Seuraa 
Viestejä45973

Sano

Hallitus lisää köyhyyttä urakalla
Uutisteksti: "Vanhasen kolmas tie sai kasvot"

Ikään kuin välähdyksenomaisesti minulle selvisi Vanhasen kolmannen tien syvin olemus.

Ne kasvot ovat tietysti Kepun vaaliesitteessä pällistelevän Urho Kaleva Kekkosen kasvot, ja kolmas tie johtaa nopeutetusti hautaan, Urkin seuraksi taivaallisiin rientoihin.

Uutistekstin lukeminen vahvisti tätä käsitystäni. Ei puolta sanaakaan hallitusten ansiokkaasti voimistamasta köyhyyskehityksestä, jossa suhteellisen köyhyysrajan alapuolelle pudonneiden määrä on tuplaantunut vv. 1995-2007, eli Lipposen ja Vanhasen hallitusten aikana.

Vanhasen hallitusten vahdinvaihtovuosina eli vuodesta 2006 vuoteen 2007 köyhyysriskiin tipahtaneiden määrä lisääntyi yli 55000 ihmisellä. Eli hallitukset tekivät töitä oikein urakalla; uusia köyhiä syntyi 150 ihmisen päivävauhdilla, vuoden jokaisena päivänä.

Olisiko strategiana sama kuin on nähty ruoan arvonlisäveron alennuksen ennakoinnissa? Siinähän kauppa ohjelmoidusti nosti ruoan hintaa viime vuonna yli 10 prosenttia, josta on sitten helppo pikkasen tiputtaa alaspäin alv-alennuksen 'havainnollistamiseksi'.

Nyt lisätään köyhien määrää urakalla, jotta voitaisiin sitten vaikkapa kuuluisalla tempputyöllistämisellä sitä laskea sopivasti vaalien alla.

Köyhyysilmiön laajentuminen on kansallinen häpeä, oloissa jossa kansakunta on vauraampi kuin koskaan. Se häpeä korostuu entisestään, kun tällaisiinkaan työryhmiin ei oteta mukaan köyhyyspolitiikan asiantuntijoita.
http://koyhienasialla-eu-vaaliblogi.dy.fi/

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat