Seuraa 
Viestejä13176

Miten ihmisen käy jos hänellä ei ole yhtään ystävää, tai läheistä jolle voisi kertoa asioita?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (6)

Vierailija

Hän päätyy tälle palstalle kirjoittelemaan niistä asioistaan. Selailepa vähän aikaa noita viestiketjuja niin huomaat asian.

Sellaisia ihmisiä on tiedätkös Suomessa paljon. Se on osa kulttuurimme karvasta kalkkia, jota ainakin puolet kansasta päivittäin "nauttivat".

Jos ei ole yhtään ystävää, ....

Pakko myöntää, että se ajatus hirvittää ja kauhistuttaa. Varsinkin kun tiedän, että tämä kysymys on oikeamielinen ja erittäin vakavasti otettava ja lisäksi täysin realistinen monen kohdalla.

-itse kehoittaisin siinä tilanteessa liittymään erilaisiin yhdistyksiin, joita suomessa onneksi riittää. Jos ei löydy sopivaa yksin, niin kehoittaisin menemään kysymään neuvoa esim. paikallisseurakuntien diagonilta. Joskus voi käydä myös niin, että syrjäytyy totaalisesti. Silloin pitäisi olla joku ulkopuolinen, joka näkee tilanteen ja lähestyy kärsijää oma-aloitteisesti ja empaattisesti.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Toisaalta eri yhdistyksissä ja porukoissa ystävystyminen ja sen luonne vaihtelevat paljon. Yksinäisyyttä voidaan myös kokea siellä, missä ihmiset ovat paljon toistensa kanssa tekemisissä. Pinnallisuus on yleistä. Suuri osa ihmisistä ei koskaan koe oikeaa ystävyyttä.

Jotkut taas eivät vain halua kertoa asioistaan - tai ylipäätään olla ihmisten seurassa - ja viettävät elämänsä mielellään yksin. He ovat tosin aika harvassa.

Internetin ihmemaan tulon jälkeen on kuitenkin tarjoutunut mahdollisuuksia sellaisillekin, jotka eivät osaa tai halua puhua kenenkään kanssa kasvokkain. IRCissä ja foorumeilla tutustuu monesti ihmisiin, joiden terapeutti on internet ja sieltä löytyvä tuttavapiiri.

Itellää tuppaa tuo tuodellisuus hämärtymään jos olen netissä paljon. Alkaa tuleen kaikkia muitakin ongelmia jos ei tapaa ihmisiä.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat