Seuraa 
Viestejä1698

Semmoinen ongelma.. Linuxmint käyttöjärjestelmän kovalevyn formatoin, mutta grub jäi jonnekin lojumaan. Tuo grub estää boottamisen cd:ltä ja antaa käynnistäessä ilmoituksen

Grub loading stage 1.5
Grub loading , please wait
Error 22

Mitenkäs koneeseen pääsisi helpoiten käsiksi, kun cd:ltä ei voi bootata? Usb-bootin voisin tehdä, mutta mahtaako tuo estää senkin?

Every man is guilty of all the good he did not do. (http://www.youtube.com/watch?v=xaTKDMYOBOU)-Voltaire

Kommentit (8)

salai
Seuraa 
Viestejä8283

Eihän kovalevyn grub estä CD-boottia.
Sinun täytyy vain valita CD-asema biosista ensimmäiseksi boottivaihtoehdoksi.

Jos taas haluat bootata usb-tikulta se yleensä valitaan käynnistysvaiheessa näppäimistöltä, minun koneissa F8:n takaa löytyvästä valikosta. Tietysti tuolta voi valita sen CD-asemankin.

EDIT: Grubin poisto Linuxin komentoriviltä, jos saat käynnistettyä koneen live-CD:ltä tai tikulta.

Tämä vaihtoehto tyhjentää koko partitiotaulun:
[code:3sd814q2]# dd if=/dev/zero of=/dev/sdX bs=512 count=1[/code:3sd814q2]
Tämä poistaa vain grubin:
[code:3sd814q2]# dd if=/dev/zero of=/dev/sdX bs=446 count=1[/code:3sd814q2]
Noissa sdX:n paikalle täytyy tietysti laittaa oikea asema, ja kaikki omalla vastuulla.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
o
oliko tuon edeltävän bios vaan ihan susi
Ei. Käynnistyslaitteiden järjestystä, ja muita BIOS asetuksia pääsee jollain näppäimellä muuttamaan. Yleisesti se on joko DEL, F1 tai F8... Mikäli BIOS ilmottaa itsestään jotain käynnistyksen yhteydessä, se saattaa myös paljastaa mikä näppäin toimii tähän tarkoitukseen. Emolevyn opasvihko, ja Google+emolevyn malli ja tyyppi auttavat tarvittaessa.

Jotkut emot (etenkin yrytisten toimistokoneissa) näyttävät vain kauniita kuvia ja logoja buutin ajan ja olettavat että mikrotuen koodaajavelhot osaa ulkoa nää komennot, niin ei niitä näytölle tarvii pistää. Näitä firmasta riippuvia taikanappeja, kuten esim del, F1, F2, F8, F12, täytyy painaa siinä vaiheessa kun biossi on hommissa.

Sananen koneen buuttaamisesta.
Alussa on bios. Se selvittää muistit, prossun jne perusasiat.
Bios sanoo että: "Jaahas. Rauta on olemassa. Mistähän tänään buutattaisiin. Jaa no tossa listalla ykkösenä on kovo. Se saa jatkaa tästä eteenpäin"
Sitten kun kiintolevy ottaa tilanteen hallintaansa, seuraavaksi tulee GRUB, LILO tai mikä se windowsin boot loader taas olikaan. Boot loader rupee tutkailemaan että: "Jaahas. Missäs se käyttis taas olikaan. Tuolla se pitäis olla, mutta aika hiljasta on. Kääk! error 22, homma ei futaa."

CD:ltä buuttaaminen menee sillä taalla tästä poiketen, että bios käskeekin kiintoelvyn sijaan CD asemaa. Biossilla on boot order tai boot sequence lista. Biossin asetuksista pitäisi sitten laittaa CD asema kiintoelvyn edelle. Monissa biosseissa sinne pääsee painamalla del siinä vaiheesas kun biossi ei vielä ole päättänyt antaa valtaa kiintolevylle.

Joo kyllä se järjestys menee just näin, että piuhat kiinni, näkeekö bios aseman, näkeekö käyttis aseman, ja näkeekö sovellus hakemiston.

Vanhat ATA-1 emot näkee vain 137 gigaa, koska osoiteväylä on 28-bittinen.

Windows hakemistot ei näe hakemistoja nimeltään "." tai "$Extend". Niihin on hyvä piilottaa vakoiluohjelmia.

Myös monet tiedostonimet ovat epäkelpoja esim $MFT, $MFTMirr, $LogFile, $Volume, $AttrDef, $Bitmap, $Boot, $BadClus, $Secure ja $Upcase. Jokainen voi keksiä että miten niitä hyödyntää.

Wikipediat sun muut sanoo että tiedostossa voi olla kuinka monta tiedostoa tahansa. Niin teoriassa, mutta käytännössä tulee timeoout jos on yli 32000 kpl. Tästä ei löydy netistä mitään tietoa.

Eikö tiedostojen lukumäärä, koko ja muut asiat liity oleellisesti tiedostojärjestelmään (filesystem). esim FAT16, FAT32, NTFS, ext2, ext3, ext4 jne. Niissä järjestelmissä on erilaisia ominaisuuksia ja rajoituksia. Epäkelvot nimet riippuvat myös tiedostojärjestelmästä. Mikä kelpaa yhdelle, ei ehkä passaa toiselle.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat