Seuraa 
Viestejä45973

Osui silmiin ensimmäistä kertaa BBC:n toimittama dokumentti "planeettamme maa", jonka veturina on David Attenborough. Dokumentin kesto on yhteensä 11 tuntia, ja valmistusvuosi 2006. Kansissa hehkutetaan ennennäkemätöntä kuvaustekniikkaa, ja että sarjan joka ikinen, eeppinen sekunti on upea elämys, tajunnanräjäyttävää katseltavaa.

Mene ja tiedä, kun ei ole vielä ehtinyt katsomaan pätkääkään sarjasta. Kuitenkin edistystä on se, että tällainen pitkä neljän vuoden työrupeamana toimitettu dokumentti on ylipäätään präntätty yksiin kansiin tavallisen DVD:n hinnalla.

BBC ainakin osaa tehdä hyviä luontodokumentteja, joissa rahaa ei pahemmin säästellä. Se vain, että maailmassa on niin paljon hyviä dokumentteja, jotka hamuaisi mielellään hyllyynsä, mutta kun niitä ei ole myynnissä, poikkeuksena tämä planeettamme maa.

Jos joku on tuon dokumentin nähnyt, mitäs mieltä olit?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Ainakin IMDB:ssä käyttäjät ovat antaneet ihan hyvät pisteet.
http://akas.imdb.com/title/tt0795176/

En ole tainnut juuri tuota sarjaa nähnyt, mutta joitakin Attenboroughin vanhempia sarjoja kylläkin, jotka ovat olleet ihan mielenkiintoisia. Täytyypä ottaa tuokin katseluun jossain välissä.

Ollaan emännän kanssa katseltu 4 leyvä viidestä ja täytyy sanoa, että on kerrassaan upeaa katseltavaa.

Mielenkiintoisia ovat myös joka jakson lopussa näytettävä 10 minuuttinen "diary", joka kertoo jakson tekemisestä. Pistää arvostamaan sarjan tekijöitä kun esim. paratiisilintuja kuvannut henkilö odotti pienessä kojussa yli 120 päivää, jotta sai muutaman minuutin esitettävää materiaalia!

*****

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla
Neutroni
Seuraa 
Viestejä47430

Kyllä minä muistaakseni katsoin joskus osan noista jaksoista. Eikö se tullut telkkarista joku vuosi sitten. Hiton hienosti se on kuvattu, mutta tieteellinen puoli on vähän liian rahvaanomaistettu.

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat