Seuraa 
Viestejä45973

Ruotsi sai moitteita suomen kielen syrjimisestä
7.5.2009 1:44
A A STT–TT

"Tukholma. Euroopan neuvosto moittii Ruotsia suomen ja muiden vähemmistökielten syrjimisestä.

Neuvoston raportti patistaa Ruotsia tarjoamaan nykyistä enemmän opetusta maan viidellä vähemmistökielellä. Myös viranomaistekstejä tulisi kääntää enemmän vähemmistökielille.

Neuvosto on arvostellut Ruotsia asiasta aiemminkin. Ruotsin kansallisia vähemmistöjä ovat ruotsinsuomalaiset, saamelaiset, Tornionjokilaakson suomalaiset, romanit ja juutalaiset.

EN:n raportissa kehotetaan Ruotsia järjestämään yliopisto-opetusta saameksi, suomeksi ja meänkielellä, jota puhutaan Tornionjokilaaksossa. Ruotsin pitäisi myös houkutella vähemmistökieliä puhuvia opettajiksi, ja saamea tulisi opettaa saamenkielisillä alueilla muillekin kuin vain saamelaisille.

Viranomaisten pitäisi lisäksi parantaa tiedonvälitystä saameksi ja meänkielellä.

Ruotsi liittyi yhdeksän vuotta sitten EN:n sopimukseen vähemmistökielien suojelusta."

Olisiko nyt aika harmonisoida Suomen ja Ruotsin vähemmistöjen kielelliset oikeudet koska ero maidemme välillä on järkyttävän suuri. Normaalina yksikielisenä maana saisimme miljadien säästät tähän keinotekoiseen kaksikielisyyteen verrattuna?

  • ylös 0
  • alas 0

Kommentit (3)

Olen huomaavinani, että mitä kauempana ongelma on tai mitä teoreettisemmin sitä voi käsitellä, niin sitä enemmän keskustelua se pystyy luomaan. Nähtävästi edes ongelma jonka taloudellinen taakka on merkittävä sekä korjaus pelkkä poliittinen päätös jossa kukaan ei todellisuudessa häviä mitään, on tabu myös täällä kuten eduskunnassakin. Palestiinalaisten ja Lallin ongelmia on helpompi ratkaista koska tiedetään ettemme me suomalaiset niille mitään mahda.

On huvittavaa tai oikeastaan säälittävää, että Suomi nuolee Ruotsin ******** mutta Ruotsissa suomalaisuutta ei arvostettane lainkaan.

Sisältö jatkuu mainoksen alla
Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat

Uusimmat

Sisältö jatkuu mainoksen alla

Suosituimmat