Seuraa 
Viestejä45973
Liittynyt3.9.2015

Tuli tässä taannoin kaverien kanssa tinkaa, että pystyiskö hulk oikeasti tekemään tankille näin, kuten seuraava videopätkä näyttää:

http://www.youtube.com/watch?v=8wrNMPRriwc

Itse tuumin, että tuskin pystyis, jalatki jo uppoais asfalttiin jos yrittäis tankkia nostaa.
Tuo pyörittäminenkin varmaan vaatis pirunmoisen massan hulkilta.

Sivut

Kommentit (28)

Ei kyse ole massasta, vaan voimasta. Jos on tarpeeksi voimia, tankin pystyy kiskaisemaan maasta.

Pyöritys puolestaan on helppoa: kun alkuvauhdin onnistuu kehittämään, loppu sujuu itsestään.

Jostakin olisi kuitenkin pakko saada tukea. Hiekkamaa tuskin tarjoaa 80-kiloiselle normijannulle tarvittavaa kitkaa tankin pyörittämiseen.

Tankkien piiput ainakin näyttävät olevan harvinaisen kestäviä. En oikein usko, että kestäisivät todellisuudessa yhtä paljon.

Dark Shade
Ei kyse ole massasta, vaan voimasta. Jos on tarpeeksi voimia, tankin pystyy kiskaisemaan maasta.

Pyöritys puolestaan on helppoa: kun alkuvauhdin onnistuu kehittämään, loppu sujuu itsestään.
Hulkin ja maan välisen kitkan pitäis olla melko suunnaton, että pystyis tankkia noin pyörittämään...
Moukarinheittäjäkin joutuu melko koetukselle moukaria pyörittäessä, ja hulkin ja tankin välinen painosuhde eroaa radikaalisti moukarin, ja sen heittäjän painosuhteesta.

Pikku Gen
Seuraa 
Viestejä3210
Liittynyt2.6.2005

Luulen että tiede olisi myös kovasti kiinnostunut materiaalista, joka venyy ja palautuu yhtä nopeasti ja tehokkaasti kuin Hulkin spandex-kalsarit.

"Ubi est actio hic?" Missä täällä on säpinää?

Pohtija
Seuraa 
Viestejä883
Liittynyt16.3.2005

Tätä on helppo kokeilla käytännössä.
Otat itseäsi huomattavasti kevyempää lasta käsistä kiinni ja alat pyörittämään tuohon tapaan itsesi ympäri pyörien itse mukana. Onnistuu sitä helpommin mitä kevyempi lapsi on pyörityksessä.

Mutta sitten koettaakin samaa temppua tehdä toiselle itsensä kokoiselle aikuiselle, joka on itsensä painoinen tai varsinkin jos on painavampi, eipä onnistukkaan mitenkään vaikka itse olisi kuinka vahva tahansa. Siinä lähtee vaan itse lentelemään, tai siis se painavampi massa vetäseekin sinut mukaansa eikä toisinpäin.

Massakeskipiste vain siirtyy liian kauas siitä kohdasta missä itse yrittää pyöriä. Ei siinä millään voimalla ole mitää merkitystä. Pelkästään massalla.

Tai sitten pitäisi jalat olla pultattuna pyörivään lattialevyyn ja moottori pyörittämää sitä. Sitten pääsisi käsivoimiaan koettamaan.

"Perhosten liihottelu voi näyttää epämääräiseltä haahuilulta, mutta se on harhaa. Ne tietävät tarkkaan, mitä tekevät."

Jos Hulkin massa on sama kuin Bannerin (kuten on pakko ollakin ellei se muuta ilmaa lihaskudokseksi) niin Hulkin tiheys olisi varmaan aika minimaalinen.

asdf
Seuraa 
Viestejä11815
Liittynyt16.3.2005
Zeick
Jos Hulkin massa on sama kuin Bannerin (kuten on pakko ollakin ellei se muuta ilmaa lihaskudokseksi) niin Hulkin tiheys olisi varmaan aika minimaalinen.

Aivan. Sen sijaan Hulkin massa on aikamoinen jopa suureen kokoonsakin nähden, koska pyörittelee tankkia kuin moukaria ikään, se pahemmin heilumatta. Niinpä myös Bannerin massan pitää olla kokoon verrattuna vielä massiivisempi, eli asian laita lieneekin niin, että Bannerin tiheys taitaa olla kullan luokkaa. Siispä herääkin kysymys, mistä hiton aineesta se Bruce Bannerin pokupyörä on tehty, kun se kannattelee miestä?

OjH
Seuraa 
Viestejä259
Liittynyt1.12.2008

Tässä "tarkkaa" tietoa Hulkin massasta ja voimasta:

Weight
128 lbs. (Banner); 900 lbs. (gray Hulk); 1,040 – 1,400 lbs. (green/savage Hulk); 1,150 lbs. (green/Professor Hulk)

Powers
The Hulk possesses an incredible level of superhuman physical ability. His capacity for physical strength is potentially limitless due to the fact that the Hulk's strength increases proportionally with his level of great emotional stress, anger in particular. The Hulk uses his superhumanly strong leg muscles to leap great distances. The Hulk has been known to cover hundreds of miles in a single bound and once leaped almost into orbit around the Earth. The Hulk has shown a high resistance to physical damage nearly regardless of the cause, and has also shown resistance to extreme temperatures, poisons, and diseases in addition to regeneration of damaged or destroyed areas of tissue at an amazing rate.

http://www.marvel.com/universe/Hulk_(Bruce_Banner)

Maksimi Hulkin massa - Bannerin massa:
635.029318-58.05982336=576.96949464

Eli siis muunnos Bannerista Hulkkiin kasvattaa massaa melkein 577 kiloa, ja tosiaan, mistä ihmeestä ne kilot oikein tulevat?

Täytyy muuten olla aika pirusti voimaa jaloissa, kun pystyy hyppäämään koko 635 kiloisen massansa melkein maan kiertoradalle.

asdf
Seuraa 
Viestejä11815
Liittynyt16.3.2005

OjH:n esittämien tietojen perustella alan epäillä, että Hulk ei voi olla todellinen hahmo meidän maailmankaikkeudessamme. Marvel meni vihamieslistalle. Ovat huijanneet minua kaikki nämä vuodet.

Marssilainen
Seuraa 
Viestejä3337
Liittynyt29.3.2005

Massaa tulee lisää määrittelemättömästä "supervoimasta". Teräsmieskin käyttää lentämiseen supervoimaa.

Näissä rinnakkaisissa maailmoissa, missä näyttää supersankaruus olevan melko yleistä, on pakko olla jokin meidän maailmankaikkeudesta poikkeava ilmiö, nimeltä supervoima, jolla muutamat yksilöt tekevät temppujaan Yksilö voi ilmeisesti saada tätä supervoimaa, mikäli hän altistuu oikeanlaisille olosuhteille. Ne ovat yleensä gammasäteitä, radioaktiivisia hämähäkkejä, erikoisen värisiä tähtiä tai eksoottisia kemikaaleja. Nämä ilmeisesti toimivat katalyytteinä, jotka jollain tavalla näkyvät yksilössä, kun tämä saa itselleen supervoimaa.

Ilmeisesti tämä "supervoima" on sitten viides luonnonvakio siellä.

edit. Hulk elokuvassa taas on niin surkeat efektit, että sitä ei oikein voi pitää luotettavana lähteenä. Suosittelen dokumenteiksi 80 -luvun alkupään sarjakuvia.

Siinä se taas nähtiin, kuinka vilunki rehellistä huiputtaa...

asdf
Seuraa 
Viestejä11815
Liittynyt16.3.2005
Marssilainen
Näissä rinnakkaisissa maailmoissa, missä näyttää supersankaruus olevan melko yleistä, on pakko olla jokin meidän maailmankaikkeudesta poikkeava ilmiö, nimeltä supervoima, jolla muutamat yksilöt tekevät temppujaan

Ai että rinnakkaisissa? Toisin sanoen, nuo Hämähäkkimiehen temputkin on siis meidän maailmankaikkeudessamme mahdottomia? Joo, lyö vaan lyötyä!

Nähtävästi hulkin massa ja tilavuus kasvavat muuttumisen aikana. Epäilen että tankin piippu tosiaan kestäisi tuommoista riepotusta. Hollywood fysiikaa. Tuo pyöritysjuttu ei tosiaan menisi aivan kuin moukarinheitosta... Niin ellei hulkin massa sitten ole päälle 100 T = 100 000 kg = 10^5 kg = 10^8 g = 0,1 Gg. Tuossa toi 1500 lb on sitten likimain 680 kg, eli ei sinne päinkään. Kaksi kappaletta pyörivät yhteisen pisteen ympäri. Sen pisteen paikka riippuu massoista. Esim kuu ei pyöri maapallon keskipisteen ympärillä, vaan itseasiassa maa ja kuu pyörivät yhteisen pisteen ympäri. Se sijaitsee jossain maan ja kuun välimaastossa. Aika lähellä maata kuitenkin.

Jos siis hulkki painaisi noin tuohon temppuun tarvittavan määrän, rupeaisi varmaan maa upottamaan jalkojen alla. Saisi hulkki kahlata ja rämpiä polvia myöten sorassa yhtenään. Ai niin ja sitten en hypyt. Mitä kallio sanoo, kun siihen putoaa kilometrin korkeudesta 10^5 kg painoinen vihreä mies? Varmaankin jotain meteoriitin iskuun verrattavaa tapahtuu...

Jäljelle jääkin enää yksi vaihtoehto. Hulk kykenee supervoimillaan jatkuvasti muuttamaan massaansa tilanteeseen sopivaksi. Silloin siis E=0,5mv² fysiikan mukaisesti hän voisi näppärästi kiihdyttää tai hidastaa massansa muuttamalla.

Sivut

Suosituimmat

Uusimmat

Uusimmat

Suosituimmat