkin sulkemisesta niin sekaisin, että koko perhe hajoaa myllerryksessä?Ei välttämättä mitään noista, mutta se vain lakkaa olemasta perhe ja muuttuu joksikin muuksi ilmiöksi.

Perheen sisällä menee silloin jyrkempi raja ja vastakkainasettelu kuin perheen suhteessa "ulkopuolisiin": tuo koko "ulkopuolinen" menettää merkityksensä: vaimo on yhden ihan muun "piirin sisäpuolinen", herra ennemmin tai myöhemmin jonkin muun, vaikkapa "turskaringin" (joka käy porukalla maksullisissa).

(Jos ei ota mitään "aviollisia velvotteita" niin sitten ei kannata mennä ollenkaan naimisiin. Sitä paitsi kyllä miehetkin pihistämisen osaa.)

syytinki
Seuraa 
Viestejä10305
hyrrä
Tämä ase on tuttu jo parin tuhannen vuoden takaa, Aristofaneen kuuluisan näytelmän kautta:

Lysistrate


Juuri näin.

Ainahan sitä on harrastettu pimppipolitikointia. Hyvin on tehonnut. Ei taatusti kukaan uskaltanut sanoa esim. madame Pompadour:lle, että "olet muuten lutka".

Hommahan on vain pieni muistutus siitä, missä todellinen valta on.

syytinki
hyrrä
Tämä ase on tuttu jo parin tuhannen vuoden takaa, Aristofaneen kuuluisan näytelmän kautta:

Lysistrate


Juuri näin.

Ainahan sitä on harrastettu pimppipolitikointia. Hyvin on tehonnut. Ei taatusti kukaan uskaltanut sanoa esim. madame Pompadour:lle, että "olet muuten lutka".

Hommahan on vain pieni muistutus siitä, missä todellinen valta on.
Varsinainen "älynväläys" hajottaa perheet, kun AIDS vyöryy.

Tässä kiukuitellan nyt todellisia eikä sepitettyjä luonnonlakeja vastaan, kuten edemiologisia sellaisia.

Sekonoskerallaat sai Etelä-Afrikassa 7%:n kannatuksen, ja senkin äärioikeisto-opposition eikä laajapohjaisen demokraattisen ANC:n kustannuksella.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat