Seuraa 
Viestejä1698

Tytöt leikkivät prinsessaleikkejä, joissa käsittääkseni pynttäytyvät kauniiksi ja ovat säälittävästä jumissa jonkin pahan alistamana, jotta rohkea prinssi voisi tulla heidät pelastamaan ja alistua heidän tossun alle, koska he ovat kauniita. Tämä logiikka tuntuisi ulkoistavan elämästä ja tukevan uhrina olemisen toimintamallia, jossa ei oteta minkäänlaista vastuuta omasta elämästä vaan se on täysin toisten armoílla. Rajatilapersoonallisuushäiriö on käsittääkseni jokseenkin samankaltainen? Muut huomanneet yhtäläisyyttä?

Every man is guilty of all the good he did not do. (http://www.youtube.com/watch?v=xaTKDMYOBOU)-Voltaire

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (13)

Juoni
Seuraa 
Viestejä1461
o
Tytöt leikkivät prinsessaleikkejä, joissa käsittääkseni pynttäytyvät kauniiksi ja ovat säälittävästä jumissa jonkin pahan alistamana, jotta rohkea prinssi voisi tulla heidät pelastamaan ja alistua heidän tossun alle, koska he ovat kauniita. Tämä logiikka tuntuisi ulkoistavan elämästä ja tukevan uhrina olemisen toimintamallia, jossa ei oteta minkäänlaista vastuuta omasta elämästä vaan se on täysin toisten armoílla. Rajatilapersoonallisuushäiriö on käsittääkseni jokseenkin samankaltainen? Muut huomanneet yhtäläisyyttä?Naaman mukaan.

Keskivertoa selkeästi kauniimmat naiset ovat aina ja kaikessa uhreja, eivätkä juuri ota vastuuta ikinä mistään, koska niin ei ole ikinä tarvinnut tehdä.

Ei edes kovin paljoa liioiteltuna voisi sanoa että moisten kinkkujen koko persoona on liki lapsesta pitäen totuttu ulkoistamaan poikaystävien tai muiden vastaavien auktoritäärisiksi koettujen tahojen kontolle.

Vasta äidiksi tulo muuttaa kroonisimmankin valittajakaunokaisen luonteen melko perusteellisesti.

Taas niin paksua puppua että näistä ei paljoo provot ja trollaus parane.

Vaikee löytää senkään tasoista korrelaatiota kuin että onko jäätelönsyönnillä ja kesällä yhteyttä.
Voi pieniä. Kevättä rinnassa ja iskutaidot hukassa, tai peräti niin ettei edes lähdetä sieltä kotikoneen ääreltä ulos muuta kuin kaupasta pikapikaa hakemaan pikaevästä ja äkkiä takaisin nettiin tehtailemaan reglamaatioita kauniista naisista.. By-ääh!

Samalla metodilla prinssiä tai soturia leikkivä pikkupoika altistuu rajatilahäiriölle.. ja eikun lisää freudilaista psykoanalyysiä kehiin ja pari teologiaa opiskellutta sielunpaimenta selittämään siihen vierelle että juu-u.. kyllä ne naiset on vaan niin julmia ja ilkeitä, etenkin kauniit. Ne ei muuta tee kuin härnää ja leikkii uhria.

Pyh!

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Totta helvetissä nykyään on runsaasti hemmoteltuja nuoria ihmisiä.
Poroporvarillinen elämäntyyli on yleistynyt sitämukaa kun globaali talous on voinut käyttää kehitysmaiden halpatyövoimaa hyväkseen ja se on sitten heijastunut taloudellisena hyvinvointina länsimaissa.

Osa ihmisistä ei mieti ja osa ei edes tiedä eikä ymmärrä hökkäsen pöllähtämää maailmantaloudesta tai kansantaloudesta. Monet ajattelee että se on ihan vaan itsestä kiinni miten pärjää ja jotkut sitten opettavat kersoilleen että ne on ikäänkuin parempia ihmisiä ja plaa plaa plaa.

Ei siihen mitään ukko Freudia tarvita oidipuskomplekseineen. Mieluimmin ukko Marxia jos vanhoja pieruja mieluimmin kuuntelee je miehiä eikä arkinen naisviisaus poroporvariston ulkopuolelta kiinnosta.

Sukupuolisidonnaista se ei ole että nykynuorissa on enemmän kuin ennen röyhkeitä itsekeskeisiä ja helvetin itsekkäitä kersoja mutta ei se tietenkään kakaroitten vika ole.
Samapa tuo kun asioita voidaan älyllisesti purkaa ja viisastella.

Röyhkimyspennut ei osaa arvostaa muita ja rajat on usein ihan hukassa. Se siitä seuraa kun saa kaiken periks eikä joudu vastaamaan vääristä valinnoistaan. Lisäksi ongelmointia lisää se että vanhemmat voi juosta rahan perässä saadakseen aina vaan isomman kaupunkimaasturin, isomman grillin kesämökille millä voi elvistellä naapureille, joita kutsutaan partyihinkin ihan vaan siks että on mitä näytellä.

Ilmiöhän on pelkkää nousukkuutta.
Ei sellaiset ihmiset jotka on sinut varakkuutensa kanssa tai köyhyytensä tuollaiseen sekoa. Osa ihmisistä kuitenkin on hiukan yksinkertaisia ja tuollaista sitten kans nykyurbaaniin olemiseen liittyy. Voi olla eetä se on ikiaikainen ilmiö ja simppeleitä elvistelijöitä löytyy aina ja etenkin nuoremmista joilta puuttuu elämänkokemusta ja paljon muuta.

Mitkään lasten leikit ei vaikuta yhtään mitään, ne on korkeintaan vaan heijastusta olevasta mutta myös usein ihan hatusta polkaistuja. Se että lapsilla on mielikuvitusta ja he leikkivät se on vaan hyvä asia. Jos lapsi ei leiki, jotain on vialla.

syytinki
Seuraa 
Viestejä10317
o
Tytöt leikkivät prinsessaleikkejä, joissa käsittääkseni pynttäytyvät kauniiksi ja ovat säälittävästä jumissa jonkin pahan alistamana, jotta rohkea prinssi voisi tulla heidät pelastamaan ja alistua heidän tossun alle, koska he ovat kauniita. Tämä logiikka tuntuisi ulkoistavan elämästä ja tukevan uhrina olemisen toimintamallia, jossa ei oteta minkäänlaista vastuuta omasta elämästä vaan se on täysin toisten armoílla. Rajatilapersoonallisuushäiriö on käsittääkseni jokseenkin samankaltainen? Muut huomanneet yhtäläisyyttä?

Sovinismia.

Miksen minäkin saisi leikkiä prinsessaleikkejä. vaikka pissinkin seisaaltaan (enimmäkseen).

Juoni
Vasta äidiksi tulo muuttaa kroonisimmankin valittajakaunokaisen luonteen melko perusteellisesti.Valittaminen ja ruikuttaminen ei ole nykyään mitenkään erityisesti tyttöjen oireilua. Mitä muuta vastaavasti vastaavansorttiset "prinssit" tekee. Valittaa ja ruikuttaa. Kun ei saa sitä, kun ei saa tätä.
Ikäänkuin jossakin olis jokin taho joka tuo jotakin kun sanoo että mä haluun.

Minä olen ollut koko netissä kirjoitusaikani, n. kahdeksisesn vuotta pöyristynyt siitä miten paljon nuoret miespuoliset valittavat että haluuvat pesää mutta kukaan ei anna ja sitten haukutaan kaikki naiset.
Vastaavasti on sitten ilmeisesti hemmoteltuja tyttösiä, jotka toisaalla polkevat jalkaa ja sanovat mä haluun just sellasen ja sellasen miehen ja sitten löytyy pitkä lista siitä millainen supertyyppi miehen pitäis olla.
Olen nähnytkin niitä neiti törkimyksiä, jotka kohtelevat poikaystäviään kuin koiria. Kyseiset neitokaiset kohtelevat ihan keitä tahansa muitakin kuin alamaisiaan.
Mutta..

Sitten nuoret miehet kirjoittavat että syy onkin feminismissä!

Voi olla että kyseiset neitopissikset naamiovat prinsessatautiaan naisasialiikkeen toiminnaksi ja miespuoliset prinssipissikset vastaavat muka miesasialiikkeellä ja antavat samalla mitalla takaisin. Kun hekin haluuvat kohdella naisia ja ihan keitä vaan kuin koiria niin hulinaksi vaan ja mollaamaan naisia, kun hekin ovat saaneet sitä mitä haluuvat.

Voihan räkä!

Hehee..mutta vastaanpa kumminkin.

Ikiaikaisesti tytöt ovat leikkineet prinsessaa, hienoa naista ja muita vastaavia roolileikkejä. Silti rajatilahäiriöitä on miehillä enemmän kuin naisilla. Ergo: prinsessaleikit suojaavat borderlinepersoonallisuudelta

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210
Mummo
Hehee..mutta vastaanpa kumminkin.

Ikiaikaisesti tytöt ovat leikkineet prinsessaa, hienoa naista ja muita vastaavia roolileikkejä. Silti rajatilahäiriöitä on miehillä enemmän kuin naisilla. Ergo: prinsessaleikit suojaavat borderlinepersoonallisuudelta


Toisin sanoen: poikiakin pitäisi prinsessaleikittää?

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Naisilla sanotaan olevan vähemmän persoonallisuushäiriöitä kuin miehillä, mutta onko niin?
Kuvittelisin, että esim. narsistinen käytös on aika tavalla "normaalimpaa" naiselle kuin miehelle, joten naisen narsismi menee vielä normaalina pirttihirmuiluna, eikä tilastoidu. Voiko siis sanoa, että miehillä tavallisempaa, kun se on naisilla niin tavallista, ettei sitä edes huomaa? Rajatilahäiriöisillä ei ole sairaudentunnetta itsellään, vaan häiriö havaitaan ulkopuolelta. Jos ulkopuolinen maailma pitää käytöstä normaalina ja jopa tukee sitä, ei hoitoon hakeutumista koskaan tule.

Narsismia ja megalomaniaa pidetäänkin naisille ominaisina asenteina läpi kaikkien kulttuurien. Ilmeneminen voi vaihdella eri yksilöiden välillä, mutta tietyt painopistet ja pyrkimykset ovat samat.

Jos erityisesti kiinnostaa prinsessajutut, kannattaa tutustua tuhkimokompleksiin. Siitä on kirjoitettu jopa ansiokas kirja - Colette Dowling, "Tuhkimokompleksi - nainen pelkäätkö itsenäisyyttä?"

o
Seuraa 
Viestejä1698
Mummo

Ikiaikaisesti tytöt ovat leikkineet prinsessaa, hienoa naista...Enpä oikein usko. Pitäähän se leikin malli jostain oppia. Todennäköisimmin tarjolla on yksinhuoltaja äiti, joka pynttäämällä saa harhautettua miehet palvelemaan itseään. Siinäpä mallia kerrakseen. En mitenkään voi uskoa, että prinsessaleikkiä esiintyisi universaalisti kaikissa kulttuureissa tai terveiden vanhempien esimerkistä.

Vasta äidiksi tulo muuttaa kroonisimmankin valittajakaunokaisen luonteen melko perusteellisesti.Tämä ei välttämättä ratkaise ongelmaa mitenkään, koska peilaaminen voi siirtyä tapahtumaan laspen kautta. Ulkoisesti äiti saattaa vaikuttaa entistä terveemmältä, mutta mitäs sitten, kun lapsi yllättäen tappaa itsensä murrosikään tullessaan, kypsyessään äitinsä persoonan kantamisen taakkaan?

Narsismi ja borderline pitäisi myös määritellä hiukan tarkemmin, koska ulkoisesti ne saattavat muistuttaa paljonkin toisiaan vaikka motiivit ovat täysin erilaiset. Kirjallisuus tuntuu iloisesti niputtavan näitä käsitteitä.

Syylistäminen kulttuurimme tuottamista käyttäytymismalleista tuskin ratkaiseee mitään, mutta kokisin tärkeäksi kuitenkin hyväksyä olemassa olevat ongelmat jotta niille voisi alkaa tehdä jotakin.

Every man is guilty of all the good he did not do. (http://www.youtube.com/watch?v=xaTKDMYOBOU)-Voltaire

Rajatilahäiriö tarkoittaa rikkonaista identiteettiä ja minäkuvan häiriöitä.

Epavakaan persoonallisuuden, eli rajatilahäiriöisen oireyhtymän tunnusomaisin piirre on kuitenkin identiteetin integraation puute.

Heikot defenssit, josta seurauksena spit-defenssi. Näyttäytyy mm. kompromissikyvyn puuttumisena ja alhaisena kykynä sietää pettymyksiä.

o
Mummo

Ikiaikaisesti tytöt ovat leikkineet prinsessaa, hienoa naista...Enpä oikein usko. Pitäähän se leikin malli jostain oppia. Todennäköisimmin tarjolla on yksinhuoltaja äiti, joka pynttäämällä saa harhautettua miehet palvelemaan itseään. .....

......Syylistäminen kulttuurimme tuottamista käyttäytymismalleista tuskin ratkaiseee mitään, mutta kokisin tärkeäksi kuitenkin hyväksyä olemassa olevat ongelmat jotta niille voisi alkaa tehdä jotakin.

Käsi ylös kaikki yksinhuoltajaäidit, jotka hankkivat passaajamiehiä noin

"Prinsessaleikit suojaavat (tyttöjä) borderlinepersoonallisuudelta."

Mitkäs leikit suojaisivat poikia bordellipersoonallisuudelta?

o
Tytöt leikkivät prinsessaleikkejä, joissa käsittääkseni pynttäytyvät kauniiksi ja ovat säälittävästä jumissa jonkin pahan alistamana, jotta rohkea prinssi voisi tulla heidät pelastamaan ja alistua heidän tossun alle, koska he ovat kauniita. Tämä logiikka tuntuisi ulkoistavan elämästä ja tukevan uhrina olemisen toimintamallia, jossa ei oteta minkäänlaista vastuuta omasta elämästä vaan se on täysin toisten armoílla. Rajatilapersoonallisuushäiriö on käsittääkseni jokseenkin samankaltainen? Muut huomanneet yhtäläisyyttä?Voi kääk.

Persoonallisuushäiriöisissä on mitä moninaisimpia persoonallisuuksia ja jos kaikki plätkäistään "rajatilaisiksi" ja sitten vielä väitetään että jokainen rajatilaihminen on narsistinen, itsekeskeinen pikku kuninkaallinen joka vain odottaa päästäkseen sosiopatioimaan muita ihmisiä, niin metsään menee.

Itse jakaisin varsinkin epävakaasti häiriintyneet karkeasti kahteen ryhmään. On niitä jotka toki sopivat tuohon prinsessasyndroomaan, eli heidän elämänsä ei ole yhtään mitään jos ei heillä ole jatkuvaa Kauniita ja rohkeita meneillään omassa elämässään. Vauhtia ja vaarallisia tilanteita eli lähinnä repiviä ihmissuhteita yms. Mutta on myös niitä sisäänpäinkääntyneempiä yksilöitä jotka eivät ole sosiohakuisia vaan sosiopakoisia. He saattavat ehkä itse tulla muiden ihmisten riepottamiksi, mutta useimmiten heidät erottaa siitä että he eivät luota mihinkään eivätkä kehenkään, erakoituvat hyvinkin mieluusti ja kokevat pelkkää turvattomuutta ihmisten keskuudessa ja elämässä ylipäätään. Tyhjyyden ja tarkoituksettomuuden kokemukset ovat hyvin yleisiä.

Sivumennen sanottuna on mielestäni hyvin vaarallista jos ei osata erottaa huomionhakuisia ja ihmispelkoisina vetäytyviä rajatilaisia toisistaan, ja joku ihmis- tai elämänpelkoisen yksilön epätoivoinen teko halutaan nähdä huomionhakuna jolle pitää nauraa ja josta pitää rangaista. Vetäytyvä ihminen hirteenkään mennessään ei tee sitä sen vuoksi että "katsokaa nyt kaikki" vaan koska hän haluaa paeta.

Tuon omintakeisen edelläolevan jakoni sivuun jättäen mielestäni erinomainen esimerkki rajatilapersoonasta voisi olla Girl, Interrupted -elokuvan (Vuosi elämästäni) päähenkilö (kirjaa en ole lukenut).

Olen aika väsynyt näihin juttuihin joissa yritetään tunkea kaikki saman nimikkeen alle sopivat ihmiset samaan kaavaan vaikka väkisin. Milloin ovat naiset kaikki yhtä ja samaa, milloin jonkin tietyn häiriön omaavat ihmiset. Antakaa nyt herrajjestas meille kaikille tilaa hengittää ja olla omia itsejämme, sopi mihin hyvänsä alkiojoukkoon jollakin tasolla, mutta ei sitten taas jollakin toisella tasolla. (En tiedä käytetäänkö alkioita enää matematiikassa, mutta 70-luvulla koulua aloitellessani ne olivat hip ja hop.)

Prinsessa-ilmiöstä saa kyllä muutakin irti kuin tulevaisuuden psyykkisiä häiriöitä. Vaikka ne hemmetin prinsessa-, barbi-, noita-, helikeiju- ja mitkä lie lehdet ja lelut ja koko roska kaupoissa ärsyttääkin, niin eiköhän ihmiseläimellä ole kuitenkin luontainen tarve koristella kehoaan ja leikkiä kaikenlaisia roolileikkejä. Eihän niissä mitään pahaa ole, ja sen ovat aikuisetkin havainneet kilvan SM-luoliinsa kiiruhtaessaan.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat