Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Pätkätyöläinen on yhteiskunnan väliinputoaja. Suurten ikäluokkien rakentamat ammattiliitot puolustavat niitä onnekkaita, jotka ovat saaneet vakituisen homman. Sellaiset ovat kuitenkin katoavaa kansaperinnettä. Yhä useampi työ tehdään pätkissä. Liittojen jäsenet ovat vain tyytyväisiä kun ensimmäisenä liipasimella ovat nuoret pätkätyöläiset ja oma perse säästyy vielä hetken.

Yhä useampi pätkätyöläinen Kelan luukulle

Työttömyyden kasvu näkyy myös Kansaneläkelaitoksessa. Kela maksoi peruspäivärahaa maaliskuussa 25 000 työttömälle, mikä on 44 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Pidempään työttöminä olleiden määrä sen sijaan säilyi miltei samana viime vuoteen verrattuna.

Kelan mukaan uuden työttömien ryhmän muodostavat pätkätöitä tehneet nuoret aikuiset, jotka eivät aina kuulu työttömyyskassaan.

Kelan Helsingin vakuutuspiirin johtaja Ritva Männynoksa kertoo juuri ilmestyneessä Elämässä - Mitt i allt -lehdessä, että taantuman aikana pääkaupunkiseudulla työttömäksi on jääty usein palvelualalta.

"Koko palveluammattien skaala on edustettuna kaupan myyjistä taksinkuljettajiin", Männynoksa kertoo. Kelan Helsingin toimistoissa on asiakkaina myös paljon työttömäksi jääneitä virolaisia rakennustyöläisiä.

Teollisuuspaikkakunnilla taas suljetaan kokonaisia tehtaita.
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Yh%C ... 11?ref=rss

Sivut

Kommentit (20)

ville-v
Mitäs ovat niin huonoja ihmisiä. Yrittäisivät yrittämistä jos eivät saa töitä.Tuo on vitsinäkin huono. Jos sun ei ole pakko olla röyhkeä, älä ole. Tuskin toivot itseäsi kohdeltavan töykeästi..

Aloitus on hyvä ja ajankohtainen.

Mä just tänään taas pläräsin työllistämistukipaikkoja ja törmäsin näinkin pöyristyttävään työpaikkailmoitukseen:
"Tehtäviin kuuluu myyntityön lisäksi tuotteiden esille laittoa, lähetysten purkamista, hinnoittelua ja varastoseurantaa, myymälämiljöön ylläpitoa ja kehittämistä. Edellytetään aikaisempaa kokemusta myyntityöstä, kiinnostusta xxx ja visuaalista silmää, kielitaitoa (englanti,ruotsi), muut kielet lasketaan eduksi. Positiivista työtä pelkäämätöntä asennetta, sopeutumiskykyä ja hyviä ihmissuhdetaitoja. Normaaleiden toimisto-ohjelmien käyttökokemusta (MS Word, Excell ja Outlook), terveitä elämäntapoja, sekä edustavuutta. Tarjoamme mahdollisuuden kehittyä ja kehittää uutta, haasteellisen työympäristön, kovaa, mutta palkitsevaa työtä."

On siinä otsaa esittää vaatimuksia eikä itse maksa palkkaa.
Kaiken kukkuraksi työllistämistukityöt on suunnattu vaikeasti työllistyville joilla on ongelmia työllistyä ja uonnollista on ettei ole kyse mistään hyperosaajista.

Seuraan tukityöllistämistöitä jatkuvasti ja aika kovan luokan osaamista ja valmiuksia siellä vaaditaan ja yhteiskunnan pitäis maksaa.

Mä oon kans ajautunut pätkätöihin aikonani kun oman alan ompelutyöt väheni ihan olemattomiin. Tiedän miten asiattomasti pätkätyöläistä kohdellaan verrattuna niihin, jotka on aikoinaan onnistuneet saamaan vakipaikkoja. Työsuhteita lakkautellaan kun on juhlapyhiä ja arkena taas jatketaan ei kerry pekkaspäiviä, ei ikälisiä, ei muuta kuin työkokemusta ja välillä *tutusta siitä että nippanappa palkka riittää jos sitäkään kun töitä on tarjolla satunnaisesti.

Ja minähän olen siis yrittänyt yrittäjänäkin, jossa kävi niin että aloin ajautua toisen firman alihankkijaksi, jonka olis pitänyt tehdä kaikki ne kannattamattomimmat työt, pikkutilaukset ja hankalat hommat.
Jätin sen taakseni kun onnistuin työllistämään itseni palkolliseksi muualle ja sieltä taas toisaalle, jne.

Kuka puolustaisi?
Pitää järjestäytyä ja ruveta itse puolustamaan itseään.
Ei yks ja kaks pätkätyöläistä mitään mahda mutta isolla porukalla on jo sanavaltaa jne..

ville-v
Mitäs ovat niin huonoja ihmisiä. Yrittäisivät yrittämistä jos eivät saa töitä.Jumalauta että mä inhoon tota asennetta. Mä nään ihan punaista joka kerta kun osuu silmiin. Raivostuttavaa. Koen jopa että ihan oikeutetusti.
Miten ihmisellä voi olla tollanen arvomaailma ja asenne? Elukka.

Kuka puolustaisi?
Pitää järjestäytyä ja ruveta itse puolustamaan itseään.
Ei yks ja kaks pätkätyöläistä mitään mahda mutta isolla porukalla on jo sanavaltaa jne..
Kansanedustajat ovat Suomen parhaiten ansaitsevaa väkeä ja pätkätyöläisiä. Pätkätyöläisillä menee siis hyvin. Jos muut kansanedustajat eivät kelpaa, perusta puolue ja asetu ehdolle. Ehkä saat itsesi sillä palkalla elätettyä.

Pönni
Jumalauta että mä inhoon tota asennetta. Mä nään ihan punaista joka kerta kun osuu silmiin. Raivostuttavaa. Koen jopa että ihan oikeutetusti.
Miten ihmisellä voi olla tollanen arvomaailma ja asenne? Elukka.

Työmies on palkkansa ansainnut. Kuvassa eräs oman onnensa seppä, eli ihailtava henkilö:

Rahaa saadaan työllä. Jos tekee kovasti töitä, ei jää pätkätyöläiseksi. Jos laiskottelee tai sairastelee, valitsee itselleen uran yhteiskunnan elättinä.

ville-v
Rahaa saadaan työllä. Jos tekee kovasti töitä, ei jää pätkätyöläiseksi. Jos laiskottelee tai sairastelee, valitsee itselleen uran yhteiskunnan elättinä.Paskapuhetta.
Jos ihminen vähänkin vaivautuisi miettimään niin tuollaista ei suustaan päästäis mutta nythän tiedetään mikä "mestari" täällä ilonamme vääntää puppugeneraattoriaan "tieteellisessä" kontekstissa.

Kuka valitsee sairastelun osakseen?
Millä neuropsykiatrisella asiantuntemuksella voi sanoa ketään edes laiskaksi kun nykytietämyksen valossa on paljastunut jo valtavat määrät yksilöllisiä ongelmia niin oppimisen kuin keskittymisen, jne. taholla.

Tuo on ihan kuin raamatusta.
Ev.lut.ko se ville-vee on? Konservatiivi katkismuksella.

Eiks toi Lilius ole btw yhteiskunnan elätti?
Taitaa olla tyyrein?

Hän ehkä yön tummina hetkinä pukeutuu supermiespukuun ja tekee ihmetekonsa, joista meillä täällä ei ole mitään tietoa. Paljon puhetta, vähän villoja.

Deus Ex
Lilius saa eläkettä enemmän kuin Obama palkkaa. Miettikää kumpi on vaativampi homma.Ja mitä toi Lilius muka on tehnyt?
Tietääkö kukaan edes???
On noista ökypalkkioista onneks alettu puhua julkisesti ja jopa asiallisesti.

Rikkaathan yleensä rikastuu siten että ovat jotenkin onnistuneet saamaan varallisuutta. Usein perineet ja afäärit on sujuneet hyvin. Laskusuhdanteessa voivat sitten sijoittaa onnistuneesti, ostaa halvalla ja taas toisella kertaa myydä saaden hyvät voitot.

Itseasiassa tuollaiset pikku ville-veet on aika hyviä höynäytettäviä. Sopivasti yllytettävissä kun on kannustimia ja ahkeruutta kehutaan ja ville-veet painaa duunia into piukkana ja toimivat sitten isoisten kiltteinä akitaattoreina pyörimällä nettisaiteilla haukkumassa laiskureita ja plaa plaa plaa..

Kaikki sen tietää että juurikin sellaiset alat, joilla joutuu tekemään paljon töitä ja olemaan ahkera, niillä juurikin tienaa vähiten.

Pätkähommina nykyisn teetetään kaikenlaista epämääräistä. Mm. kauppojen hyllyjen täyttäjille tarjotaan työtä niin ettei ne ole mitään vakituisia. Työ on usein kahdessa osassa niin että ensin mennään aamutuimiin, välissä on tunteja luppoa ja taas uudelleen. Palkka ei ole hääppöinen, työ ei ole virikkellistä mutta sen kanssa joutuu olemaan lähes naimisissa.

Olin kerran menossa kysymään tuollaista duunia mutta onneks osui asiasta tietävä ihminen kohdalle ennekuin ehdin värväytyä ja pelastuin orjailulta.

Deus Ex
Lilius saa eläkettä enemmän kuin Obama palkkaa. Miettikää kumpi on vaativampi homma.Missaat koko pointin. Lilius on ansainnut palkkansa siksi, koska hänelle ollaan valmiita maksamaan se. Fortum on vastuussa valtiolle ja tässä tapauksessa eduskunnalle. Me olemme valinneet eduskunnan, joten me olemme antaneet Liliukselle hänen palkkansa.

Kaiken järjen mukaan valtiovallan pitäis olla se taho mikä puolustaa pätkätyöläisiäkin. Paljonhan sitä on puhetta kuultu että vastakkainasettelun aika on ohi ja plaa plaa plaa. Kokoomus esiintyi näyttävästi työväen puolueena mutta paskapuhettahan se oli.

Kokoomuslaiset siinä kuin Kepulaiset on ns. oikeistolaisia, jotka ajaa vain niitten etuja joilla on pätäkää tai hinku siihen. Viis veisaavat siitä miten kurjasti voivat pätkätyöläiset.
Ja samaten SDP on unohtanut vähäosaiset kun se on muuttunut hissukseen suurten ikäluokkien vakityösuhteisten ja varakkaampien etujärjestöksi, jolla on tiukka suhde isojen ammattiliittojen kanssa.

Toki SDP:llä on politikkoja, Pia Viitanen ja muita jotka ei ole ay-liikkeen talutusnuorassa mutta enemmistö on ja se on muokannut politiikkansa samanlaiseksi kuin oikeistopuolueiden.

Moni palkansaaja suuresta ikäluokasta on työskennellyt hyvinvoinnin aallonharjalla, tienannut ihan kekkeesti eikä ole vanoilla päivillään mitän köyhimyksiä eikä niin kovin kiinnostuneita kait siitä että nuoremmasta päästä on ruvettu köyhtymään.. tai ennemminkin jakaantumaan hyvin toimeentuleviin ja vähävaraisiin.

En tiä onko aika vielä kypsä vähävaraisempien etujärjestölle.. ei taida kukaan muukaan rehellisesti osata sanoa mutta kuta enemmän kansa jakaantuu sitä suurempi kysyntä alkaa olla..

JW
Deus Ex
Lilius saa eläkettä enemmän kuin Obama palkkaa. Miettikää kumpi on vaativampi homma.Missaat koko pointin. Lilius on ansainnut palkkansa siksi, koska hänelle ollaan valmiita maksamaan se. Fortum on vastuussa valtiolle ja tässä tapauksessa eduskunnalle. Me olemme valinneet eduskunnan, joten me olemme antaneet Liliukselle hänen palkkansa.Tästä opimme sen, ettei kannata äänestää vihreitä eikä muutakaan porukkaa, jolla ei ole minkäänlaista käsitystä liiketaloudesta ainakaan niin kauan kuin valtioenemmistöisiä yrityksiä on olemassa. Fortumin tuloshan on tehty suurelta osin kaiken maailman päästöoikeuksilla ja muulla huuhaalla, joita mm vihreät olivat ajamassa. Kun Fortumilla oli (ja on) hyvin suuri osuus Suomen energian tuotannossa ja palikat muutenkin kunnossa ennestään muun muassa päästöoikeuksien suhteen, niin ei siinä paljoa osaamista vaadita yritysjohdolta. Riittää, että keikkuu aallonharjalla, välttää (virheiden) tekemistä ja kuittaa enimmäkseen poliitikkojen muodostaman yhtiön hallituksen määrittämät kannustuspalkkiot.

HooFoo
Seuraa 
Viestejä813
Liittynyt30.9.2006
ville-v

Työmies on palkkansa ansainnut. Kuvassa eräs oman onnensa seppä, eli ihailtava henkilö:.Kuvassa eräs yhteiskunnan loinen. Yhteiskunta kun rupee ilmastotalkoisiin, niin tämä nostaa ansiottoman arvonnousun voitot tikkua ristiin laittamatta. Kuka tahansa olisi ansainnut samat optiot kun päästökauppa nosti hinnat taivaisiin.

Vaalimatematiikkaa: Jos et äänestä, niin äänestät sitä jota eniten vastustat.
Kopiointi + muuntelu + valinta => universaali evoluutio
Reality, not faith, has still the best resolution and interface

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat