Seuraa 
Viestejä45973

Minä vuonna lennonjohtajien liian innokas jalkapallon MM-kisojen seuraaminen oli osasyynä vakavaan lento-onnettomuuteen Jugoslaviassa?

Kommentit (3)

Seppo_Pietikainen
Seuraa 
Viestejä7615
ysi9
Minä vuonna lennonjohtajien liian innokas jalkapallon MM-kisojen seuraaminen oli osasyynä vakavaan lento-onnettomuuteen Jugoslaviassa?Uskoakseni kyse on "urbaanilegendasta". 4.3.1976 British Airwaysin Trident-3 ja Inex-Adrian DC9 törmäsivät Zagrebin lähellä ja kaikki koneissa olleet 176 ihmistä saivat surmansa.

Jugoslavialainen lennonjohto Zagrebissa todettiin syylliseksi yhteentörmäykseen, mutta ensisijaisena syynä oli lennonjohdon kiire ja kommunikointiongelmat, jotka johtuivat osittain siitä, että lennonjohto käytti sekä englantia, että kroatiaa keskusteluissaan koneiden kanssa ja käytössä ollut lennonjohtojärjestelmä oli vanhentunut ja riittämätön suhteessa kuormitukseen.

Käydyssä oikeudenkäynnissä yksi viidestä työvuorossa olleista lennonjohtajista, Gradimir Tasic tuomittiin 7 vuodeksi vankeuteen, muut vapautettiin.

Häntä pidettiin yleisesti syntipukkina, ja hänet vapautettiinkin vankeudesta jo v. 1978.

Lisää onnettomuudesta:

http://www.airdisaster.com/special/special-bea476.shtml

Lainaus:


...After much battling in court, Tasic was the only one to face the charges and got 7 years prison. After an appeal it was cut in half, then following a petition he was released. Investigators found that all the controllers had to cope with impossible situations using old equipment.

--
Seppo P.
Kreationismi perustuu tietämättömyyteen, se sikiää tietämättömyydestä ja siitä sikiää tietämättömyyttä. Tietämättömyyden levittäminen on kreationismin elinehto ja tietämättömyydessä rypeminen on kreationistin luonnollinen elämisenmuoto

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Uusimmat

Suosituimmat