Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Vaihdoin sitten taannoin Visa-kortin Visa debitiin leikatakseni kuluja (shoppailu meni överiksi). Noh, olisi se kuitenkin kiva aina jotain silloin tällöin ostella esim. Amazon.co.uk-sivustolta ja Play.comista. Kuinka ollakaan antiikin aikuinen Amazon ei hyväksy Visa debitiä. En tiedä miten Playn kanssa (en ole vielä saanut tongittua selville löytyykö sanayhdistelmää "verified by Visa" joka on se maaginen taikakaava joka merkkaa että debit-kortti käy).

En aikoinani valinnut Visa Electronia sen vuoksi että kaveri pelotteli että kun sillä maksaa ostoksia kaupoissa, siis livenä, niin kassalta aina soitetaan jonnekin varmistuksia ja sitten sinulla on takanasi pitkä jono kiukkuisia asiakkaita.

Onko näin? Tämä debit-kortti on kyllä yksi perseenpyyhe jos ei sillä saa mitään kivaa ulkomaisilta nettisaiteilta. Jos se Electron ei ole sellainen kauhukortti kuin peloteltu, pitänee vaihtaa siihen?

Vai saako sillä debit-kortilla ylipäänsä yhtään mitään mistään? Onko muita hyviä ja edullisia leffa-apajia kuin Amazon ja Play?

Kommentit (10)

tiäremiäs
Seuraa 
Viestejä13176
Liittynyt3.4.2005

Visa Elektron toimii hyvin, ei se ole mikään kauhukortti. Se on yli miljoonalla ihmisellä suomessa.

Joskus alkuaikoina ei aina toiminut joka paikassa. Mutta nykyään jo useammissa paikoissa. Internetissä ei voi maksaa kaikkien pankkien korteilla. Kannattaa selvittää mikä käy internettiostoksiin.

Alkaa vähän ihmetyttää ne kaverin visiot ja onkohan ne joltain vuodelta heppa. Tosiaan jos kerta sekä Amazon.co.uk että Play.com, kuten sivuilta käy ilmi, hyväksyvät VE:n niin ei se nyt niin vaikea kortti voi olla!

Debit-versio taitaa olla oikeastaan pelkkä pankkikortti uudessa kuosissa. Sain viimein googletettua mitkä kaikki liikkeet oikeasti hyväksyvät sen, eikä lista ole häävi:

http://www.visaeurope.com/personal/onli ... s/main.jsp

Major, en tiedä sitten mikä olisi "minor".

Taitaa mennä kortti vaihtoon. Toki voisi pitää molempiakin, mutta ehkä siinä ei ole järkeä. Johan tässä tulikin pari viikkoa debittillä operoitua...

Visa Electorini aiheuttaa tuskallisia hetkiä kassajonoissa. Satunnaisesti varmennusta joutuu odottamaan jopa 10-20 sekuntia. Se on pitkä aika, jos jonossa on yli 3 henkeä.

Mummot ärsyyntyy ja heikoimmat mieshenkilöt alkaa jo käymään ryysyihin.

Juu. 20 sek on niin pitkä aika että sinä aikana ehtii jo saada sydänkohtauksen tai muuten vain kuolla kuukahtaa.

Menee muuten tautisen pitkiä aikoja nykyään vähän joka liikkeessä jossa on hommattu sellainen häkkyrä johon ängetään itsekunkin pankki- tms. kortti ja näpytellään niitä numeroita. Olenkohan tehnyt havaintoja oikein, en tiedä, mutta vaikuttaisi siltä kuin näissä laitteissa olisi keskenään eroja, tai ainakin ne vinksottavat eri liikkeissä eri paikoissa. Joskus niin hyvässä piilossa että alkaa jo työntää korttiaan myyjälle ennenkuin bongaa sen (helvetin) rakkineen.

Onhan se tietysti turvallisuutta parantava, kai.

Ilmeisesti Play.comissa käy debit-kortti. Pari päivää vain olen tässä joutunut tahkoamaan asiaa kun en tiennyt että piti laittaa verkkopankissa tiettyyn ruutuun rasti sen merkiksi että hyväksyy kortilla tehdyt nettiostokset.

Voi tsiisus kraistus mutta onpahan tämäkin nyt hoidettu. Pitää jäädä funtsailemaan että oliko se Amazonin pulju niin tärkeä että huvittaisi ihan sitä varten korttia vaihtaa.

Eilen sitä jonottelin kun langaton lukija hylki edellä olevan jantterin elektronia. Varmasti puol minuuttia siinä sähellyksessä meni. Ite sitten tyrkkäsin rahastajalle tasarahan kouraan ja moikkasin. 4 sekuntia?

Ai niin; tulin sitten kumminkin vielä kokeilleeksi että josko se Amazon.co.uk kuitenkin hyväksyisi debit-korttini nyt kun on se rasti siellä ruudussa. Joku oli netissä väittänyt ettei Amazon hyväksy debit-kortteja, mutta nyt kuitenkin sain tilaukseni läpi.

Siis sekä Amazonin että Playn puljut ovat tehneet tililtäni katevarauksen ja käsittääkseni tuotteet ovat tulossa.

Olen hyvilläni että suosikkimestani (ja ainoat mistä yleensä ulkomailta edes tilaankaan) hyväksyvät debit-kortin. En siis tarvinne sitä Electronia.

*helpotuksen huokaus*

- Mutta silti aion jatkossa supistaa ostelua (ja helppoahan se on kun en kohta enää keksi mitään dvd:täkään jonka haluaisin!)

Mikähän sen Electronin kanssa sitten on niin vaikeaa kaupoilla?

Electron on toiminut moitteettomasti jo pari kuukautta

Jos kuitenkin hommaat sen, muista pankissa ruksauttaa se verified by Visa sopimukseen. Kaikissa pankeissa se ei tule oletuksena.

Qadesha
Mikähän sen Electronin kanssa sitten on niin vaikeaa kaupoilla?
Reaaliaikainen katevaraus. Täytyy odotella montakin sekuntia, että pankki vahvistaa että tilillä on rahaa ja että varaus on tehty.

Mulla menee hermot jos kestää yli 3 sekuntia se odottelu. Siinä ajassa ehtii jo tuhahtamaan.

Visa debitiltähän verotetaan rahat myöskin periaatteessa "välittömästi", mutta havaitsin jo käytännön kokeiden perusteella että aivan kuten muinaisella pankkikortillani (silloinen OP:n kultakortti), niin tälläkin saa ostettua ruokakaupasta vaikka tili on tyhjä ja vasta seuraavana päivänä tai viikonlopun jälkeen täyttymässä. Eräässä roinaliikkeessä sen sijaan ei onnistunut (mutta onneksi oli kaveri mukana että sain lainattua rahaa ja täten vältettyä mitäsmäänytteen-tilanteen). Kummassakaan paikassa ei siis tarkastettu mitään mistään, siellä roinapuljussa jostain syystä kävi heti masiinasta ilmi että nou raha - nou roina.

Mutta kaiketi tämä deepitti nyt välttää. Ei ole vielä (jos on rahaa tilillä) sanottu kaupoissa että ei kelpaa. Nettioston ongelmakin ratkesi. Mutta minkä juuttaan takia eivät missään välissä sanoneet siitä rastista mitään pankissa, tai iskeneet vaikka kortin mukaan jotain postillaa asiasta!

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat