Seuraa 
Viestejä45973

Taannoin joku kyseli netistä ensiapupeliä. Suomen punaisen ristin sivuilta löytyy tällainen.

Jokaisen kannattaa itse käydä ensiapukurssi, niitä järjestävät paitsi SPR myös työnantajat ja monet järjestöt

http://www.redcross.fi/ensiapu/testaati ... _FI/index/

  • ylös 0
  • alas 1

Kommentit (13)

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
pepe+
Seuraa 
Viestejä264

Ihan kiva testi, kylmiltään 86/100 pikauusinnalla kaikki oikein. Ei onneksi mitään oppivirheitä pikemmin kysymyksien ymmärryksessä puuteita.

Ekassa tehtävässä annettiin ymmärtää, että pitäis soittaa hälytyskeskukseen, ennen kuin alettais estää uusia onnettumuuksia ja pelastaa uhreja hengenvaarasta. Oma järki sanois että pitäis toimii toisin päin, noo minä olenkin amatööri.

Yst. pn

Herra Tohtori
Seuraa 
Viestejä2613

86/100 muutamalla huolimattomuusvirheellä ja harvalla tietovirheellä.

Armeijassa oppii nämä asiat vaikka ei lääkintämieskoulutuksessa kävisikään - tietenkin perusteidot auttavat, mutta kaikki mitä tuossa kysyttiin, selitetään armeijan lääkintärasteilla. Haavoittuneen tutkiminen ja ensiapu... ne on tärkeitä taitoja.

Jos asia kiinnostaa, niin ladatkaapa netistä America's Army ja suorittakaa lääkintämiehen koulutus. Se on ehkä kyseisen pelin paras anti tavalliselle tallaajalle, siinä selitetään (suhteellisen) perusteellisesti mitä missäkin tilanteessa tulee tehdä. Niitä ohjeita voi sitten noudattaa ihan RealLife(tm) tilanteissakin. Koulutuksessa käydään neljällä oppitunnilla, joiden jälkeen täytetään kokeita vastaamalla väittämiin oikein/väärin. Englanninkielinen, tietenkin. Silti ihan mielenkiintoinen, ja tosiaan huomaa että Suomen armeijan ensiapukoulutus on erittin hyvin ajan tasalla, samat asiat opetetiin Sodankylässä - eri asia kuka kiinnitti huomiota niihin ja kuka ei.

Viimeisimmän version saa ladattua suomalaisesta ftp-osoitteesta osoitteesta http://peliplaneetta.net/tiedostot/pelidemot/3d-raiskinta-toiminta/5115/. Jos lataus tuolta on hidas, niin http://www.americasarmy.com/downloads/, löytyy myös tuolta.

Peli on muutenkin ihan viihdyttävä kun nakkaa narikkaan pohdiskelut yhteenottojen poliittisesta taustasta...

Capito tutto, perchè sono uno
Persona molto, molto intelligente...

-Quidquid latine dictum sit, altum viditur.

If you stare too long into the Screen, the Screen looks back at you.

61/100, vielä oppisi luetunymmärtämisen, prkl!

Hera Tohtori on oikeassa tuossa armeijan ensiapukoulutuksesta, jotain tarpeellista sielläkin oppii, aika huono tulos kyllä tuli vaikka kursilla olen ollut viimeksi puolitoista vuotta sitten.

Tehty vähän niinkuin oudosti esim tuossa kohdassa jossa pidä loukkaantunut aina makuuasennossa en oikein tiennyt mitä vastata, tuskinpa puukkoselässä olevaa loukkaantumutta laitetaan selälleen mutta ajattelin että tehty suurpiirteisesti. Omien ensiaputaitojen tulisi olla hyvät sillä tiedän mitä EI SAA TEHDÄ esim voinlaitto palohaavaan, tai napanuorasta vetäminen jälkeisten poiston auttamiseksi hätäsynnytyksessä (kääntää kohdun nurin )

Tuo tilanne arvio on mielestäni ihan hyvä tehdä joukolla, itseltä voi jotain jäädä huomaamatta.

Tuota soita ensin väitteestä en lähde allekirjoittamaan. Jos joltakin molemmat jalat irtipoikki, tai massiiviset palovammat niin ensiapu ensin sitten vasta soitto (em tapauksessa kuolee puhelun aikana, jm tila taas pahenee valtavasti) tälläiset tapaukset onneksi harvinaisia.

Uutta oli että puhalluselvytys vasta paineluelvytyksen jälkeen. Minulla edelleen käsitys että mikäli sydän lyö muttei hengitä->puhalluselvytys
kun taas sykkeettömälle paineluelvytys.

Ihan hyvin naytti menevan. EA kurssin kavin joskus 4 vuotta sitte, mut on tullu kertailtua...alko vaan netti tokkia ja lopulta ei loytany enaa yhteytta, ni en sitte paassy nelos kohan alkua pitemmalle..sillon oli jotain 54 pistetta kait..

Onkohan tuo Ensio ihan ajan tasalla?

Aina tietenkin ensin tehdään tilannearvio ja vasta sitten soitetaan hätänumeroon.
Hölmöähän olisi soittaa heti, jos esim tietoja antaessa toteaakin potilaan virkoavan ja lähtevän juosten livohkaan.
Puhallus ensin ja vasta sitten paineluelvytys.

Peruselvytys (PPE-D) eli puhallus-paineluelvytys (PPE) ja defibrillaatio (D)

* Hätäilmoitus yleiseen hätänumeroon 112 tai hoitolaitoksen elvytysnumeroon tulee tehdä heti, kun todetaan, että potilas ei herää puhutteluun eikä ravisteluun.
* Jos kyseessä on tukehtunut, hukuksiin joutunut tai alle kouluikäinen, tulee ensin elvyttää yksi minuutti ennen hätäilmoituksen tekoa, ellei näitä asioita voida tehdä samanaikaisesti.
* Sydän pysähtyy useimmiten hapen puutteesta, ja siksi lyhytkin puhalluselvytys voi käynnistää sen.
* Yleiseen hätänumeroon vastaajan tulee olla koulutettu hätäkeskuspäivystäjä.
* Hän kykenee
- tekemään riskiarvion
- tunnistamaan sydämenpysähdystapaukset
- hälyttämään nopeasti potilaan tarvitseman avun
- antamaan puhelinelvytysohjeita, jos soittaja ei osaa elvyttää
* Pelkkä paineluelvytys on parempi kuin ei elvytystä lainkaan. Se on myös helpompi ja nopeampi neuvoa puhelimessa, ja siksi puhelinelvytysohjeet sisältävät nykyään pelkän paineluelvytyksen, kun kyseessä ei ole hukuksiin joutunut, tukehtunut tai alle kahdeksanvuotias.

http://www.terveysportti.fi/pls/kh/kayp ... s=hoi17010

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat