Mikä on mielestäsi paras suomessa myytävä juusto?

Seuraa 
Viestejä2644
Liittynyt4.10.2005

Isäpuoleni sai paketin Saksasta ja hänen tyttäreet oli lähettäny saksalaista juustoa ja perkele että on hyvää.

En ole Suomessa vielä niin hyvää maistanut ja jos ollaan rehellisiä niin on monet juustot jääny maistamatta eli en vielä tiedä monen juuston makua.

Jos palstalla on ihmisii jotka tietää jonkun tosi hyvän juuston niin sanokaa sen nimi. Oon menossa kauppaan huomenna ja haluaisin jotain hyvää juustoa. Voin sanoa etten tykkää mauttomista ja rasvattomista juustóista joten suositelkaa jotain herkullista.

Halki, poikki, pinoon - pois mielestä.

Sivut

Kommentit (44)

Vierailija

En ole mikään kulinaristi ja kammoan suurinta osaa juustoista niiden pääosin etovan maun ja kuolleetkin karkottavan löyhkän takia. Ihan vanhaa kunnon Oltermannia laitan pizzaan ja leivän päälle. Tosin paikallisen keskiaikaseuran illallisilla tuli maistettua vanhaan tyyliin valmistettua vuohenjuustoa tai jotakin sellaista, joka maistui itse asiassa varsin hyvältä.

deepndark
Seuraa 
Viestejä2644
Liittynyt4.10.2005
Olli V
Vähän juttua tuolta: muut-tiedeaiheet-f14/juustot-t33262.html

ja kaipaan vastausta tänne: vapaa-sana-f5/juusto-t30435.html

Tänään syön emmentaalia.




Tattista linkeistä, täytyy kokeilla joitain niitten joukosta. Mä oon viinin ystävä ja sen takia tykkään että juuston maussa on ytyä ja samalla että se on rasvaista. En pidä kumimaisesta juustosta ollenkaan ja sellaisista joissa tuntuu olevan vaan jotain mautonta kovettunutta puuliimaa.

Halki, poikki, pinoon - pois mielestä.

Vierailija
deep'n'dark
Isäpuoleni sai paketin Saksasta ja hänen tyttäreet oli lähettäny saksalaista juustoa ja perkele että on hyvää.

En ole Suomessa vielä niin hyvää maistanut ja jos ollaan rehellisiä niin on monet juustot jääny maistamatta eli en vielä tiedä monen juuston makua.

Jos palstalla on ihmisii jotka tietää jonkun tosi hyvän juuston niin sanokaa sen nimi. Oon menossa kauppaan huomenna ja haluaisin jotain hyvää juustoa. Voin sanoa etten tykkää mauttomista ja rasvattomista juustóista joten suositelkaa jotain herkullista.




Minkä merkkistä juusto oli? Isoissa kaupoissa on niin laaja valikoima, että saattaa löytyä samaa juustoa Suomestakin.
Oliko juusto edamia, emmentaalia vai mitä kategoriaa?

Lidlistä ostin kerran ensimmäisen luokan edamia, ja voin sanoa että oli huomattavasti parempaa kuin perusedamit. Kalliimpaa tosin.

deepndark
Seuraa 
Viestejä2644
Liittynyt4.10.2005
kabus
deep'n'dark
Isäpuoleni sai paketin Saksasta ja hänen tyttäreet oli lähettäny saksalaista juustoa ja perkele että on hyvää.

En ole Suomessa vielä niin hyvää maistanut ja jos ollaan rehellisiä niin on monet juustot jääny maistamatta eli en vielä tiedä monen juuston makua.

Jos palstalla on ihmisii jotka tietää jonkun tosi hyvän juuston niin sanokaa sen nimi. Oon menossa kauppaan huomenna ja haluaisin jotain hyvää juustoa. Voin sanoa etten tykkää mauttomista ja rasvattomista juustóista joten suositelkaa jotain herkullista.




Minkä merkkistä juusto oli? Isoissa kaupoissa on niin laaja valikoima, että saattaa löytyä samaa juustoa Suomestakin.
Oliko juusto edamia, emmentaalia vai mitä kategoriaa?

Lidlistä ostin kerran ensimmäisen luokan edamia, ja voin sanoa että oli huomattavasti parempaa kuin perusedamit. Kalliimpaa tosin.




www.käsewillie.de

Juustossa ei oo mitään tekstii vain tuottajan nimi ja sitä myydään torilla suoraan saksalaiselta maantilalta. Tätä ei myydä kovin laajalti, sen tiedän ja Suomen kamaralta ei tätä kyllä löydy. Lähetin valmistajille e-mailin ja sanoin että tehkää sopimus suomalaisten juuston valmistajien kanssa koska sen verran hyvää juustoo on.

Halki, poikki, pinoon - pois mielestä.

Pohtija
Seuraa 
Viestejä883
Liittynyt16.3.2005

Yksi suosikeistani on tuo Salaneuvos goudajuusto. Voimakkaan aromaattinen, mutta samalla pehmeän rasvaisen makuinen. Suolaisen kirpeähkö, mutta ei liian voimakas hyvin kypsyneen juuston maku. Tulee välillä ostettua ja herkuteltua.

http://www.sub.fi/ohjelmat/sivusto.shtm ... ivu?600833

Valio Musta Salaneuvos – voimakas ja jaloarominen goudajuusto

Valio Musta Salaneuvos on voimakkaan ja paahteisen makuinen juusto. Juustoa on kypsytetty 8 kuukautta, jolloin sen maku on kehittynyt tasapainoiseksi, kypsäksi ja rikkaaksi. Valio Musta Salaneuvoksen maussa voi maistaa syvältä kumpuavaa hunajan makua ja ripauksen kirpeyttä. Rakenteeltaan juusto on mukavasti lohkeava ja väriltään kullan keltainen.

Valio Musta Salaneuvos on herkuttelujuusto ja soveltuu erittäin hyvin nautittavaksi sellaisenaan tai osaksi juustotarjotinta. Juustoa voi käyttää antamaan makua myös salaatteihin ja ruoanlaitossa.




Goudajuustoista tykkään muutenkin ja hyvistä eedameista ja kermajuustoista varsinkin leivän päällä... Niin ja leipäjuustoista lämmitettynä.

"Perhosten liihottelu voi näyttää epämääräiseltä haahuilulta, mutta se on harhaa. Ne tietävät tarkkaan, mitä tekevät."

Vierailija

Oma lempijuustoni on Parmesan. Ei siis pusseissa myytävä sahanpuru, vaan kimpaleittain myytävä tosivahva ja aromikas herkku. Vastaavanlainen, hieman halvempi on Gradana padano (tai jotain sinne päin.)

Voimakkaan punaviinin kera lähes uskonnollinen elämys. Vahvoja makuja voi pehmennellä panronginpaloilla, joille on valutettu hieman hyvää oliiviöljyä tai sopivaa yrttimaustettua öljyä.

Vierailija

Suomalaisista tuotteista "ylikypsynyt" Auran homejuusto. Pidin juustomötikkää lämpimässä kaapissa pidemmän aikaa ja syötin sitä tämän jälkeen eräällä hollantilaisella kaverille. Hän sanoi, jotta oli maistellut elämänsä aikana satoja erilaisia juustoja, mutta ei ollut kertaakaan maistanut yhtä hyvää tuotetta. Onneksi ei sentään saanut ruokamyrkytystä...

Vierailija

Porlammin juusto on hyvää, kovaa - emmentalmaista.

Valion Mustaleima on kunnon maidosta tehtyä ja hikoilee hyvää oloaan ihan itsekseen.

Vierailija

Kermajuustoista, joista aloittaja siis ei välitä, Port Salud. Homejuustopuolella Aura on hyvää esim. nuudeleihin sekoitettuna (näpsäkkä ilta-atria) ja valkohomejuustoista ihan tämä Vit Castello, eikä sitten missään nimessä mitään kevytversiota, yäk. Taannoin petyin johonkin valkohomejuustoon joka oli halvinta mitä kaupasta löytyi, maata en nyt muista mutta Suomi se ei ollut.

Mutta en ole mitenkään kauheasti juustoja mussutellut, tiedä mitä herkkuja maailmasta löytyisikään. Leipäjuustoon kyllästyin kun yksi hoito veti sitä - ja vain ja pelkästään sitä - jatkuvasti.

Auralisällä saa muuten yököttävämmänkin jauhelihasössön alas...

Vierailija
Echi
Suomalaisista tuotteista "ylikypsynyt" Auran homejuusto. Pidin juustomötikkää lämpimässä kaapissa pidemmän aikaa ja syötin sitä tämän jälkeen eräällä hollantilaisella kaverille. Hän sanoi, jotta oli maistellut elämänsä aikana satoja erilaisia juustoja, mutta ei ollut kertaakaan maistanut yhtä hyvää tuotetta. Onneksi ei sentään saanut ruokamyrkytystä...



Kertoo paljon juustoharrastuksesta. Tulee mieleen nämä piilokamerat, joissa muka viiden tähden ravintolassa on ihmisille juotettu hanavettä kalliina kivennäisvesinä ja einesruokia kulinarismin huippuaikaansaannoksina. Oi niitä "asiantuntijoiden" ilmeitä kun totuus paljastettiin.
Tulee myöskin tuo välimeren saaren anti juurtomaailmaan. Jotkut toukat syävät juuston ja oksentavat sen > avot, aivan mahtavaa juustoa.
Toinen on joku sivettikissakahvi. Kissat syövät kahvinpapuja ja paskantavat ne. Sieltä paskan joukosta kootaan pavut ja ai että on hienoa kahvia. Mahtavatko kaikki käyttäjät edes tietää mistä moinen kahvi on.

Vierailija
thuga101
Echi
Suomalaisista tuotteista "ylikypsynyt" Auran homejuusto. Pidin juustomötikkää lämpimässä kaapissa pidemmän aikaa ja syötin sitä tämän jälkeen eräällä hollantilaisella kaverille. Hän sanoi, jotta oli maistellut elämänsä aikana satoja erilaisia juustoja, mutta ei ollut kertaakaan maistanut yhtä hyvää tuotetta. Onneksi ei sentään saanut ruokamyrkytystä...



Kertoo paljon juustoharrastuksesta. Tulee mieleen nämä piilokamerat, joissa muka viiden tähden ravintolassa on ihmisille juotettu hanavettä kalliina kivennäisvesinä ja einesruokia kulinarismin huippuaikaansaannoksina. Oi niitä "asiantuntijoiden" ilmeitä kun totuus paljastettiin.
Tulee myöskin tuo välimeren saaren anti juurtomaailmaan. Jotkut toukat syävät juuston ja oksentavat sen > avot, aivan mahtavaa juustoa.
Toinen on joku sivettikissakahvi. Kissat syövät kahvinpapuja ja paskantavat ne. Sieltä paskan joukosta kootaan pavut ja ai että on hienoa kahvia. Mahtavatko kaikki käyttäjät edes tietää mistä moinen kahvi on.



Viiniasiantuntijoitakin huijataan laittamalla halpaa viiniä kalliiseen pulloon. Se "parempi" maku on pelkkää plaseboa. Kyllä minäkin kuvittelisin, että joku viini on parempaa jos olen maksanut pullosta 500€.

Vierailija

Mulle tarjottin kerran Konjamiinia mikä maksoi 300mk. pullo.. aikaa siitä siis on mutta se olis illoin kallista. Hirveen makuista niinkuin konjakit yleensä on. Makuasia.. ne on yksilöllisiä ja minä en sano ikinä kenenkään mieliks että Oi kun hyvää! jos en tykkää. Ei o tarvinnu vielä niin alas vajota.

Juustoista en hirveesti tiedä kun ei o rahaa peippailla niittenkään kanssa. Tykkään kyllä juustoista ja joskus pieniä kokeiluja teenkin. Yks ikimuistoisen hyvä juusto oli Juustoportin tuote:
Viinitarhurin juusto.
Oma perusjuustoni on Valion sinileima. Juhlatuulella väkevämpää tai jotain erikoista. Jouluksi on tullut tavaksi ostaa lajitelma eri tyyppisiä ja kerran löysin Sokokselta kivan rommirusinatuorejuuston.

Kyllä se upeeta on kun harvoin herkuttelee; Puolikuiva punkku, jossa ei oo tanniinia tai muuta äklöö makua, suht naturel se punkku ja sit erilaisia juustoja ja suolasia keksejä.. Hyvää. Ja viinirypäleitä tietenkin ja ehkä jotain muutakin hedelmää..

Dippiin juustot käy tietenkin myös hyvin ja gogteilvartaisiin..
Mutta kyllä nää jutut jotenkin naurattaa entistä maalaislikkaa..
Joku edam oli tarjolla ja juhlaa oli kun Pohjanmaantäti toi omatekoista leipäjuustoa.
Nykyään hyllyt notkuu runsaudenpulaa ja puhutaan lamasta..

Vierailija

Ehdottomasti Munster ja nautittuna niin, että on pidetty pari-kolme tuntia huoneenlämmössä. Ainakin Stockalta saa.

Edit: siis Münster

Vierailija

Normaalisti perus edamia nälkäleivän päälle. Jos parempaa haluaa, niin oltermanni ja aura on hyvää. Monista tuorejuustoistakin hyviä löytyy, jos ne juustoiksi lasketaan. Myös mustapekka on hyvää, vaikkakin turhan kallista peruskäyttöön.

Makuja tosin varmasti yhtä lailla kuin maistajiakin. Esim. vaikka täälläkin kehuttu mm. valkohomejuustoja, niin paria tapausta syönyt ja siitä pahempaa juustoa omaan suuhun ei ole kyllä löytynyt. Pelkkä hajukin on jo jääkaappilämpöisenäkin varsin kuvottavaa.

Tosin juusto on kyllä yleensä niin hyvää, että aina pitää uusiakin makuja uskaltaa maistella kun niitä eteen tulee.

Sivut

Uusimmat

Suosituimmat