Seuraa 
Viestejä45973

Minusta on jotenkin kaksinaismoralistista, että mopon virittämisestä joutuu maksamaan moottoripyöräveron vaikka kyseinen laite viritettynä ei voi mitenkään olla laillinen moottoripyörä. Käytetäänkä tässä verotusta ihan puhtaasti rankaisemiseen? Miksei sitä voida tehdä reilusti sakolla?

http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Viri ... 5245636000

Sivut

Kommentit (30)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Deus Ex
Minusta on jotenkin kaksinaismoralistista, että mopon virittämisestä joutuu maksamaan moottoripyöräveron vaikka kyseinen laite viritettynä ei voi mitenkään olla laillinen moottoripyörä.

Mitenkä niin ei voi olla laillinen moottoripyörä? Luepa lain määritelmä moposta ja moottoripyörästä, niin selviää miksi se viritetty mopo on moottoripyöräksi luokiteltavissa ja siksi sellaiseksi rekisteröitävä.

abskissa
Seuraa 
Viestejä3654

Näin se kai menee ilman mitään kaksinaismoralismia:

1. Ajoneuvojen luokittelu ja niiden "laillisuus" ovat kaksi eri asiaa. Ajoneuvon laillisuutta ei voida edes tarkastaa ennen sen luokittelua, sillä ajoneuvolle asetettavat vaatimukset riippuvat ajoneuvoluokasta.
2. Yliviritetty mopo on rekisteröimätön moottoripyörä.
3. Veroa maksetaan sellaisistakin ajoneuvoista, joiden rekisteröinti on laiminlyöty.

Korjatkaa, jos olen väärässä.

Minun nähdäkseni mopoja pitäisi kyllä alunperinkin verottaa samoin kuin oikeita moottoripyöriä.

We're all mad here.

abskissa
Seuraa 
Viestejä3654

Se luokitellaan moottoripyöräksi ja se pitäisi rekisteröidä. Koska se pitäisi rekisteröidä, se on luokkansa perusteella ajoneuvoveron alainen. Tietenkään sitä ei hyväksytä ilman radikaaleja rakenteellisia muutoksia.

Pitäisikö mielestäsi kaikki rekisteröintikelvottomat ajoneuvot vapauttaa ajoneuvoverosta?

We're all mad here.

abskissa

Pitäisikö mielestäsi kaikki rekisteröintikelvottomat ajoneuvot vapauttaa ajoneuvoverosta?Ainakin sellaista veroista joiksi niitä ei voida rekisteröidä.

Deus Ex
abskissa

Pitäisikö mielestäsi kaikki rekisteröintikelvottomat ajoneuvot vapauttaa ajoneuvoverosta?

Ainakin sellaista veroista joiksi niitä ei voida rekisteröidä.

Oletkohan sä trollaamiseltasi edes lukenut tuota linkitettyä lakitekstiä aiheesta? Hieman nimittäin siltä tuntuu, että vedetään aika hatusta väitteitä, jos kerran auto ja mopo/moottoripyöräkin menee sekaisin.

JaakkoFagerlund

Oletkohan sä trollaamiseltasi edes lukenut tuota linkitettyä lakitekstiä aiheesta? Hieman nimittäin siltä tuntuu, että vedetään aika hatusta väitteitä, jos kerran auto ja mopo/moottoripyöräkin menee sekaisin.Poliisilla ja AKElla ne menee sekaisin jos virittämällä moposta tulee moottoripyörä, jota kuitenkaan ei voi katsastaa kun se ei sitten kuitenkaan ole moottoripyörä wtf?

Parempi rankaisumuoto olisi kulkuvälineen menetys Valtiolle? Olisi varsin selkeeää, hommaa uuden pyörän ajokiellon päätteeksi jos kiinnostaa vielä ajella mopolla.

Poliisi olisi aika hampaaton, jos viritetystä moposta seuraisi korkeintaan parin sadan sakko, minkä isi maksaa helposti ja jää vielä rahaa viripyttyyn millä pääsee Poliisia pakoon.

Tosin ainakin näin aikuisikäisenä mopoilijana (ja välillä autoilijanakin) toivoisi että mopot saisivat kulkea 55km/h ja tehoa saisi olla niin paljon, että ne ei hyytyisi 80 kiloisen kuskin alla loivaan ylämäkeen. Ei ole kivaa ajaa alle neljää kymppiä auton edessä, tai autolla mopon takana. Oma mopo kyllä kulkee tuon 55, muttei ylämäkeen.

Tai edes B-korttiin lupa ajaa kevaria (alle 21kW pyörää), ei jaksa maksaa vajaata tonnia A-kortista että pääsee paria kymppiä kovempaa, kun mun ajot on pääsääntoisesti 60km/h tai hitaammilla tieosuuksilla. Jotenkin luulen noiden mönkkäreiden kuitenkin olevan turvattomampia tieliikenteessä, joita saan ajaa.

SShadow

Poliisi olisi aika hampaaton, jos viritetystä moposta seuraisi korkeintaan parin sadan sakko, minkä isi maksaa helposti ja jää vielä rahaa viripyttyyn millä pääsee Poliisia pakoon.Mutta tuo ei ole mikään syy muuttaa verosta rangaistusmuotoa. Jos sakko on liian lievä niin korotetaan sitä.

Viestisi loppuosasta olen samaa mieltä.

Deus Ex
Poliisilla ja AKElla ne menee sekaisin jos virittämällä moposta tulee moottoripyörä, jota kuitenkaan ei voi katsastaa kun se ei sitten kuitenkaan ole moottoripyörä wtf?

Mikä siitä ei tee moottoripyörää?

SShadow
Tai edes B-korttiin lupa ajaa kevaria

Ja nähtäisiin jälleen sama ilmiö kuin siltä ajalta, kun B-kortin kylkiäisenä tuli A-kortti, eli kokemattomia moottoripyöräkuskeja vetää mutkat suoriksi ja sairaalaan/hautausmaalle. Ei kiitos.

Kaikki B-kortin omaavat eivät välttämättä katsos tiedä, että miten sitä moottoripyörää esimerkiksi käännetään hieman lujemmassa vauhdissa.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat