Seuraa 
Viestejä45973

Netissä on kaikenlaisia huuhaajuttuja, joissa luvataan ilmaista energiaa. Tähän sinänsä en nyt haluaisi puuttua mitenkään, totuusarvoineen päivineen.

Vaan hypoteettinen kysymykseni kuuluukin, mitä mielestänne merkitsisi maailmantaloudelle ja ihmiskunnalle se, että olisi, tai pystyttäisiin luomaan täysin ilmainen ja rajoitukseton energialähde?

Sivut

Kommentit (32)

Astronomy
Seuraa 
Viestejä3976

Jos energiaa saataisiin "ilmaiseksi" niin kyllä silloin valloitettaisiin kaikki galaksit, ja maapallon jätehuolto saataisiin ojennukseen, eikä enää tarttis ihmetellä globaalia ekokatastrofia,

"The universe is a big place, perhaps the biggest".
"Those of you who believe in telekinetics, raise my hand".
Kurt Vonnegut
"Voihan fusk." Minä

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Teekkari
Tarkoitatko aurinkoaEn, vaan jotain oletettavaa rajatonta energialähdettä, joka olisi käytettävissä missä ja milloin vaan. Kaikkien ulottuvilla, vai olisiko?

Aurinkoenergian hyödyntäminenhän maksaa niin pirusti. Tai miten sen nyt ottaa. Mutta käsittänet. Ja sitä on tarjolla rajoitetusti.

sinnipirtti
Seuraa 
Viestejä5161

sehän riippuu aika pitkälle kenen käsissä tuollainen olisi. pikku valtio voisi saada hyödynnettyä tämän myymällä mutta suurvaltiot saisivat vain aikaan sodan uskoisin.

onhan tämä jo nähty ydinpommeissa. jokaisen on saatava jottei kukaan muu ydinasevaltio pääse ryppyilemään.

toisen polven pilkkuvirhe

Ilmainen energia on tulevaisuudessa todennäköistä. Saadaan se sitten auringosta, fuusiosta tai mistä vain. Ilmaisen energian vaikutuksia yhteiskuntaan olisi hauska pohtia laajemmin.

Vaikutukset tuotantoon?
-Teollisuuden tuottavuus paranisi
-Lisää robotteja, jotka korvaisivat ihmisiä?

Mitkä olisivat ympäristövaikutukset?
-Ilmaston lämpeneminen kun kaikki laitteet aina päällä?
-Saasteiden väheneminen vai lisääntyminen jotain muuta kautta?

Sosiaaliset/taloudelliset/muut vaikutukset?
-Sähköautot tms. olisivat arkipäivää
-Ihmiset voisivat tuottaa ruokaa itselleen, esim. hydroponisella viljelyllä todella edullisesti (valaisimet kuluttavat paljon sähköä)
-Kuinka vaikuttaisi ihmisten elintasoon? Tehtaiden automaatio vähentäisi mahdollisesti tehdastyöläisten tarvetta. Ihmiset palvelualoille?

Vaikka sitä on nyt vielä vaikea kuvitella, niin uskon että ilmainen energia tulee muuttamaan yhteiskuntia hyvin paljon ja parempaan päin.

Electric shadow
Netissä on kaikenlaisia huuhaajuttuja, joissa luvataan ilmaista energiaa. Tähän sinänsä en nyt haluaisi puuttua mitenkään, totuusarvoineen päivineen.

Vaan hypoteettinen kysymykseni kuuluukin, mitä mielestänne merkitsisi maailmantaloudelle ja ihmiskunnalle se, että olisi, tai pystyttäisiin luomaan täysin ilmainen ja rajoitukseton energialähde?


Ihan sama asia, jos jokainen istuttaisi hedelmä puun;
Ruokakauppiaat jäisivät työttömiksi, -- mutta onneksi he eivät kuolisi nälkään

Olette kovin optimistisia. Hyvähän se sinänsä.

Ihan pelkillä hedelmäpuiden istutuksilla en usko vastaavaa tilannetta saavutettavan. Ollaanhan vielä tässä nykytilanteessa, eikä siellä unelmien palmusaarella, jossa vaan maataan ja odotetaan että rypäle putoaa suuhun? Itsekin viettäisin mielelläni vähän aikaa noissa olosuhteissa, mutta aika nopeasti tulisi pakko lähteä edes jonnekin tekemään edes jotakin.

Sähkönkäyttö varmaankin lisääntyisi, myös autoissa. Tämähän riippuu ihan siitä, mikä se ilmainen lähde on. Voisi olla myös vetykäyttöisiä autoja, tai jotain muuta. Tai kryptoniitilla toimivia. Kun ei ole sitä energialähdettäkään vielä...

Sinnipirtti oli ainoa skeptinen, odotin vähän enemmänkin. Itse arvelisin, että sotia moisesta keksinnöstä seuraisi väistämättä. Ja mielestäni ei riippuisi valtion koostakaan, aina siitä tapeltaisiin.

Pönni
Raha on ihmisten välillä sovittu arvo.. tavallaan ihmisarvo.
Kuka tahtoo olla halpa tai ilmainen.. orja?

Älkää halutko..
Kallis on komeempaa!
Joo, en minä ainakaan halua olla kenenkään tai minkään orja. Mutta.

Uskoisin, että kun kuluttajien (näin sivistysyhteiskunnissa) ei enää tarvitsisi maksaa energiasta, ja kaiken valmistus olisi halvempaa, ei kuluttajien asema taloudellisesti kuitenkaan paljoa muuttuisi. Kun nähtäisiin että kaikilla esim. Suomessa alkaa olemaan x prosenttia enemmän rahaa, kiristettäisiin luultavasti vain verotusta ja nämä tulot ohjattaisiin sitten TOIVOTTAVASTI terveydenhuoltoon, lääketieteeseen yms.

Luultavasti näin optimaalisesti ei kuitenkaan kävisi. Raha on sovittu arvo, ja se arvo tulee aina erottamaan rikkaat köyhistä ja pitämään keskituloiset juuri sinä, keskituloisina.

Hah, ilmaisenergiastahan syntyisi sota. Kuka sen hallitsee? Kuka sitä MYY! Kuka sillä tappaa eniten, kuka valmistaa tehokkaimmat tappokoneet. Nothing new under the Sun...

Olli V
Hah, ilmaisenergiastahan syntyisi sota. Kuka sen hallitsee? Kuka sitä MYY! Kuka sillä tappaa eniten, kuka valmistaa tehokkaimmat tappokoneet. Nothing new under the Sun...No eihän sitä kukaan myisi, kun se olisi ilmaista. Mutta joku tietysti yrittäisi senkin saada haltuunsa, saada siihen oikeudet jne.

Energian halpuus on ympäristöongelma jo nyt. Sähkömoottorin "tuntipalkka" on 10 kertaa vähemmän kuin hevosen ja ainakin sata kertaa vähemmän kuin ihmisen. Ilmainen energia olisi seurtauksiltaan kohtalokas liian isolle ihmispopulaatiolle.

Energian hinta onneksi nousee koko ajan, jolloin enegiatehokkuus, kierrätys ynms sellainen paranee. Lisäksi se voi jossakin vaiheessa vähentää turhakkeiden massatuotantoa. Tällähetkellä se valitettavasti vain kasvattaa Kiinan surkealaatuisten tuotteiden kysyntää maailmalla.

Jos ei olis rahaa ja kaupankäyntiä niin olis sotilasjuntta ja joku hullu "Allah" määräis kaiken, tai Stalin.. joku öykkäri anarkisti..

Mieluimmin näin että rahaöykkärit omistaa mutta tankit ei jyrää aamulla kotipihan poikki eikä joku mullahi tai kgb:n aseistettu partio tai muut natsit tule penkomaan kotia ja vie vankilaan kidutettavaksi toisinajattelijana.

Onhan tää.. suo siellä vetelä täällä mutta "laiha sopu on parempi kuin lihava riita" ja arvopaperilla (raha) kuitenkin mitatataan suhdanteita ja vaihdetaan tuotteita ja palveluksia.

Paratiisista uneksiminen näyttä kuuluvan jotenkin ihmisen henkiseen kehitykseen..
Jotkut jämähtää sille (nuoruus) tasolle ja se on sääli. Niitä onkin helppoa höynäyttää.

Joo vapaasta/ilmaisesta energiasta tällanen tuli mieleen.
Heti kun hallitukset keksii vedenpitävän tavan valvoa ja verottaa sitä, tulee se käyttöön. Esimerkkinä vois tarjota vaikka nykyistä esitystä ns. YLE-veroksi. Eli vapaan energian käytöstä joutuisi jokainen maksamaan veroa, käytti sitä sitten eli ei.
Perusteena voitais vaikka esittää, että ns. vapaa energia on vielä avoin kaikilta riskeiltään ja siksi valtioitten pitää asiassa olla takuumiehenä ja samalla vakuutusmaksujen kerääjänä.

Electric shadow
Netissä on kaikenlaisia huuhaajuttuja, joissa luvataan ilmaista energiaa. Tähän sinänsä en nyt haluaisi puuttua mitenkään, totuusarvoineen päivineen.

Vaan hypoteettinen kysymykseni kuuluukin, mitä mielestänne merkitsisi maailmantaloudelle ja ihmiskunnalle se, että olisi, tai pystyttäisiin luomaan täysin ilmainen ja rajoitukseton energialähde?

Täältä löytyy aikaisempi aihetta koskeva ketju tekniikka-ja-energia-f1/kylmafuusio-toimii-t2378.html?hilit=fuusio

Voitaisiin tehdä itämerestä trooppinen lomakohde!

Kannattaa muistaa että sähkölaskun hinnasta vain puolet on energianhintaa. Vesikin on ilmaista. Jokaiselle löytyy vaikka miten paljon. Jopa puhdasta sellaista. Sen logistiikka kuitenkin maksaa.

Norppa
Vesikin on ilmaista. Jokaiselle löytyy vaikka miten paljon. Jopa puhdasta sellaista. Sen logistiikka kuitenkin maksaa.Mahdatko oikeasti ymmärtää makean veden arvoa. Nykymenollakin se on jo käymässä vähiin monillapuolin maailmaa. Logistiikkaongelma? Ikävä kyllä senkin liikuttaminen tehdään öljyllä. Sitähän riittää

Olli V
Hah, ilmaisenergiastahan syntyisi sota. Kuka sen hallitsee? Kuka sitä MYY! Kuka sillä tappaa eniten, kuka valmistaa tehokkaimmat tappokoneet. Nothing new under the Sun...Juuri näin.

Myös energian yletön haaskaaminen kasvaisi täysin uusiin ulottuvuuksiin.

Todennäköisesti rajattomalla ilmaisella energialla saataisiin sellaiset sotarensselit kehitettyä, että alkaisi olemaan ihmiskunnan tulevaisuus selvä.

Cosmic-Fairy
Norppa
Vesikin on ilmaista. Jokaiselle löytyy vaikka miten paljon. Jopa puhdasta sellaista. Sen logistiikka kuitenkin maksaa.Mahdatko oikeasti ymmärtää makean veden arvoa. Nykymenollakin se on jo käymässä vähiin monillapuolin maailmaa. Logistiikkaongelma? Ikävä kyllä senkin liikuttaminen tehdään öljyllä. Sitähän riittääKyllä minä ymmärrän. Kuitenkin sitä on vaikka miten paljon. Ja se on ilmaista. Jos makea vesi olisi kallista niin jokivesi otettaisiin talteen ennen kuin se virtaa mereen.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat