Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

En tiedä onko tällaista keksitty aikasemmin, en ainakaan keskustelua löytänyt sellasta mutta kyselisin vaan teiltä viisailta tiedeihmisiltä olisko yhtään järkevä ja käytännöllinen keksintö:

Puuthan taipuu tuulessa, jotkut enemmän, toiset vähemmän mutta jos laittais puuhun vaikka metrin välein köysilenkkejä ja niihin laittais 4 (tai enemmän) koukkua jokaiseen lenkkiin niin että jokainen koukku on eri ilmansuunnan puolella ja sitten vetää vaikka siimaa tai jotain vahvaa narua koko puun pituudelta aina oman ilmansuunnan koukkujen läpi ja maassa on kela joka puun taipuessa pyörii kun naru kiristyy ja jollain jousisysteemillä kelaa takasin kun puu taipuu takasin, niin siitä kelasta sais sitten sähköä kun puun taipuminen vetää sitä narua.
Voisin piirtää kuvan mutten jaksa. Toivottavasti mun tyhmästä selityksestä tajuaa ilmankin..
Ja jos ette ymmärrä kirjotukseni huonon laadun vuoks niin kysykää mielummin ku että valittaisitte pilkkuvirheistä yms.............

Editoin paremman näköseks selityksen jos vaikka ihmiset ymmärtäis helpommin

Sivut

Kommentit (22)

salai
Seuraa 
Viestejä7595
Liittynyt17.3.2005
iLL
. . . kysykää mielummin ku että valittaisitte pilkkuvirheistä yms.............

En minä pysty lukemaan tuollaista tekstiä, silmät menee vinkkaraan. Mutta jos sille on patentti myönnetty, niin kai se on ihan OK. Tilaan noita muutaman melkein heti.

Mitä tahansa edellä esitetyistä väitteistä saa epäillä ja ne voidaan muuttaa toisiksi ilman erillistä ilmoitusta. Kirjoittaja pyrkii kuitenkin toimimaan rehellisesti ja noudattamaan voimassa olevia lakeja.

Ainiin tota samaahan vois käyttää myös pilvenpiirtäjissä ja silloissa.. Jos siinä on yleensä järkeä tehokkuuden kannalta..

Denzil Dexter
Seuraa 
Viestejä6665
Liittynyt7.8.2007

Olen huolissani laitteen vaikutuksesta ympäristöön ja kansantalouteen. Jos puun ei anneta vapaasti taipuilla tuulessa, siitä tulee pitkä ja hoikka, koska silloin se keskittyy enemmän pituus- kuin paksuuskasvuun. Tästä aiheutuvat tappiot ovat kansantaloudelle kestämättömiä, koska nimenomaan R^2-verrannollinen paksuuskasvu on se, josta raha tulee.

Vanha jäärä
Kun laitat puiden väliin tällaisia, niin voit pumpata tuulivoimalla vettä.Periaatteessa tuo idea olisi aika helposti jalostettavissa generaattoriksi, pumpun tilalle vain jousi, kela ja kestomagneetti.

ovolo
Seuraa 
Viestejä6228
Liittynyt7.7.2007

Eilen tuli TV:stä ohjelma paikasta, jossa vuoroveden vaihtelukorkeus on 10m. Luulis että sinne kannattais näin viherpiiperrysbuumin aikana rakentaa vuorovesivoimaloita.

Vanha jäärä
Seuraa 
Viestejä1567
Liittynyt12.4.2005

Tuli tuossa mieleen, että rantasaunani takana kasvaa muutama sopivan kokoinen puu. Taidanpa pistäytyä itse Motonetissa hankkimassa tuon esittämäni pumpun, köyttä tai vaijeria, muutaman köysipyörän ja vaijerilukon. Köyden tai vaijerin pään kiinnitän sopivalle korkeudelle yhteen puuhun, muihin puihin köysipyörät ja lopulta tuon köyden tai vaijerin köysipyörien avulla alas maanpintaan pumppuun, joka taas on kiinnitetty jonkin puun tyveen.

Usean puun avulla saan hyödynnetyksi kaikensuuntaiset tuulet ja niiden aiheuttamat liikkeet sekä pumpun sijoittamisella alas pienen imukorkeuden.

Aika näyttää, pitääkö ensi kesänä tarttua enää ämpäriin saunaveden takia, vai pumppaako tuuli veden puolestani.

Vanha jäärä

iLL
En tiedä onko tällaista keksitty aikasemmin, en ainakaan keskustelua löytänyt sellasta mutta kyselisin vaan teiltä viisailta tiedeihmisiltä olisko yhtään järkevä ja käytännöllinen keksintö:

Puuthan taipuu tuulessa, jotkut enemmän, toiset vähemmän mutta jos laittais puuhun vaikka metrin välein köysilenkkejä ja niihin laittais 4 (tai enemmän) koukkua jokaiseen lenkkiin niin että jokainen koukku on eri ilmansuunnan puolella ja sitten vetää vaikka siimaa tai jotain vahvaa narua koko puun pituudelta aina oman ilmansuunnan koukkujen läpi ja maassa on kela joka puun ...
Mietin itsekin samaa asiaa muutama viikko takaperin kun vietin viikonloppua maalla. Käytännön toteutus voi tuottaa haastetta, mutta ehkä puiden mikroliikettä voisi hyödyntää vaikkapa jollain tämäntyylisellä nanoratkaisulla.

http://www.tiede.fi/uutiset/uutinen.php?id=3719

Edit: Hommaahan voisi jatkokehittää poikkitieteellisesti jalostamalla geneettisellä muuntelulla uuden puulajin, joka kasvattaa itse pietsosähköiset nanolangat kuoreensa.

Veikkaisin noin niinkuin mutulla, että nykyiset tuulivoimalat ovat melko lailla optimoituja teho/hinta-suhteessa. En ainakaan näe miksi tuulen ja koneiston väliin pitäisi laittaa puu. Ehkä helpompi tee-se-itse -tuote.

Ei ei ei. Eihän tuo toimi alkuunkaan. Siinä on ymmärretty kausaliteetti ihan väärin.

Eivät puut huoju siksi, että tuulisi vaan päinvastoin. Puitten huojunta saa aikaan tuulen!

Jos nuo puut nyt kahlehdittaisiin naruilla kiinni maahan, niin ne lakkaisivat kokonaan huojumasta ja samalla kaikki tuuli maailmasta loppuisi. Tämä olisi katastrofi koko maailmalle. Kasvit eivät enää pölyttyisi, purjeveneillä ei voisi liikkua ja ennenkaikkea koko tuulivoimateollisuus ajautuisi kriisiin ja lopulta kuolisi kokonaan pois.

Jos sinulla tuollainen keksintö on, niin paras haudata se syvälle ja toivoa, ettei sitä kukaan täältä pysty uudelleen rakentamaan.

Metsänreunan puita kannattaisi harustaa jottei myrskyt niitä kaatelisi, koska ne ovat tiukimmilla ja kaatuessaan aiheuttavat usein haittaa tai tuhoa.

Pitäisi vaan toivoa ,että tuuli olisi hyvin puuskaista ei tasaisia tuulijaksoja. Kyllähän tuolla systeemillä energiaa saadaan ei epäillystäkään. Ei muuta kuin mäntäpumppuja metsiköihin jotka pumppaa veden isompaan tiinuun josta vesi valuu tuulettomana aikana generaatorille.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat