Seuraa 
Viestejä45973

Pätkätyöläinen on yhteiskunnan väliinputoaja. Suurten ikäluokkien rakentamat ammattiliitot puolustavat niitä onnekkaita, jotka ovat saaneet vakituisen homman. Sellaiset ovat kuitenkin katoavaa kansaperinnettä. Yhä useampi työ tehdään pätkissä. Liittojen jäsenet ovat vain tyytyväisiä kun ensimmäisenä liipasimella ovat nuoret pätkätyöläiset ja oma perse säästyy vielä hetken.

Yhä useampi pätkätyöläinen Kelan luukulle

Työttömyyden kasvu näkyy myös Kansaneläkelaitoksessa. Kela maksoi peruspäivärahaa maaliskuussa 25 000 työttömälle, mikä on 44 prosenttia enemmän kuin vuotta aiemmin. Pidempään työttöminä olleiden määrä sen sijaan säilyi miltei samana viime vuoteen verrattuna.

Kelan mukaan uuden työttömien ryhmän muodostavat pätkätöitä tehneet nuoret aikuiset, jotka eivät aina kuulu työttömyyskassaan.

Kelan Helsingin vakuutuspiirin johtaja Ritva Männynoksa kertoo juuri ilmestyneessä Elämässä - Mitt i allt -lehdessä, että taantuman aikana pääkaupunkiseudulla työttömäksi on jääty usein palvelualalta.

"Koko palveluammattien skaala on edustettuna kaupan myyjistä taksinkuljettajiin", Männynoksa kertoo. Kelan Helsingin toimistoissa on asiakkaina myös paljon työttömäksi jääneitä virolaisia rakennustyöläisiä.

Teollisuuspaikkakunnilla taas suljetaan kokonaisia tehtaita.
http://www.hs.fi/kotimaa/artikkeli/Yh%C ... 11?ref=rss

Kommentit (20)

ville-v
Mitäs ovat niin huonoja ihmisiä. Yrittäisivät yrittämistä jos eivät saa töitä.Tuo on vitsinäkin huono. Jos sun ei ole pakko olla röyhkeä, älä ole. Tuskin toivot itseäsi kohdeltavan töykeästi..

Aloitus on hyvä ja ajankohtainen.

Mä just tänään taas pläräsin työllistämistukipaikkoja ja törmäsin näinkin pöyristyttävään työpaikkailmoitukseen:
"Tehtäviin kuuluu myyntityön lisäksi tuotteiden esille laittoa, lähetysten purkamista, hinnoittelua ja varastoseurantaa, myymälämiljöön ylläpitoa ja kehittämistä. Edellytetään aikaisempaa kokemusta myyntityöstä, kiinnostusta xxx ja visuaalista silmää, kielitaitoa (englanti,ruotsi), muut kielet lasketaan eduksi. Positiivista työtä pelkäämätöntä asennetta, sopeutumiskykyä ja hyviä ihmissuhdetaitoja. Normaaleiden toimisto-ohjelmien käyttökokemusta (MS Word, Excell ja Outlook), terveitä elämäntapoja, sekä edustavuutta. Tarjoamme mahdollisuuden kehittyä ja kehittää uutta, haasteellisen työympäristön, kovaa, mutta palkitsevaa työtä."

On siinä otsaa esittää vaatimuksia eikä itse maksa palkkaa.
Kaiken kukkuraksi työllistämistukityöt on suunnattu vaikeasti työllistyville joilla on ongelmia työllistyä ja uonnollista on ettei ole kyse mistään hyperosaajista.

Seuraan tukityöllistämistöitä jatkuvasti ja aika kovan luokan osaamista ja valmiuksia siellä vaaditaan ja yhteiskunnan pitäis maksaa.

Mä oon kans ajautunut pätkätöihin aikonani kun oman alan ompelutyöt väheni ihan olemattomiin. Tiedän miten asiattomasti pätkätyöläistä kohdellaan verrattuna niihin, jotka on aikoinaan onnistuneet saamaan vakipaikkoja. Työsuhteita lakkautellaan kun on juhlapyhiä ja arkena taas jatketaan ei kerry pekkaspäiviä, ei ikälisiä, ei muuta kuin työkokemusta ja välillä *tutusta siitä että nippanappa palkka riittää jos sitäkään kun töitä on tarjolla satunnaisesti.

Ja minähän olen siis yrittänyt yrittäjänäkin, jossa kävi niin että aloin ajautua toisen firman alihankkijaksi, jonka olis pitänyt tehdä kaikki ne kannattamattomimmat työt, pikkutilaukset ja hankalat hommat.
Jätin sen taakseni kun onnistuin työllistämään itseni palkolliseksi muualle ja sieltä taas toisaalle, jne.

Kuka puolustaisi?
Pitää järjestäytyä ja ruveta itse puolustamaan itseään.
Ei yks ja kaks pätkätyöläistä mitään mahda mutta isolla porukalla on jo sanavaltaa jne..

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
ville-v
Mitäs ovat niin huonoja ihmisiä. Yrittäisivät yrittämistä jos eivät saa töitä.Jumalauta että mä inhoon tota asennetta. Mä nään ihan punaista joka kerta kun osuu silmiin. Raivostuttavaa. Koen jopa että ihan oikeutetusti.
Miten ihmisellä voi olla tollanen arvomaailma ja asenne? Elukka.

Kuka puolustaisi?
Pitää järjestäytyä ja ruveta itse puolustamaan itseään.
Ei yks ja kaks pätkätyöläistä mitään mahda mutta isolla porukalla on jo sanavaltaa jne..
Kansanedustajat ovat Suomen parhaiten ansaitsevaa väkeä ja pätkätyöläisiä. Pätkätyöläisillä menee siis hyvin. Jos muut kansanedustajat eivät kelpaa, perusta puolue ja asetu ehdolle. Ehkä saat itsesi sillä palkalla elätettyä.

Pönni
Jumalauta että mä inhoon tota asennetta. Mä nään ihan punaista joka kerta kun osuu silmiin. Raivostuttavaa. Koen jopa että ihan oikeutetusti.
Miten ihmisellä voi olla tollanen arvomaailma ja asenne? Elukka.

Työmies on palkkansa ansainnut. Kuvassa eräs oman onnensa seppä, eli ihailtava henkilö:

Rahaa saadaan työllä. Jos tekee kovasti töitä, ei jää pätkätyöläiseksi. Jos laiskottelee tai sairastelee, valitsee itselleen uran yhteiskunnan elättinä.

ville-v
Rahaa saadaan työllä. Jos tekee kovasti töitä, ei jää pätkätyöläiseksi. Jos laiskottelee tai sairastelee, valitsee itselleen uran yhteiskunnan elättinä.Paskapuhetta.
Jos ihminen vähänkin vaivautuisi miettimään niin tuollaista ei suustaan päästäis mutta nythän tiedetään mikä "mestari" täällä ilonamme vääntää puppugeneraattoriaan "tieteellisessä" kontekstissa.

Kuka valitsee sairastelun osakseen?
Millä neuropsykiatrisella asiantuntemuksella voi sanoa ketään edes laiskaksi kun nykytietämyksen valossa on paljastunut jo valtavat määrät yksilöllisiä ongelmia niin oppimisen kuin keskittymisen, jne. taholla.

Tuo on ihan kuin raamatusta.
Ev.lut.ko se ville-vee on? Konservatiivi katkismuksella.

Eiks toi Lilius ole btw yhteiskunnan elätti?
Taitaa olla tyyrein?

Hän ehkä yön tummina hetkinä pukeutuu supermiespukuun ja tekee ihmetekonsa, joista meillä täällä ei ole mitään tietoa. Paljon puhetta, vähän villoja.

Deus Ex
Lilius saa eläkettä enemmän kuin Obama palkkaa. Miettikää kumpi on vaativampi homma.Ja mitä toi Lilius muka on tehnyt?
Tietääkö kukaan edes???
On noista ökypalkkioista onneks alettu puhua julkisesti ja jopa asiallisesti.

Rikkaathan yleensä rikastuu siten että ovat jotenkin onnistuneet saamaan varallisuutta. Usein perineet ja afäärit on sujuneet hyvin. Laskusuhdanteessa voivat sitten sijoittaa onnistuneesti, ostaa halvalla ja taas toisella kertaa myydä saaden hyvät voitot.

Itseasiassa tuollaiset pikku ville-veet on aika hyviä höynäytettäviä. Sopivasti yllytettävissä kun on kannustimia ja ahkeruutta kehutaan ja ville-veet painaa duunia into piukkana ja toimivat sitten isoisten kiltteinä akitaattoreina pyörimällä nettisaiteilla haukkumassa laiskureita ja plaa plaa plaa..

Kaikki sen tietää että juurikin sellaiset alat, joilla joutuu tekemään paljon töitä ja olemaan ahkera, niillä juurikin tienaa vähiten.

Pätkähommina nykyisn teetetään kaikenlaista epämääräistä. Mm. kauppojen hyllyjen täyttäjille tarjotaan työtä niin ettei ne ole mitään vakituisia. Työ on usein kahdessa osassa niin että ensin mennään aamutuimiin, välissä on tunteja luppoa ja taas uudelleen. Palkka ei ole hääppöinen, työ ei ole virikkellistä mutta sen kanssa joutuu olemaan lähes naimisissa.

Olin kerran menossa kysymään tuollaista duunia mutta onneks osui asiasta tietävä ihminen kohdalle ennekuin ehdin värväytyä ja pelastuin orjailulta.

Deus Ex
Lilius saa eläkettä enemmän kuin Obama palkkaa. Miettikää kumpi on vaativampi homma.Missaat koko pointin. Lilius on ansainnut palkkansa siksi, koska hänelle ollaan valmiita maksamaan se. Fortum on vastuussa valtiolle ja tässä tapauksessa eduskunnalle. Me olemme valinneet eduskunnan, joten me olemme antaneet Liliukselle hänen palkkansa.

Kaiken järjen mukaan valtiovallan pitäis olla se taho mikä puolustaa pätkätyöläisiäkin. Paljonhan sitä on puhetta kuultu että vastakkainasettelun aika on ohi ja plaa plaa plaa. Kokoomus esiintyi näyttävästi työväen puolueena mutta paskapuhettahan se oli.

Kokoomuslaiset siinä kuin Kepulaiset on ns. oikeistolaisia, jotka ajaa vain niitten etuja joilla on pätäkää tai hinku siihen. Viis veisaavat siitä miten kurjasti voivat pätkätyöläiset.
Ja samaten SDP on unohtanut vähäosaiset kun se on muuttunut hissukseen suurten ikäluokkien vakityösuhteisten ja varakkaampien etujärjestöksi, jolla on tiukka suhde isojen ammattiliittojen kanssa.

Toki SDP:llä on politikkoja, Pia Viitanen ja muita jotka ei ole ay-liikkeen talutusnuorassa mutta enemmistö on ja se on muokannut politiikkansa samanlaiseksi kuin oikeistopuolueiden.

Moni palkansaaja suuresta ikäluokasta on työskennellyt hyvinvoinnin aallonharjalla, tienannut ihan kekkeesti eikä ole vanoilla päivillään mitän köyhimyksiä eikä niin kovin kiinnostuneita kait siitä että nuoremmasta päästä on ruvettu köyhtymään.. tai ennemminkin jakaantumaan hyvin toimeentuleviin ja vähävaraisiin.

En tiä onko aika vielä kypsä vähävaraisempien etujärjestölle.. ei taida kukaan muukaan rehellisesti osata sanoa mutta kuta enemmän kansa jakaantuu sitä suurempi kysyntä alkaa olla..

JW
Deus Ex
Lilius saa eläkettä enemmän kuin Obama palkkaa. Miettikää kumpi on vaativampi homma.Missaat koko pointin. Lilius on ansainnut palkkansa siksi, koska hänelle ollaan valmiita maksamaan se. Fortum on vastuussa valtiolle ja tässä tapauksessa eduskunnalle. Me olemme valinneet eduskunnan, joten me olemme antaneet Liliukselle hänen palkkansa.Tästä opimme sen, ettei kannata äänestää vihreitä eikä muutakaan porukkaa, jolla ei ole minkäänlaista käsitystä liiketaloudesta ainakaan niin kauan kuin valtioenemmistöisiä yrityksiä on olemassa. Fortumin tuloshan on tehty suurelta osin kaiken maailman päästöoikeuksilla ja muulla huuhaalla, joita mm vihreät olivat ajamassa. Kun Fortumilla oli (ja on) hyvin suuri osuus Suomen energian tuotannossa ja palikat muutenkin kunnossa ennestään muun muassa päästöoikeuksien suhteen, niin ei siinä paljoa osaamista vaadita yritysjohdolta. Riittää, että keikkuu aallonharjalla, välttää (virheiden) tekemistä ja kuittaa enimmäkseen poliitikkojen muodostaman yhtiön hallituksen määrittämät kannustuspalkkiot.

HooFoo
Seuraa 
Viestejä813
ville-v

Työmies on palkkansa ansainnut. Kuvassa eräs oman onnensa seppä, eli ihailtava henkilö:.Kuvassa eräs yhteiskunnan loinen. Yhteiskunta kun rupee ilmastotalkoisiin, niin tämä nostaa ansiottoman arvonnousun voitot tikkua ristiin laittamatta. Kuka tahansa olisi ansainnut samat optiot kun päästökauppa nosti hinnat taivaisiin.

Vaalimatematiikkaa: Jos et äänestä, niin äänestät sitä jota eniten vastustat.
Kopiointi + muuntelu + valinta => universaali evoluutio
Reality, not faith, has still the best resolution and interface

HooFoo
Seuraa 
Viestejä813

...pitäisi olla tämän muuttaminen:
"Työssäoloehtoa kertyy, kun viikoittainen työaika yhdessä tai useammassa työssä on vähintään 18 tuntia ja palkka TES:n mukainen. "

Työssäoloehdon pitäisi kertyä jokaisesta tunnista minkä teet, kannustais ees hiukka enemmän kaikenlaisten keikkahommien tekoon.

Vaalimatematiikkaa: Jos et äänestä, niin äänestät sitä jota eniten vastustat.
Kopiointi + muuntelu + valinta => universaali evoluutio
Reality, not faith, has still the best resolution and interface

Tässä on muuten yks taho jolla on aika paljon pätkäsuhteisia työntekijöitä eri aloilta jäseninään. ERTO
Olen joskus ittekin ollut siinä jäsenenä.

SAK on paikka minne voi ottaa yhteyttä ja kysyä mikä mahtais olla se paras omien etujen hoitoon oleva liitto. Sieltä saa tietoa.

Niih. Ihmiset tehtaiden varjossa. Kymmenen vuotta jotain olivat työläiset tyytyväisiä. Meillä on oma tehdas. Omat uimahallivuorot ja pelattiin sählyä. Pikkuformulalla päristeltiin. Taloa pykättiin ja kesämökkikin oli suunnitelmissa.

Tehdas sai päähänsä leikata kuluja. Tehdas leikkasikin kuluja onnistuneesti irtisanomalla kaikki kotimaan henkilökunnan.

Tämän tehtaan johtoa ei voi kyllä syyttää siitä ettei huomioisi henkilökuntaansa.

Tehtaan johto vuokrasi elokuvateatterin koko sakille.

Popcornit ja muut härpäkkeet kuuluivat asiaan.

Elokuvahan on sopivasti tietenkin Chaplinin Nykyaika.

Pönni
SAK on paikka minne voi ottaa yhteyttä ja kysyä mikä mahtais olla se paras omien etujen hoitoon oleva liitto. Sieltä saa tietoa.
Miksi tietoa pitäisi hakea niinkin epäluotettavalta taholta kuin SAK?
Yhtä hyvin voisi hakea evoluutiotietoa jonkin kreationistijärjestön sivustolta.
Esim. tuossa SAK:n mainoksessa valehdellaan kylmästi väittämällä, että vain hullu jättää liittymättä liittoon, koska liitto takaa paremman työttömyysturvan.
Todellisuudessa liiton jäsenyys ei auta lainkaan ansiosidonnaisen työttömyysturvan saannissa. Ansiosidonnaisen saaminen edellyttää vain työttömyyskassan jäsenyyttä ja työssäoloehdon täyttämistä. SAK antaa propagandassaan virheellisen kuvan tosiasioista. Miksi tälläistä propagandajärjestöä pitää mainostaa tällä sivulla?

AY-liike yrittää kylläkin tehdä kaikkensa, että työttömyyskassojen jäsenet joutuisivat maksamaan liittojen kuluja:

"Kassojen välit ammattiliittoihin ovat hitsautuneet hyvin tiiviiksi. Liitot siirtävät kulujaan kassojen maksettaviksi. Liitot mm. vuokraavat kassojen toimitilat kiinteistöistään omilla hinnoillaan. Kassa ja liitto toimivat usein samassa osoitteessa, mutta vain kassa maksaa markkinavuokraa. Kassat maksavat usein myös nimellisistä palveluksista palkkaa ja palkkioita liiton toimihenkilöille. Oma lukunsa ovat vapaasti hinnoitellut toimisto- ja atk-palvelumaksut.

Toiviainen: Kassa on voinut ostaa mattiliitolta toimistopalveluja ja silloin me ollaan edellytetty että suoritukset näistä palveluista vastaa todellisia suoritteita. Että tässä ei tapahdu subventioita ammattiliitoista kassoihin eikä päinvastoin.

"Ay-jäsenluetteloiden ylläpitämisestä liitot laskuttavat kassoilta ns. palvelumaksua. Kun kassa haluaa tietää, onko työttömäksi jäänyt maksanut kassamaksun ay-jäsenyyde kautta, se kysyy asiaa liiton toimistosta. Paikallispuhelun hintainen tiedustelusoitto naapurihuoneeseen liiton rekisterinpitäjälle on voitu hinnoitella jopa 10 000 markan arvoiseksi. Näin yhteisiä kassavaroja valuu ammattiliitoille 150-200 miljoonaa markkaa vuodessa."

"Käytännössä sillä on erittäin suuri merkitys. Ammattiliitot tekevät kaikkensa pitääkseen kiinni jäsenistään. Kassamaksua halutaan leipoa jäsenmaksun sisään, jotta vertailua eri kassojen välillä olisi vaikeampi tehdä. Palkansaaja ei tiedä mikä osuus hänen jäsenmaksustaan on kassamaksua ja mikä menee liiton kivitaloihin ja kelomökkeihin. Maksaja halutaan pitää jatkossakin pimennossa."
http://yle.fi/mot/080500/kasis.htm

En mä ole sanonut että vain SAK..
Välikommenttina ja toivon että minuun liitettäisiin myös SDP:n ja SAK:n kritisointi..

Siellä nyt vaan on listattuna liitot.
Onhan niitä kassoja joilla ei ole keskusliittoa.. vai onko?
Onko SAK:n ulkopuolisilla liitolla aina jonkun poliittisen tahon kytkös ja ne jotka ei ole näennäisesti vasemmistolaisia, ovat näennäisesti oikeistolaisia???

Onko mitään muuta vapautta kuin kuvitelma vapaudesta?
Entäs jos palkansaajat valtaisvat SAK:n sisältäpäin?

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat