Seuraa 
Viestejä45973

Miksi kaikenlaiset "humanity is overrated" -misantrooppimielipiteet ja äärimmäisen kovat sosiaalidarvinistiset mielipiteet saavat kohtuuttoman paljon painoarvoa netistä. Jos et ole nuori, kaunis/komea, fiksu, urheilullinen, koulutettu ja hyväpalkkaisessa työssä tai muuten menestyvä niin et ole mitään. Keskinkertaisuus on kammottavaa. Rikolliset täytyy teloittaa. Sairaat tai muuten "vialliset", jotka eivät tässä kauniiden ja rohkeiden kilpailuyhteiskunnassa pärjää menköön vaikka junan alle.

Sivut

Kommentit (79)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
abskissa
Seuraa 
Viestejä3654

Ensinnäkin: onko mitään muuta areenaa, jossa noita äärimielipiteitä voisi esitellä turvallisesti?

Toiseksi: netissä nuoret vihaiset miehet ovat yliedustettuina. Tiettyyn ikään vaan kuuluu miehinen uho, kovat arvot ja asioiden tarkasteleminen mahdollisimman radikaaleista kulmista. Tai ei kaikilla kuulu mutta aika monilla kuitenkin.

Vihaisten nuorukaisten kestosuosikki Nietzsche totesi, että iän myötä ajatteluun tulee "taidetta". Tarkoitti kai tällä niitä muita värejä kuin mustaa ja valkoista.

We're all mad here.

JW
Mitä sitten?Miksi netistä on muodostunut kanava purkaa omaa pahaa oloa polkemalla niitä, joilla menee vielä huonommin? Miksi pitää tahallaan yrittää loukata ja satuttaa? Miksi anonyyminä täytyy huudella sellaisia ilkeyksiä mitä kasvotusten ei kehtaisi ikinä sanoa?

Esimerkiksi tuntuu että mitään parisuhde keskusteluja on ihan turha lukea kun ei ole mikään alfauros vaan lihava ja ruma nörtti niin voisi mennä samantien jojoon.

Deus Ex
JW
Mitä sitten?Miksi netistä on muodostunut kanava purkaa omaa pahaa oloa polkemalla niitä, joilla menee vielä huonommin? Miksi pitää tahallaan yrittää loukata ja satuttaa? Miksi anonyyminä täytyy huudella sellaisia ilkeyksiä mitä kasvotusten ei kehtaisi ikinä sanoa?Onhan näitä henkilöitä ollut aiemminkin yhteiskunnassa. Netti on mahdollistanut sen, että eri puolilla maailmaa olevat henkilöt ovat löytäneet toisensa.

Näiden henkilöiden kasvatus on epäonnistunut tai he eivät ole vielä kasvaneet. Lopulta vastuu on yksilöllä, mutta aina voi sanoa, että yhteiskunta olisi voinut tehdä jotain toisin.

Deus Ex
Esimerkiksi tuntuu että mitään parisuhde keskusteluja on ihan turha lukea kun ei ole mikään alfauros vaan lihava ja ruma nörtti niin voisi mennä samantien jojoon.Mitä? Oletko lihava ja ruma nörtti? Mee jätkä jojoon. Olet kyllä ihan oikeassa siinä, että niitä keskusteluita on todennäköisesti turha lukea.

JW
Deus Ex
Esimerkiksi tuntuu että mitään parisuhde keskusteluja on ihan turha lukea kun ei ole mikään alfauros vaan lihava ja ruma nörtti niin voisi mennä samantien jojoon.Mitä? Oletko lihava ja ruma nörtti? Mee jätkä jojoon. Olet kyllä ihan oikeassa siinä, että niitä keskusteluita on todennäköisesti turha lukea.Ankeaa vain kun netti on tarjonnut ainoan kanavan sosiaaliseen kanssakäymiseen kun kaikki IRL kaverit on hävinneet johonkin.

Deus Ex
JW
Mitä sitten?

Miksi netistä on muodostunut kanava purkaa omaa pahaa oloa polkemalla niitä, joilla menee vielä huonommin? Miksi pitää tahallaan yrittää loukata ja satuttaa? Miksi anonyyminä täytyy huudella sellaisia ilkeyksiä mitä kasvotusten ei kehtaisi ikinä sanoa?Siks että netti tarjoaa mahdollisuuden myös kaikille ujoille, aroille, sosiaalisesti rajoittuneille ja ties keille uhota ja vihata jos kokevat olevansa uhreja ja kiusattuja tai kokevat suurta ahdistusta..

Välillä sitten käy niinkin että he löytävät toinen toisensa ja voivat vatvoa keskenään ihmisten pahuutta ja kehitellä typeryyksissään jotain ihmisvihakostojaan.

Surullista pelleilyä tietenkin koko juttu mutta minkäs sille voi.

On mullakin muutamia kokemuksia tyypeistä, joilla on periaatteessa ongelmia etupäässä ihan omien korvien välissä mutta muut saa syyt niskaansa. Kiusaamiskokemukset on oman yliherkkyyden ja väärinymmärrysten seurausta. Omat käytösongelmat tai itsekeskeisyys ei heille näyttäydy lainkaan tai se että kun itse kiusaa niin sitä ei edes huomata..
Ja voin jopa olla jäävi asiasta puhumaan kun kuulun itte samaan porukkaan?

Voi olla että korostuu tällaisena aikana kun perheissä on vain yksi tai akksi lasta, perhe voi olla hyvinkin suljettu ja lapsi voi eristäytyä muista jo ihan pienestä ja nettiin voi jäädä koukkuun ja koukussa ei tajua sätkivänsä tyhjän päällä jos jumittuu vain itsensä laisten kanssa jauhamaan omia ongelmiaan.

Mä oon aikoinaan omalta penskaltani hävittänyt telkkarin huushollista ihan siks ettei se kovin terveellistä ollut ainokaiselle lapselle istua jököttää telkkarin ääressä. Halusin että hän sosiaalistuu ja niin tapahtui.
Vanhemmat on ihan idiootteja jos ne ei huolehdi lapsen sosiaalistamisesta. Ihminen on laumaeläin ja kehittyy yhteisöllisesti ihmisen mittaansa vain laumassa jossa on kaikenlaisia yksilöitä.

En tiä onko nuorten kohdalla usein vain nettiharhasta ja suurin osa peippailusta on pelkkää tyhjän uhoa? On helppoa olla olevinaan vaikka mitä kun luulee ettei kukaan tiedä totuuksia siitä kuka oikeasti puhuu.

Osa sitten ihan reaalimaailmassakin on sellaisia ettei uskaltaudu mihinkään yksin. Jonkinlainen Halla-aho ilmiö. Kerätään ympärille kööri joka yhteen ääneen jankuttaa samoja mantroja eikä yksittäiset vastalauseet tule asiallisesti huomioiduksi.
Sekin yhdenlainen nuorisoilmiö, joka voi joillakin jäädä toki päälle.
Ehkä yleisempää miespuolisille jengiytyä ja jengin kesken kokea olevansa rohkea. Uskaltaa enemmän pullistella ja uhota.

Naispuoliset harvemmin tarvitsee mitään jengiä ympärilleen ja naispuoliset harvemmin uhookaan mitään.
Teinipissikset kyllä mutta likat kehittyy nopeemmin ja aikuisten raameissa aniharvoin esiintyy naisia vastaavanlaisesti.

Huomionarvoista!
Taustalla voi olla siis hyvinkin pehmo tyyppi.
Heikko sietokyky. Ehkä aika romanttinenkin mieli ja törmääminen elämän raadollisuuteen ja realiteeteeihin ja siinä ehkä kipeimpänä juurikin se että kun lapsuudessa on ihmissuhteet turvattu ja aikuistuessa pitäiskin löytää omat kaverit ja löytää nimenomaan monipuolisesti kaikenlaisia ihmisiä joihin solmia kontakteja ja kun vielä pitäis saada kumppanuutta seksuaalisellakin tasolla, se voi olla todella vaikeeta joillekin. Se voi katkeroittaa jos ei löydykkään sitä omaa ja jää kovin yksin silloin kun elämä on rankimmillaan.

Deus Ex
Ankeaa vain kun netti on tarjonnut ainoan kanavan sosiaaliseen kanssakäymiseen kun kaikki IRL kaverit on hävinneet johonkin.Minä en todellakaan ole paras henkilö kertomaan miten muiden pitäisi elää elämäänsä, mutta ainakin uusia IRL kavereita löytää paljon helpommin muualta kuin netistä. Kyllä niitä riittää, mutta ne ei vaan tule sinun luoksesi itsekseen. Muista aina, että negatiivinen entropia on voimakkain vetovoima.

Deus Ex
Esimerkiksi tuntuu että mitään parisuhde keskusteluja on ihan turha lukea kun ei ole mikään alfauros vaan lihava ja ruma nörtti niin voisi mennä samantien jojoon.Heh. Juuri nörtit innostuvat amokjuoksuun noissa parisuhdeketjuissa, he pyrkivät mustamaalaamaan kaikki naiset raivoissaan. (à la Panu Höglund.)

Miksi kovat arvot jyräävät netissä? Kyse on nörttien kostosta.

Deus Ex
Esimerkiksi tuntuu että mitään parisuhde keskusteluja on ihan turha lukea kun ei ole mikään alfauros vaan lihava ja ruma nörtti niin voisi mennä samantien jojoon.No justiinsa.
Keneköhän pitäis raahata sut sieltä lenkille tai ylipäätään mihinkään?
Ruma.. Kuinkakohan kamalan ruma olisit kun lähtisit liikkeelle etkä olis ylipainoinen sen lisäks ettet ehkä ole ihan mikään kansikuvapoika.
Pelkkä plösö läskimäärä ihmisessä voi tehdä luotaantyöntäväksi mutta läskit saa pois kun alkaa liikkua.
Miehistä valtaosa, ehkä naisistakin on rumia, silti he eivät ole onnettomia. Mä oon itte ollut aina nätihkö mutta kun mulla on omassa pässä vikaa niin kärsin yksinäisyydestäni välillä riippumatta siitä ettei mulla todellakaan ole vieläkään yli viiskymppisenä mitään ongelmia ulkonäössäni. En o mikään tanja Vienoskarpelaanmiksäsenyt olikaan.. Tavallaan pirun hyvä etten olekkaan. Että oon vaan tuiki tavallisen maatiaisnaisen sorttinen. En erityisen kaunis mutta en erityisen rumakaan..

Ettei vaan nyt olis kyseessä ihan sun oma harhakäsityksesi itsestäsi?

Mitäs jos ottaisit koko ongelmatiikan esin ja alkaisit pilkkoa sitä osiin? Turhaa nuorean iskeä rukkasia tiskiin kun et kuitenkaan voi olla mitenkään varma etteikö nurkan takana luuraa onni?!
Jos ihan oikeesti tuntuu ettei muuta ole tehtävissä kuin jojottaa ittensä niin painut tukka putkella lähimpään mielenterveystoimistoon ja norkoot terapiaa.
Lääkkeitä ei kannata heti huolia. Pakkolääkintää ne ei voi tehdä eikä nuorena ole hyvä ruveta vetään mitään mömmöjä. Terapiassa voisit kuitenkin saada puhtia ittees.
Sitähän sinä tarvitset ihan selvästi.

Yks mitä vois suositella monelle nuorelle: Laittakaa nettiliittymä välillä poikki. Tai.. sen saa huilimaankin niin että laittaa määräajaksi ja voi käyttää sit julkisia tai nettikahviloita ja pääsee kotoo ulos.
Mä oon itte tehnyt niin ja oon aatellut että vois taas tehdä niin ja jos mun suunnitelmat täällä irl toteutuu niin kannattavaakin olis poikkasta kun ei ehdi käyttää ja julkisia on vaikka miten.

Omat arvothan kuitenkin on tärkeempiä kuin muiden!
Niille voi tehdä jotain, ei muiden..
Siis kun ei oo äiskä tjms.
Elämässä jos asennoituu niin että jumittuu suremaan muiden olemisia mutta itte vaan olla möllöttää niin ei hyvin mene. Ei vaikka olis miten "pehmeet" arvot..

Echi
Deus Ex
Esimerkiksi tuntuu että mitään parisuhde keskusteluja on ihan turha lukea kun ei ole mikään alfauros vaan lihava ja ruma nörtti niin voisi mennä samantien jojoon.Heh. Juuri nörtit innostuvat amokjuoksuun noissa parisuhdeketjuissa, he pyrkivät mustamaalaamaan kaikki naiset raivoissaan. (à la Panu Höglund.)

Miksi kovat arvot jyräävät netissä? Kyse on nörttien kostosta.
Eiköhän siellä ole muunkin tyyppisiä kuin nörttejä niitten naisvihamielisten mielenilmausten takana?
Toki sellaiset karskit naistenhakkaajat, jotka voi toteuttaa itteensä irl, heillä ei ehkä ole tarvetta purkaa enää itseään netissä ja toisaalta voi olla jopa tarvetta kaunistella omaa egoaan ettei ne ikävät kotiasiat paljastu netissä?

Marginaaliryhmästä kuitenkin on kyse. En ainakaan minä ole kokenut mitään valtavaa naisvihamielisyyttä täällä irl. Kyllä se on loppujenlopuksi harvinaista että mies naista vihaa mutta netissä on helppoa isotella kun luulee ettei jää nalkkiin.
Vähän samaa siinä on kuin lähisuhdeväkivallassa, kun luulee ettei muut nää niin hilluu ja kun ovikello soi niin yrittää olla ihan kuin ei mitään olis tapahtunut.

Moni äiskä varmaan pyörtyis kun näkis poikansa kirjoituksia naisista.
Lisää vaan äiskiä nettiin tai sitten ei.. toisaalta se voi olla nuorelle miehelle ihan hyväkin että voi puhkua ja puhaltaa netissä eikä sitten tarvii kajota eläviin naisiin.
Tyhmiä taas käy sääliks jos joku uskoo että kaikki mitä muut sanoo on totta jne. mutta sensuuria ei voi senkään takia käynnistää.
Netissä jauhetaan paljon kaikenlaista.
Kuka mitäkin uskoo ja omaksuu..

Deus Ex
Niinhän se on joo.Ja sitten eikun tuumasta toimeen!
Valtaosalla irl on pehmeet arvot!

Näin keväällä hormoonit hyrää ja siinä ehkä yksinäisyys korostuu. Tuntuu ehkä että kaikilla muilla on asiat paremmin ja kivaa.. ei o! Valtaosa kipuilee ihan samojen asioitten parissa.
Nääs.

Kuulostaa joo varsin oudolle, että yhteistyn oppimiseen tarvitaan wow. Ilmeisesti nykyinen ääri-individualismi ja internetin rapauttamat sosiaaliset kyvyt ovat tehneet tehtävänsä.

SShadow
Halutaankohan samansuuntaisia kovia arvoja työelämään?
digitoday: World of Warcraft on tulevaisuuden työelämän koulu
Voi sitä maailmaa kun WoW:in johtamismallit otetaan käyttöön tosielämässä...Miten niin otetaan..
Mä oon etsinyt sopivaa suojatyöpaikkaa ittelleni mutta ei meinaa millään löytyä kun pitäis mennä ilmatteeks töihin niin että yhteiskunta maksaa palkan ja mun pitäis olla joku superjaksava moniosaaja joka kestää hymyssä suin palvella täydellisesti asiakkaita. Mä oon aatellut että vetäkööt pellet vaan handuunsa suojatöineen. Markalla saa markan napin ja minä en naura jos ei naurata. Perkele! Kiroilenkin jos siltä tuntuu kun en ole mikään jeesuskristuksen pikku opetuslapsi.
Menen vain pakosta jokun pelleksi mutta en vapaaehtoisesti.
Jos muuta ei oo niin ei oo.
En mä parisuhteeseenkaan mene vain siks että pitäis olla joku. Hyi pyllynhaju. Yksin ja köyhänä on mahdollisuus kytätä aina jotakin parempaa kuin mennä joittenkin pelleihmisten orjaks.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat